Nasıl düşünsün ki çıkar çatışması olur. :)
Printable View
Bakın burası çok önemli ... YFAS bu kadar lotu ne zaman kaça satar sizce?
Şevki hoca incelemiş buyrun okumaya
https://twitter.com/svkiidvcii/statu...l7QslP9Mw&s=08
Bir önceki bilanço da da bu kişi analiz ettiydi iyi yorumları vardı hisse o zaman 60 di şimdi 39.iyi düşünmek gerekir
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bakalım zaman birilerini haklı çıkartacak. Ciddi anlamda şirkette bir sorun yok satışalr ve yatırımlar devam ediyor. Belki 2C sonuclarına göre daha rahat karar verilebilir. Sonuçta 1C deprem ve secim olayları belirsizliğe sürükledi.
ytd.
Sayın Yıldız Tozu en büyük sorun patronun taaa kendisi daha büyük nasıl bir sorun olsun?
Çok ta kafa yormaya gerek yok aslında.Döngüsel şirketlerin klasik seyirleri.Döngünün başında yakalayan kazanıyor, sonunda mal sahibi olan arsa misali beklemek zorunda kalıyor.Döngü başlasın yeni hikayeler bulunur destansı gelişmeler yaşanır.Hep böyle olmuyor mu bu tip şirketletde.
Sizde haklısınız Sn.Zdx&Lunar Soul
Patronun ne yaptığı önemli tabi.
Tüm olumsuzluklara rağmen bu çeyrekte sermayesi kadar kar yazmış olmasına rağmen taban olması akıl mantıkla açıklanacak bir durum değil, zarar açıklayan şirketler bile taban olmadı, hissenin üzerinde %400 bedelsiz ve de temettü varken hem de, her zaman en ucuz olmak için çok çaba harcıyor.
İyi bir hafta olması dileğiyle.
Höh artık amq -5 nedir yani ...
yok eşşeğin zükü...
-7 oldu bu nedir kardeşim iki günde -17 yaptın...
66'dan 36'ya, yarı fiyatına geldi nerdeyse, yazıklar olsun, tonla zarar yazan şirketler bu kadar düşmedi, Eregli'den daha fazla kar yazmış, Allah'a havale ediyorum.
Kendini bir toplayamadı pe...nk.... -1,58 şu an
Bu ne zaman bölünecek:Sad:
Bu başlığı şu anda 394 kişi okumaktadır. (1 üye ve 393 ziyaretçi)
Yıldız Tozu
Bu ne abi...
Yeni halka arz yaptı galiba.
66'dan 34'e kadar düştü, yarısı gitti.
Kendi tercihimiz, tahtada olup biteni bile bile yatırım yaptık bu şirkete, ama ah aldıktan sonra dünyanın sahibi olsa iflah olmaz.
Evet suç cemtaş da değil, suç 66 dan bu yana her kademede satmayan biz de :)
Sn.Yolcuuu haklısınız biz satmayı bilmiyoruz veya satmayı beceremiyoruz.
info i... eğer 90,27 hedef fiyat vermeseydi satardı bir kısım yatırımcı. Herifler arada morfin verdiler yatırımcıya.
Zaten anlamalıydık çimentolar içinde ne s..ime Cemts ı inceledilerse...
ytd.
Üstünde %400 bedelsiz ve temettü varken, f/k da çok düşük olunca elimizi kolumuz bağlandı, daha doğrusu bağladı, kimlerle dans ettiğimizi biliyorduk ama işte.:)
+2,12 hadi iyiyiz....
Bugün bedelsiz onayı gelir mi acep.
Bana ne olur küfür etmeyin bir yatırım ne kadar sıkıcı ise o kadar doğrudur. BUFFET
Geçen sene özel bir yıldı, bu senenin bunun böyle olacağını zaten biliyordum.
Hükümetin uyguladığı ekonomik politika şirketleri de çok yordu iyi gelen bilançolar var tabii ki ama geneli sıkıntı, krediye
ulaşamadılar döviz kurunun sabit tutulması ayrıca asgari ücrete yapılan zamlar genel yönetim giderlerini arttırmış.
Bunları CEMTS için ve diğer şirket için yazıyorum. YANLIŞIM OLABİLİR KATILMAYA BİLİR SİNİZ
Ama biz şu sorunun cevabını bulmamız lazım araba satışları artarken CEMTS ın üretemi düşmüş.
Sorunuzun cevabını,yatırımcı ilişkileri vermişti.Araba firmaları geçen sene aşırı stok yaptigindan bu sene biraz stok eritmisler ve yeni siparişler zayıf kalmış...tabiki arsalar yatırım sürprizi ve yeni işlere işaret ediyor ama bu ne zaman görülür nasip :) o gün geldigin kim kalırsa hissede
Günaydın yeşil bir gün olması dilelerimle diyeceğim ama cuma olması dolayıyla bu ihtimal biraz zor.
Bu şirket hiç iş almıyor mu neden hiç iş ilişkisi yok mesela ?
40,62 ile 43,62 arasında GAP var. Yukarı giderken aşağıdaki tüm gapları alıyordu, şimdide yukardaki gapı alır heralde...
Bize acil %400 bölünme onayı lazım.
%4 artıyken nasıl eksiye geçti yahu, sahipsiz tahta, herkes oynuyor, parmaklıyor.
En kötü hafta olsun bu hafta, haftaya artık düzelmesi dileğiyle, iyi tatiller.
Senin gibi şirketinde a... k.... zaten moralim bozuk...
Paramızı pul ettiniz ş... o... ç....
66-35 ve hala toparlanamıyor, yazıklar olsun.
İyi haftalar.
Küçük esnaf bilirdik ama bu dev üretim tesisleriyle sınıf atlamıştır, bir de GES biterse.
Dünkü rezil hareketi ile küçük esnaflığı da hak etmiyor artık, 38'den 35.50'ye, kurumlar hareketleri inceleyip yapanların soluğunu kesmesi lazım, kim koruyacak ky'ı.
https://celik.org.tr/turkiye-celik-u...in-bulteni-64/
Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Basın BülteniTarih: 02 May 2023
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin
0PAYLAŞIMLAR
2 Mayıs 2023
ÇELİK ÜRETİMİ
2023 yılının Mart ayında Türkiye’nin ham çelik üretimi, geçen yılın aynı ayına göre %18,6 oranında azalışla 2,7 milyon ton oldu.
Yılın ilk çeyreğinde ise üretim %21,5 oranında azalışla 7,4 milyon ton seviyesinde gerçekleşti.
ÇELİK TÜKETİMİ
Nihai mamul tüketimi Mart ayında, 2022 yılının aynı ayına kıyasla %33,7 artışla 3,4 milyon ton, yılın ilk çeyreğinde ise %4,9 artış ile 8,9 milyon ton oldu.
DIŞ TİCARET
İhracat
Mart ayında çelik ürünleri ihracatı, miktar yönünden %52,8 oranında azalışla 810,6 bin ton, değer yönünden ise %54,3 azalışla 725,1 milyon dolar oldu.
Ocak-Mart döneminde, 2022 yılının aynı dönemine kıyasla ihracat, miktar itibariyle %48,3 azalışla 2,2 milyon ton, değer itibariyle ise %51,5 azalışla 1,9 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.
İthalat
2023 yılının Mart ayında ithalat, 2022 yılının aynı ayına göre, miktar yönünden %42,9 artışla 1,7 milyon ton, değer yönünden ise, %5,9 artışla 1,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Ocak-Mart döneminde, 2022 yılının aynı dönemine kıyasla ithalat, miktar itibariyle %5,9 artışla 4,1 milyon ton, değer itibariyle %16,8 azalışla 3,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.
Dış Ticaret Dengesi
2022 yılının ilk çeyreğinde %92,6 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, 2023 yılının ilk çeyreğinde %53,9 seviyesine geriledi.
DÜNYA ÇELİK ÜRETİMİ
Dünya Çelik Derneği (worldsteel) tarafından açıklanan 2023 yılı Mart ayı verilerine göre, dünya ham çelik üretimi, geçtiğimiz yılın aynı ayına kıyasla %1,7 artışla 165,1 milyon ton, yılın ilk 3 ayında ise %0,1 azalışla, 462,1 milyon ton seviyesinde gerçekleşti.
Yılın ilk 3 ayında, Çin’in ham çelik üretimi, 2022 yılının aynı dönemine kıyasla %6,1 oranında artışla 264,5 milyon tona yükselirken, ikinci sırada yer alan Hindistan’ın ham çelik üretimi %3 artışla 33,1 milyon ton, Japonya’nın üretimi ise %6 oranında azalışla 21,6 milyon ton oldu.
DEĞERLENDİRME
2023’ün ilk çeyreğinde çelik üretimi ülkemizde yaşanan depremin de etkisiyle, geçen yılın aynı dönemine göre %21,5 oranında azalışla 7,4 milyon ton olarak gerçekleşti. Deprem bölgesindeki çelik üreticilerimizin faaliyetlerine başlaması ile birlikte Şubat ayında 227 bin ton seviyesine kadar gerilemiş bulunan deprem bölgesindeki üretim, Mart ayında 534 bin ton seviyesine ulaştı. Türkiye’nin toplam ham çelik üretimi ise bir önceki aya göre %28,9 oranında artışla 2,7 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. 2023 yılının ilk 2 aylık üretim miktarlarına göre, dünya ham çelik üretimi sıralamasında 10. sıraya gerileyen çelik sektörümüz, Mart ayında üretimdeki toparlanmanın etkisiyle, yılın ilk 3 ayında İtalya’yı geride bırakarak 9. sıraya yükseldi. Böylece, yılın ikinci yarısı itibariyle söz konusu üretim kaybının tümüyle telafi edilmesi yönündeki beklentiler güç kazandı.
Mart ayında, çelik sektörümüzün ihracatı miktarda %52,8 oranında azalışla 810,6 bin ton, ithalatı ise miktarda %43 oranında artışla 1,7 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. 2023 yılının ilk çeyreğinde devlet destekli üretim ve dampingli ihracat yapan Rusya ve Uzakdoğu ülkelerinin, ABD ve AB’ye ihracat yapamamaları sebebiyle, Türkiye pazarına yoğunlaşmalarının devam etmesi ve yassı ürünlere yönelik gümrük vergilerin ertelenmesi, yassı ürün ihracatımız %36,4 oranında geriler iken, ithalatımızın %32,2 oranında artış göstermesine sebep oldu. Bu durum, ülkemiz çelik sektöründe dış ticaret açığının büyümesinde önemli rol oynadı ve geçen senenin ilk çeyreğinde %92,6 olan ihracatın ithalatı karşılama oranının, %53,9 oranına kadar gerilemesine yol açarak, Mayıs ayında da, yassı ürün ithalatının artacağına ve çelik dış ticaretindeki açığın giderek büyüyeceğine yönelik endişeleri artırdı.
Mart ayında küresel talepteki daralmanın ve yüksek enerji fiyatlarının da etkisiyle geçen yılın aynı ayına göre ihracat verilerinde daralma gözlenen çelik sektörümüzün, sanayide kullanılan doğalgaza ve elektriğe uygulanan indirimlerle birlikte, küresel pazarlarda rekabet gücünü tekrar kazanması, üretim ve ihracat rakamlarının Nisan ve Mayıs aylarında kademeli bir şekilde iyileşme sürecine girmesi, Haziran ayından itibaren ise istikrar kazanarak 2022 yılı üretim seviyelerini geride bırakması beklenmektedir.
https://i.imgyukle.com/img/2023/05/11/rEmyrc.png
Kaybettirmekte sınır tanımıyor, hiç bir destek yok, korkuluk olsa bu kadar düşmezdi.
Egeen bilançosu kötü gelmesine rağmen %1.5 düştü, bizimki taban olmuş ve o gün bugün hep düşüyor, işte tahtasına sahip çıkan ve çıkmayan patronlar.