döngüler bunu 2 sene önce de yazıyordum kızıyordunuz bana :)
Printable View
döngüler bunu 2 sene önce de yazıyordum kızıyordunuz bana :)
Bankalari MB oncesi terse yatirdilar ilginç! Pas harici başka bir karar mı gelecek acep. Yoksa bu döngüyü mu degistiriyorlar. Eğer bu dongu değiştirilirse iyi olur kanımca. Ytd
Active31 hc nerelerde. Kulaklarını cinlatayim..onunda çok emeği var şişe de.. ytd
İyi performans ile citiledi.. ytd
Forum sakinleşti, sessizce alanlar köşelerine çekilmiş olabilir almayanlarda diğer hisseleri incelemeye geçtiler. Ytd
ne yazacağız ki, ben ekrana bakmaktan bile vazgeçtim artık.
burada en eski benim anlaşılan. Sn. spenc benden eskidir diye düşünüyorum ama ben 2010 yılında sodaya girdim. o günden bugüne de taşıyorum hatta birikimlerim ölçüsünde artırıyorum.
bundan 2-3 sene önceye kadar 4-5 hisselik portföyümde al-yat stratejisi bana iyi para kazandırmıştı. 20 yıldır cam sektöründe olduğum için şişe hep portföyde kaldı, duygusallık sanırım.
ama 2 senedir istanbulun iyi ilçelerinden birinde 3+1 bir ev parası kadar kaybetmişimdir. hele bir de enflasyon vs hesaplansa....
neyse, bunlar oğluma miras kalacak benden, umarım o yer bunların parasını. bize bir faydası olmadı, ona olur umarım.
Tebrikler kastrat hc siz benden eskimiysiniz. Cigarayi 2012 yılında bıraktığımda başladım bu merete. Pandemi esnasında ülke içinde, hisse, ev, arsa, dükkan, altın ne alınsa al yat ile misli artmis. Tabi bazı hisseler hariç ve çoğu hissede kazançlarini bir kısmını geri almıştır. Hakkımızda hayırlısı olsun.. tek yanıma kar kalan ve en önemlisi olan sigarayi bırakmam olmuştur. ytd
Tabi ben son birkaç gündür forumun hızlı ilerlemesindeki katkıları olan arkadaşlari kastetmiştim. Aslında yazacak birşey yok, arada ihtiyaç hasıl olan şeyleri paylaşıyoruz. Sözüm meclis dışı idi.. ytd
An itibariyle 2 üye, 2 ziyaretçi.. ytd
Demek ki kör buzağı topallamadan ekinler baş vermeyecek..
Kader diyemezsiniz sen kendin ettin diyor Bergen!! Ytd
https://youtu.be/5Q306mFnUNI
Eğer olursa para aynı sürahiye akmamis olur. Tabi oradan nereye akitirlar muamma. Bilançolar bunu gösterecek kanımca. Bilançolar gelmeye yakın, renk verenler kadar, renk vermeyenlerde olacak. Sonrasında bardaklar arası geçişler, değişimler yavaş yavaş.. ytd
Tabi hemen birşey söylemekte doğru değil. Gönlümden geçen.. ytd
Yine verdiler şu ana kadar..... Aşağıdan toplamaya devam.az az... kendimizi strese sokmadan :)
3 gün yüzümüz gülse, 4. gün aynı hikaye...Hükümet bu işin içinde değilse ben de Fedoramca değilim.
Geçen odatv de mi başka bir yerde mi okudum bilmiyorum, Saraydaki bir takım kesimlerin, borsadan nasıl milyonlar kazandıkları ile ilgili bir yazı vardı...
Dünya endekslerine bak yine nerede ise tek ve en kırmızı bist
Organize bir kötülük var zaten piyasada..
haber:
Hepsiburada, Kazak şirkete satılıyor
Kazakistan'ın online alışveriş platformu Kaspi.kz, Hepsiburada'nın yüzde 65.41'ini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı.
:)
ABD'yi kazıkladılar halka arzdan 14 dolara arz edip. 1 dolara kadar düştü arz sonrası... O dönem Bist'te işler kesattı, gittiler abd de halka arz yaptılar...
Aradan bir kaç yıl geçti, doyamadılar kazıklamaya şimdi kazaklara satış :)
güzel paralar...
Aynen... Hepsi birden düşüyor. İyi olan sektör de gerçekten kötüsü de... Bu operasyona Enerjiler ile başladılar anlayamadık...
Oradaki ekip de organize, tüm hisseler birlikte çıktı, hepsi birlikte düştü sonra aynı operasyon biste çekildi.
Kupon arazileri kapatanların biste hakim olmayacağını düşünmek saflık olurdu ama biz yine de ülkenin malı, yerli malı misali buraya yatırım yapıyoruz.
Borsayı batıran adam :kahkah:
Bu zarara satmadan düzelmez
Saka bir yana bisti hükumet dusuruyor
Bergen klipleri bile kurtaramadı. Ytd
https://youtu.be/juWjquMwOeo
Orhan Baba dan, batsın bu dünya diyor.. ytd
Al şişeeee al şişeee
Al şişeee otur üs... tevbe ya.
ytd
Çin'de beklenti üstü büyüme altın ve gümüşü(hele) fırlattı... YTD
ŞişeCam hissesini çocuklarınız için veya yeni iş bilmez genç yatırımcılar için uzun vadede cazip kılan bir çok sebepten dolayı almalısınız.. Yatırım ayağı ve ürün vazgeçilmezliği bir numara.. Ürün skalası genişlemesi bir numara.. ŞişeCam da tek olumsuz olabilecek faktör bana göre İşBank hisse birleşimi olursa miksere atılıp öğütülmesi.. İşbank altına girerse kaybolur gider.. Böyle bir şirket harcanmamalı veya iç edilmemeli.. Dünyada bir numaraya oynayabilecek hatta bir numaraya en yakın şirketlerden birisi.. Syglr.
Yıllarca şişe hissesi yerine evde şişe veya cam vs biriktirsek acaba ihya olurmuyduk.
Şişeleri köşeye fırlatıp sirtaki yapan arkadaş nirde? Sirtakici.. ytd
Ayın 28 i yarım gün, 29 u tam gün tatil. Aylık kapanış için 6.5 gün 7 çubuk daha var.. ytd
vadeliden dönüş oldu bugün %50 sini 3 hisseye pay edip alış yaptım.yarın da kalanla alış yapıp çalı arkasına geçeceğim.endeks çok sıkıntılı büyük risk alıyoruz ama huylu huyundan vazgeçmez.
bir elektrikli araç hedefi belirledim 1 yıl içinde dolar bazlı x3 lazım bakalım hedefi tutturabilecek miyiz yoksa ikinci el arabam ile devam mı:)
portföyü de buraya tarihe not düşeyim de ömür yeterse seneye bakıp güleriz.
İŞFİN 0,3 $ hedef 1$ ağırlık %50
ŞİŞE 1,15$ hedef 2,5$ ağırlık %30
TKNSA 0,75$ hedef 2$ ağırlık %20
YTD
Moza hc sodalarla aldığın araba mı şimdiki bindiğin?
Bende 18 yıldır bindiğim aracı sırf karavan alıcam diye geçen sene değiştirdim. Karavanı bu sene aldım, Elektrikli hep gönlümden geçti ama karavan çekilmesi nasıl olur diye biraz kafamı karıştırdı. Aslında hybrid daha mantıklı görünüyor, trafiği yoğun ve ulaşım mesafesi uzun yerler için! Yılda bir iki kez tatil yoluna çıkacaklar için!
Elektrikli için oto sanayi henüz oturmadı, 2030 ve sonrası gibi bizim ülke için.
Bu paylaşımın geçmişte dejavu gibi oldu bana! O süreçte aldığını hatırlıyorum ve sonu da öyle olur diye umuyorum..
bu aralar ummaktan başka seçimde yok gibi! Ytd
evet soda dan aldığım araç hala duruyor:)senin karavan da hayırlı olsun.güzel zevk.ben biraz daha rahatıma düşkünüm karavan-kamp işi bana göre değil ama hakkını verene çok güzel hobi.
hybrid 2 motor 2 bela ben hiç hybrid bakmıyorum ya tam elektrikli ya da içten yanmalı olsun.Hyundai ioniq 5 çok beğendim. ortalama 500 km menzili var zaten senede bi kaç kere uzun yol yapıyoruz o yüzden mantıklı bir seçenek gibi geliyor karavan çekme hususunu bilmiyorum teorik olarak torklar yüksek çeker ama hiç araştırmadım.
bakalım endeks 7binleri görürse biz hedefe 12 ayda varamayız.ancak 8400 den falan dönerse bir umudum var:)
Teşekkürler hc ne hobisi beya ! O kadar zengin işi değil benimkisi. 1 tane oturduğum ev, bindiğim araba ve yazlık niyetine karavan işte basit bir yaşam şükür. Ha deprem vs olurda yaşarsak kafamızı sokacak küçük minnak bir şey!
Çocuk büyüdü tatil vs zaten zor!
Kötü bir yaşamım olsada geçmişte, şimdiyi görünce diyorum ki benim yaşadığım kötü yaşam aslında iyiymiş! Umarım gençlerimiz, çocuklarımız iyi şeyler görür! Bak yine bir ummak var. Hergün bir sonraki güne umarak yaşam. Ytd