vay be ne dandik bir hisseymiş bu böyle ya biraz tepki ver 4'ü geç en azında bu yalancı baharda
ytd
Printable View
vay be ne dandik bir hisseymiş bu böyle ya biraz tepki ver 4'ü geç en azında bu yalancı baharda
ytd
şimdi bu baharda çıkmıyorsa, demekki bilanço geldiğinde şelale mi?
ytd
Bilanço son açıklama tarihi 01 Haziran
Neden son günü bekliyor
Teşvik belgesi alıyor düşüyor
Bu nasıl iş ya
Vergi beyanı ile ilgili olarak; geçici vergi beyanlarında çeyreklik ölçeğinde hesap tutulurken yurtdışı iştiraklerin temettü ödemeleri yıllıksa ki yıllıktır, bu durumda gelir beyanına tabi değildir. Bu nedenle 12 aylık geçici vergi beyanında gözüken temettü gelirleri kalemi 3 aylıkta görülmez. Ama bilanço olarak üzerinde göründüğü için arnavutluk lekinin değeriyle orantılı olarak bir kambiyo karı oluşabiliyor bu da tabi türk lirası dünyanın en itibarsız ve değer kaybeden 17.sınıf para birimi olması nedeniyle arnavutluk leki sabit kalsa dahi kambiyo karı oluşuyor borçlar daha fazla tabi burdan daha büyük zarar geliyor. 3 aylıkta görünen zarar kağıt üzerindedir, sırf arnavutluktan geçen sene kadar kar gelse zaten çeyreklik oluşan zararı kapatır. + amortisman hesabı da önemli şimdi geçen sene arnavutluktan 55 milyon faaliyet karı elde etmişiz, 7 milyon da faiz geliri var bu sene faiz geliri 28 milyon olmuş niye arnavutlukta tutulan amortisman zararı ilk senelerde hele ki hızlandırılmış amortismana tabi ise çok yüksek geliyor kasada para kalıyor bu paraya da faiz işliyor. Konu çok dağılmasın, ayenin sağda solda reklamını yapmayın bu kağıt yüklü gitmez. Bir anda verecekler odunu.
saygilar selamlar nolmus yani diyenlere.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 nisan 2020 fiyat 2.56..idi
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ZOREN'de umduğumuzu bulamadık. Bakalım burada nasibimiz ne.. Herkese tekrar selam dostlarım.:)
Güzel fırsat verdi. 3 aylık bilanço beklentim geride yazılıydı; RES ve HES açısından en verimli dönem.
80-85 milyon civarı kar bekliyorum. Mayıs & Haziran ayları da iyi geçti. 2. Çeyrek daha iyi gelir bence.
Finansal tablolarda şaşırtma yapmayı çok severler. Haklısınız üstadım.:) Bakalım..
Bilançoda göze çarpanlar;
Finansman gideri öncesi faaliyet karı neredeyse aynı gelmiş.
2019/1 toplam elektrik üretimi 205 milyon KWH.
2020/1 toplam elektrik üretimi 250 milyon KWH.
Hasılattaki oynama elektrik ticaretinden kaynaklanıyor olabilir zira maliyet de düşmüş. Önemli olan daha fazla üretim gerçekleşmiş olması. Borcu kapatan üretim çünkü. Dövizle üretiyor alım garantisi var devletin.
31 Aralık 2019 tarihinde toplam borç:
34,5 milyon dolar 228 milyon euro. iken.
33,8 milyon dolar, 222 milyon euro olmuş.
Kalivaç ve çaypınar'ın yatırımlarının devam ettiği düşünüldüğünde gayet olumlu.
TL Bazlı bakmıyoruz çünkü hem volatil hem de enerji piyasası dövizle belirleniyor.
Satış döviz mal döviz. Örneğin arnavutluktaki santral 160 milyon euro mevcut teklifle satılırsa. 1250 milyon tl yapıyor bu da borcun büyük kısmını kapatıyor.
https://twitter.com/TurkoGrand/statu...903716864?s=19
Gelişmeler geçen yıl yazdıklarımızla gayet uyumlu.:) Uzun vadede Tr'nin Arnavutluk networkü olacak, bunda hiç şüphe yok.
Arnavutluktaki hes satılacaktı tobo fincan kulp hepsi onun için mi
Ne asagi ne yukari oldugu yerde durup sayiyor. Varligi olmayan ve ozsermayesi neredeyse yok denecek kardar firmalar kat kat degerliyken nasil oluyor da bu firma hala bu seviyelerde anlasilir gibi degil. 2. Ceyrek karliligi ve satis konusunda bilgisi olan var mi?
Güzel zarar açıklamış. Artık önü açılır. Nedense zarar açıklayanlar gidiyor.
Yatırım tavsiyesi değildir
Diğer enerji şirketlerine göre çok ucyz kaldı. Sonuçta yapılan iş ve piyasa fiyatları ortada. Yakında arayı kapatmaya başlarız.:)
Demekki neymiş, konu bilanço ıvır zıvır değil; doğru zamanda doğru hissede pozisyon almakmış. AKSEN varken AYEN alınır mı diyenler olmuştu özelden. Buradaki kazancımız % 20 ye yaklaştı onlar yerinde saymaya devam. İşte bu nedenle bana piyasanın piri derler dostlarım.:)
bu hafta ATEN den beklentim var.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hüso dayı bi tavan daha çak anadoluda kalan malı da verem. Sonra sen sağ ben selamet.
Şunu unutmayın dostlarım, 3.05 den aldığınız malı 3.90 dan verdiyseniz o malı kaptırmamışsınızdır, bilakis kapmışsınızdır. Borsa, kârın cebe konulabildiği ölçüde kazandıran bir yerdir. Cebe girmediği sürece o kazançların hepsi sanaldır.:)
Ortada bir teşvik alındı haberi dolaşıyor. Var mı böyle bir şey? Kap'ta bu konuyla ilgili henüz böyle bir şey yok.
Teşvik çok prim yaptırmaz
Yine tavan oldu
Neler oluyorsa
Açık söylemek gerekirse bu kağıdı satmama neden olan endeks korkumdu. Portföydeki (OZKGY hariç) tüm kağıtlarımı satmıştım aynı dönemde. 106K seviyesine doğru bir geri çekilme olursa tekrar girmeyi planlıyordum. Ne yalan söyleyim bilançodaki hasılat düşüklüğü de bu karara itti beni ama tuzak yapmış sayın patron:) Kendilerine sevgilerimi gönderiyorum. Sıkıntı yok, bu işin kuralı bu.
Ayen borsada en beğendiğim kağıtlardan biridir, sağlam networkleri vardır ve grup olarak siyasetle fazla içli dışlı değillerdir. Uygun fiyatları gördüğümde tekrar alacağım.