Pazartesi açılış öngörüsü olan var mı? İş grubunda olan bütün şirketler ve hatta Şişecam, TSKB vb leri direkt tavan açılır mı?
Printable View
Pazartesi açılış öngörüsü olan var mı? İş grubunda olan bütün şirketler ve hatta Şişecam, TSKB vb leri direkt tavan açılır mı?
Bence burada konuşulması gereken aş mi olacak Holding mi olacak tartışmasının yerine bu operasyonun hisse fiatlarına nasıl yansıyacağı olmalıdır. Zaten neticede hepimizin esas ilgilendiği konu elimizdeki hisselerin (örneğin bende İSMEN var) ve İŞC nin hisse fiatının nasıl etkileneceği nasıl bir fiat performansına sebeb olacağını tartışmak olmalıdır.. PTesi bunlar yükselecekmi ? tavanmı olacak ?? İŞC de viop bazlı short pozisyon ve açık miktarı ne kadar acaba? Birde ay sonuna geldiğimiz için bu viop pozisyonları kapatılmak zorunda olanlar vardır. Bu konuda düşüncelerimizi paylaşalım..
burada birleşmeye esas şirketler için mutlaka bir değerleme yapılacaktır. iş bankasının halka açık olmayan şirketleri de değerleme yapılacağı için bankanın olması gereken fiyatı hakkında bir fikir verebilir.
mesela halka açık olmayan kültür aş var. toplam 32 kitabevi şubesi olduğunu biliyoruz görüyoruz ama değeri hakkında bir fikrimiz yok. bu en basit örnek. kültür aş içinde başka ne tip varlıklar, telif hakları var bilmiyoruz.
ortaya çıkacak şirketin büyüklüğü de banka için bir ölçü olabilir.
süreç sonucunda genel olarak olumlu şeyler olacağını düşünüyorum.
is holding A.S. varmis zaten... ama baskasinin
https://isholding.com/kurumsal/kuruc...askanin-mesaji
Muracaat: Ilkem Sahin Bey
Basvuru Adresi: IŞ Holding A.Ş. İŞ Plaza, Rüzgarlıbahçe Mahallesi Kavak Sokak No:1 Beykoz İstanbul
Telefon: 216 424 25 30
Mail: iletisim@isholding.com
Yani olsa olsa ISBHL kodlu falan olabilir
Az önce hem borsaya hem piyasa kurallarına ve kanunlara hakim olan bir mali müşavir arkadaşımla bu konuda sohbet ve fikir alışverişinde bulundum ,o bile birleşmenin nasıl olacağını tam olarak bilemeyeceğini ancak bu alınan bu kararın olumlu yansımaları olabileceğini söyledi.
benim anladığım bu dağınık şirketlerin tek başına yapamayacakları işleri bir çatı altında daha işlevsel ve dinamik hareket edebilen daha güçlü mali yapıya dönüştürecekler ,buda neresinden baksanız +++++++++ bu artılarda bir yerde hem iş bankasına hem iştiraki olan şirketlere kaldıraç şeklinde yansıyacak
önce pilot çalışma gibi cam şirketlerini birleştirdiler. oradan önemli kazanç sağlanmış olacak ki şimdi de şirketler için benzer bir şeyler yapacaklar.
acaba 3. adım ne olacak?
1- yabancı ortak iyidir. yurtdışında her türlü bedavadan lobi gücü, teknoloji know how transferi falan. hatta yeni sektörlere bile girebilirler.
2- yeni şirketin halka arzıyla muazzam bir nakit girişi.
izleyelim bakalım.
2001 krizinde intetbank, egs bank Anadolubank alternatifbank kapıya dayandı, tüm krediler fek edildi, vinçler geldi, kamyonlar geldi, 350 kişinin çalıştığı fabrikayı talan edecekler, 11 milyon kredi sanırım. Fakat bunun 1/22 si kadar yani 500 bin iş bank birinci derece kredili ve ipotek sırası ilk de. İş bank bu şirkete hiç bir şey yapamazsınız dedi ve çakal bankaları püskürttü. Kayyum ile 2-3 senede firma düzeldi. İş bank bu ülke için her şeyden önemli.
Ancak bu olayı Şuan çok insan yanlış okuyor. Banka bugüne kadar kendisini korudu, dış güçlere karşı, şimdi bu dış güçler bir şey alacak, sağ kol, sol bacak, böbrek, bir şey alacak ama ne bilmiyorum. Saldırı öncesi alınan bir savunma şekli izliyoruz.
Zd lunar bu yazıyı sevmez eleştirir veya karşı yazı yazarsa daha da emin olabilirsiniz.
Hayırlısı olsun.
Ancak şunu da not etmek gerekir.
AKP gelir gelmez, ilk yaptıkları icraatlardan biri, bankalar, sadece bankacılık yapar icraati idi.
O karar, çıkar çıkmaz, İş bankası, el koyduğu fabrikaları satışa çıkarmaya başladı.
Bunlardan biri de, İzmir demir Çelik idi.
İskenderunlu kömürcülere, 78 milyon USD bedelle bedavaya verdiler.
İskenderunlular, aldıkları şirketin kasasında, 20 milyon USD görünce şok oldular.
Bu fiyatın içinde, Nemrut limanını da vardı.
Alıcıların, İDÇ'nin 100'lerce tırından da haberi yoktu.
Neyse, aklıma nedense bu olay ve Eze zeytinleri geldi.
20 yıl önce aldıkları kararı, anca uygulamaya karar vermişler.
Tekrar hayırlısı olsun.
Şişecam VOLTRANI oluşturdu dediler geldik !
İş bankası seveniyim takipçiyiz !
Sektörde 3 ay kadar önce iş bankası forumunda İŞ BANKASI BİR HOLDİNG ve bedavadır evet bedava hissedir DİYE ISRARLA yazanlardanım , ciddi beklentim gerçekleşti çok şükür kendimi de tebrik edeyim , iş bankasının holdingleşme konusunda yazı yazan en çok paylaşım yapan 3-5 kişiden biriyim
Holdingleşmenin 4fk üzerinden fiyatlamasını bekliyorum ama Borsaya açılması henüz sorun işaretidir ? holding iskontosuz olmaz ona da yetişecek bir iş bankası iskontosu olur , şişecam başta diğer firmalar borsada ayrı kurumsal yaptılar ile var olacaklar muhtemelen de ŞİŞECAM BANKA beya holdinge göre daha yüksek fk ile fiyatlanmasın 10-20 fk sürdürecektir .
Holding fk sı 5-10 arasına da çıkabilri banka fk larına örnek verelim , dünya genelinde Avrupa da 8-12 arası ise iş bankası 6 fk hedefle rözetle iş bankası 3 misli ucuzdur
Risk ve CDS primlerimiz AB özel statü adaylığı konusu netleşir ve canlandırılabilirse , iş bankası 8 fk yeni kurulacak holding 8 fk bile hedefleyebilir bu durumda şişecam fiyatını da siz tahmin edebilirsiniz ,
Kurulacak olan holdingin üst yapı olarak borsamıza Kote olup olmaması meselesi çok önemli ve değerli bir konudur .Orta vade 3-5 sene bunun olması halinde , hisse arz edilmesi konularına ise cidden SPK lisansı olan ileri seviye bir uzman arkadaşın bilgi vermesi gerekmektedir, mevzuata hakim olmadığımdan benzer halka arz konularında izlenen yöntemler nelerdir ? muhtemelen izlenecek yolların hangisi tercih edilecektir anlatabilir ,halka arzı istenmez ise gerçekleşmez mi ? Ne zaman gerçekleşir ? Bu konular çok önemli konular .
Banka % 100 bana ait şirket kuracağım DİLERSEM BUNU HALKA ARZ EDERİM ama bunu yaparsa karının çoğunu Borsada arz etmiş olacak bir holding var ! Evet ciddi kar ve sermaye transferi söz konusu , bunu paylaşmak ve bunu istemeye eğilim bir holding mi olacak mı ? İş bankası emekli sandığı bu holding hisselerinin ne kadarına sahip çıkacak sarın alacak ? Öncelik sağlanacak mı ?
Halka arz konusuna acil şekilde İş bankası holding grubu şu an bu ismi verdik ,gerek duyar ise bu holding arz ile gelebilecek ciddi finansal kaynaklar ile de Ciddi büyüme hedefleri koymuş olacak ! 20-30-40 senelik stratejik Büyüme planlamaya girme isteği var diyeceğiz , ayrıca halka açık olan şişecam a ilave bir halka açıklık fazladan bir ortak hissedar topluluğu yaratacaktır ,uzun vade bunun da iyi hesaplanacağını fayda zarar analizleri yapılacağını düşünüyorum .
Şişe cam ise kısa ve orta vadede 80-100 tl hedeflerine doğru yol alır. Ytd
Yeni holding Halka arzı gündemde HENÜZ olamaz .Düşüncem bu yöndedir. Başka fikir ve bilgileri olan varsa lütfen yazsın ve paylaşım yapsın.
Bu birleşme kredibilite ve parasal finansal kaynaklara erişim kolaylığı yaratır, ayrıca vergilendirmelerde holding esasları uygulanır bunun şişecama mübadelesine etkisini de uzman arkadaşlar yazabilirler .
Güç birliğinden Daha etkin daha sağlıklı , büyüyen sektörler ve şirketler ortaya çıkar bu kesindir !
Finansman gücü daha çok verimli hale gelecek , küçük firmalar daha fazla merkezi bir dev Şişecam ile beraberlik algısı oluşturacak güç oldukça merkezileşecek şişecam diğer küçüklerin kaynakları imkanları kadar güçlü bir görüntü de verecektir !
Ortaya çakan tabloyu Böyle özetlemek sağlıklıdır
Beklentidir bunlar holding bir gün halka arzolursa 5-10 sene sonra muhtemelen : 8 fk üstü halka arz olur , iş bankası 6fk yo çoktan geçer o dönemde ve daha yukarılar da hedeflenir .
Karmaşa olmasın arkadaşlar şişecam fiyatlaması ile holding fiyatlaması bambaşka konulardır öyle olsa FROTO TTRAK VE TOASA toplamı ileri seviye fiyatlardayken ,koç holding piyasa fiyatı ucuz yerlerde olmaz tümü denk olurdu !
Yatırım tavsiyesi değildir
Konu ile alakalı Yutubu kanalında Çağlar Toros videusunu izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.
Hocam yapmayın etmeyin İş bankasından kim neyi onlar istemedikçe alabilir bu ülkede Allah aşkına. İşbankası yabancı otaklık yapacak falan fıstık bunlarda ihtimal dahili değil.İşbankası ancak gider birini satın alır dışarıda kendisini satmaz.Bu topicde birisi var öyle yalan yanlış şeyler yazıyor ki işi siyasete bağlıcam diye bana artık gınaa geldi.
Adam İmar bankasında 2 muhasebe programı kullanıldı daha bunu bilmiyor.Önde görünen hesap para Hazine Bonosuna yatırılmış.Arkada 2. muhasebe programı gerçekte para Off Shore hesaplara yatırılmış.Tabii ki bu paralar battı. Daha bunu bilmeyen adam gelmiş burada Cem uzan güzellemesi yapıyor.El insaf yani.
Hala masal anlatıyor yok oyak grubu gibi kendini koruyormuşmuşta hazırlık varmışmışta masala devam.Yiyen ve yiyecek olanlara geçmiş olsun.Ben çok uğraştım bundan sonra uğraşmam.
Daha öncede defalarca yazdım.Aynı el kondu konulacak diye DOHOL ve DYHOL leri milletten 0,3 ve 0,5 kuruşlara nasıl topladırlar.Burada da aynı operasyon yapıldı.Kim buna çanak tuttu ise yatacak yeri yok.Yarın bir gün daha birşey yok iş işten tamamen geçsin sebep olduklarından yediği yiyeceği beddualar kendisine bir ömür boyu yeter.
Sayın lunar, bende istemem böyle olmasını, tek bankam hatta tek kredi kartım iş banaksı oldu. 1993 yılında ilk çalıştığım iş yeri 1960 larda iş banaksı demir kumbarası üretirmiş. Şuan yönettiğim şirkette 200 milyon kredi iş bankası, bu nedenle olaya duygusal değil objektif bakmak istedim. Umarım benim düşüncem gerçekleşmez. Ama bu yol ayrımı doğru bir şey değil. 33 yıllık iş hayatımda 2 kez iflas erteleme aldım, bir kez kül şeklinde şirket birleşmesine şahit oldu , az çok ticareti biliyoruz. Hiselerim bu ayrılışın bazı şeyleri garantiye almak bazı şeyleri olası savaşta kullanmak için yapıldığını söylüyor.
Sayın Çakır24 senin iyi niyetinle içinden geçenleri paylaştığını biliyorum. Bence için rahat olsun.
Yahu yeter artık bu çökme muhabbetleri , kim kime çöküyor. Burası TÜRKİYE patagonya cumhuriyeti değil. İşbankası 80 kollu ahtapot olmuş ve her tarakta bezi var artık sadeleşme zamanı ve daha profesyonel etkin günün şartlarına uygun hızlı hareket edecek yapıya geçme zamanı. 147 tane(Dile kolay) yavru şirketlerin kendi içinde birleştirme ve bunlarıda ilk etapta bir holding altında toplama zamanı. KAP açıklamasında bilanço değerleri üzerinden (30.06.2023 tarihli) işlemlerin yapılacağı ve bunun dışında değerleme metodları kullanılmayacağı belirtiliyor. Bu demek oluyorki süreci hızlandırmak ve bir an önce sonuçlandırmak istiyorlar. Ayrıca bu şekilde spekülatif yaklaşımlarada mahal vermeyecekler. Ancak bu işlemin bu kadar hızlı yapılmak istenmesi yeni kurulacak şirketin bir an önce halka arz edilmek istenmesi fikrini oluşturdu bende. Kesinlikle şirket kurulduktan itibaren kısa sürede halka arz olacak diye tahmin ediyorum. HİKAYE ÇOK BÜYÜK ARKADAŞLAR OKU OKU BİTMEZ. YETERKİ SÜREÇ İYİ YÖNETİLSİN.
Sayın Zdx in yazılarında hiç bir zaman çökmeyi isteyen bir yaklaşım görmedim. Bende karşıyım ama birileri usanmadan bu konuyu bu forumda kaşımakta. Eğer İşbankası bu süreci iyi yönetirse bu dedikodular zaten tamamen ortadan kalkacaktır. BENİM ÖNERİM BU SÜRECİ SOĞUKKANLILIK İLE TAKİP ETMEK VE ANLIK YANLIŞ KARARLAR VERMEMEK. TEKRAR SÖYLÜYORUM HİKAYE ÇOK BÜYÜK YETERKİ SÜREÇ İYİ YÖNETİLSİN BİRDEN FAZLA HALKA ARZ BİLE OLABİLİR. DAHA ÖNCEDE YAZDIM BU DEV 1 DEĞİL 5 TANE BİLE HALKA ARZ YAPABİLİR GÜÇTE.
Arkadaşlar hiç kimsenin benim yaptığım açıklamaların etkisi altında kalmasını ve yatırımlarını ona göre yönlendirmesini istemem. Ben önce bekle gör politikasını izlemeyi düşünüyorum. Her birey kendi beklentilerine göre fiyat belirlemeli , hisse fiyatı bu seviyelere geldimi aksiyon almalı. En doğrusu yine sizlerin hissiyatınız ve beklentileriniz olacaktır. Yanlış sizin yanlışınız olsun başkalarının sizi yönlendirmesi değil.
Iştirakleri bilemem ama bu Isctr için çok çok iyi haber.
Öncelikle bu değişiklik esasen ortaklık yapısını değiştirmiyor. Yani Isctr "değerini" etkilemeyecek.
Fakat bence Isctr fiyatını çok etkileyecek, şu sebeple:
Uzun zamandır Isctr iştiraklerine göre ucuz fiyatlaniyordu. Bunu burada da birçok kişi dile getirdi. Yeni yapı ile bu yanlış fiyatlama tüm yatırımcılara sayısal olarak sunulacak. Burada
onemli bir nokta sektöre göre fiyatlama etkisi. Piyasa her sektöru o sektörün riskleriyle ve potansiyeline göre fiyatlar. Örneğin
Bankala genelde PD/DD ye bakarak fiyatlanir, ve şu anda piyasa bankaları 1.0 civari PD/DD ile fiyatliyor. Bu sanayi şirketlerinde çok farklı.
Özetle yeni yapilanma sonrası piyasa Isctr yi bir banka gibi değil bir holding gibi fiyatlamasi gerektiğini düşünürse o zaman mevcut fiyatın çok üzerinde denge bulması gerekir. Piyasa bu kadar sert değişiklik yapar mı bilmem. Her durumda hayırlı olsun.
Ben dememisim.
Alıntı:
17 Eylül 2018 12:59
Erdoğan'ın açıklamaları sonrası İş Bankası'nın hisseleri düştü
Alıntı:
05 Şubat 2019 12:43
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.
Erdoğan burada CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri hakkında şu açıklamayı yaptı: "İş Bankası masada bunu unutmayın. İş Bankası Hazine'nin malı olacak."
Alıntı:
14 Mayis 2020 - 08:36
Türkiye İş Bankası’nın hisselerinin Hazine’ye devri için başlatılan çalışma konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan bir an önce sonlandırılması talimatını verdi.
Adam oyle bir konusyor ki... Is Bankasina coreklenme hikayesi benim icadim da... butun amaci Cumhuriyeti ve Ata'yi yok etmek olanlarin degil.
Foruma gelmis Is Bankasinda artik carsafla mi... battaniye ile mi neyle ise calisabilecekmis. Ta Sise'de yaziyorlardi bunu 2018'de.
Bir tane holdingleri varmış ama kap da yazılan yeni kurulacak bir Anonim şirketi olarak bahsediliyor.?
https://trakyayatirim.com.tr/
Hatta enerji alanında bile var
https://www.isenerji.com.tr/
Sise 5 lira. Birlesme haberinin ilk gunu, 30/01/2020.
Var mi bir kisi bunlari yazan milllete Sise sattiriyor diyecek?
Alıntı:
30-01-2020, 17:49 #4352
666
Bu birlesme sirketlerin hepsi icin bence oldukca olumlu, ozellikle de Sise icin olumlu. Karisikliga neden olacak islemler azalacak, seffaflik artacak. Yatirimci bunu sever.
Alıntı:
01-02-2020, 13:46 #4647
666
Geldigi yere donmez, kapandi o devir. Ben As hissem yapacagim.
1. Soda'dan dolayi bircok seyini biliyorum zaten
2. Fiyat baskisi kalkmis olacak
3. Degerlemede yavrularinin gercek degerleri ortaya cikacak, piyasanin begendigi fiyatlar degil.
4. Likiditenin yuksek oldugu bir tahta olacak
5. Verimlilik artacak, maliyetler dusecek.
6. Ilerde dev bir ortaklik. Dow, Solvay, Cheminvest, vs. gibi. Solvay mesela 15 milyar dolar piyasa degerinde.
Tabi kendi goruslerimdir. Her koyun kendi bacagindan asilir. Tutar tutmaz, mesuliyet kabul etmem. Adamlar da oyle hemen para kazandirtmayacak kimseye zaten, bir ton calkantilar sallamalar vs olacak.
yahu siz burada yazılanlara göre pozisyon alıyor olamazsınız, böyle bir şey çok komik, burada yazanlar kim ki yahu ? bende dahi olmak üzere biz sadece sohbet ediyoruz. ben sadece burada bazı değerli arkadaşların paylaştığı benim kaçırmış olduğum daha önce yayınlanmış dataların paylaşımından faydalanıyorum veya görmediğim değerli bir haberin paylaşımından vs. bunun dışında zerre kimsenin söylediğinden etkilenmem, buna çalıştığım aracı kurumdaki porföy yöneticisini söylediği dahil. şimdi hisseye gelince, pazartesi açılışta hep birlikte görelim bakalım film nasıl başlayacak bu haberden sonra.. her şeyin hayırlısı olsun...
Aran, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ama bir şeyleri düzeltirken bankalar da elbette bir bedel ödüyor, o bedeli biz de zaten fazlasıyla ödüyoruz.
1) Merkez Bankası'nın getirdiği makro ihtiyati tedbirler nedeniyle tesis ettiğimiz menkul kıymet tutarı, aslında kamu borçlanmasının finanse edilmesi anlamına geliyor.
2)Ödediğimiz komisyon, aslında dolaylı bir vergi anlamına geliyor.
3)Bankaların kurumlar vergisi yüzde 30'a çıktı, doğrudan vergi artışı
4) Aldığımız mevduatın bir bölümünü Merkez Bankası'nda zorunlu karşılık olarak tutuyoruz.
Tüm bunlara baktığımızda, sektör çok ciddi bir bedel ödüyor, çok önemli maliyetlere katlanıyor. Makro ihtiyati tedbirler, muhtemelen bir süre daha devam edecek. Faiz artışlarının sonuna gelip 'normalleşme adımları tamamlandı' denildiği yerde peyderpey normal dozuna döner diye düşünüyorum. Yeni düzenlemelerin önemli bir bölümü yine bankalara yük getirecektir. Yeni düzenlemeler sırasında tablonun ciddiyetine uygun olarak makro ihtiyati tedbirlerden payımıza düşeni de üstlenmiş olacağız."
Bence bağlı iştiraklerin bir çatı altında toplanmasında bankacılık üzerinde bulunan bedeller var. Bankaların Öz kaynak erimesi sorunu kısa sürede bitecek gibi görünmüyor. Önümüzdeki (özellikle yerel seçimlerden sonra) dönemde acı reçeteler daha sert gelecek.Toplumun çoğunluk kesimi sert bedeller ödeyecek. Hala var denebilecek orta gelirli sınıf,dar gelirliler sınıfına evrilecek. (Ki bütün yük orta gelirli sınıfa bindiriliyor) Bankalar da bu dönemden etkilenecektir. Bankacılıktaki olumsuzluğun ,iştirakler üzerine olan etkisini azaltmak istiyor olabilirler diye düşünüyorum. Her ne kadar sistem ve işleyişler hakkında çok bilgim olmasa da. İŞBank hala hepsinin sahibi olsa da işleyiş çatı şirket üzerinden yürütülecektir. Daha işlevsel ve anlaşılır bir yönetim sistemine dönüşeceği kesin. Ama hisse fiyatı hangi vadede ne kadar etkilenir? Bilmek zor. Elimizdeki tek gerçek veri bu kadar büyük bir devasa yapı bu fiyatlara olmaz.
İş Bankasına çökülmesi meselesi gündemden kalkmıştır. Öfke ve dürtüsel kaynaklı davranış dönemlerinde dillendirilmiş olabilir. Aklı başında olanlar''Olmaz efendim. Mala çökmek olur. Yargıdan döner''demiş olabilirler. Hele hele yabancı döviz girişine bu kadar ihtiyaç duyulduğu bir dönemde dillendirilmesi bile ihtimal dahilinde değil. Yabancı ortak meselesinin de gündeme geleceğini sanmam.İş Bankası milli bir bankadır. Sermaye açısından da ihtiyaç duyacağını sanmam. Yapsa bile iştirakleri üzerinden yapar.
Her ne kadar geçmişte bazı uygunsuz,yolsuz işler olmuşsa da (gelecekte de olabilir) toplumun genel kalitesini değerlendirirsek yine de temiz kalabilmiştir.
Bu kadar düzenbazlığın, mafyavari yapıların cirit attığı toplumlarda, temiz eller kamuoyu baskısının da hiç olmadığı yerlerde bir kurumu ari tutabilmek imkansızdır. Çoğunluğun sahtekar olduğu bir ortamda dürüst yaşayabilmek bazen imkansızdır. Bazen öyle durumlar olur ki seçenekler sadece düzenbazlığın düzeyi kadar çeşitlidir. Öz benliği düzgün olan toplumsal kesim çoğaldığında bu yüzsüzlükler azalır.
Her neyse İş Bankasını uzun vadeli olarak tutmaya devam.Macera aramaya gerek yok. Sağlam kurumlarda beklemek lazım.
Zdx&lunar Soul ve 666 bundan sonra sebebi hiç önemli değil birbirinize en ufak bir kelime yazarsanız çok çok uzun bir ceza vereceğim .. Bu nedir böyle küçük çocuklar gibi surekli tartışmak ? Paylaşım yapın hatalı da olabilir ama bunu düzeltmek eleştirmek varken aşağılayıcı , tartışmaya giden sözlere ne gerek var ? Uyarmadı demeyin .. Bu mesajıma da cevap yazmayın haftalardır aylardır ne yaptığınızı görüyoruz yeter artık ..
Bahsettiğiniz kişilerden biri sadece bu topicte değil bir sürü başka topicte katılmadığı fikir görünce direk kişilere saldırmak gibi bir tutum sergiliyor ve negatif bir ortam oluşmasına sebep oluyor. Bu kişinin kim olduğunu zaten siz de görüyorsunuz eminim. Bu yüzden sabrınızı ve anlayışınızı takdir ediyorum.
Bddk aylik ve haftalik raporlarini takip etmenizi öneririm.
Basit bir excel tablosu bile trendi çok net ortaya koyuyor.
sabah nasıl açar, üstadlardan yorum alalım :ok:
tavan açarsa şaşırmayın.bu havada kredili vs. olmayan acil paraya ihtiyaç duymayan kimse satmaz. en azından herkes sabah bir süre kağıdı izleyecektir. kağıt yarından sonrada en azından yeni şirket kurulana kadar hep ilgi odağı olacaktır. şirket kurulup taşlar yerine oturmaya başlayıncaya kadar borsanın en favori kağıtları arasında olmaya devam edecektir. bakalım hayırlısı.. izleyelim görelim.. yatırım tavsiyesi değildir....
Üstat olarak değil de kişisel görüşüm olarak yarın iştahlı bir şekilde pozitif açacağını bundan sonrada bu yeni kurulacak şirketin beklentisiyle artık İş bankası ve borsada işlem gören diğer şirketlerini özellikle işmen i sürekli yukarı yönlü çıkışlarda göreceğiz ara sıra düzeltme olsa bile yolculuk sürekliliğini koruyarak devam edecektir düşüncesindeyim, durdurulamayan bir hareket başlayacak .
bir hususu özellikle belirtmek gerekir ki çoğu yatırımcı bunun bilincinde değildi ,o nedenle iş bankası hep değerinin zaten çok hem de çok altında fiyatlanıyordu ,oda şu özelliğiydi iş bankası sade bir banka değildi aynı zamanda görüldüğü gibi 147 iştiraki olan ve bir çok sektörde bulunan bir dev holding gibiydi.
Hakan abi nin yaptigi bu hamle karşısında
Reisinde yapacağı bir hamle vardır dikkat etmekte fayda var
Şahsi görüşümdür.
fiyatı çok ucuz bu kağıdın kim ne hamle yaparsa yapsın.. 10 lirayamı düşecek birisi hamle yapınca.. bırakın bu işleri.. 147 tane iştirakı olan dev bir yapıtan söz ediyoruz. cumhuriyetin kuruluşu ile yaştaş bir dev çınar bu.. diğer bankalarla karıştırmayın lütfen.. sokakta kime sorarsan sor hesabı olsun olmasın en güvenilir banka iş bankası çıkar her zaman.. yatırım tavsiyesi değildir...
dikkatli olacak bir durum yok burada.. fiyatı 1 ay sonra 40-50 TL olursa o zaman haklısınız SASA'da olduğu gibi spekülatif hareketleri o zaman görebiliriz.. şuan kağıt zaten diğer bankacılık hisselerine göre çok geri kaldı.bunu tüm analistler tespit ediyor.. ayrıca şimdi bu gelişme oldu. borsada hikayesi olan kağıtlar her zaman gider.. bu kağıdın artık önü açıktır.. yarın sabah eğer alış fırsatı verirse ne ala..bundan sonraki süreçte kağıtta çok agresif hareketler görebiliriz.. yatırım tavsiyesi değildir tabi.....
Geri alım yapmadan aciklama yapmaları
Biraz beni tedirgin ettiı
Yasayalim görelim
evet, önce geri alım yapıp sonradan bu açıklamayı yapmaları daha isabetli olurdu haklısınız...sabaha bir şey kalmadı, her şeyin hayırlısı...:ok: