çelebi adamı zengin eder toplamaya devam
Printable View
çelebi adamı zengin eder toplamaya devam
Sen bir harikasin Çelebim benim durma sakın maşallah
kimselerde yok.))eskiden de 4 kişi vardı hareketler hızlandıgı zaman bakacaz bakalım gelmeyenlere
ytd degildir
Sessiz takibe devam. 2 gün önce pegasus seans kestiğinde ne yapacağını şaşırdı kafası kopuk tavuk gibi... pegasusla hareket etmekten kurtulmalı
şu ortamda bu fiyatlardan alanlara helal olsun...o yüzden tahta yapıcı 100 tl ye kadar götürebilir...ben düşmesini bekleyecem...
1 aylık zararimdan sonra %10a yakın bir kârla öğlen saatlerinde sattım beklentim gevşemesi idi ama bu 3 tl daha üstüne koydu helal olsun. Bu hafta pegasusla beraber endekse baktılar haftaya da yine gözleri endekste olacak. Bekledigim yere gelirse yine mallanır beklerim devam ederse yolu açık olsun. Ytd
köprüden önce son çıkısa geldi gelmek üzere...şu an krizdeki en kötü sektör, en iyi senaryoya göre mayıs 10 kadar thy uçuşları erteliyor belki hazirana çekecek bu tarihi ama bizim çelebi tavan tavan gidiyor...vallahi bravo...
Pegasus'tan 2 gündür falan kurtardı doco dan da bağımsız hareket ediyor artık kendi takılıyor %4 - 4 gitsin çaktırmadan endeksin de yardımı var ama düşüşte düşmedi. Üçgen formasyonu çalışır umarım ytd
https://www.google.com/amp/s/m.dunya...geliyor/466822
Zaten karın ne kadarının dağıtıldığı=temettü verimliliği dur.[emoji848]
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Warren Buffett 4 havayolundaki hisselerini sattı
Berkshire Hathaway şirketinin sahibi Warren Buffett Cumartesi günü hissedarlarına verdiği demeçte, ABD’nin en büyük dört havayolu şirketindeki hisselerini sattığını duyurdu.
Amerikalı yatırım şirketi Berkshire Hathaway, Delta Air Lines’ın yüzde 11, American Airlines ve Southwest Airlines’daki yüzde 10, United Airlines’daki yüzde 9 hissesini sattı. Buffett, şirketin dört şirkete yaklaşık 7-8 milyar dolar yatırım yaptığını söyledi.
Yeni koronavirüsün ortaya çıkmasıyla havacılık sektörüne talep olmamasına dikkat çeken Buffett, “değer biçmede hata” yaptığı sonucuna vardığı için bu hisselerini satmaya karar verdiğini belirtti.
Buffett, “Ciddi bir kayıpta bile parayı çıkardık, biz şirkete fon sağlamayacağız… Gelecekte havayollarının para biriktireceğini düşünüyoruz” dedi.
Buffet’ın sözlerine şunları da ekledi: “Ben yanlış olabilirim ve umarım yanılıyorumdur. Çok büyük bir şekilde havacılık sektörünün değiştiğini düşünüyorum ve dört şirketin her birinin en azından ortalama olarak 10-12 milyar dolar borç alacağını düşünüyorum.”
çelebi ne zaman açıklıyor bilançosunu acaba....??
* * Çelebi Yer Hizmetleri 1Ç20'de 402 milyon TL ciro (+%14 y/y, -%33* ç/ç), 69 milyon TL FAVÖK (+%24 y/y, -%22 ç/ç) ve 41 milyon TL net* zarar açıkladı (1Ç19'da 7 milyon TL net kar) (tahmin bulunmuyor). Hizmet verilen uçak sayısındaki %2 gerileme ve kargo hacmindeki %7'lik* düşüşe rağmen ciroda TL'deki zayıflama nedeniyle artış kaydedildi. Maliyet kontrolü sayesinde operasyonel marjlarda iyileşme yaşandı. Ancak, operasyonel karın artmasına rağmen, finansal giderlerdeki artış* ve kur farkı gideri nedeniyle Çelebi'nin geçtiğimiz yıl 7 milyon TL* olan net karı 41 milyon TL net zarara dönmüş oldu."
https://yatirim.akbank.com/tr-tr/rap.../Raporlar.aspx
*halk yatırım, çelebi hava için hedef fiyatını 134,80 tl'den 102,80 tl'ye, tavsiyesini 'al'dan 'tut'a çekti
* * CLEBI* 1Ç20 net zarar kalemi yüksek finansal giderler ve 1Ç19’un* yüksek vergi bazı sebebiyle daha yüksek
* * Çelebi 1Ç20’de 41 milyon TL zarar kaydederken (1Ç19: 7 milyon TL* net kar), 402* milyon TL satış gelirleri (geçen yıla kıyasla %14* artış) ve 69 milyon TL VAFÖK (geçen yıla kıyasla %24 artış) kaydetti. Sonuçlar için piyasa beklentisi bulunmamakta. Şirket 1Ç19’da 56 milyon TL net finansal gider kaydederken, 1Ç20’de 91 milyon TL net finansal* gider kaydetti. Çelebi 1Ç19’da 12 milyon TL vergi geliri kaydetmişti. 1Ç20* sonuçlarının hisse performansı üzerinde nötr etki yapmasını* bekliyoruz."
* * Analizin tamamı için:
https://www.denizyatirim.com/sites/1...02.06.2020.PDF
Vay be gecen yıl bu günlerde 117,80 i görmüştü arada 1 yıl geçti hisse 87,00 de Borsada asla hisse ile inatlaşmamak lazım , yoksa sonuç böyle hüsran olur , her zaman her sektörde fırsatlar vardır. Geçen yıl Gübretaş 3.00 lerde idi şu an 26,00 vs.vs. GEÇMİŞ OLSUN
yine gözü topraga bakmaya başladı...uçuşlarda artık peyder pey açılmaya başladı ama bizimkinde tık yok bakalım düşüş nerede duracak...
Geçen hafta 87.00 idi simdi gördüm inanamadim ayni endekste %10 düşmüş 77.00 bende olsa kanser olmustum herhalde :) takaslarda yabanci cok sert cikmis bir duyum almislardir sirketten birilerinden ..pegasus yurt dısı ucuslara basliyor pazartesi bilginize
Merhaba arkadaşlar,
Bu haftaki kimin alıp sattığını görebileceğimiz bir takas dağılımı paylaşabilen var mı?
İlk 3 alıcı City_Teb_Şeker ilk 3 satıcı Deuth _İnfo_Deniz ytd Deuth satmayı bırakamadı gitti ....
yinede bugün açılış güzel ....82-83 bulursa bugün iyi olacak...
bakalım kâğıt kalkmaya başladığında kimler burada olacak
Bu hafta bir ihtimal yükselecek gibi gözüküyor.Takibe alalım bakalım.
Her hafta Bist 100 hisselerinden birine sıra ile Piyangodan Büyük ikramiye (tavan) vuruyor zaten.
MACD yatayda gidiyor son günlerde.İzlenme listesine aldık.Endeks bozmaz ise.
Yine üzerinde ölü toprağı varmış moduna büründü...6 aylık bilanço ve temettü ödemesi var Temmuz ortasından itibaren hareketlenme başlar