İZMİR'de suya ve ulaşıma zam.
ÜFE'ye bağlanan su ve ulaşım fiyatları ÜFE kadar artırıldı.
Bilet fiyat başlangıcı 7,67 TL'ye çıkarıldı.
Printable View
İZMİR'de suya ve ulaşıma zam.
ÜFE'ye bağlanan su ve ulaşım fiyatları ÜFE kadar artırıldı.
Bilet fiyat başlangıcı 7,67 TL'ye çıkarıldı.
MOTORİN BENZİN SON DURUM
Bu şampiyonluk yarışı değil, vatandaşı soyma yarışı.
İzmir'de 24,51 liradan satılan motorinin litresi 26 liraya yükselecek. 25,13 liradan satılan benzinin litresi 26,35 liraya çıkacak.
Ekmek fiyatları 6 TL'ye çıkabilir
İstanbul'un bazı ilçelerinde 4-4,5 TL'ye kadar çıkan ekmek fiyatlarının, haziranın ikinci haftasında resmileşmesi bekleniyor. TMO'nun fırıncıya sağladığı uygun fiyatlı un uygulamasının bitmesi ise ekmek fiyatlarıyla ilgili endişe yarattı.
Neden endişe yaratıyor ki ?
Aç kalırlarsa yağmaya mı başlarlar ?
Şükür bugünlerimize der geçerler.
Rahat olun.
GÜBRETAŞ - YE KÜRKÜM YE
Toprağa değil kendilerine bereket
Toprağa bereket katmak amacıyla kurulan GÜBRETAŞ, AKP'nin arka bahçesi oldu.
Aylık huzur hakkı 14 bin TL'ye çıkartılan yönetim kurulu üyeleri arasına eski AKP vekili Hamarat ve Fuat Oktay'ın danışmanlarından Yener de eklendi.
http://www.worldgovernmentbonds.com/...urkey/5-years/
CDS neden 720 oldu ?
Sebep olanlar ?
KUKLA VALİLER
Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı, akaryakıt zamlarını protesto etmek üzere İzzet Baysal Caddesinde yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Ancak Bolu Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından eksik evrak gerekçe gösterilerek iptal edildi.
26 TL olmuş benzin, mazot zamlarını mini mini protestoya bile tahammülleri yok....
İZMİR'DEN KUŞADASI'NA GÜNÜBİRLİK GİDİŞ GELİŞ 300 TL (sadece benzin)
2 yevmiye asgari ücret !!!
karadam bu yayla çorbası
hacimli ukraynayla mı iş yapıyordu ?
bunun sıkıntısı palyaçolar paranın üstüne yatacak diye mi ki ?
Bu arkadaş dan pek haz almasam da dediklerinde gerçeklik var ise işimiz zor.
https://www.youtube.com/watch?v=NQIm...heriG%C3%BCven
En büyük yanılgı ,buğday sapını saman sanmak. Bu yüzden besicilerin verimi düşük kalıyor. Zorunlu kalmadıkça hayvana sap verilmemelidir. Saman yoncadır. Bizim çok bilmişlerde saman ithal ediyoruz diye yaygara yapar durur.
Anadolu'nun mümbit toprakları saman üretiminde kullanılmamalıdır, ithali en doğrusudur.
Ne yazık ki doğru tarım politikaları üretilmediğinden bir çok çiftçi kılıklı tarlasına teşvik alıp hiç bir emek sarf etmeden yonca üretmekte, kış boyunca kahvede okey oynamaktadır. Bu da böyle biline.
Ahali puşt derken bunu ifade etmeye çalışıyorum. Her şey devletten beklenmez.
Anadolu topragina uygun degilde Bulgaristan topraginami uygun saman yetistirmek? Cunku Bulgaristan dan ithal ediyoruz.
Ikincisi Anadolu topraginin hepsi ayni degilki. Her yorenin farkli topragi var iklimi var. Kurak corak yerleride var sulak yerleride var
O yuzden saman uretmek mantikli degil ithal edelim diyorsaniz bunu teknik olarak ispat eden bilimsel bir yazi verin hepimiz okuyalim
Tamam da bu saman dediginiz bugday'in sapi, yani atigi degil mi? Ekstra birsey yapilmiyor ki onun icin.
Kusura bakmayin konu hakkinda fazla bilgim yok.
Yonca farklı şeydir.Bazı beyinler buna saman der.
Samanların Hayvan Beslemede Kullanımı
Bu tür kaba yemlerin kullanımınıAlıntı:
Samanların ham besin maddeleri içeriği dikkate alındığında düşük kaliteli kaba yemler sınıfında incelenmektedir.
Bu nedenle hayvan beslemede sınırlı düzeyde kullanılmaları gerekmektedir.
sınırlayan başlıca etmenler, yüksek düzeyde selüloz ve
lignin ile düşük miktarda ham protein içermeleri ve sindirilebilirliklerinin düşük olmasıdır.
Düşük kaliteli kaba yemler, genelde sadece ergin ruminantların ve daha az olarak da atların beslenmesinde,
yaşama payına yakın ya da yaşama payı düzeyinde kullanılabilir. Bu yem ham maddeleri hacimli olduğundan yem
tüketimini de sınırlandırmaktadır. Ruminant hayvanlarda
yem tüketimini sınırlayan önemli faktörlerden biri de sindirim
sisteminin kapasitesi olup bu kapasite içerisinde tüketilen
Meraklısı buradan okusun
https://www.turktob.org.tr/dergi/mak...gi25/20-22.pdf
Saplama samanı karıştırmak ata sözünün özünde de bu yatar.
Sonuç
Samanın bir yem ham maddesinden çok hayvanlar
için bir yataklık malzemesi olduğu unutulmamalıdır. Besin
madde içeriği ve sindirim derecesi düşük olduğu için geviş
getiren hayvanların rasyonlarında olası selüloz açığının
kapatılması veya tokluk hissi sağlamak için dolgu maddesi
olarak sınırlı düzeyde kullanılmalıdır. Samanın yem değeri
ve sindirim derecesini artırmak için alkalilerle (üre, NaOH ve
amonyak) ile muamelesi önerilebilir. Türkiye hayvancılığının
en önemli sorunlarından birisi kaliteli kaba yem üretiminin
yetersiz olmasıdır. Bu nedenle kaba yem açığının kapatılması için hayvan beslemede saman vb. kalitesiz kaba yemlerin
yaygın olarak kullanımı hayvanlarda sağlık ve beslenme
sorunlarına, üreme ve verim kayıplarına neden olmaktadır.
Bu nedenle günümüzde tarım yapılan toplam alanlarda %9
olan yem bitkileri üretim payı en az %25’e çıkarılmalı, ülke
hayvancılığı samana muhtaç bırakılmamalıdır (Ak, 2013).
Sağlık bakani : Bugüne dek günlük olarak yayınlanan Covid-19 Tablosu, 1 Hazirandan itibaren HAFTALIK olarak, yine covid19.saglik.gov.tr adresi üzerinden yayınlanacak.
Sn nicrece saman buğdayın sapıdır, yonca başka bir şey. İç Anadolu’da istisna sulak yerler hariç yoncayı bilmezler, saman ve kepegi karıştırarak verirler, eskiden saman çoktu son zamanlarda bugdayın vitamini boya gitmesin Başak verimi artsın diye boyu kısa cins buğday ekildi ve saman azaldı, ithalata mecbur kalındı, şimdi saman iyi para edince tekrar uzun boy buğdaya geçiliyor.
Tabi bu arada kepegin de inek yemi olduğunu vurgulayım, sağlıklı beslenen arkadaşlara
Son olarak nakliye öyle pahalı duruma geldiki, ürünün kilo fiyatı kadar nakliye ücreti tutuyor, misal şu anda 1 adet karpuzun adanadan Ankara’ya veya İstanbul’a nakliyesi ortalama 20 TL, 1 kg çileğin, 1 kg kirazın Ege’den iç Anadolu’ya nakliyesi 4 TL, bunlara aracı kârı, hal giriş çıkış fiyatı ıvırı zıvırı dahil değil
Üretimin baş rol oyuncuları,mazotun,elektriğin,gübrenin,doğalgazın en az %300 arttığı ülkede enflasyon %70 !!! Bunu başaranlar nasıl başardığını kitapla anlatsada hem ekonomi Nobelini alsa, hem de diğer ülkeler örnek model olarak kendi ekonomilerine uygulasa
Samandan nereye geldik, bizde ülkeye ayak uydurarak yörüngeden çıkıyoruz yavaş yavaş
Kilicdaroglu 'dan "surtuk"tepkisi.
"Sana tavsiyem ağzına kapalı tutup,insan sayilman"
Benim asıl anlatmak istediğimi bu yazıdan okuyabilirsiniz.
https://www.bursagidayem.com/kaba-yemler.php
sn. nikrece, siz besi degerinden bahsediyorsunuz. Haklisinizdir mutlaka ama ordaki konu o koydugunuz arkeolojik bugday turu idi.
Ayrica besi degeri az diye liflileri yememek olmaz. Hersey kararinda faydali butun canlilara.
Her ayın başında yüklüce zamlar,üstelik 7 üstünde büyümüşüz,ben bu kısımını anlamadım morukluk işte:notr:.temmuz başında bana kalırsa en büyük zam kazıkları olabilir,sebep, emekli ve çalışanlara verilen enflasyon zamlarının maliyeti nasıl çıkacak:plc:
Bunu düşman yapmaz,düşmanı dışarıda değil içeride aramak lazım,bu zamlarlan seçime gitmez iktidar,acep ne düşünüyor ?,aklıma deli sorular geliyor,zaten anketlere göre %20 altına düşülmüş:drunk:
Geçen Aralık enflasyonu dolayısıyla Ocak zammı belli olur olmaz elektriğe %125 zam yatılar ya, işte gene öyle olmasın diye parça parça yapıyorlar önden yüklemeli %40-%40-%40 diye sektirecekler..
'Enflasyon tepe yapacak bu yaz' umutlarını kaybettiler, tepe mepe yok, reel kurda da dip mip yok...
Kastamonulu bir arkadaş,Köyde Siyez ( gabılca/ gernik ) buğdayı ekiyor, Sosyete yiyeceği diye paketleyip paketleyip yüksek fiyatlardan satıyor...
Baazi entel dantel arkadaşlar da,Siyez buğdayın arkeolojik kazılarda yeni bulunmuş bir ürün zannediyor...!!..
''Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,40 ve en yüksek yüzde 8,15 aralığında yer aldı.''
2,40 olarak tahminde bulunan Ekonomist değil, bildiğimiz salatalıktır.
Yalaka ol bir şey demem ama, en azından ayda bir gün dışarıya çık veya TV seyret
Sadece çaya ve şekere ve süt ürünlerine gelen zam bile en az % 5 etki eder, bu ortamda %2,5 enflasyon tahmin edebilen ekonomistlerin bulunduğu bir ülke ekonomide ne kadar gelişebilir !!!
ZAM
ZAM
ZAM
ENFLASYON YALAN
%300 giden
Maaşlar da %70 le idare edin derler TÜİK kaynaklı verilerle
SONUÇ
Gündem Değiştirmek
En başarılı oldukları 2 alan yalanlar ve gündem değiştirmek.
Konuyu çarpıtmak.
Dinden bir kez daha soğudum.
Gezi olaylarında gözlerimle gördüm şahit oldum diyen gazeteciler.
Bu yalanda israr eden dindar iktidarımız.
Cami hocasını sürmüşler.Kabataş videosu çekilmiş.Yayın ne zaman.
O Ekonomistler gerçek olmayan rakamlardan enflasyon değerlendirmesi yapıyorlar ve gelecektekine atıf yapıyorlar.
Yabancı kurumlarda aynı bir türlü gerçek enflasyon dan bahsedemiyorlar.
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr:
Elektrik Mühendisleri Odası basın açıklaması :
https://www.emo.org.tr/genel/bizden_...php?kod=138852
Hep üreticiler kartel kuracak değil ya...
İtalya, AB ülkelerine ve ABD'ye, gaz ve petrol için, OPEC benzeri, tüketici karteli kurmayı önermiş.
AB içinde bir çok ülke desteklemiş.
Almanya ve Hollanda karşı çıkmış.
Sayın 666 bazı üyeler kitabı orta yerinden okumaya başlayınca az bilgiyle fikir sahibi oluyorlar.
O BUDAĞDAYI ŞU BUĞDAYI. BENİM YAZDIĞIM HİÇ BİRİ DEĞİL.
Sizin paylaştığınız linkte çiftçi arkadaş sapı da yem olarak kullanılmasına değinince, bende en büyük yanılgı bu. Besicilikte sap hayvanı sadece doyurur semirtmez anlamında bir şeyler yazmışım.
Ne video seyredilmiş ne de konu araştırılmış bana kaynak soruyor.
ADI ÜZERİNDE İŞTE SAP.SAMAN DEĞİL YANİ.
UMARIM ANLAŞILMIŞTIR.
Anlamayanda meraklı ise fikir üreteceğine baştan itibaren vakti var ise açsın baksın. Ne diyim.
İçişleri Bakanlığı: Hız sınırları Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar otoyolda 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarılacak
Ben çiftçi değil mühendisim. Asıl değinmek istediği yanlış tarım politikaları. Çiftçinin bilinçlendirilmesinin gerekliliğini savunuyorum.
Bir adamla olmuyor bu işler. Videoyu seyredersiniz konu daha iyi anlaşılır.
https://www.youtube.com/watch?v=bbiEWpO7148
ÇİFTÇİLERİMİZ KENDİLERİNİ GELİŞTİRMEDİĞİ SÜRECE;
Ne ucuzluk olur ne de para kazanabilirler.
Boş vakitlerinde okey oynayacaklarına, teşvik peşinde koşacaklarına otursunlar Sencer Beyin videolarını seyretsin.
Her kes işini doğru yapsın.
Yoksa sütün litresini yakında 30 tl. alırsınız.
https://www.youtube.com/watch?v=AffezwvJN-c