Küsme owlm
Çekilişler bitmiyor, devam ediyor
Bilet al bilet 🤗
Printable View
Telefon jokeri hakkın var onu kullan... 😂😂😂
tanrı katının tapu işlerinde bi sıkıntı var ben saaa diyim... full yahudilere çalışıyor.. adamlar tüm ortadoğuyu parsellemişler .. zannımca torpil dönüyoru tapu işlerinde :oleyo:
:drunk:
S.A.
Alakasız bişey sorayım...
Şimdi oturduk hacet gidermeye... Hoop yerdeki fayans, mermer, taş üzerinde suretler, şekiller belirdi.
İnsan sureti, efenim kaplan, geyik, somut/soyut biçimler...
Niçün olüyör?
Alakasız sorular serisi II:
Antropoloji ve Arkaeoloji bize gösteriyor ki; geçmişte insan besin zincirinde cücük seviyesinde bir canlı imiş...
Bugün topluca dinozor dediğimiz canlılar, çıtır-çıtır insan(Homino, homini, homo vs..) yiyebiliyormuş.
He mi?
kavlak hoca pes etmiş kendi kendine kavlak lavlak konuşmayı bırakmış.. yanına almış bi bilimci.. o da yapay zekaya soru soruyor.
adam soru sorarken.. bak ben inanan biriyim imanım full çekiyoru.. yalvarırım bana benim istediğim türden cevaplar üret dercesine sorular :drunk:
---
inançlardan uzak şunu sorsana..
bilimciyim diye gezinen zat.
yapay zekaya.. benim içimde sadece hayvanlarda bulunan ve sadece kuyruk oluşumunda kullanılan gen. atıl gen ( çürümüş organ geni) olarak şuan benim içimde ne işi var? bunuda mı siyoniztler 250 bin sene önce içimize sokmuşar. :he:
kuyruk sokumu kemiğini söylemiyorum bile ... o zaten dötünde hala monteli.. ve aktif gen. :)
bilim böyledir..
Dernek ki sen yeterince evrim geçirmemişsin hocu:kahkah:
Elektrik yok ortamda telefondan fazla irdeleyemeyeceğim
Senin sevdiğin bir kaynaktan vereyim:
https://evrimagaci.org/pareidolia-ne...-sekiller-1213
EMLAK dostum, vazcaydın mı?
dayu....
şöyle önerme kur....
temel önerme... Allah, ilah olması için akla gelecek noksanlık, Allah için söz konusu olmayacak.
bu durumda.... Allah her şeyi bilmek zorunda.....
soru şu... o zaman Allah'ın ilmini nasıl tanımlayacan önerme olarak....
ipucu...kuranda mümin suresi 11. ayete bak.... tanımın nasıl yapılacağının yolu var....
sonra...tebbet suresini oku.... inişini araştır...sonra surede bahsedilen kişinin ne kadar yaşadığına ve kim olduğuna bak....
sonra o soruyu sor.... eğer o kişi....yalandan da olsa...iman ettim deseydi....ne olurdu....
temel önermene geri döndüğünde önermenin doğruluğunu anlamış oldun ki....
sonra... tümdengelimle....ilişkilendirmeye devam et....yolculuğun başladı....işte....
gerisi gelecek....
amaç ...okumak.... çok bilmek değil dayu....
amaç... bildiğini kabullenip...uygulamak....
yörük hocam tümevarım ile yola çıkarsan yolda kalırsın.
tümdengelimde yaparız abi....no problem....
zaten amaç yolda kalmamak....
üzmeyelim canımızı....
Çünkü....
Allah'ı..... Allah'ın emrettiği şekilde kurandan okuyunca....
en temel önermem.....
Allah için noksanlık söz konusu olamaz. Aksi takdirde ilah olamaz.
O vakit....
Yarattığı kulu.... yörüğün....
imanının Allah'a faydası söz konusu değil....tersi durumda küfrünün Allah'a zararı söz konusu değil...
O zaman.... İman emri niye var?... Ben niye varım?.....Akıbetim ne olacak?...
https://www.kitapyurdu.com/kitap/kur...yJOQlVRuK9luhG
bu akademik bir çalışma olup, benimde yararlandığım kaynaklardan biri...
Önermeden kastım... (bu çalışmanın daha sade ve anlaşılır şeklini yapmak üzerine yani mota mot tercüme değil kelime ilişkilendirmesi yerine mana ilişkilendirmesi)
https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/...9-ayet-tefsiri
örneğin bu ayetteki... Kuşkusuz Allah katında din İslâmdır. Kısmını nasıl açıklardık.... Her Cuma hutbesinde okunur...
Bunu açıklayabilmek için...her kelime benim için önerme oluyor ki...
Buraya koyacağım 5 önerme daha öncekilerle(tümdengelim) ve bütünlükte(tümevarım) ilişkilenmiş olması gerekiyor...
(temel anlaşılmadan teferruatta boğulmamak lazım)
Şimdi...
katında... kelimesi... İnsanlar tarafından mekanla ilişkilendiriliyorsa...
En temel önermemde...ilahın....asla eksiklik içermemesi gerekiyor....
Çünkü inanç... dil ile ikrardan sonra kalp ile tasdik olduğunu kabul edildiğinde....
Dil ile ikrar=rasyonel akıl olur ki....sonrasındaki tasdik kısmı kişiyle alakalıdır...
Bahsettiğim kısım...ilk bölüm... Diğerine asla girmem....
Tekrar konuya döndüğümde.... Eğer....katında... kelimesi mekan olarak düşünülürse...
Mekanı olan şey cisim olur... cisim olan...noksan olur... Noksanlık içeren benim ilahım olamaz....
başkasının olur...tercih onun...
Çünkü...
.temel önermem.... ilah.....akla gelebilecek her konuda noksansız olmadığında ilah olamayacağı üzerine....
İşte....katında... kelimesi ben mana olarak ilişkilendiririm ama...
Bu noktada....
Kısavade hocam, haklısın....çünkü .....kaş yaperken göz çıkarma.... ihtimalim var....
Emlak hocam, haklısın....çünkü.....dediğin olacak...kısır döngüye girilecek....
En güzeli ben çalışmama devam edeyim......
Teknik kod paylaşımlarıma devam edeyim....
tümdenelim kanıtlaması için tümevarım keşfi yapman gerekiyorda o nedenle...
allah noksanmıdır... ister tümevarım ister tümdengelim. sana noksan olduğunu söyler.
isanoğlunu seni yarattı.. ol dedi oldu.
hiç bir fizik kanunlarına uyması gerekmiyor ?. çünkü tanrıların gücü herşeye yeter.
peki sen ozaman görmen için neden ışık olması lazım ? duyman için neden atomların titreşimi lazım yanises lazım.
seni yaratırken fizik kurallarına uymak zorunda kalmıştır...
böyle bir tanrının gücü sonsuz değildir.. gücü herşeye yetmiyor.. .. anlamı çıkar.
sorun değil bende uğraşmak istemiyorum zaten...
ilgimi bile çekmiyor.. ama sana tavsiyem.
yapay zekayı belli bir kimlikte moda sok. yani önce kendini inanan biri olarak tanımla.. onada bu tözleri hem bilimsel hemde MANTIKsal olarak çürütmesini iste.
ben kestirmeden giderim bilirsin.. :)
kafa yapım bu. tüm ipliklerin ucunu bağlayabiliyorum.
çalışmaya şuradan başlayabilirsin..
dünyada insaoğlunun bilebildiği bilgi. net bilgi yani çok azdır.. gerisi yorumdur. bana bu zamana kadar bildiğin herşeyi yaz deseler. net bilgi olarak.. adın ne: şu .... tc numaran ne şu: ... adresin ne şu.. bilgi anlamında bilgi yani..
emin ol 1 a4 kağıtı yer tutar.
4 kutsal kitabın 4 dünü topla.. içinden tarihi çıkar... paygamberlerin hayatını çıkar.. tekrar eden cümleleri çıkar.. salt bilgiye odaklanıp diğerlerini elesen.
1 a4 kağıtı yer kaplamaz 4 ü.
...................
tefsirlerini yazmaya kalksan.. yorumdur.. 100bin ciltlik kitap bile yazarsın.
...
ve son olarak o net bilgi içinde.. hiç bir kutsal bilgiye rastlayamaycaksın.
kolay gelsin.:drunk:
rekabet etmen mümkün değil.. ama yinede senbilirsin.
amaç para kazanmaksa.. aç bir yutub voliyi vurursun. bence yeterince bilgin var.
cennette 70 bin çeşit kahvaltı servisi var diyen 3 karış sakallı şeyhler bile milyon izleniyor :)
50 ton günde et yiyebilecekmişiz.
sanıyorki birşeyin dozajını arttırdığın zaman ..mutluluğunda dozajı aynı oranda artacak..
tüme varmış adam :)
...
gerçi bana bilet vurmadı..
kim bilir..
belki birgün.
https://tr.tradingview.com/script/FNGCusgx/
bunu mert hocam sever belki....
içinde vortex hesaplaması....mtf rsi ve belirlenmiş periyotlar...fiyat üstünde....
https://www.tradingview.com/x/GggEutnn/
geliyim mi :oleyo:
üstad ne yapmak istediğini ben bilmiyorum tam anlamı ile.. söylemek durumunda da değilsin. amacını bilmiyorum çünkü ama alındığına göre amaç maddi değil.
hayır.. sevap vb. gibi birşeylerse. manevi birşeyse. içten özür dilerim.
madem önceki yazılarımı okudun... bir yazımda ben tanrıların varlığına karşı olan biri değilim.. varsa var deriz ne yani :)..diye söylediğimi hatırlarsın.
ben öyle iki üç video dinledikten sonra atayiz olmuş değilim. sana filoxu önermiştim bak onlar okumuş etmiş. bana 10 tane felsefeci say desen isim olarak sayamam. dilimde öyle bu işler üzerine çok okumuş gibiler gibi anlatım yapamam. o videoları denk geldiği için izledim. sanırım 1 sene olmuş çekileli ben yeni dinledim mesela .. denk gelirse izliyorum öyle gidiyimde kendimi tatmin edeyim diye dinlemiyorum.
bu videoları dinlemeden de bu bilgileri dinlemeden de ben zaten benzer düşüyordum kendimi bildim bileli yani böyleyim.
ancak dini uçta yaşayanlar bu şekil değil.. halbuki din indi ise.. tüm kainata inmiş olması lazım.. tüm kainatın içinde tüm canlılarla birlikte bende varım ve benide kapsar.. bu da konunun tartışılmayacağı anlamına gelmez. ama uçtaki dincilerin sorunu temel sorunu.. dini ve tanırıyı avuçlarında sanki ponçik bir oyuncak gibi kullanıyorlar.. istediğime verim oynasın .. hakkında konuşsun.. tartışabilsin ama şunlara yok.... onlar bu konularda konuşamaz edemez..
koskoca tanrı sanamı soracak ? kim tartışabilsin diye.
herkes daha önce yaşanmış şeyleri sanki ilk defa yaşıyormuş gibi davranıyor.
https://www.tradingview.com/x/tNSZjw01/ endeks 15 dklık...z3 döngüsü kırılabilir...stop noktası...
https://www.tradingview.com/x/iNn29oUx/ kısavade hocamın(tekrar teşekkürler) gönderdiğinde...z3 döngüm...rsi30 seviyesiyle örtüştü...
sistemin sahibi daha iyi bilir...
ben kendim....10610 dikkat edeyim....
atıcılar....range aralığını şu an için dar tutmuşlar...10831-10535 arası...
çıtak dayu...şimdiden diyim...ben kale önünde defansa geçiyim....10k ya kadar....ne olur ne olmaz....