Btc / eth ( 1 / 10 ) kolerasyon formulu dağıldı
Makasa bak :)
Printable View
Btc / eth ( 1 / 10 ) kolerasyon formulu dağıldı
Makasa bak :)
İlgi alaka azaldı ama yazmaya devam edelim...
BTC / TÜM MARKET oranı % 39 a çıktı...Yani BTC alan BTC de kalıyor.
https://invst.ly/6peka
BTC günlük....
YTD..
açığa satış yapılan btc borsaları hangileri idi??
Canın sağolsun sayın secbul
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O zaman dance , bu arada makas yavaştan kapanmaya başladı esaslı bir düşüş gelmiyeceğini düşünmeye başladım , böyle ara düzeltmelerle Tobo yapıp düşen direncide zaman döngüsünden dolayı daha alt bir banda getirip uçuracaklar ,
Tutmazsa bende kıvırtırım ,
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...d5f85c70d8.png
Şu an durum bende bu...
Büyük yıldırımın olduğu yer altın oran ile çok ilişkili...
Neyse.... dance..:oleyo:
Bitfinex destekli EOS'a özel exchange sitesi açılıyor,EOSfinex
https://eosfinex.com/
EOS'u atlamayın manyak pumplar gelecek.
Bitcoin yükseliyor Altcoinler düşüyor, peki şuan Btc yükselmiyor neden Altcoinler düşüyor?
Bu durumun mantığını açıklayabilecek varmı?
Kafam çok karıştı, bu işin mantığını açıklayabilecek arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim zamanında yaşadığım durum. Önceki sayfalarda bahsetmiştim..
En önemli sebebi yeni BTC alanların BTC den ayrılmaması .
Eskilerden gelen sebep : Bir sürü ICO satışı yüzünden ve yeni coinler yüzünden nakitin artık sizin coine gelmemesi. Yazdığım sayfayı bulmaya çalışayım..
Zor buldum çok geride kalmış.
Yani coinlerimize/tokenlerimize bu vakitten sonra gönül bağı olmayanlar dışında ekstra giren olmaz.
BTC Market Cap/Total Sanal Coin Cap şu an %40.
Nereden bakıyoruz. Şu linkten
https://bitscreener.com
Yukarıda BTC DOM var..İşte o oran.
Artış devam eder ise alt coinlerde seçiciclik başlar. BENİM COIN/TOKEN ile O COIN/TOKEN aynı fiyat ise ben ötekine geçeyim.sanki o daha iyi gibi.....Düşünceler girer.
Anladım hocam teşekkürler...
Yalnız hala işin mantığını anlamadım açıkçası.
Tüm kripto paraların toplam değeri diyelim ki her durumda sabit kalsa, Btc ile diğer Altcoinler arasındaki ters Korelasyonun olması normal bir durum. Fakat şuanki durum yani Btc yükselmesini bitirip dinlenmeye geçince veya düşüş yaptığında neden bu baş belası Altcoinler yükselmiyor.
Bistte olsa bu durum, o zaman derimki ya milleti korkutup ellerindeki malı ucuzdan almak için balinaların oyunu diyecem yada millet Oynak Btc hareketlerinden korkup Kripto paralardan çıktığı için yükselmiyor diyecem.
Gerçekten bu işte bir iş var ama hala çözebilmiş değilim.
Hayırlısı olsun herkes için.
Mesela Zrx daha bi kaç hafta önce deli gibi çıkıyordu. Şimdi ise yarı fiyatının bile altında, valla ben bu işten hiç bişey anlamadım. Zrx halbuki en çok tavsiye edilen Altcoinlerin başında gelir.
Bakalım bu işin sonu nereye varacak...
Dilim döndüğünce izah edeyim..
yatırımcı dalgalı piyasada para kazanmaktan önce güvenli liman arayışında oluyor.
Şimdi varsayalım ki 2 BTC ile işlem yapan bir yatırımcısınız.
Son 1 hafta BTC bağıra bağıra yükseliyorum dedi.
Siz ' btc değerindeki yatırımınızı ALT coinlerden çektiniz ne yaptınız BTC'ye geçtiniz çünkü göz göre göre gelen BTC artışını kaçırmak istemediniz.
Bu hamle ile denizdeki kum zerreciklerinden sadece bir tanesi olarak ALT coinlere volume düşüşü yaşattınız yani değer kaybetmesine sebep oldunuz.Düşünün ki siz bir kum taneciği iken ben varım ali var ahmet var milyonlar oluyoruz ve etkili güce kavuşuyoruz.Ve en nihayetinde ALT coinlerden çıktık alt coinler tepetaklak olurken biz BTC'de 6-7-8 K aralığından 11xxx K aralığını yakalayıp bir güzel kar ettik.
Bu BTC çıkıyor ALT'lar düşüyor-un cevabı idi.
Gelelim BTC düşüyor ALT'lar yine düşüyor ..(!?wtf)
Evet şimdi BTC 'den ufak büyük bir şekilde karımızı aldık ama BTC dengesizleşmeye başladı. Saatlik Al geliyor 4 saatlik Sat geliyor aşağıda giderim yukarıda çıkarım keyfim karar verir diyor bizi korkutuyor..Şimdi biz bu durumda ALT coine geçip bu riski x2 mi yaparız yoksa güven hissedeceğimiz bir liman mı ararız ?
Cevap ikinci şık ise bunun tam karşılığı USDT'dir.
USDT'nin volume artışına bakarsanız ne demek istediğimi daha net anlarsınız..
Dolayısıyla büyük bir kitle USDT-BTC arasında git gel yaparken ALT coinlerin değer kaybetmesi gayet normal bir durum..
Son olarak..
ALT coinler ne zaman değerlenir ? Artık hiç değerlenmeyecek mi ?
ALT coinlerin birçoğunda ciddi bir rally bekliyorum (YTD)
Ama bunun oluşması için gerekli şartlar var.
Bunlardan birincisi BTC'nin 10K ve üzeri seviyede olması.
İkincisi ise (bu en önemlisi) BTC'nin artık bir rakama tutunması ve aşırı inişli çıkışlı tavrından uzaklaşması..
Şayet BTC olduğu yere kazık çakarsa , UsDT - BTC arasında gidip gelen yatırımcı para kazanamamaya başlar ve rotayı ALT'lara çevirir..Bu durumda domino etkisi ile ALT coinlerde ciddi bir volume artışın getirir..
Hepinimize bol kazançlı bir gün dilerim.
Selamlar.
İçten düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
Açıkçası zararı kabul edip tamamen Kripto para işinden çıksam mı yoksa biraz sabır edip Altcoinleri minimum zararla satıp çıksam mı diye sürekli kafamda bunu düşünüyorum.
Ayrıca Secbul hoca Btc çok düşecek 1.000 dolara falan inecek dedikten sonra Btc 6.0000 dolarlardan 11.000 dolarlara çıktı. Acaba bu çıkışın nedeni gel gel miydi. Şu balinaların gerçek düşüncelerini bi bilsek güzel olacaktı.
Şahsen sizleri bilmiyorum ama benim kafam çok karışık. Şuan için elimdeki Altcoinlerin yükselmesini bekliycem. İşimiz Pump-Dump'lara kaldı :))
Bir kısım yanlış anlaşılmış...Belki de benim hatam...BEn bu seviyelerden 8150 ilk tahminim... 6000 ise döndükten sonra hesaplayabildim.(Görmek çok önemli esasında) Bu bölgeden tabiri caiz ise DANCE yaparak düzeltme hareketleri beklediğimi yazdım. Olası dance lar sonucu 10.500 civarı sonlanma tahmin ettim. Doğrusunu söylemek gerekir ise 11.000 geçti. Şaşırdım.
Dipte iken yakın ve orta vade hafiten pozitif, uzun vade negatif yazdım.
10.500 civarından sonra yakın ve orta uzun vade tamamen negatif duruma düştüm yazdım.
İncesinden olmasa bile kabasından tutturabilmek amacım.
Uzun vade negatifteyim..Az sonra bir tahmin grafiği atayım.
Ha birde 1000 değil 2500 ama ince başka durumlarda var.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...06ceeaab00.png
THY de kısa vadeli short oldum...Bunu önceden yazmıştım...:whistling:
Secbul hocam sizin yorumlarınız çok önemli, sizle ilgili bi sitemim falan yok, siz baştacımız ve üstadımızsınız:)
Bu kötü günlerde bu forumda sizin gibi tecrübeli arkadaşların yorumları çok önemli.
Enfarktüs hocamız vardı birde. Bu kötü günler Enfarktüs hocamızı da sessizleştirdi:)) Keşke bu forumda tüm tecrübeli arkadaşlar eskiden olduğu gibi yine yazmaya başlasalar en azından yalnız kalmadığımızı anlarız.
Secbul hocam bundan sonrası için Eğer ki Kripto parada kalacaksak sizin düşünceniz nedir, Btc ye geçmek mi yoksa Altcoinler çok düşükken Altcoinlerin yükselmesini beklemek mi?
Üstadlık gibi düşüncem ve hedefim yok. Beni üstad olarak değilde forumdan bir fikir olarak görmeniz yeterli. Çünkü tutmaz ise kıvırtırım :oleyo:
Ben şu an yanal hareket bekliyorum. Bunlar olurken genel bahsedelim yoksa pump dump yiyen altlar olur.
Genel olarak altlar zayıf kalır bence.
BTC market oranı %50 yi geçer bence.
Tamam kriptoda kalan kaldı diyelim.
C planımız şu olsun.
Diyelim BTC ve altlar tahmin ettiğim gibi düştü. O dip ve dipler için extra kurşunumuz olsun. Bu kurşun üzerinde de isimlerimiz olsun. ..
Tabiki C planı gereği şu an extra para sokmamak gerekiir
Max supply adet aynı ise
Daha teknolojik , daha bilinir (Bitcointalk sayafası yazarı daha çok) kripto daha ucuz ise grafiği inceleyerek bunlara geçiş yapılabilir.
Buna gemi batarken sandalda kalmaya çalışmak denir.
Benim XJO sandalım suda kaldı ama içi yarı yarıya su doldu. Diğer sandallar daha erken bastı gitti.
Devletlerin çıkartacağı kriptolara müthiş soğuk bakıyorum.
Dayanak varlıklı kriptolara soğuk bakıyorum (altın, petrol, dolar vs)
Tokenlere soğuk bakıyorum yazmıştım.
Secbul hocam siz sadece XJO'da mısınız?
Hangi borsada işlem görüyor.
Şahsen ben NEBL ve GVT'deydim Btc'nin hızlı düşüşü çok panik yaptırdı erkenden çıkıp zararına Btc'ye geçtim. Dün radikal bi karar verip tüm Btc lerimle ZRX ve WİNGS'e geçtim.
ZRX sağlam olduğu için WİNGS ise ayda en az bir kez %100'e yakın sağlam Pump yediği için aldım. Beni ancak bu paklar:)
Büyük risk aldığımın farkındayım ama bu zor günlerde bişey yapmak ve o plana sadık kalmayı tercih ettim.
Wings şuan 0,000059 larda, ay başındaki Pumpda 0,000155'i görmüştü.
ZRX ise şuan 0,000088 lerde, Btc düşmeden önce 0,000195'i görmüştü.
Aslında şuan bir çok coin sudan ucuz ama geleceği bilemediğimiz için kimse ilerisini bilemiyor.
Size göre Btc'nin hızlıca 6.000 dolara düşmesi ve hızlıca %100'e yakın yükselişe geçip 12.000 dolarlara kadar çıkmasının açıklaması nedir?
İşin içinde Spekülasyonun payına ne kadar bir oran veriyorsunuz?
Çünkü bu ileri geri sert hareketler hiç mantıklı ve olağan gelmiyor bana...
Bu siteyi ekleyin..BTC de ortalama FEE ler nerede ? cevabı burada.
https://btc.com/stats/unconfirmed-tx
"Ey madenciiii !sıfırın az üstü FEE sana yeter".
Halbuki zorluk yükselmeye devam ediyor.
Evet sadece oradayım. Ama oğlanla beraber 10 Tb BURST madencilik yapıyoruz. Hafta sonu resmini atmaya çalışayım. BURST un aklımda olan bir geleceği ŞU AN olmasa da, sürekli kendini UPDATE yapması güncel kalması iyi bence.
XJO hangi exchange de olduğu imzamda (refsizdir) var...Ama çok dağıtım yaptım ağırlaştı iyice. Yatırım yapanları uzun vadeci yaptım. Yanlış hesap yapmışsam diye 150 k ayırdım kendime. XJO da yakalandığım için sanal coin v2 yi (Etherium) kaçırdım.
NOT :
BURST Coin hard disk madenciliğidir. Coin dünyasında POC denir. Proof of Capacity.
Tb : Terabyte
Sitesi
https://www.burst-coin.org
Bir Exchange
https://bittrex.com/Market/Index?MarketName=BTC-BURST
Dediğiniz şeylerin çoğunu anlamadım ama bol şans hocam yine de:))
Siz böyle yeni ve derin şeyler yazdıkça kripto dünyasında hiç bir şey bilmediğimi daha iyi anlıyorum :)
https://bbscoin.xyz/index.html
Böyle bişi buldum CPU ile bir günde binlercesini kazmak mümkün. Coin daha 20 günlük. Pump&Dump, Manipülasyon, Spekülasyon, borsada etik olmayan bilimum diğer atraksiyonları uygulamaya oldukça müsait. Şu anki zorluk seviyesinde CPU ile kazarak market cap'in önemli bir bölümünü ele geçirebilirsiniz.
Kendim 1 günde 500k kadar kazdım.
Bir de exchange'de listeletmeyi becerirlerse oh oh.
Yumulun. :)
konfigürasyonu nasıl yaptınız? Ben pool sayfasındaki "getting started" kısmında belirttikleri "cryptonote-easy-miner" i indirdim. Miner çalışıyor, kendisi otomatik olarak cüzdan da yarattı.
Ancak simplewallet.exe yi çalıştırdığımda hata veriyor, "Error: wallet failed to connect to daemon (http://localhost:18081)." şeklinde. Siz bu hatayla karşılatınız mı ya da nasıl bir kurulum yaptınız?
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...8999f59e64.png
8895 veya 8211.. Her ikisi de riskli olabilir bence.
Ben önce full wallet i indirdim. Sync olması yarım saat falan sürüyor. Wallet otomatik bir adres veriyor. Sizin şimdi kullandığınız miner da bir wallet yaratmış olması lazım. Onun verdiği adresi de kullanabilirsiniz ama bence garanti olsun bbsc'nin kendi walletini kurun önce.
Benim kullandığım miner Claymore CPU miner. Megadownload linkinden girip en alttaki 7mb olanı indirdim.
https://mega.nz/#F!Hg4g1bLT!4Upg8GNiEZYCaZ04XVh_yg
İndirdikten sonra config dosyasını açıyorsunuz, pool adresini "stratum+tcp://pool.bbscoin.xyz:3333" ile (" yok), alttaki monero adresini de daha önceden yarattığınız bbscoin adresi ile değiştirip exe yi çalıştırıyorsunuz.
Miner slow mode ile çalışmaya başlarsa windows'un sanal bellek boyutu yetersiz demektir. Arttırmak için bilgisayarım>sağ tık>özellikler>gelişmiş sistem ayarları>gelişmiş sekmesi> performans bölümünden ayarlara girip sanal belleği arttırın.
Ben 70000mb ile kullanıyorum. Ne kadar aşağı çekilebilir bilgim yok deneme yanılma yöntemi ile bulabilirsiniz. Sanal bellek ideal boyuta çekildikten sonra miner "fast mode" ile çalışacak.
Madencilik yapanlara başımdan geçen bir kaç şeyi yazayım.
Çoğu bu kesin exchangelerde listelenir dediklerimi kastım kastım listelenmedi. Listelense bile düdük gibi fiyat biçildi..
Devam edelim...
Düdük gibi fiyattan açılanları kızıp sattım. Sonra bazıları dev gibi oldu. Sinirimden bir daha bakmadım bile.
Bazılarını yarıda kestim yeter bu dedim dev gibi fiyattan açıldılar sinirimden yine sattım.
Osu veya busu...
Genel olarak şunu bilin. Bitcointalk da sayfası hızlıca artıyor ise satmayın. Yok 3-5 sayfayı geçmiyor ise direk satın.
Düşünce sattığınız kadar alın fazlasını almayın.Gelir bence böyle maksiumum olabiliyor.
Walla benim de ah wah dediğim dünya kadar coin var. Şimdiye kadar bedavaya topladıklarımın boyutu 5 sene boyunca çalışarak kazandığım paranın boyutuna ulaşmıştı Aralık ayında. Şimdi onun yarısına düştü tabi ama hiç yoktan iyidir diyelim. :oleyo: Bir de kaçırdıklarım var ki onları da kaçırmamış olsam şimdi Miami sahilinde köpekbalıklarını izliyordum.
Misal Semux diye bir halt dağıtılmış bir kaç ay önce. Yüksek ranklı üyelere 5bin'er vermişler. Şimdi redditte sağda solda biçilen fiyat ile $8500 yapıyor 5000 adedi. Exchangede falan daha listelenmiş bile değil bu arada.
Eğer bir şekilde airdrop'a katılmış olsaydım da büyük ihtimalle daha elime geçtiğininin ertesi günü birine çerez parasına devrederdim. :oleyo:
Bu yukarıda verdiğim coin de kesin bir şey olur demiyorum ama daha çok yeni dediğim gibi ve de önemli bir kısmını sırf CPU madenciliği ile ele geçirme imkanı var. Dev team de gayret gösterirse belki... Miami :oleyo: