onlar yakında, ayrı bir gezegen isteyecekler kendilerine....
Ev fiyatları da yavaştan cortlamaya başlamış gerçekten satıcı olanlar hatırı sayılır indirim yapıyor kur artmasın borsa çıksın diye kredileri bıçak gibi kesince konut sektörünün nefesi daralıyor yakında ciyaklama sesi çıkar
Ben tam olarak hatirlamasam da 8.5 alip 18.50 gorup sak sak taban yaparken 5.0 da satma basarisi gostermis idim sonra 2.0 lerde uzun sure kaldi su aralar da 4.34 imis simdi baktim... ama tam bedelli bedelsiz temmeutu bakmadim net durumuna tabi...
Her gun artinca ohh diyosun voleyi vurduk ama olay ole degil tabi...
not orda max 7ler gorunuyo demek ki sermaye artisi var zaman icinde..
not 3 kere bedelli almis 200 130 145 gibi way be hala 4.34....
hersey tecrube tabi
Başarabilirler ise 18-20 arası dolar kuru , 5-6 bin endex , yine yüksek faizli tüketici kredisi...Kuru salsalar kur 1 artınca özellikle tüketim maddeleri 5 artıyor , bu kadar alım gücü düşük bir kitleyle seçime giremeyeceklerine göre dövizi baskılamaya devam...
Çin modeli olacağız diyerek "nerdeyse ALLAHIN HER GÜNÜ PROPAGANDA YAPARAK" yerel parayı değersiz kıldırmayı başardıktan sonra, yüzde 400-500 hayat pahalılığı yaşatınca doların nelere kadir olduğunu çok iyi anlamış olduklarını düşünüyorum.
Seçim öncesi 25-30 TL lik bir kur otomatik olarak seçimi kaybedilmiş anlamına gelir.
Soğan depolarını basarak fiyatları durduramayacaklarını idrak ettiler.
Ki 90 lardan sonra üretici, parekendeci, esnaf, pazarcı sattıklarını malın maliyetine göre değil (kiralar bir yılda 3 kat artınca, enerji ve ulaşım maliyeti 3-4-5 kat artınca) kendi yaşam standartını tutturacak seviyeye göre belirlemeye başladı.
Hala yüzde 150 leri geçen ÜFE de biriken maliyet zamları var. Üretici bu maliyeti birden yansıtamıyor. Bir de bunun üstüne kur u artırırsan intihar etmekle aynı olur.
Bu nedenle seçim öncesi ihracatçının ciyaklamasını kimse dikkate almaz. Geçen yıldaki karlarından yesinler denir geçilir.
Sabit kur rejiminde, serbest piyasadaymış gibi düşünüp buna göre pozisyon almak KAYBETTİREBİLİR.
Rusya savaşı gibi Dış konjektür de ilaç gibi geliyor.
Talep boğulunca ne yapsan boş.
Seçime kadar yatay harekete devam.
Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na 5 milyar dolar aktarmak üzere yapılan görüşmelerin son aşamada olduğunu açıkladı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...aracak-2005185
Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş. Bugün yediğimiz Arap hurmaları ne olacak ilerde bilemem.
Bir bakmışsın bugün MB faiz arttırmış. Ben olsam öyle yapardım. Hiç zararı olmaz üstüne üstlük döviz iner borsa iner. Kkm dende zarar yazmaz. Zaten piyasada mevduatta 20 ler hakim
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
0,75 baz puan MB düşürebilir.
100 baz puan bekliyorum
ama 0.75 de de maksat hasıl olur tek haneye iner
1.5 yada 2 çakar..
Hiç bir etkisi de olmaz.
Borsa kudurur..
3 indirse ne olur 5 çıkarsa ne olur? Faiz enflasyon makası o kadar açıldı ki gerçekten "MB'nın faizini önemsiz hale getirmeyi" başardık.
Muhtemelen 1.5 daha indirip 9%'a çekecek sonra da "dükkanı kapattık, seçime kadar faiz bu" diyecek.
politika faizinin hiç önemi kalmadı.
isterse sıfırlasın.
piyasa kendi faizini yaratıyor.
%9 indirmesini bekliyorum.
belki algı açısından
karar sonrası küçük bir miktar piyasada dalgalanma yaşansa da
kısa sürede piyasa kendi trendine dönecektir.
yurt dışına sunulan tablolara giriyor mu giriyor...
ikili/çoklu kur sistemi derken, ikili faiz sistemi oldu...
Soru :hocam ezan bitmeden namaz kılınırmı?
Cevap :uçak kalkıyorsa yetişmek için kılınır....
mortgage calculator
https://www.bankofamerica.com/mortga...ge-calculator/
Buzdolabı aldık yenice, 1 yıl önceki fiyatın tam iki katı olmuş,
$ey oranı %100
1.5 yıl önce aldığımız 7 çekmece derin dondurucunun fiyati 3 katına gelmiş, $ey oranı %300..
Farklı markalardan benzer sekilde duyduğumuz; bazılarında her ay, bazılarında 15 günde bir %8-12 oranlarında fiyat güncellemesi geliyormuş ve yıl başında en az %25 zam bekliyorlarmış.. demem o ki: almayı planladığınız beyaz e$ya varsa en azından yıl başına kadar almaya bakın..
Dün haberlerde
Beyaz eşya ya %40 zam beklemedeymiş
Ama satıcılar halkın gücü yok diye yansıtamıyorlarmış dendi
Kâr marjı kaçmışta halka iyilikten 40% ı bekleme/cepten ödüyorlarmış ?
*ucuzdan vermek için haber bile yapılmış.
Pandemi öncesi 10 TL lerde olan THY şimdi 112 TL.
30 TL ye düşen Pegasus şimdi 370 TL.
3 TL olan İş-c ve YKB 11 TL
26 TL olan Sasa 151 TL
Şİmdi bunlar ucuz mu?
Ama 8,5 TL olan Telekom 14 TL.
8,5 olan dolar 18,6
UCUZ olan hangisi?
Seçim öncesi Suriyeye TSK nın girmesinin dolara ve seçime etkisi ne olur?
Seçim sonrası MB kaynaklı oluşturulacak bol paralı sanal cennet ile hükümet tekrar işbaşına gelirse sabit kur devam edebilir mi?
Seçime borsada kötü yakalanmış ve çıkamayacak durumda olsak;
a. seçimi yeni yönetim kazanırsa önce devalüasyon ardından enflasyon oranındaki faiz politikası ile veya
b. şu anki yönetim 6 TL lik şeker fiyatını 20 TL ye çıkarması örneğinde olduğu gibi talebi köreltmek ve TL leşme sağlamak için yapacağı devalüasyon ile TL de park eden servetler ilk planda çöp olmaz mı?
Beklendiği gibi 150 bp indirdi
TCMB: Faiz indirim döngüsünün sonlandirilmasina karar verildi.
Vatandaş döviz satmaya devam ediyor. Doların artmayacağı konusunda algı oluşmaya başlamış kabul edilebilir mi?
Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 3 milyar DOLAR azalmış...
KKM de ilk kez gerileme yaşandı.
Para TL mevduata gidiyor...
Belki az biraz da bist...
Seçime 10 bin BİST ile,
10 bin TL asgari ücret ile
8-10 aydır değişmeyen 18,60 dolar kuru ile
Bol memur zammı ile
EYT+ sözleşmelilerim kadroya geçirilmesi+ imar affı + genel af ile
70 doların altı petrol ile (Putin ülkedeki satılmayan petrolu içmezse-gidişat öyle görünüyor)
Suriye ye yapılacak operasyon sonrası gidilirse
sonuç ne olur?
Yine YETMEZ AMA EVET olur mu?
8-10 ay kur değişmeyecekse... sıfır sorun olacak.. tek boynuzlu atlarla tura çıkılacak vb. :he:
13.5% kkm kral olur..
6 aylık doviz vadefarkı 15%(16,5 stopajlı)
27(net) den 6 aylık bağlasa + vadeli alsa -3%
Nebati: Önümüzdeki dönemde piyasa faizlerinin de tek basamağa inmesini bekliyoruz.
Bu kez bankalara hangi enstrümanı devreye sokacak?
300 günlük Nkolay mı alsak?
Kredi faizleri politika faizine yakınsayacak demiş üfe 157 iken bu gerçekten tam fışşşkırtmaaa olur böyle bir durumda mevduat faizlerinin 20 li rakamlarda kalması çok zor olur Gıdıvanizm tam gaz
TL’ye dönmeyen bankalara yüzde 8 komisyon
TCMB, TL mevduatı düşük bankalara uygulayacağı komisyon oranlarında artırıma gitti.
TCMB, TL mevduatı düşük bankanın zorunlu karşılıklarına uygulayacağı komisyon oranını artırdı. TCMB’den bankalara gönderilen ve Bloomberg HT tarafından görülen belgeye göre TL mevduat/katılım payı oranı yüzde 50’nin düşük olan bankaların zorunlu karşılıklarına yüzde 8 komisyon uygulanacak. Bu oran bir önceki düzenlemede yüzde 3 olarak belirlenmişti.
TL payı yüzde 50 ile 60 arasında olan bankaların ZK’larından ise yüzde 3 komisyon alınacak. TL mevduat oranı yüzde 60’ın üzerinde olan bankalara ise herhangi bir komisyon uygulanmayacak.
Yeni oranlar 23 Aralık hesaplama tarihinden itibaren uygulanacak.
TL’ye dönüşüm oranına göre komisyon uygulamasına son verildi
TCMB, bankaların Dövizden TL’ye dönüşlere göre belirlenen komisyon uygulamasına ise 23 Aralık hesaplama tarihi itibariyle son verme kararı aldı. Bu kalemde komisyon oranı yüzde 5 olarak uygulanıyordu. Dönüşüm oranı ise yıl sonuna kadar dönüşüm oranlarına göre farklılaşıyordu.