Kazan kim :oleyo:
O konuda haklısın evet..:(
Printable View
Kazan bizim malum verimsiz üretimsiz ekonomi..:)
Bişşşicik olmaz sen merak etme..
İnanılmaz deli paralar kazanıldı kazanılıyor..Kazanılacak..
Seneye bu zamanlar borsa nereye kadar çıkacak , yuh artığı , konuşuyor olabiliriz..
TR ekonomisi inanılmaz esnek dir..
Benim ekonomiden yana korkum yok (tu) hiç bir zaman da olmadı..
Genç , dinamik + gösteriş meraklısı para harcamanın bir değer kabul edildiği bir toplumuz işte..Lamı cimi yok bunun..
Şimdi gözlemlediğim düne kadar burnundan kıl aldırmayan insanlar bir ne oluyorr moduna girdiler ama çabuk geçer bunun etkisi..
Yine tüketim ve harcama çılgınlığı geri gelecektir..Ev araba almak için birbirimizi ezeriz ..2 günlük tatilde hava alanlarına akarız..
2 sene evvel turizm bitti yaygarası vardı hatırlarsın..
Bu sene sessiz sedasız turist rekoru kırdık..
Bir tane turizm ci çıkıp deli para kırdık ulan dediğini duymadın demi..
Ama yüzde 10 az kazansınlar bi sene evveline göre tık meraklısı haberciler hemen kriz çöküş başlıklarını döşer..
İçini ferah tut bişicik olmaz..
Tek korkum baştaki vatandaşın iktidar hırsı ile reel ekonomik kurallardan 180 derece sapması..
Maaşlı kesim ki memurundan emeklisine, özel sektördeki beyaz yakalısından asgari ücretlisine satın alma gücünü kaybetti. Çok büyük darbe yedik. Piyasanın canlanabilmesi için hanehalkının krediye ulaşabilmesi lazım. Ve artık kriz öncesi oranlarında altında oranlar lazım enflasyon harcanabilir geliri yedi yuttu ham yaptı. Zaten hanehalkı borçluluğu gelirin yüzde 50 si üzerine demir attı yıllardır. İndirebiliyorlarsa faizi oraya buyursunlar.
Borsaya gelince, belirli şartları sağlamadan durumu vahim benim bakış açımdan. O şartlarında rakamsal değerli var elbet sırasıyla. Kendi şahsi düşüncelerim. Asla yatırım, batırım tavsiyesi değildir olamaz.
Ben o kadar çabuk olmadığını düşünüyorum..
Daha evvelden de çok dile getirdim bu forumda..
Beyaz yakanın memurun durumu öyle içler acısı falan değildi.
Hele bundan 6 ay öncesine göre..
Evet biraz budanacaklar ama yinede durumları öyle eywah yandık bittik modu değil..
İsmi lazım değil bir banka yüzde 16 zam yaptı ekim ayı itibari ile çalışanlara misal..
Asgari ücret min (net) 2000 tl olacak yılbaşında..
Kültür yapımız gereği 30K kazanan adam da yahu çok kötü durum yetişmiyor walla der..
Satır aralarına bakmak lazım..
k. na taytı geçirip pilates dersi veren bi hatunun geliri dudak uçuklatıcı öyle diyim..(geçen net olarak öğrendim)
Vergi nedir de bilmiyo bile..Cukka cebe..
Haa biraz traşlanacak bunlar evet ama insanlarda genel olarak bir aman para harcamim kriz var psikozu oluştu..
Herkes bi anda çekildi..
Ben o kadar kötümser değilim..
Hükümet ve baştaki tamamen kayışı koparmadığı sürece toparlanırız..
Hemde eskisinden hızlı gideriz bu sefer de..
30 senedir hep böyle oldu..
Not..Çevremdeki beyaz yakalılar içinde doları ve özellikle euro su (devamlı avrupa tatilleri dolayısı ile ) olan da hiç azımsanmayacak bir kesim var..Hatta hiç ummadığım insanlarda dolar-euro satim mi falan soruları aldım..İçimden vay be sende de mi vardı dedim hatta :oleyo:
abiler önümüzdeki dönem fedden yei bir qe bekliyorum 3-4 yıl vade
Çoğu kişi fantazi gibi karşılayacak ama ben ABD nin en az 10 yıl daha QE yapmayacağını hatta Fed'in faizleri 80 li yıllardaki gibi %20 li seviyelere yükselteceğini düşünüyorum.
Bence oyunun henüz ortalarına bile gelmemiş olabiliriz...
Bunu da buraya not edelim...