Yatırımcı sunumunda yazmışlar rakamın nasıl belirlendiğini.
Net varlık değeri, temelde bir şirketin net değerini temsil etmektedir ve bu işletmenin sahip olduğu varlıkların toplam değerinden borçların çıkarılmasıyla elde edilir.
orada bişey yazmıyor ki sadece 5.6 m degeri var demiş detaya inmemiş bagımsız denetim raporunu kaynak aldık demiş gerçi o kaynaga görede angenin degeri 31,5 muş
ytd...
orada 5,6 mil diyor %76 sı 4,2 milyon yapar ama neyse patrondan ii mi bileceğiz 5.5 milyon verecem diyorsa 5,5 verir aganın fiyatı üstüne fiyat olmaz YTD...
Alanda kendisi, satanda kendisi. Kendi kendini kandıracak hali yok ya boşu boşuna vesvese yapmayın.
Gerçi bende bir ara kalbimi bozar gibi oldum ama sonra gereksiz yere telaş ediyorum dedim.
yok o iş öyle değil kendisne ait 4.2 milyon euro değeri olan bişeyi kendisinin ortak olduğu şirkete 5.5 milyon euroya satıyor taş atmadan 1.3 milyon euro kar ama ortaklıktaki çogunluk hisse kendisinde olduğu için bu kar yaklaşık 800 bin eurolara düşüyor ytd...
kaldı ki o şirket uzayada çıksa 5,6 milyon euro etmez çünkü sözde onlara göre angende 31.5 liraymış ama arzdan bu yana ortalama fiyatı 25 lira bile değil neyse yinede bekliyecez artık maliyete gelsin bakarız ya satar kaçarız yada bekleriz ytd..
arzdan bu yana geçtik doları resmi enflasyonu baz alırsak yaklaşık %40 içerdeyiz gerçek enflasyona göre hayal gücünüze kalmış arzdan bu yana ortalama bist hisseleri çok çok dandik olanlar hariç %30-50 yakın artıştalar neyseki bizim angen arz fiyatının üstünde çok şükür ytd...
arkadaşlar biraz karamsarız ama şimdi diyorlarki angen 31,5 liraymış iskontolu satmışlar gerçekten mükemmel kar yurtdışı büyüme potansiyeli güzel sektör sosyal medyada halen pazarlama yapılıyor yok bebek hisse yok geleceğin sasası vs.vs. neyse şimdi neredeyse 6 aydır işlem yapıyor 31,5 liralık hissenin ortalama fiyatı 25 lira onca yabancı onca kurumsallar neden bu bebek hisseyi hazır bedavayken almıyorlar sonuçta ederi 31,5 lira kime göre şirkete göre ama piyasa kaç deger biçmiş 25 lira üstelik rekor kar ve yurtdışı büyümeyi fiyatlayarak alan kim 6 aracı kurumdan işlem yapan bir yada bir kaç kişi sabah al akşam sat bugün al yarın sat 3 kurum alıcı 3 satıcı ertesi gün tersi satan kim yatırım fonları peki onca danışmanı uzmanı olan yatırım fonları neden maliyetlerinin üztüne gelince sürekli satıcı neyse artık illaki birdaha çıkış şansı verecektir ama ne zman ytd... kısacası bilinçli yada bilinçsiz yönetim tahtacıya çalışıyor en bariz örneği o 142 milyonla geri alım yapılabirdi yada halen kasadaki kardan yapılabilirdi ama yapmıyorlar bilerek yada bilmeyerek bizzat şirket fiyatın artmasını istemiyor ytd...
Size katılıyorum, bu bedelden böyle bir satış yapılırsa kesinlikle etik bir davranış olmaz, iyi niyet konusunda büyük şüphe oluşturur. Kendi ceplerine bol keseden temettü dağıtmış olurlar sadece. Umarım dürüst davranır ve vazgeçerler böyle sakat bir işlemden eğer İntegral analist raporu doğru ise ve böyle bir niyetleri varsa...
maalesef uçacak kaçacak bebek hisse pazarlamalarına yanılıp yukarıdan ekleme yaptık angende pirince giderken bulgurdan olduk okumuşun kolpacısı da tehlikeli oluyor değişik fantaziler deniyor üstümüzde arz öncesi acele ile temettü dağıtan şirket söz verdiği temettüyü kendi hissesini şirkete satmak için 2022 sonunu tarih alıp temettü dağıtımınıda bu işin sonlanmasına kadar askıya alıyor
amacı muhtemelen temettü dağıtmamak o zamana kadar bişi bulacak ve dağıtmayacak ytd...
madem öyle 433 milyon kardan düş 5,5 milyon euro kısmı dağıt temettünü ama niyetleri meşhur ısnmak hikayesindeki gibi ısınmak değil... asla yatırım tavsiyesi değil ytd...