Adamlar ABD malı iPhone si ile çin icadı tiktok da bile kafa buluyorlar.
https://vm.tiktok.com/ZS5g8tVx/
Printable View
Adamlar ABD malı iPhone si ile çin icadı tiktok da bile kafa buluyorlar.
https://vm.tiktok.com/ZS5g8tVx/
bu ülke kurtuluş savaşı sonrası yıkılmıştı, durum berbattı.. ama atalarımız mücadeleyi bırakmadı.. evlerini yaptı..ev yapmak zor bir şey değil..hele savaş şartları sonrası.. basit ama kullanışlı ev her zaman yapılır ucuz maliyetle..
kimse ev diye villa beklemesin.. onlar sonraki mesele.. ama savaş bitti suriyede.. hatta yılbaşı kutlamaları ve plaj görüntüleri sıradan şeyler..
Ekonomi gayet güzel iyi gidiyor , enflasyon biraz yüksek bunu kabul ediyorum bunun sebebi tedarik zinciri açısından önemli , belki hizmet veya gıda pahalı olabilir ama tedarik zincirini davamı açısından faydalı olarak görüyorum.mesela limon pahalı olabilir ama pazarda manavda var yani bu geçici ve mevsimsel bir durumdur.Bakarsınız fiat mevsimi gelince tekrar normal seviyelere düşer.Dolar yüksek 7 tl nin üzerinde seyrediyor ben şahsen doların yüksek seyretmesinden memnunum çünkü ithalata fren vermek zorundayız ama Türkiyede öyle zenginler varki hala 10-15 bin verip pahalı telefon alanlar var 500-600 bin verip Audi , BMW araba binen insanlar var.İşssizlik bu konuda görüşlerinize katılabilirim pandemi nedeniyle rakamlarda artış var.Bu konuda ucuz iş gücü Suriyelilerin katkısı büyük bunu da kabul ediyorum.Suriyelilerin bir an önce Türkiyeyi terketmeleri konusunda hem fikirim. MB reservleri bitmiş ben buna asla katılmıyorum.Yani o konu gizli bir konu devlet sırrı olduğunu düşünüyorum.Devletin dolar sıkıntısı olduğunu hiç düşünmüyorum.Dış borçlar tıkır tıkır gayet güzel ödeniyor.Son konu not indirimi artık kimse takmıyor . Kredi kuruluşlarının güvenirliği kalmadı .Türkiyeye karşı karalama kampanyası olarak görüyorum.Tamamen politik Türkiyeye karşı ard niyetli açıklamalar yapıyorlar yapılan açıklamalar kısaca ÇÖP üzerinde durmaya konuşmaya zaman harcamaya hiç gerek yok..Tamamen ard niyet Nereden anlıyorsanız derseniz zamanlamaya bakın.Doğu akdeniz konusunda Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını korumaya çalışıyor not hemen iniyor.Fakat Kıbrıs konusu Doğu akdeniz konusu Türkiye tavizler verse hemen notlar düzelecek.Tamamen tehditvari hareketler.özetle ekonomi üzerinde koronanın etkileri , Suriyelilerin haddini aşan süredir sığınmacı oluşları Türkiye üzerinde baskı yaratıyor ama çok aşırı endişeye gerek yok ama yinede dikkat etmeliyiz.
Son olarak benim için önemli olan karadeniz gazı , bu konu da benim düşüncem gazın ülke şebekesine bağlanması açısından geç kalacağımızı düşünüyorum.Bu konu en geç bir yıl içinde çözülmeli borular döşenmeli , benim görüşüm bu konuda geç kalırsak yukarda bahsettiğimiz sorunlar bizi zorlar.Yani kırk yılda bir derler şans kapımıza gelmiş bunu bir an önce değerlendirmeliyiz.Para maliyet halka arzlar yapılır gerekli finansman tedarik edilir bulunur..Önümüzdeki yaza bu doğalgazın gelmesi lazım faturalarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr en azından yarı yarıya ucuzlamalı tarihi fırsat ...............saniye kaybedecek lüksümüz yok.:ok:
Seneler su gibi akmış. (18) yıl saniye kaybedecek vaktimiz yok .para bolluğunda beton ekonomisi yol ,köprü yap işlet modeli ile müteahit tayfanı zengin et..pandemi dönemi herkes fedakarlık yapsın müteahit tayfana dokunma . Geçin bu işleri herkes her şeyi görüyor sadece günününü bekliyor.yap seçimi milletin güveni varsa yönet bi (18) sene daha tabii varsa o yürek .....
Bu arada Turkey CDS hala 505 / yani borc verme verirsen geri alman zor, ona gore yuksek faiz iste. Bu ulkeye yatirim yapma, borcu cok, enflasyonu yuksek ve duzelme beklentisi yok. Bunlari bilmekte fayda var. CDS ulkeye guveni gosteriyor....
Hiç bir şey göründüğü gibi değildir.
Gökyüzünden Melek gelse
Gerçekleri O da tekrar etse,
Yine inanmazlar...
Ayaklarına giydikleri Bela pabucu ile
musibetleri her yere, hatta tüm dünyaya
Covid gibi yayılıyor..
Her şeyin bir sonu var..inanıyorum..
Talancılığın, yalancılığın, sahtekarlığın..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ağustos sonu itibariyle Türkiye ekonomisinin fotoğrafı yukarıda,hepsi devlet kurumlarının resmi rakamları,yayınlanan veriler gerçeği ne derece yansıtıyor daha o topa hiç girmiyorum.Ama bu fotoğrafa " Ekonomi gayet güzel iyi gidiyor " diyorsanız,farklı gezegenlerde yaşıyoruz demektir.