Devlet politikası falan değil, bu ülke Atatürk'e ihanet etti, şimdi bedelini ödüyor.
Printable View
Bu arada arkadaşlar SOĞAN/USD :1,37'ye düşmüş durumda.
İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararı neden son güne bırakıldı ? Ben seçimin yenileneceğini bu yüzdende piyasaların mümkün olduğunca az etkilenmesi için kararın haftasonuna bırakıldığını düşünüyorum. Haber biraz soğur en azından haftasonu :wu:
İSTANBUL/WASHINGTON, 12 Nisan (Reuters) - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün Washington'da yabancı yatırımcılara ekonomik reform planı hakkında ikna edici pek ayrıntı sunamazken, yatırımcıları da Türk varlıkları konusunda heyecanlandıramadı.
Albayrak, dört kaynağın verdiği bilgiye göre Washington'da bir otelde düzenlenen toplantıda Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya ile birlikte 400'e yakın yatırımcıya Çarşamba günü İstanbul'da açıkladığı 2019 ekonomik reform paketinin genel hatlarını anlattı.
Albayrak ve Çetinkaya, ekonominin içinde bulunduğu resesyondan toparlanacağına dair iyimser ifadeler kullanırken, adının açıklanmasını istemeyen kaynaklar bu ifadelerin yatırımcılarında karşılık bulmadığını belirtti.
Bir yatırımcı, Albayrak'ın enflasyonda son aylarda görülen gerilemeye ve cari açıkta iyileşmeye dikkat çekerek Türkiye'nin kur krizinden toparlanmaya çalıştığı Ekim ayına kıyasla çok daha iyi durumda olduğunu belirttiğini ifade etti.
IMF ve Dünya Bankası'nın bahar toplantıları öncesinde JPMorgan tarafından düzenlenen toplantıya katılan bir yatırımcı, "Kimseyi ikna edebildiğini düşünmüyorum, pek iyi gitmedi" dedi.
Bu arada borsa da garanti ye verdiler ayarı ...
Bankalar öncülüğünde aşağı yönlü şelale gelirse dolara pozitif etki etmesi muhtemel ..
daha önce de sorulmuştu, yanıtlamıştım. ekşisözlük modunda büyük harf kullanmadan yazıyorum...
da, ki bağlaçları konusunda buradan bir yazı da yazmıştım. maksat üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil...
ben konuşma sırasında da birisi bir kelimeyi yanlış kullandığında hemen düzeltirim. nedeni de şu: eğer düzeltmezsem o kişiyi dinleyen birkaç kişi de aynı hatayı yapmaya başlıyorlar. hatalı kullanım virüs gibi yayılıyor ve birini düzeltmeyince on kişiyi birden düzeltmek zorunda kalıyoruz...
sonuçta dili doğru kullandığı halde azınlıkta kalmak istemem. benzer şekilde eğitimsizlerin eğitimlilere baskın gelmesi de, eğitimsizler dahil kimsenin işine gelmez. tabii elden pek bir şey gelmiyor, ülkenin gidişatı bu yönde...
Flaş... Flaş... Flaş... Berat Albayrak IMF’de
(link: https://tele1.com.tr/berat-albayrak-imfde-46598/) tele1.com.tr/berat-albayrak…