Hocam halka arz etmesini daha önce bende burada yazmıştım. Fakat bizim Hint fakirleri bu güne kadar hiç değerleme veya ödenmiş sermaye artırımı yapmamışlar ki paynetin ödenmiş sermayesi sadece 2 milyon
Printable View
Bu halka arz için sorun değil ki hocam. Hemen bir YK kararı alıp sermayeyi bedelli yada bedelsiz 50-100 milyona çıkarırlar hemen.
Bunu daha önce Arena Mobile ve Online elektronik ticaret hizmetleri firmalarında yaptılar hatırlarsan. Sanırım 2020 yazıydı bir arkadaş ticaret gazetesinden tespit edip burada yazmıştı. Sonra herkes neden böyle birşey oluyor da şirket KAP haberi ile bunu bildirmiyor diye sorunca , hafta sonu alel acele KAP haberi yollamışlardı hatırlarsan.
Yani isteseler Paynet'te de bir YK kararı ile sermayeyi önce arttırırlar sonra da halka arz ederler bir kısmını.
Halka arz da bence opsiyonlardan biri ama bildikleri yada bekledikleri başka bir şey mi var diye merak ediyorum.
Halka arz etmek istemeyişlerinin bir nedeni , şirket bilançosunun henüz daha çok olgunluğa ulaşmamış olması olabilir. Net kar katlanarak gittiği için , halka arzı geçmiş sene performanslarına göre yaparlarsa fiyat düşük çıkar. Halbuki bunu komple alacak olan adam gelecek 10 seneki büyümeyi de göze alarak yüksek fiyat verir diye bekliyorlar herhalde.
Ama maalesef , her zaman ki gibi şirketten hiç haber yok ne yapıyorlar ne ediyorlar bilen yok.
Emirhan hocam paynetin sermayesini artırmak kolay, bu baska bir hisse olsaydı. Ama bizim arena için öyle değil gibi satışı bir yıl oldu arada gelen haberi saymazsak olumlu veya olumsuz bir haber yok.
Bu aralar TEB ve Bofa alımları bizim bilmediğimiz bir şeyin hazırlığı var. Sadece aceleleri yok gibi TEB her gün azar azar alıyor. inşallah borsa terse dönmeden artık ne ise açıklarlar da 2023 yılına iyi başlarız.
Hocam 2020 de olanları bire bir hatırlıyorum. O zaman gelen haberler de hissede çıkmama mani oldu. Hakkınızı teslim edeyim uyarmıştınız. Hedefime az bir marj kalmıştı ama nasip olmadı. Bu sefer hedefime gelir inşallah
Son olarak arena ve forum için çok değerlisiniz. Hakkınızı helal edin.
2023 yılının arena hissemiz için iyi bir yıl olur inşallah
2023 yılının arena yatırımcıların olduğu bir yıl dilerim. Mutlu yıllar [emoji92][emoji92]
çok enteresan hareket ediyor. biri öğlen ath yaptırdı hisseye. ama sadece ath yaptırmış olmak için miydi ki 22,20ye kadar çizdiği gibi saldı aşağı. sonra gitti günlük işlem hacminin 10da 1ini son 5 dakikada yaptı. ne garip hissesin sen arena. seni hiç unutmiycam
yarın uzun yeşil bir bar gelsin yoksa seni satıp tuvalet kağıdı stoklıycam.
Paynet i halka arzetse tüm borçları sıfırlar..Üç kuruşluk teknoloji şirketleri milyar tl ye değerleniyor borsada.. Paynet i halka açsalar emin olun Arena nın değerinin 5 katına gider.. 600 milyon cirosu olan Kontrolmatik 2 milyar dolar değerden işlem görüyor.. İnanılmaz fiatlar var.. Bu rüzgar hersene gelmez 10 yılda bir gelir.. Yatırımcı sayısı 4 milyona ulaşmış..Halka arz et Paynet i sat %50 sini inanın tüm borçlar kapanır üstüne para bile kalır. Hiç blok satmaya gerek yok bence..
Evet en sonunda beklediğimiz haberlerden bir tanesi daha somut olarak haberleşti. Herkese hayırlı uğurlu olsun.
Gençlere ÖTV'siz telefon ve tablet haberi sektörü çok olumlu etkiler. Arena Türkiye cep telefonu pazarının yaklaşık %15'ini elinde tutuyor eski adı Brightstar yeni adı Arena Connect sayesinde.
Bu haberden en çok olumlu etkilenecek borsa şirketlerinin başında Arena geliyor. Bu kolaylık cep telefonu , tablet ve bilgisayar pazarına en az 3 milyon ek talep getirir. Ortalama 300 USD desek pazar 1 milyar USD'a yakın artar. Arenanın payı yaklaşık %15 bu pazarda. Yani en az 150 milyon USD'lık ek bir ciro getirir bu bize 2023 yılında.
Tabi kapsamı da görmek lazım. Gençler dediği zaman sadece 15-25 arası öğrenci grubunu mu kapsayacak , yoksa kapsam biraz daha mı genişleyecek. Kaldı ki 15-25 yaş arasında bile en az 10-12 milyon genç var. Yani bu 3 milyon ek talep tahminim çok daha yukarıya çıkabilir.
İnşaallah bu haberle beraber yukarı ivmelenme hızlanarak artar.
Tekrar hayırlı olsun herkese.
Bu arada 2 gündür USD direnci olan 1,18 USD'ın üstünde kapanış yapıyor ( 22 lira civarı ).
Bugün de bu direncin üstünde kapatırsak , 1,5 USD'a doğru bir hızlı yükseliş olabilir haftaya . Bu da 28 lira civarı bir fiyat yapıyor.
https://m.sabah.com.tr/ekonomi/hazin...lamasi-6305060
Aynı gazete sabah ötv indirimi yolda diye haber yapmıştı, şimdi de yaptıkları haberi yalanlıyorlar. ÖTV işi de paynet gibi belirsizliğe doğru gidiyor...
haber ister doğru ister yalan olsun bence tek gerçek var yolcudur abbas bağlasan durmaz..
Arkadaslar yaslanın arkanıza yolculugu izleyin sadece son bilancoda da pozitif süpriz yapabilir, katalizör çok hele bi 3dolar a varalım bakarız :) efk 600 ve üstü gelsin de kim tutuyor görürüz. Nasılsa bi şekilde eritecekler o borcu çözümü onların elinde o zaman durmaz bu cocuk. E önden de satın alıncaksa bu iş bu zamanlar güzel zamanlar mart a kadar güzel yerlerde olcaz gibi duruyor kısmetimizde ne varsa yeriz artık herkese hayırlı bereketli kazanclar
Piyasa çöküşüne bizde fazla dayanamadık..Ancak bu geçici bir düşüş..2023 Arena nın yılı olacaktır..Bu ay 30 lu fiatları görmemiz sürpriz olmayacaktır..
Ben de benzer düşünüyorum, baya bi iskontolu kalan hisse yok. Tek sıkıntı borc a nasıl care bulacakları söyledikleri an temel de destekler cıkışını. Bakalım görecegiz.
Bence bu yalanlamanın 2 nedeni olabilir
1- Eğer ÖTV indirimi 1 ay sonra falan devreye girecek ise , bu beklenti yüzünden piyasa durmasın diye böyle bir çalışma yok demiş olabilirler
2- Önce bakanlık öyle bir çalışma yok deyip arkasından bu müjdeyi 1-2 hafta sonra Erdoğan'a açıklattırıp , Erdoğan'ın popülaritesini arttıracaklar. Memur ve emekli zammında da öyle oldu. Önce bakanlık %25 açıkladı , 1 gün sonra Erdoğan %30 yaptı ve buradan bir sempati kazandı. Bence burada da aynı taktiği güdebilirler.
Yoksa bu işim komple iptal olacağını sanmam. Çünkü 2-3 ay önce AK parti genel başkan yardımcısı böyle bir çalışma var dedi , daha geçen ay bir öğrenci direk Erdoğan'a soru sordu bu konu hakkında , Erdoğan gençleri bu konuda destekleriz dedi , Sanayi bakanı Varank Maliye bakanlığı bu konu üstünde çalışıyor dedi. Tüm bunlar dendikten sonra , seçime giderken bu konuyu iptal etmezler.
Belki maliye bakanlığı sanki , her telefona ve tablete ve herkese böyle bir ÖTV'siz telefon çalışması yok anlamında da yalanlamış olabilir.
Yani belki sadece belli bir fiyata kadar olan telefonlarda bu olabilir , yada sadece Türkiye'de üretilen telefonlara bu ayrıcalık getirilebilir vesaire.. Yani ben bu işin iptal olacağını sanmıyorum. Muhtemelen yukarıda saydığım gerekçelerden biri yüzünden resmi açıklama ertelendi. Muhtemelen 1-2 hafta içinde Erdoğan açıklar bunu.
Gençler içinde Erdoğan'ın oyu daha yüksek yaş gruplarına nispeten daha düşük. Bunu tersine çevirmek için bence mutlaka bunu yapacaktır.
Bekleyip göreceğiz. Ben olma ihtimalini %90 görüyorum ama olmazsa da yapacak birşey yok. Sonuçta bu hedeflerimiz için ekstra bir güzel haberdi. Olmazsa da ölmeyiz.
https://finans.mynet.com/haber/detay...irildi/458471/
Cep telefonu alacaklar dikkat! BDDK duyurdu, kredi ve taksit sınırı artırıldı
Figopara 2022 yılında 10 milyar liralık işlem yapmış ve 50 milyon USD üzerinden yatırım almış. Paynet 2022 işlem hacmi 16,5 milyar TL.
Sanırım Paynetin değeri için bir karşılaştırma imkanı verir bu bilgi.
Bir de haberde daha ilginç detaylar da var. Açık bankacılık ve fintech sektöründe yeni satınalmalar yapabileceklerini söylüyorlar büyüme için.
Şu piyasada Paynet hala daha nasıl satılmadı anlamış değilim.
Bu Paynetin şu ana kadar satılmamış olmasının altından birşeyler çıkacak ama bakalım ne çıkacak. Ya çok büyük flaş bir satış çıkacak yada çok büyük bir ortaklık yada iş birliği çıkacak. Yoksa Payneti şu ana kadar 50-60 milyon USD'a satmak işten değildi şu piyasada.
https://www.bloomberght.com/guclu-bi...acagiz-2322106
tekkeyi bekleyen çorbayı içmenin yanında bence padişah sofrasında yemek yiyecek hocam..
Tahtada bir oyuncu son günlerde eski ath'in 2 kuruş üstüne filan çiziyordu. O arkadaşı küstürmediler umarım.
TL olarak tüm zamanların , USD olarak ise son 1 yılın en yüksek haftalık kapanışını yaptık.
Eğer gelecek hafta endeksten dolayı bir darbe yemezsek , inşaallah 27-28 liralara doğru bir yolculuk başlayacak. Ocak ayı içinde bu seviyelerin görüleceğini düşünüyorum ama endeks son 2 gündür garip garip hareketler yapıyor. Veriyorlar mı alıyorlar mı belli değil.
Endeks yatay gitsin bize yeter. Endekse panik satış gelince biz de etkileniyoruz.
Hayırlısı olsun, inşallah yükseliş devam eder de biraz olsun moral buluruz.
tebrik ediyorum. 100.000 lotla kağıda devre kestirdiniz..
Armada tavan bu - 4 tebrikler..
Allah belanı versin
Senin gibi hissenin Anasını avradını.........
Taban yapta hepimiz rahatlayalım
Şirket mi batmış??Yoksa çok prim yaptı da köpüğünü mü alıyorlar???Olumsuz bir haber mi var???Yav ne oldu da bu ******** hisse takır takır düşüyor???1400 den 5000 e kadar adım atmadı.Yaklaşık 2 senedir ruhumuzu bitirdi
Bu şirketin başında bu CEO olduğu müddetçe, bu hareketler maalesef hiç şaşırtıcı değil. Bu CEO’ya saygım, serçe parmağımın tırnağı kadar bile değil şahsen. İsterse Paynet’i 1 milyar dolara satsın, hakkında ki düşüncelerim asla değişmeyecek.
YTD.
yönetiminden tahtacısına kadar hepsi iyi aile çocuğu..
Teknikten anlayan arkadaş ne diyor çok fena kapattık gibi inşallah en kısa zamanda toparlar..
3 seansta BİST % 10 Arena %20 kayıpta!!! Sanki BİST giderken 2 kat çıkmış da düşerken 2 kat düşüyor.Bir pisliğe bulaştık elimizden çıkarmaya kalksak zarar.Payneti satacaklarmı satmayacaklarmı ne yapacaklarsa kap göndersinler artık.1 yıldır bu gün kap gelir yarın gelir diye bekleyip duruyoruz ses yok seda yok.Canımızdan bezdirdiler artık.
Karaktersiz şaklaban sakallı Allah bin belanı versin.
Sakallı burayi okuyorsan söyleyemediğim sözleri tahmin ediyorsun o kadar da eşek değilsindir.
sakallı burayı okumaz da okuyup ona haber verenler vardır.. arkadaşla aynı duyguları bende paylaşıyorum..
Arena defansif hisse
yarın sabah satıcılı olursa ek alımlara başlarım.
düş o.ç. kim tutar seni..