Ya yürü git hemşerim işine
Printable View
ilk s400 ler kurulup denendimi acaba.?
yabancıların yeniden Türkiye'den mal almaları için:
-Swap kısıtlamalarının tamamen kalkması gerekir çünkü artık kurumsal yabancılar kur riski almamak için türk bankalarından TL borçlanıyorlar ve borçlandıkları TL ile yatırım yapıyorlar,teminat olarak da bankalara dolar veriyorlar,çıkarken de sattıkları maldan gelen TL ile bankalara TL borcunu kapatıp,teminat olarak verdikleri dolarlarını alıp gidiyorlar,böylece kur riskinden etkilenmiyorlar.Swap kısıtlamaları tamamen kalkmadıkça yabancılar Türkiye'ye adım atmazlar,zaman zaman ekrandan yabancı gözükenler de gerçek yabancı değil,"bıyıklı yabancı" dediğimiz yabancı aracı kurumlardan işlem yapan patron ya da büyük türk oyunculardır.
-Yabancı yatırımcıların gelmesi için ikinci şart ise,oyun devam ederken sürekli oyun kurallarında değişiklik getiren kararlar alınması ve "aktif rasyosu" gibi saçmalıkların bir daha hiç olmayacağı konusunda kamu otoritelerinin teminat vermesidir.
-Yabancı yatırımcıların gelmesi için üçüncü şart ise,kamu otoritelerinin serbest piyasa kurallarına ters düşen uygulamaların kaldırılacağına ve bir daha gündeme gelmeyeceği konusunda yabancı yatırımcılara teminat verilmesidir.
Bunlar olmadıkça yabancı yatırımcı gelmez,çıkış devam eder.
İmzalanırsa ben de buraya yazacağım. Alınmaz falan da demedim. Ama her gördüğünüzü araştırmadan paylaşmayın. Manipülasyona alet olmayın
Fed matbaa sini dayamislar dow a inanılmaz ucuyor yine