BORSADAKİ ENERJİSA 14,5 Milyar kar açıkladı. BORSADA HİSSELERİ BULUNMAYAN ENERJİSA ÜRETİM SANTRALLARI A.Ş. NİN KARINI NE OLUR ACABA. ? ÇOK MERAK EDİYORUM. BORSA SAHOLÜ UNUTA DURSUN. :)))
Printable View
BORSADAKİ ENERJİSA 14,5 Milyar kar açıkladı. BORSADA HİSSELERİ BULUNMAYAN ENERJİSA ÜRETİM SANTRALLARI A.Ş. NİN KARINI NE OLUR ACABA. ? ÇOK MERAK EDİYORUM. BORSA SAHOLÜ UNUTA DURSUN. :)))
İyi idare edilen bankaya hiç bir şey olmaz. Demirbank olayı farklı. Biz bunları yaşadılk. O zamanlar banka enflasyonu vardı. Bir sürü banka piyasadan çekilmek zorunda kasten bırakıldı.
Paranın bolluğunu göz önünden ayıt etmeyelim. Hisseler enflasyonla çok ucuz kaldı. Saçma sapan halka arzlarla borsayı engellemeye çalışıyorlar. Hisse bolluğu yaratmaya çalışıyorlar, hatta hiç te hoş olmayan düşüncelere kapılmamak elde değil. Borsaya değecek hisselerin arzı yapılmalı. Örneğin, un şirketinin değil. Şimdiki durum çok mu olumlu da seçinden sonra daha kötü olur diye düşünelim. ?
Borsa için seçim neticesi bir şey değiştirmez. Nemalananlar farklılaşır o kadar.
Yatırım yaptığım şirket benim için önemli üçanlar kaçanlar değil.
Borsa SAHOL'u unutmuyor. Mesela robotlar hiç unutmuyor, ama onlar da temel analizden anlamıyor, temel verilere bakmıyor. Tasmayı tutanlar ne tarafa isterse o tarafa seyirtiyorlar.
Robotlar unutmuyor ama SAHOL yönetimi çoktan unuttu gitti. Net aktif değerinin %25 altını piyasa değeri olarak hedef göstermişlerdi. İştiraklerin açıkladıkları bilanço ve işlem görenlerin piyasa değeri üzerinden hiç mi güncelleme yapmıyorlar? Hepten geri alım kurudu.
Hissede robotlarla, muhtemelen yönetimden iskontolu 36 Tl'den hisse alan "kurumsal yatırımcı"lar cirit atıyorlar.
Borsa Sahol' ü unutuyor, neden mi.? En güçlü spek piyasadır, piyasa borsa dır. Patronların en korktuğu şey kitlesel hareketlerdir. Patron müdahaleleri bir yere kadar olur.
Holding hisseleri patronların canıdır. Onlarla iştiraklarının yönetimine sahipler. Yönetimden olmak işlerine hiç gelmez.
Piyasa kolay götürecekleri hisselerin, destek bulduklarının peşinde de ondan unutuyor, unutmuş görünüyor. Her şeyin zamanı var.
SAHOL sahipleri bayanlar hisselerinin piyasada prim yapmasının iddiasında değiller. Şirket iyi yönetiliyor, büyüyor. Şirkete baba yadigarı olarak mı bakıyorlar açaba.?
Ödenmiş sermayesinin 27,5 katı kar getiren Koç Holding bile ne yaptı ??? ne yapamadı?.....Onun durumu da enteresan, umarım Sahol ün de ödenmiş sermaye / karlılık oranı Koçholding'e yaklaşır..Şu ana kadarki en iyi tahmin 23 katı ile sınırlı, az kaldı, sabır....
https://i.hizliresim.com/i2hj1rz.png
Temettü dağıtım oranını %5-10 dan %30 çıkartma kararı alsın ,bakalım o zaman bu fiyatlarda tutabiliyorlar mı :drunk:
Yüksek bedelsiz sermaye artışı yapmaya mecbur kalacaklar, şayet o para Küçük yatırımcının hesabına geçmesin istiyorlarsa,
bolca kağıt dağıtarak yola devam, zaten hisseye doğru dürüst bir formasyonu da bu sermaye artışı yaptırır, bu çok net belli oldu...Şu açıdan önemli>>> tamamen psikolojik olarak sermaye artışı sonrası, Sahol de herkes ''Beher hisse fiyatı bu kadar da düşük olur mu '' hesabına girecektir...
Not: Holding yönetimi, 2023 ve 2024 için sürdürülebilir karlılık konusunda kendilerinden eminlerse bedelsiz sermaye artışını yüksek tutarlar...