Hala da diyorum..
Sende tek lot tuprs yok..:)
Yaw yanlışlarını düzeltiyoruz.
Teşekkür edeceğine küfür ediyor.
İyilik yapıyoruz iyilik.
Biz yine iyiliğimizi yapalım.
Balık bilmezse halık bilir...
Bulunduğun 300 binlik nüfuslu bir kentte gelişen bir bölgede yeni yaptığı daireleri inşaat firması 800 bine satıyordu. Ben de bu faiz oranları ile epey bekler diye düşünüyordum.
Dün baktım hepsi satılmış. Etrafında 3-4 bloklar yeni daireleri de bitirmek üzere.
Kredi ile daire almaya kalksan iki maaşla 10 yıllık dönem için bile geri ödeme hesabı tutmuyor.
Para sahipleri, esnaf tuttuğu altın ve dolardan emlağa geçiyor sanırım.
Sıfır evler peynir ekmek gibi satılırken 200-300 binlik 30-40 yıllık evlere talep olmaması da ilginç. 3 aydır Ankaranın göbeğinde nezih bir semtte 3. kat daireyi 300 bine satamadık.
Ankarada ovacık var yozgat bulvarı üzerinde orada bile sıfır evler 1.5 milyona dayanmış üstelik üst gelir grubuna hitap eden bir semt değil bu işte bir tuhaflık var kira geliri için kimse o bölgeye bu parayı vermez oturmak için kim oraya 1.5 bayılır anlamak mümkün değil heralde nasılsa yeniden patır kütür faizler inecek millet evlere hücum edecek diye 3 sene sonrasının fiyatını bugünden çekiyorlar
Bence enflasyon a kimse inanmiyor mala bagliyor parayi.nasil olsa ileride alan olur diyor.parada kalan cezalandiriliyor.adamlarin stretejiside bu.insaat malzeme ve iscilik %100 artti bir senede.mevduatciyada 3.1 i.....
ABD faizleri bir yükseltmeye başlasın o zaman gayrimenkul piyasası belli olur az sabır ben bu filmi daha önce de gördüm. Benim tahminim bu yıl sonu seneye kalmaz tahvil alımlarını azaltacak.