Vatandaştan sıra bulabilirse alır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
muhtemelen 44-48 bandına tepki gelecek :yes:
satıcılar yığılırsa ne âlâ..
yığılmaz ise patates olur:kmk:
Özellikle Biden kısmı bana ilginç geldi, bilemediğimiz gizli bir anlaşma olabilir...
Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye yaptırım ile ilgili flaş karar
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/...karar-6321129/
Reuters: Avrupa Birliği, Türkiye'ye yönelik yaptırımları askıya aldı
CDS : 314.63 Gün içi en yüksek: 323.16 Ve Gün içi en düşük: 311.92 ve sanki 200 baz puan sözü dünden verilmiş ki 22 Nisan Faiz sabit tutulur, 21 mayıs 100 baz puan artı olarak devam eder...çünkü morfine alışan bünye morfini aldıkça daha fazlasını isteyecek dir. sonuç Yüksek Faiz ve Yüksek kur...netice; daha fazla işsizlik daha fazla yoksulluk...üzülüyorum hem de çok.
başınız sağolsun reha bey.
ne kadar süre bu seviye korunur dolarda? yani faizin etkisi ne zaman geçer?
Bu faizle piyasanın işi zor. Konut, araç satışları çok düşmüştü durma noktasına gelir. fiyat istikrarını kenara koyma konusu bu artışla netleşti. Para basmaya devam mecburlar çünkü kasa boş vergi gelirlerinin %20den fazlası faize gidecek mecbur para basılacak buda enflasyon demek daha çok batık kredi demek. Bütün oyun kuru baskı altında tutarak zaman kazanmaya yönelik. Sanırım kesin olarak dalgalı kur rejimini de terk ettik, bu süreçlerin devalle sonuçlandığını geçmişten biliyoruz. 2021 zor bir yıl olacak hayırlısı olsun.
Reha bey başınız sağolsun Allah kalanlara uzun ömürler versin.
kur baskılanırken,
piyasaya mı verecen, ödemelere mi, faize mi ?
kasımdaki gibi nakit akışı başlamadan bir halt olmaz.
kısır döngünün sonu belli. <=1 puan olsaydı farklı düşünürdüm..
2 gündürde maşallah pozitif haber akışının dibine vurdular..
fitch ile başladık.. AB yaptırımı ile devam ettik faizle sonlandık..
e artık
bu kadar olayı ayarlayan kamyon kamyon para getirir.
kamyon gibi de sürer kuru aşağı :yes:
sürmüyorsa.. çokta fifi raporları.
nede olsa raporu bana yazmadı :he: :he:(yoksa bana mı yazdı ? :wu:)
Timoty Merkez Bankası Başkanı yapalım... Daha iyi...
AKP’nin kalesinde esnaf masa ve sandalyeleri ateşe verdi
AKP’nin kalesi Konya’da bir grup lokantacı esnaf, masa ve sandalyeleri yakarak dükkanlarının kapalı olmasına tepki gösterdi. Esnaf AKP’nin ‘lebaleb’ kongrelerine işaret ederek, “koronavirüsün tek sorumlusu biz miyiz, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Dükkanlarımızın bir an önce açılmasını istiyoruz, evimize ekmek götüremez olduk†dedi.
https://tele1.com.tr/akpnin-kalesind...-verdi-349345/
-> ''Bu kardeşine'' tam yetkiyi vermiş olmasına rağmen faizin %19, doların 7.37 olmasına anlam veremeyen Türk halkı hatayı kendinde arıyor: ''Kesin bir yetkiyi unuttuk...''
-> Ortalama 4.500 TL maaş karşılığında Türkiye'de ekonominin, hukukun, demokrasinin, liyakatin tarımın, üretimin, eğitimin bitirilip 14 milyon kişinin işsiz kalmasına destek veren AK Troller, yine twitter'da vatanseverlik öğretiyor. İzliyoruz...
-> Borsaya yeni giren Serkan T.(28), her aldığı hissenin düşmesi nedeniyle para babalarının kendisini hedef aldıklarından artık tamamen emin...
Anadolu Ajansı: ''Görüntüsü bile virüs yayıyor. O açıdan biz...''
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=388974
salaklar ekonomiden anlamaz...anlatamıyızda..ama ben bilaleanlatır gibi anlatayım
1.her dövizi tutacağız diye faizleri artırırsak:bir bakmışsınız ki yıl sonu %40 çıkmış.
2. faiz artınca iç borç daha da artar.iç borcu ödemek için bara basarsın...yine enflasyon artar
3. ticaret hem durma noktasına gider hem enflasyon artar.
4.yatırımcı dövizini satarmı?önce kısmen satabilir sonra döner tekrar alır.çünkü döviz fiyatı al pozisyonuna geçer
5.faiz ve döviz bu döngü de devan eder.
6. bu arada yerlide yabancı da zirvedeki borsaya göre satış yapıp önce faize sonra dovize yönelir...
oysa bırak dolar kurunu serbest piyasada şekillensin.sende eksik dolarını al koy kasaya...üretim artar,istihdam artar gelir artar..döviz makul seviyelere çıkar ama uçmaz..ama önüne set çekersen adeta sel yapar,yıkmadık yer bırakmaz..Berat, faizleri artırmasını bilmiyormuydu!! ve inanın üretim artınca ülkeye istemediğiniz kadar dolar girer..
dövizin artmasının sebebi sadece ekonomi mi?adalet yok, sağlık ,eğitim yok,kanal istanbul var,HDP NİN KAPATILMASI VAR, HALK BANKASI VAR, COVİT VAKAA ARTIŞI VAR...
İŞİN ÖZÜ BU KAFA BU İKTİDAR OLDUĞU SÜRECE HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEZ...NE DİYORDU:''FAİZ SEBEP, ENFLASYON SONUÇ...''BEN DEMEDİM:)) Eyiii gönlerrr...
Reha Bey,
başınız sağolsun.. sabırlar diliyorum.Allah rahmet eylesin..
BILLINGS, Mont. (AP) Attorneys general from 21 states on Wednesday sued to to overturn President Joe Biden's cancellation of the contentious Keystone XL oil pipeline from Canada.
Led by Ken Paxton of Texas and Austin Knudsen of Montana, the states said Biden had overstepped his authority when he revoked the permit for the Keystone pipeline on his first day in office.
https://www.yahoo.com/news/states-su...230836001.html
Tarzan zor durumda..:)
Reha bey başınız sağolsun
Reha bey, başınız sağ olsun.
Allah rahmet eylesin....Allah sabırlar versin......REHA.......
Bloomberg’deki bir konuşmacı aynen şöyle dedi;
“Yüksek faiz bünyeye giren şemsiye gibi onu çıkarmak çok zaman alıyor.”
Ben o sözü sanki farklı hatırlıyorum ama neyse.
Bu arada Tofaş çip tedarik edemediği için üretimi askıya almıştı. Dünyadaki Çip üretiminin yaklaşık % 70’ini Tayvan üretiyormuş. Yoğun bir talep varmış ayrıca çip üretimi için su gerekliymiş. Tayvan’da bu sene kuraklık beklendiği için çip üretiminin sekteye uğraması bekleniyormuş.
Bilgi olarak paylaşayım dedim.
Reha bey
Başınız sağ olsun.
Reha bey başınız sağolsun
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Reha bey size ve ailenize bas sagligi dilerim.
Başıniz sağolsun Reha Bey Allah rahmet eylesin.
SM-J410F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başınız sağolsun Reha bey
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yanınızda olamasak da kalbimizin sizinle olduğunu bilesiniz. Allah tan rahmet dileriz. Mekanını cennet olsun . size ve yakınlarınıza Allah sabır ihsan eylesin. Reha bey
Dolar/TL < 7.30
Reha bey geldiğinde yazdıklarınızı görecektir , hepinizin başsağlığı mesajlarınız icin teşekkürler Allah razı olsun arkadaşlar ..
Akp gibi faiz artırılarak enflasyon düşer diye düşünen arkadaş varsa lütfen yazsın..işletme de okudum ama yetmiyor:))
Reha hocam başın sağ olsun.Denecek fazla bir şey yok,baba acısının tek ilacı zaman,benimki öldüğünde 78 yaşındaydı,yaşayacağını yaşamış falan dediler de gel de bana sor.
Vaka sayısı 20 binin üzerinde ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...62ac65b842.jpg
Size yazdı da doğru dürüst okumuyorsun ki sn zaf doğu.Ben de okumadığımdan habire altın habire dolar alıyorum.Ben bu raporları okuyorum okuyorum bildiğin andersen kulliyatı sıkılıyorum okumayı bırakıyorum.Sonuna kadar okuyabilsem belki fikrim değişir de dayanamıyorum bırakıyorum okumayı.Çocukken de öyleydi bir tane andersen kulliyatını sonuna kadar dinleyemezdim uyuyakalırdım.