Bugün bankacılık hacmi çok düşük olmuş. BBVA seviyeyi belirlediğinden, o seviyenin altında satan olmuyor anlaşılan.
illa bir çoban seviye belirleyecek ve o çoban batılı olacak. Bak kızdım, tesbit yapacağım hoş olmayacak.
Endeks bugünde inmedi. 1700 e yaklaşmadı bile. Yarında ineceğe benzemiyor. abd borsasıda ikili tepeyi yukarı geçti. Bende baktım, BIST pek inmiyor, aralık vade trenine ortalama bi yerden long alarak atladım. Batı borsası sağlam durduğundan bu akşama elimde çok az miktar long girdim. Sabahtan çakılsa bile bana pek zararı olmaz.
Yanlız her gün azar azar kazanmak büyük bir hızla sermayeyi büyütüyor. En son 20 günde %68 kazandım diye yazmıştım.? Şu an 35 günde %110 oldu. Bu taktik iyi, böyle devam edeceğim.
Şunuda hatırlatmasam olmaz. Çok kazanıyorum sanmayın burası viop, hisse senedine benzemez. Eğer gevşerseniz, 1 yılda kazandığınızı 1 saatde elinizden alabilirler.
Pandemi de borsalar çakıldığında tecrübesiz yakalandım ve büyük kaybetmiştim. Aylar sonra BIST yükselişe geçtiğinde ve birazda tecrübe kazanıp sepet yaptığımda 140 günde küçülen sermayeyi dörde katlayıp zararı çıkarmıştım. Bunları yazmıştım hatırlayan varmıdır bilmiyorum.
Sonra TCMB başganı ağbal'ı tayyip Cuma akşamı dehleyince yine büyük kaybetmiştim ve tekrar zarara inmiştim.
Bu rallide o zararı çıkarıyorum, o sebeple büyük kazandığımı sanmayın. Şu an zararım çok azaldı neredeyse bitti sayılır. Tabi enflasyonu hesaba dahil etmedim.
Dikkat etti iseniz 2 kez kaybetmişim onlarda anormal durumlar. Yani piyasa da anormal dönemler olmasa şu an Avustralya sahilindeydim ve soros beni yelpazeliyor olurdu. Süperim yaw.
Bu ülkede anormal olmayan yıl olmadığından, anormal şartlara uygun kendimi geliştirmem gerekiyor. Ona çabalıyorum, bakalım başarabilecekmiyim. Gün gün gelişimime şahit oluyorsunuz. uzun vadeci yatırımcıdan günlükçüye nasıl döndüm, dönmek zorunda bırakıldım, gün be gün şahit oldunuz.
Geçmişi yad ettik, gerçeğe dönelim.
Batıda yıl sonu rallisi devam ediyor. Bizde eşlik ediyoruz. 1700 altına inme ihtimali azaldı. Ben yinede aynı taktikle devam edeceğim, kazancı görünce kapatacağım ve gün içi düşünce alacağım. Şüpheli durumdalrda geceye mal ile girmeyeceğim.
Bu aralar tayyip bakanların kabinesine çift dalabilir diye söylentiler var. BISTi etkilemez çünki hepsini toplasan, kısa sürede 600 baz puan faiz yükselten ağbal etmezler. O sebeple piyasa, bakanlar kurulunu salam dilimler gibi dilimlesen, KALICI olumsuz tepki vermez. Satanlar amatörler ve amatörlerin elindekini ucuza almak için endeksi aşağı çekip orada bekleyen spekler. Kalıcı etki olmaz. Bir ağbal değiller.
Bol şans.