[QUOTE=alidimitri;6368324]yeni TL oran alanlar paylaşabilir mi? rica ediyorum...[/QUOTE
Yeni tl 2.5 m üstü akbank 33-34 belki zorlasak 35
[QUOTE=alidimitri;6368324]yeni TL oran alanlar paylaşabilir mi? rica ediyorum...[/QUOTE
Yeni tl 2.5 m üstü akbank 33-34 belki zorlasak 35
Ama tl 35 yatirana kadar ddkkm yapi kredi 28 daha guvenli olabilir. Bu arada bugün aysonu, haftaya yeni oranlar farkli olabilir.
Şimdi müşteri temsilcimi aradım hiç bir bilgi gelmemiş kendilerine heralde faiz tavanının kalkması işlerine gelmedi bedava para kullanmak hoşlarına gitmişti
Merhabalar şu anda ddkkm enstrümanında dolar bazlı olarak %10-11 gibi faizler almak mümkün mü acaba? Ya da hazır fiziki dolar için tavsiye edeceğiniz ne olabilir?
Bankacım ile konuştuğumda ddkkm dolar + tl faizi durumuna doların belli bir değerin üstüne çıkması durumunda tl faizi verilmediğini söyledi.tl faizi için 8.5 demiş idi.Bu durumda dolar 3 ayda yüzde 2 den fazla yükselirse bu faizi alamıyorsunuz sanırım.
Ddkkm me verilen 8.5 tl faizini dolar artmaz ise alabiliyorsunuz. Dolar getirisi verilen tl faizinden yuksek ise alamiyorsunuz.
KKM üst tavanın kaldırılacağı haberi zaten beklenen bir haberdi. 2 aydır kaldırılacağı zaten konuşulmuştu. Burada havalarda uçan 20 ler 30 lar verilmeyecektir. hatta bence en fazla üç beş puan fazla verirlerse şükredin.
Karar daha çok dolara yatırım yapacaksanız seçim önü KKM gibi tl bazlı yatırım yapın diye yapılmış belli ki. Çünkü birçok kişi artık döviz ya da altını sistemden çekmeye başlamıştı seçim belirsizliği nedeniyle daha çok onun önüne geçmesi için alınmış bir karar. Bir de seçim öncesi yeşil soğanın 20 psikolojik sınırının geçmemesi isteniyor diye yorumluyorum.
Bir de çok yüksek KKM faizi verilirse insanlar borsadan çıkıp KKM ye koşabilirler bu da mevcut ekonomi yönetiminin seçim öncesi pek istemeyeceği bir durum olur. o yüzden ortaya karışık 3-4 puan daha yüksek KKM faizi oranından fazla beklenti içinde olmam ben açıkçası
Sonuç olarak Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma riskine karşı da önlem almak lazım...
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.