Onsun 20000 usd olduğu yerde 2 ekmeği 50 dolara alırız heralde.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Banka gr seviyesi ile fiziki kuyumcu fiyatının alakası yok.
Nette sitelerde ata lira 2415 deniyor ama sordugum hic bir kuyumcu 2440-50 dısında bir fiyat vermiyor.
Makas %1-1.5
Abd'de şuan yatırımcı fiziki altın bulamıyor... eğer bu ortamda satın almayı düşünseydim yüzde 2'ye takılmazdım ..
Yapmayın vadeli 30 puan yüksek çalışıyor..... tam tersi dolar yok diye böyle eğer fiziki teslim alma durumu olmasa vadelide altını acımasız alırlar
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MIT ve Bill Gates Melinda Gates vakfı çalışmışlar.
Çipi takacak yeri ve yöntemi belirlemişler. Sen istersen popona bile takabilirler. Yeter ki iste.
http://news.mit.edu/2019/storing-vac...tory-skin-1218
http://news.mit.edu/sites/mit.edu.ne...ttoos-01_0.jpg
Vadeli piyasasına göre şuan tam 50 dolar fark var buda işlerin ters gittiğine işaret...
Dolar TL, bu dolar bolluğunda sert aşağı geldi. Kısa vadeli bir düşüş biraz daha sürebilir.
Bu saatten sonra döviz yerine altın tercih edilmeli bence. Çünkü kağıt para çöp olma yolunda ilerliyor.
Fiziki ALTIN ve GÜMÜŞ 15 yıldır JPMorgan ibnatörü tarafından baskılanıyordu. Artık küçük yatırımcı uyandı ve fiziki almaya başladı. JPMorgan tarrağı tutar bu gidişle! Piyasada ALTIN ve GÜMÜŞ bulunmuyor.
Bugün açık olan bir kuyumcu buldum. Çeyrek var mı dedim? Var dedi. Kaça dedim nakit? 615 TL dedi!!! Hem de İstanbul un göbeğinde!
Zerohedge de konuya değinmiş https://www.zerohedge.com/markets/gold-soaring
Bu arada konuyla pek alakasi yok ama altin rezervleri bakimindan ulkeler
https://www.usatoday.com/story/money...old/111459474/
Farkın neden oluştuğunu açıklayan kısa bir makale https://www.sprottmoney.com/Blog/a-c...aig-hemke.html
fiziki yok diyorsunuz da iar yi aradım bugun..adamlar var dedi.hemde miktarı 1 kilo dedim..ben mi yanlıs yeri aradım anlamadım..
Makale den anladığım fiziki teslim edemem endişesiyle vadeli teslimat satışları durmuş vadeli yükselmiş..
Likit sıkıntısı ise bir süre altını baskıladı ama bu da son buldu
Reel fiziki talep düğün dernek işleri durduğu için fiziki dengesi çok bozulmaz yatırım amaçlı alan ise ya basacak parayı alacak yada 2 ay vade için bir kilo başına 1500 dolar fazla verecek...
Bazı madenlerin faaliyetlerine ara verdiği de biliniyor az da olsa..
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Onsu 2000$ dan alabilirsin fiziki 1 KG almak istersen. Daha ucuza bulabileceğini sanmıyorum.
Yok arkadaşım. Dünyanın en büyük satıcısı APMEX. Fiyatlara bir bak istersen.
IAR daha ucuza satıyorsa enayiliğine doymasın, alabildiğiniz kadar alın, dımdızlak bırakın IARı. Tarrağı tutsun. Yeni ithalat yapacağı zaman bakalım kaç $ yapacak kilosunu?
https://www.apmex.com/category/19490/1-kilo-gold-bars
https://www.apmex.com/category/25660/1-kilo-silver-bars
IAR ifrazcıdır hurdayı orijinal külçe ye çeviren rafine sistemleri vardır ithal etmez ..
Yapmayın lütfen... 5 ons işcilikle altın fiziki iş oluyor şu aralar elden ticaretde... O kadar..
Düğün dernek yokki talep olsun talebin tamamı güvenli liman sebepli bu yüzden herkes vadeli almak istiyor ve vadeli satan yok bugün 1744 e çıktı bir ara yani 60 ons yukarıda...
çok yükselecek ama bu fiziki sıkıntısından falan değil fed bilançosu 6.13 trilyon dolar oldu başka veriye gerek bile yok.. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydınlar
Fiziki altına dönmek istiyorum cumhuriyet altını olarak 2250 fiyatından beri ha düştü ha düşecek derken kuyumcu 2450 istiyor sadece bir haftada geçen hafta alamadım diye dövünüp duruyorum..
Şimdi Sorum şu değerli forumdaşlar 3 e 5 e bakma direk bulduğun gibi al mı dersiniz yoksa islam Memiş ve bazı kişiler ons fiyatında düşüş olacak paskalyadan sonra gram altın 340 lara düşecek diyorlar onu mu bekleyelim?
Saygılar..
https://i.hizliresim.com/zv5ubS.png
Ons 1692
Gram 363
Gün içi en yüksek değer 1697
Gün içi Gram 365,5
Kpalı piyasada yukarı sürmüşler
Yok binde 2 civarıdır işcilik ... 5 ons şu an şartlardan dolayı oluşan durum gün geldi 20 ons üstüne iş veya 20 ons altına iş oldu.. Ama genelde 0.30 ons civarıdır normal şartlarda Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altın yatırımını , arsa , tarla veya arazi yatırımı olarak düşünün. Günlük veya kısa vadeli olarak bakmayın . Üçe beşe bakmadan altın alıp uzun vadeli düşünün . Günlük veya kısa vadeli olarak bakarsanız eğer hem stres sahibi olursunuz hem de ekran budalası oluverirsiniz. Tecrübeyle sabittir. Hiçbir iş yapmadan Traderlık da yaptım . Sadece bu işi yaparak evimi de geçindirdim çok şükür .
Son 3 seneden beri BES altın fonlarını ve yastık altında tuttuğum fiziki altınları ucuz pahalı demeden alıyorum . 3 hafta önce altınların bir kısmını iyi bir kazanç ile satıp çok şükür konut kredisi borcumu kapattım .
Üçe beşe bakarsanız gün gelir hem iyi fırsatları kaçırmış olursunuz hem de gün gelir ardından melülll melüllll baka kalırsınız . Sağlıcakla kalın.
İzmirde fiziki gümüş alabileceğimiz bir yer var mı arkadaşlar?
Altın üretiminde yıl sonu hedefi 45 ton
Altın Madencileri Derneği Başkanı Hasan Yücel, geçen yıl altın üretiminde 38 tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını belirterek, "Bu yıl, 45 ton ile bu rekorun revize edileceğini öngörüyoruz. Devlet destekli planlama ve stratejiyle 5 yıl içinde yıllık 60 ton ve 15 yıl içinde de ithal ettiğimiz yıllık 160 ton altını üretecek kabiliyet ve kapasitemiz var" dedi.
Altın*Madencileri Derneği Başkanı Hasan Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin*altın*madeninde 6 bin 500 tonluk potansiyelinin olduğunu ve bunun yaklaşık bin 500 tonunun rezerve dönüştürüldüğünü ifade etti. Yıl başında yatırım süreçleri tamamlanan ve faaliyete geçen birkaç altın üretim tesisi bulunduğunu aktaran Yücel, bu sayının artması için maden aramacılığında özel sektörün teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.
Cari açığın artmasında altın ithalatının önemli payı olduğuna işaret eden Yücel, son 20 yılda Türkiye'nin altın ithalatının ortalama yıllık 130-140 tonu bulduğunu aktardı. Yücel, geçen yıl altın üretiminde 38 tonla Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını dile getirerek, "Bu yıl, 45 ton ile bu rekorun revize edileceğini öngörüyoruz. Devlet destekli planlama ve stratejiyle 5 yıl içinde yıllık 60 ton ve 15 yıl içinde de ithal ettiğimiz yıllık 160 ton altını üretecek kabiliyet ve kapasitemiz var. 160 ton altının fiyatının 9 milyar*dolar*olduğunu düşünürsek bunun ancak 1,9 milyar dolara yakınını ürettik. Ciddi destek, planlama ve stratejiyle Türkiye bu açığı kapatabilir. " değerlendirmesinde bulundu.
ALTINDA ÖZEL SEKTÖR YATIRIMI 7,5 MİLYAR DOLAR
Yücel, bu yıl çıkarılması planlanan yeni maden yasasında arama ve üretim izinleri, iş süreçleri, kamu kaynaklarının kullanımı ve hassas bölgelerdeki izinlerin, topyekün bir planlama içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Hükümetin mevzuatta şeffaflığa yönelik yenilikler yapma konusunda istekli olduğunu dile getiren Yücel, "Mevzuat önemli ancak bazen iradenin yansıması mevzuatla olmuyor. En kıymetlisi dışarıya muhtaç kalmadan, ülkede üretmek. Ülkemizde üretiyorsak, katma değeri burada sağlıyorsak, bizim için başarı budur. Altın üretimimizin sıfır olduğu 2000'den bugünlere geldik ve şu an Avrupanın en büyük altın üreticisi olduk." diye konuştu
Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in de altın üretimine ciddi destek verdiğini belirterek, "Ancak bu sadece özel sektör çalışmaları veya bakanlığın direktifleriyle ilerleyebilecek bir konu değil. Özel sektör tarafından 1,5 milyar dolarlık arama yatırımı, 6 milyar dolara yakın da tesis yatırımı yapıldı." ifadelerini kullandı.
"ALTIN MADENCİLİĞİNDE ÇEVRE HASSASİYETİ ÜST SEVİYEDE"
Yücel, Türkiye'de altın madenciliğinde çevre hassasiyetine üst seviyede önem verildiğini vurguladı.
Türkiye'de teknoloji, doğaya uyum ve rehabilitasyon projeleri bakımından dünya standartlarının üzerinde altın madeni sahaları olduğunu ifade eden Yücel, şunları kaydetti:
"Bu sahalarda gerekli önlemler alınıyor ve sahalar sınırsız denetime açık bulunuyor. Türkiye'de üretim potansiyelinin ortaya çıkmasıyla birlikte altın arama konusu çok tartışıldı. Bu konunun uluslararası, siyasi ve ekonomik birçok boyutu var. Halkımıza maalesef yanlış bilgiler de aktarılıyor. Türkiye'nin zengin yer altı kaynaklarına ve bu kaynakları değerlendirecek kapasiteye sahip olduğu gerçeği çeşitli manipülasyonları beraberinde getiriyor. Siyasi partiler, STK'lar, kurumlar konuya alet olabiliyor. Kendi hatalarımızı içimizde öz eleştiri yaparak minimize etmeliyiz."*
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir sorum var... Uzundur merak ediyorum...
Degisik kaynaklarda altin veya emtia fiyatlari görüyoruz. Bu fiyatlarin belli bir kaynagi var mi? Yoksa degisik degisik kaynaklardan mi alinip bize gösteriliyor? Örnek vermem gerekirse:
gcmforex sitesinde: altin ons fiyati 1.683,15 USD
doviz sitesinde: altin ons fiyati 1.688,96 USD
bir alman sitesinde: altin ons fiyati 1.696,90 USD
LBMA fiyatlari altin icin:
AM: $1662.50 Updated: 09/04 09:32:59
PM: $1680.65 Updated: 09/04 14:04:01
Hadi LBMA fiyatini anliyorum, belli bir standart ile günde 2x belirlenen sabit bir fiyat. Ama diger fiyatlar neden farklilik gösterir?
Altin, gümüs, pamuk, petrol... hepsinde fiyatlar farkli farkli.
Aydinlatabilecek bir arkadas var mi?
Dolar TL yi dolayısı ile gram altıncıları ve gümüşçüleri son günlerde baskılayan 3 şey
1 - Türk yetkililerin Fed'e swap hattı açmak için başvuruda bulunduğu haberleri.
2 - İMF, Türkiye ile diyolog halindeyiz açıklaması.
3 - FED 2.3 trilyon dolar daha piyasalar enjekte etti.
Bill Gates bu çipi ya takacak ya takacak bir tarafımıza. Artık komplo teorisi değil.
https://twitter.com/abdullahciftcib/...290578944?s=20
@ patates
Eger fark piyasalarin acik oldugu bir zamanda olusuyorsa (bugun kapali)
1-Kagit altinda 0.2%-0.2% ten farkli fiyat gormen tuhaf olur, online islem=kolay alim/satim=fiyat farki=arbitraj=fiyat ayniligi
2-Fiziksel altinda farkli fiyat normal, serbest piyasa.
Altının çok oynak olduğu zamanlarda goldtakas kullanılabilir, istenildiği zaman fizikide alınabiliyor, kargo taşıma maliyetine katlanma şartıyla. Birde çoğunluk has altın denilen 999 milyemle çalışırlar ama 995 liklerde vardır.
Bulabilirseniz külçe Platin de alın saklayın. 10 sene sonra inanılmaz fiyatlara satabilirsiniz fizikisini.
Bulut Bilişim firmaları sunucuların soğutma işini Platin tabanlı bir sistem kullanarak yapmaya başladılar.
Türkiye de fiziki Platin bulmak epey zor. Satın alma imkanı pek yok maalesef.
2008 krizi sonrası 2009 ile 2011 arası ülkelerin bastığı bol paralarla altın 3 kat pirim yaptı. Gümüş yaklaşık 10 kat.
Bu sefer devletlerin bastığı paranın sınırı yok, bugün dahi FED’in hala çok cephanesi var diye haberler düştü.
Bakalım 2 yıl içinde altın ve gümüş ne olacak!?
Dolar TL nin önünde fed ile swap işlemlerinin başlaması ve imf ile olası bir anlaşmadan dolayı aşağı yönlü bir risk var.
Fakat bizimkiler İMF ye kesinlikle gitmezler bence. Fed ile swap konusu ise S-400 ile yeterli ABD tahvillerimizin olmayışına takılır.
altını fiziki veya bankadan alma konusunda kararsızım aldığım kuyumcuya satmaya gittiğimde nakıtım yok veya ihtiyacım yok derse vede fizikinin saklama problemıde söz konusu siz ne dersiniz
Gerçekten gevezelik etmeyen, gerçeği ortaya açıkca yazan tavrınızı çok beğeniyorum. Aynı fikirdeyim. Tek endişem ; Kısa vadeli borçların yüksek olması. Bunu bilen fırsatçıların doları çekebildikleri kadar yukarı çekerek bir anda aşağı salmaları. Yüksekten bozacakları dolarları altın veya bıst te değerlendirerek 3- 4 kat kazanç sağlamayı umduklarını düşünüyorum.
Bizim yerliler, dolar yukarı giderken, daha da daha da diye satmazlar. hata bazıları almaya çalışır. Bankalar kapalıyken bir gece aniden 50 kuruş -75 kuruş satarlar. Bunları yaşadık. O yüzden yeter demesini bilmeli.