Hayırlı olsun arkadaşlar,
toplantı tutanağına göre %10 tahsisli sermaye artırımı düşünülüyor..
is the average of five people around the human..
Printable View
Hayırlı olsun arkadaşlar,
toplantı tutanağına göre %10 tahsisli sermaye artırımı düşünülüyor..
Bize tahsis etmeyeceklerine ve fiyat değişikliği yaratmayacağına göre “elle gelen düğün bayram”. Hayırlı olsun
Kac lotu var bunun piyasada bilen yok mu? Ödenmiş sermaye si evro yazıyor .
Geçmişteki bir çok paylaşımı okudum.
Sn. borsa tilkisi yazıları çok denk geldi.
şu an aşağıda görüyorum.
sanırım daha doğru, aydınlatıcı bilgiyi verir.
Gelenler hoş geldi !?
Neye ve nereye yatırım yaptınız?!
Ne aldınız veya ne almayı umduz da ne çıktı?! Umutlarınız karşılandı mı?!
Tahsisli Sermaye Artırımı Nedir?
Tahsisli sermaye artırımları; işlemin niteliği nedeniyle, yatırımcıların cebinden herhangi bir nakit çıkışı olmaması ve yatırımcıların pay sayısında bir değişiklik yaratmaması nedeniyle, hisse fiyatında bir bölünme olmamaktadır.
Tahsisli sermaye artırımları, belli bir ortağa belli bir fiyat üzerinden yapılan sermaye artırımları olup; sermayenin tahsis edildiği ortak haricinde diğer hiçbir ortağı etkilememektedir.
Sermaye Artırımlarında Fiyat Bölünmesi
Borsa İstanbulda işlem gören bir hissenin fiyatı, şu üç husustan en az birinin gerçekleşmesi durumunda bölünmektedir;
Bedelli Sermaye Artırımı
Bedelsiz Sermaye Artırımı
Temettü Ödemesi
Not: Hisse fiyatı, yukarıda sayılan işlemlerden en az birinin gerçekleştiği günden bir sonraki işlem gününde bölünür ve bölünmüş fiyat, baz fiyat olarak alınır.
1-hoş buldum kendi adıma.
2-adrenalini seviyorum :)
3-şimdilik heyecan yok :)
4- almadan gitmem :)
sizin geçmişte viyana doco verilerini gösteren bi link vardı.
yıllıkta 97.7 euro görmüş
salgından dolayı kendini toparlayıp aynı seviyeleri görmesi baya zaman alacak bence.
ama 1 sene ama bikaç sene farketmez beklerim.
DOCO ile ilgili bilenler veya bilinmeyenler :
1. DOCO bir Avusturya şirketidir. o ülkede kurulmuş o ülkenin sermaye piyasası kanunlarına tabidir. Kurucusu ve patronu aynı zamnada TC vatandaşıdır.
2. BIST de işlem gören YABANCI Hissedir. Nasıl TCELL ABD de işlem görüyorsa bizde de Avusturya şirketi işlem görmektedir.
3. THY ye hizmet vermesi Türk şirketi olduğunu düşündürmemeli.
4. Sermayesi doğal olarak EURO dur. Avusturya Sermaye Piyasasına göre LOT kavramı yoktur. Hisseler pay başına bölünmektedir. DOCO da 1 PAY= 2EURO dur.
5. BIST de 1 LOT DOCO alan yatırımcı DOCO da 2EURO luk Hak/Söz/Pay sahibi olmaktadır. Kabaca 1LOT alan yatırımcı 18 TL lik söz sahibidir. 322/18= 17,8 TL. Yani kısaca aslında bizim LOT sistemine göre 322 TL ile 18 lot KUVVETİNDE/DEĞERİNDE DOCO almaktasınız.
6. Sermayesi EURO olduğu için Temettüsünü EURO olarak öder..(hala bende EURO TEMETTUSU DURURU/ bozmadım )
7. Ağırlıklı olarak Havacılık sektörü olarak bilinmekte birlikte Oteli vardır/ Pastaneleri vardır/Formula/ Şampiyonlar Ligi yeme içme tedariki/Gıda perakendeciliği vs diğer alanlarda yatırımları vardır. NESPRESSO yu da merak eden Google yasın araştırsın. ben Viyana'ya gittiğimde Otelini ve restoranlarından birini ayrıca Nespressoyu gördüm kahvesini içtim.
Peki ne oldu da düştü?! niye yatırımcısını iniminim inletmekte?!bunu da yarın inceleyelim bakalım...
Bu yazılanlara ek olarak;
tahsisli sermaye artırımlarında öne çıkan hususlardan belki de bizim için en önemlisi sermaye artırımındaki hisse satış fiyatı olacaktır,
hissenin yönünü etkileyeceğinden takip edeceğimiz husus şimdilik bu olarak görünüyor..
Günaydın, dolaşımdaki lot sayısı 1.727.000 den kabaca 1.900.000 a mı çıkacak ?
Tahsisli senet bedeni tahminen 7,5 milyon dolar. Muhtemelen bunu kote ettirip daha önce anlaştığı Avrupalıya blok olarak satarak içeriye para girmesini sağlayacaktır. Tahmin tabiki.
Euro yükseldikçe doco düşüyor.. Bir bağlantısı kesin var gibi.
Cumartesi açıklama yapacaktınız . İnceleme yaptıktan sonra burada paylaşcaktınız .bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız seviniriz
Viyana'daki fiyat X Euro/TL = Buradaki fiyat (hemen hemen)
şimdiye kadar bu korelasyon dışına çıkmış mı bilmiyorum.
izlediğim kadarı ile şimdilik böyle.
Bu durumda Euro yükseldikçe buradaki doco düşüyordan ziyade;
Euro'nun yükselmesi buradaki düşüşü biraz daha engelliyor gibi
Çok geçmiş olsun . Allah acil şifalar versin.
Geçmiş olsun üstad tez zamanda sifa bulur eşiniz inşallah
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin kardeşim
Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
daha ne kadar düşecek merak ediyorum...euro da yükselmese halimiz harap valla...
Geçmiş olsun tilki üstad.
2 sene buradayız diyen arkadaşıma katılıyorum:)
YTD tabii...
Doco 'nun bilançosu çok çok güçlü özellikle kasasındaki nakit para , döviz girdisi muazzam , altta kabaca ufrs bilançosuna bakarsanız yeşil renk ile işaretlediğim alanlar çok önemli , bir de Egeenin bilançosu ile kıyasladım yaklaşık Doco , Egeen den 5,5 katı daha fazla Nakit ve duran varlık değere sahip
Egeen 700 tl 'den , Doco 300 tl den işlem görüyor ,, Normalde tam tersi olması lazım , Egeen 300 , Doco 700
Unutmayın bir hissenin kasasındaki nakit ( döviz , nakit , faiz gelirleri , repo , hazine bonoları vb kapsar )
Ne kadar güçlü olursa o kadar ayakta durmasını sağlar , güven verir ,,
Doco'nun duran varlıkları ( maddi ve maddi olmayan ) 2020 yılında kriz ortamında bile artmış ,,, 3.663.610.160 tl ( milyar )
2019 yılına göre %40 artış sağlamış , pamdeminden etkilenmemiş görünüyor ,,, ( 2019 / 6 ...yılında 2.554.597.833 tl
Aşağıda bilançonun diğer kalemlerine bakabilirsiniz , karşılaştırma :ok:
Doco'nun kasasındaki nakit parası : 2.129.679.480 tl ( son bir yılda 4 kat artmış
Egeenin kasasındaki nakit parası : 378.509.141 tl
DOCO
https://s12.directupload.net/images/200921/dp5sl9vv.jpg
Alttaki de Egeenin konsolide olmayan bilançosundan kesit
https://s12.directupload.net/images/200921/upc2louz.jpg
Sonuç : Doco ile Egeeni kıyasladığımız zaman , DOCO , Egeenden , Şirket ve Bilanço karşılaştırması düzeyinde neredeyse 4 gömlek üstün , güçlü , Maşallah
Dip not : Unutmayın hisse alırken daima kasasındaki Nakit'e bakın , Nakit iyi olup borçları karşılayabilme gücüne sahipse korkmayın , yok tamtakır boş , eksi ise korkun , bulaşmayın ....
Doco'nun halka açıklığı oranı : 17, küsur ( çok düşük ) en az % 28 olmalı
Egeenin halka açıklığı oranı : 34,66
Doco ticari borçları 2020/3 dönemi : 514.254.160 tl ,, önceki dönemlere göre azalmış , olumlu
Ticari Alacaklar 468.835.920
Özkaynaklar : 1.343.443.920
Şirkete Ait Özkaynaklar : 1.025.055.920
EGEEN ticari borçları 2020/6 dönemi : 15.272.964 tl
Finansal Borçlar 81.085.006
Diğer Borçlar 141.509.016
Ticari Alacaklar 58.847.011
Özkaynaklar 547.569.332
Doconun ticari borçlarla , alacağı karşılaması 25 milyon fark varken , Egeenin 80 milyon , daha negatif ,, buradada Doco önde , iyi durumda :yes:
Deli gibi zarar herkes ileri biz geri. Bekle dur. Bankalar 1 birde doco. Buyuk hisseye girilmez. Milletin bir bildiği varmış.
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
30bin lot yatirim satti yine kagadi nerden nereye getirdi. Kimin lotu bu anlamadim. Kendisinin değil. Buyuk ihtimal citi olabilir
Anlamadığım takas bank takasina bakıyorum. 21. 22 arasına ilginc olan citi 10bin arti gozukuyor lot miktarı da artmis. Ama lot çıkan kurum yok. Yoksa bu sirket kendi hissesini mi satiyor. Kurumlarda artis var çıkış yok. Kafam almadi
Anlayan birisi takaslara bakanilirmi. Gecen de satilan 40bin lot satan kurumu bulamamıştım. Cok garip şeyler oluyor. Yatirim kimin lotunu satiyor. Yoksa birileri acik mi yapti.
Cuma günü yatırım finansman sattığı hisseler citi takasina geçmiş satıcılar ise yerli
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satıcılar da iş Ziraat ve gedik var
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bilanço açıklandımı