Ya biri vardı 3-4 ay önce felaket tellalı. fiyat 2.50 ye geri gelecekti oradan alacaktı. Alabilmiş mi? Fiyat 9.40 geldi de :))
Printable View
Ya biri vardı 3-4 ay önce felaket tellalı. fiyat 2.50 ye geri gelecekti oradan alacaktı. Alabilmiş mi? Fiyat 9.40 geldi de :))
+6 temettu verdi onuda ekleyin ustelik.
Her tahtanin bi yapicisi var ama
GSD tahta oyunlari hareketleri katmerli.
İşleri sirketi yonetmekten çok tahtayi yonetmek sanki.
Madem oyle Sermayeni x3 x4 yap Eyy Tahtanin sahibi..
Bu prim daha birsey degil..SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gecen Sene 31 Aralik tum gun yatay yeşil gidip 18.00 karanlik odaya 2.92 girip 3 TL cikmisti. Info yeni yil hediyesi gibi alim yapmisti. Ocagin ilk haftasi 3.01-3.10 yatay gidip sonrasinda 2.50ye basmisti..
EY tahtaci yil yil gun gun biliyorum ezberlemisim seni.
Sen Sapiksan
Ben senden Sapigim..
Rasgele..
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu hissenin iki beklentisi vardı kasada olan para ve silopi arzı bunlar olmadan bi tane daha takıtı kıçına . samet ali yavuz .
o kişiden bırkaın mılyonu günlük 100 k alım gelse bile coşar bu hisse . bu kişi yönetime bırkakn 60 mılyonu 460 mılyon tolplasa dahı giremez.
ozetle gsd ıcın bu kapanıs maalesef kötüdür . 2022 yılı endks altı getırı saglamıstır . daha once dedıgımı tekrarlıyorum . serseri gezen 3-5 mılyon kıytırık tahtacılar var onların temızlemek lazım samet gıbı bı kac tane daha lazım veya turgut şahsı alım yapacak . 15 dk var halen basmanın derdınde 4.17 ye
bu hıssenın 4.18 gıbı komık rakamdan alınıp satılması bır kepazelıktır
Kendini Formasyonlara adamis Guclu Tahtaci. 2023un ilk yorumunu siddet icerigi olmadan bariscil dille yazayim dedim..
Tombul parmaklar mal kaptırdınız bugün devre kestirdiniz ya eşleşmeden 3,66 az çok verdiniz malı at penisleri sizi simit 7 tl olmuş hala sıkın
suprama ve handysıze endekslerı pandemı oncesı sevıyenın de altına geldı . artık işler karışık .
1-gemi geliri dramatik seviyelere inecektir .
2- silopi işi tam bir kepazelik 75 mılyon dolar kayıp var ( bir tutam temettü ile bal çalma olayı )
3- kasada duran nakıt tam bır sermaye kaybı enflasyon karşısında
ve teknık olarak da işler pek iyi gitmiyor . bu hafta 9 ortalama 21 ortalmayı aşağı kesebilir . bu kesınleşirse zaman kaybı yasatır endekse karsı .
yukarıda kı maddelerde olan bır gelışme durumu değiştirebilir . bunu da unutmamak lazım .
sup ve handy endekslerı düşmeye devam edşyor . hisse fiyatı ne olur bılınmez ama gemicilik geliri tarumar olur dolar bazlı . resesyonu resmen fıyatlıyor artık .
Kıstas nedir neye göre belirlenir taşımacılık borsası her yere demiryolu mu döşeniyor demiryolu vagon taşımacılığı destekleniyor son yıllarda sesli düşünüyorum bu ara iki yeni gemi noldu turgutttt sen metro galibi bile bu tahtada ters düz yaptın arkalarına bakmadan uzadılar holdingin diğer faaliyetlerinden gelirlerler artması lazım
Bu endexten cok dustuk. 4.50lerden 3.40 lara. Verdigimiz tepki sadece yuzde 2.5 (dun )
Bugun bist +2 oldu yine hareket yok.
Yabanci satisi vardi tahtada.
Navlunlar 1 aydir felaket çoktü.
Bunula ilgili olmali.
Hergun yuzde 2-3 dusen navlunlar dun -6 yaptı.
Pandemi oncesinden bile daha dusuk suan gemi kiralama ucretleri.
Bizim ana gelirimiz gemi kirasi
Dolar bazinda 1e4 dustu neredeyse.
Ciddi bir durum.
Gel gelelim holding hic kar etmese elindeki varliklariyla dibi 6 TL olmali suanki fiyatinin..
Suan piyasa degeri 180 Milyon USD.
Bu sene 9 adet gemisi olacak..
Ve diger istirakleride dusunursek dedigimiz gibi zarar dahi etse gemiler ederi 6 olmali.
Fakat bu hep boyleydi
Bunun karakteri bu
Hep ucuz oldu bugune kadar neden ucuzdu ve bundan sonrada hep ucuz kalabilir..
Ben sahsen yatirimdan vazgecmeyecegim bu hissedefakat agirlik azalttim.
Rasgele.
şirket silopi payını daha alabilmiş değil . sanırım biz gözde büyütüyoruz bilançoyu . şirket ayır hisse fiyatı ayrı tabı değerlendirmemde .
teknik olarak ise hisse 4.40 ustu hiç almaynalr için üstü alım yerı olmalı .
maalese yıne endeks altı getırı ıle devam edıyor .
bazen haddindne deger verdıgımız ınsanalr kafaya cıkartya gsdho da oyle :) ben 13 mart bılanco sonrası halen endeks altı getırıde ise cok fazla değil hiç beklemem .
çok maıl attım sırkete ama silopi arzı var mı yok mu daha buna cevap vermıyor veya veremıyorlar . park elektrıge soruyoırum bizim değil diyor lar halıyle :) cınere yazıyorum silopi elektirk e yazıyorum cevap yok . asaş a yazdım alımlar la ılgılı cevap yok .
ve en ilginci silopi elektrik degerlemesı 3. ceyrekde 66 mılyon azaldı . ortalık yenıden degerleme3 ıle ıkı uc kat yaparken 66 zarar yazdı :) özetle şirket seffaf degıl ve yatımcı lehıne ıyı yonetılmıyor .
1. ve 3 ceyrekler denedıme tabı degıldır . 2 ve 4 ıse denetımden gecer o nednele katakullı olmaz . silopi degerı yıllık da cok cok yukske gelecektır .
holding ve banka tarafı da ıyı gelecektır . gemı ısı nanay 117 mılyon tl cıvarı beklentım var .
bu gidişle de eylül de teslım alınacak -belkı daha da erken olabılır . - gemının katkısı dusuk kalacak .
5.00 nere 3.70 nere. Bu kadar düşüşün doğal piyasa koşulları olduğunu hiç sanmıyorum.. Kötü hava koşullarında the boss lar hemen bastılar aşağı..
Gsdde de yeniden yapılandırıp faliyetlendirme dönüşümü bekleniyordu, hiç olmadı
Geri alınan hisseler ne olacak, belirsiz
Gsdbank satışı söylentileti çıkarılmıştı, sadece söylenti kaldı
Silopi elektrik hisseleri üzerindeki game in sonucu mualak hala. bakalım gsdho 80 milyon dolarını kurtaracak kadar değerle borsaya kote edilecek mi, yoksa şirketin onlarca milyon dolarını tokatlama marşfetleri mi olay..
bunlar ne hasap biliyo ne kitap..1,90 kadar basıp ordan toplama derdinde..gerisi hikaye..
2.94 / 19 ===15 cent
Caffe Mocha. Tall: 53,00 TL. Grande: 61,00 TL.
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
orda netlık var maalesef :( kalan pay 2024 aralık ıle 30 mılyondolara gerı verılecek . halka arz edilme ihtimali yok denecek kadar az . santral ya 3/2 genellıkle de 3/1 kapasıte ıle calışıyor . bir yıldır hıç tam kapasite gormedım .
800 milyon dolar yatırım yapıldı haberlerı vardı açılırken .
https://seffaflik.epias.com.tr/trans...i-uretim.xhtml
silopi tes burdan takip edebilir yatırımcılar .
gelen sabıt kıytırık bı temettu var onu saymazsak gsd bu ısten 50 mılyon dolar zarar etmıstır . tasıma maalıyetı de cabası . kaç yılm orda bekledı para . gerıye ıse bırakın kar etmeyı 50 gıttı
maalesef bılancoda tl gorundugu ıcın kar mıs gıbı olacajk orası ayrı bır mevzuu . sırket yonetılmıyor burası net
hem silopi ile zarar fena hem kasada duran nakıt enflsyon karsısında erıyıp gıdıyor
herkes kasada soyle dolar var flan diyor ama bu ıyı degıl al kardesım hepsı ıle gemı barı ...
gelelım 4.38 den 2.20 ye cokuse
bu resmen bıle ısteye çokertıldı . maalesef son zamanda yuzde 6 paya sahıp olan samet alı yavuz tepkısız kaldı . sırket tepkısız kaldı
belkı bırlıkte hareket ettıler . ky zaten tahtayı tutma veya kaldırma durumu yok . olmazda zaten .
ama dun ve bugun kademlerde yıne buyuk oyuncular var sanırım sıskın bır yapıda kademler . klasık bılanco oncesı belkı 3.60-80 yaptıracajlar .
kar 1 ıle 1250 arası bır yerde gelecek . temettu ve bedelsız haberı gelme ıhtımalı cok yuksek yıne 22 de oldugu gıbı
aynı oranda verırse 30-40 krs arası bır temettu yaparkı bu cok cok ıyı bır rakam
sirket ıle ılgılı en buyuk haber aksı veya beklentı bır varlık alımıdır kasada atıl duran veya enflsa ezılen nakıt ıle yol cızılmsı olur
Sayın Rowing, bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
ayrıca yuzde beslık satılan kısmın satısından bır mıktar kasaya gırmsıtı kalan ıse 2023 de girecek( buyuk kısmı )
Dediğin gibi olursa muzavallı işlerle borsada halka açık şirketin 50 milyon dolar cukka yapılmış olacak diye yorumlanır.
Hiç bir patron 50 milyonu risk edecek böyle bir anlaşma yapmaz. Aslında Gsdho nun kaybı 50 milyon dokardan çok daha yüksek. Ayrıca bu 80 milyon dolar faize verilseyi 4 yılda ne kadar olurdu!!
ya zaten bu alışverışe bakarsanzı ciner santralı yapmak ıcın ıcbt bankdan kredı alıyor . sonra gsdho 125 mılyon dolar verıyor . ama ıcbt bankı kım satıyor :) gsdho :) sonra bıtmedı cınere ait siirtte olan bakır madenı cengiz goldınge satılıyor . akabinde ılgın santralını cıner alıyor . sonra cınere verılen hak gerı alınıyor ılgın ıcın :)
Daha önce 4 yıllığına silopi elektrik hisseleni exchane ederek bu cinere verilen 125 milyon dolar sadece faize verselerdi, dört yıl sonra bu 125 milyon dolar kaç milyon dolara yükeelirdi!! . Oysa cinere verilen 125 milyon dolardan önceli 4 yıllık sürede gsdho pek bir katma değer oluşturmamıştı,
Buna rağmen ikinci bir dört yıl için daha berbat bir anlaşma yapıldı.
Yeni bir anlaşmayla sonraki 4 yıllığına cinere verilen 80 milyon dolar faize verilseydi dört yılda kaç milyon dolara yükselidi? Oysa şimdiye kadar gecen 3 yılda gsdho pek bir katma değer oluşturamafı bugune kadar?
Bu cinere verilen 125 ve 80 milyon dolarların 4 er yıllık bileşik faizleri hesaplanırsa Gsdho dolaysıyla yatırımcıların ne kadar zarara uğratıldığı açığa çıkar.
Eğer silopi elektrik hisseleri cinere 30 milyon dolara iade edilirse, burdan da ek 50 milyon dolar zarar daha çıkar.
Ayrıca hiç bir patron 80 milyon dolara hisse alarak, 4 yıll sonra 30 milyon dolara iade etme olasılığı oluşturan bir tücari anlaşma yapmaz. Yada bu 80 milyon doların 4 yıllık faiz getirisini hesaplayıp ona göre iade durumunda 80 milyon +faiz üzerinden bir anlaşma yapardı veya silopi elektrik temetyü verirse temettü miktarını da düşürülmesi şeklinde nir anlaşma yapardı. Sanırım bu 80 milyon doları faize verilssydi dört yılda yüz küsür milyon dolara çıkardı dört yılda.
Bu işin sonunda “Silopi elektrik Hisse alış verişi bahane başka işler şahane” olayı mı açığa çıkacak, yoksa gercekten silopi elektrik borsaya kote olunca gsdho bu hisselerin satılmadında ve temettüdünden daha büyük katma değer mi oluşturacak? Sonucu göreceğiz. Bakalım bu anlaşmalar gercekten ortsklık yararına mı yoksa yatırımcılara çalım atarak mslı götürme olayı mı!!
halka arz olayı tam bır muamma holdıng bılgı vermıyor . cıner holdıng ,park elektrık ve silop elektrık maıllere cevap vermedı .
kaldı kı cınere aıt bır sırkete su an sıyası nednelerle arz ıznı ıhtımalı vermıyorum. daha cıner ulkede yok gelmıyor veya gelemıyor . londrada yasıyor
bu alıs verısın karsılıgı alınır elbet ama holdıng uzerınden degıl da holdıng dısı gelırlerle alırlar cep to cep seklınde :)
sılopı zaten yarı kapasıte ıle calısıyor . arz olayı bence cıkmaz sokak .
Bu tam bir kepazelik üç tl holding hissesi kaldımı bu ara navlunlar döndü olumlu yönde spotta nedir bakacağım at penisi turgut ne tilkilikler çeviriyorsun 2,98fk 0,87 pd dd yaprağım turgut sen bu tahtada galipi bile ters köşe yapmış adamsın biz bekloz bilgin olsun
ucuz ama patronu sıkıntılı
Farketmez. 10 senedir toplaniyor kagit..
Nolacagi belli degil..