dolarda düşüş olmayabilir, ancak faizlerin yükselişi sınırlanabilir.
Printable View
Bugün yine tcmb likidite açığını tarihi yüksek seviyede bir fonlama ile kapattı.
Miktar : 131 milyar TL
Ağırlıklı ortalama fonlama faizi: *%17.77*
Böylelikle ilk defa AOFM tcmb politika faizinin üzerine çıkmış oldu. Büyük bir ihtimalle tcmb kontrollü olarak 1 haftalık repo miktarını kısarak tekrar GLP kanalından seçim öncesi bir faiz müdahalesi yapmaya çalışıyor.
Bu adım iki şekilde yorumlanabilir.
1-Ya bir sonraki toplantı için faiz artışı sinyali veriyor. (tabii bu durum uzun süre devam ederse) ki bu olumlu.
2- Ya da sadeleşme politikasını sakatlayarak eski sistemdeki gibi karmaşık bir mekanizma ile piyasaya müdahale etmeyi tercih ediyor. Eğer böyleyse işte bu olumsuz.
Yarınki fonlama verilerine göre daha detaylı bir bilgi edinebiliriz. Tcmb GLP faizini açıklamayacağını söylemişti. Ancak görünen o ki bazı bankalar az da olsa bu kanaldan para talep etmeye başlamış ve bu nedenle fonlama faizi tcmb'nin politika faizinin üzerine çıkmış.
Haydi hayırlısı.
burganda 150k param vadenin son günü eft yapmak istedim.neyse normalde mobilden her işlemi yaparken resmen o gün hesabım kitlenmiş gibi hiçbir işlem yapamadım.neyse bankaya gittim hesabınıza bir bakayım dedikten 5 dk sonra mobilden işlem yaptım.yani bu çakallar bi haltlar karıştırıyor bence.amaçları eftyi zorlaştırma gibi dikkat edin
Vakıfbank özel bankacılık 1.76 m 19.20 teklif etti kabul etmedim vade yarın doluyor muhtemelen Halkbank ta olacağım 19.20 nin kim üzerini verirse :)
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dolar mevduat faizinde oran verebilecek arkadaşlar Şekerbank gece gündüz de eskiden 4,25 oran vardı Şimdi ???
Abank 18,5