Böyle bir risk varken dolara neden yatırım yapılmalı.
Printable View
Böyle bir risk varken dolara neden yatırım yapılmalı.
Olabilir ben olasılık dışı görmüyorum. Ama daha iyi olmaz daha kötüye götürecektir işi. Kaos ortamı oluşur öyle bir karar alınırsa. İran kuru sabitledi 4 tümenden karaborsada dolar alınıp satılıyor 12 tümenden.
Bence piyasaları kısa vadede en rahatlatacak şey bizim papazı bırakmamamız onların da Türkiye ye ceza vermiyeceğiz anlaşması olurdu. Bu saatten sonra merkezde bir şey yapamaz bu piyasaya. Eğer 3 puanlık faiz artırmıyacaksa. Artırırsa da kısa vadede kur gevşer ama hasta olan piyasada komaya girer oda ayrı konu.
Dolar/TL 5.3977
Ben daha müdahele beklemiyorum. (45-50 bile olsa)
Biraz topla tüfekle bir şekilde 22 civarlarına çekerek ay sonunu getirmeye çalışacaklar diye düşünüyorum.
ABD tarafından yaptırım vs gibi adımlar agresif şekilde gelmezse belki bir nebze başarabilirler. (Takvimi önceden bilerek)
Ağustos enflasyon açıklamasıyla beraber ortalığın fena karışacağını düşünüyorum.
Enflasyon açıklamasıyla 15-20 kuruş yukarı, PPK toplantısı ile müdahele gelirse biraz aşşağı, gelmezse ve OVP'na güvenerek piyasayı tutarız diye düşünürlerse faiz de sabit kalır gibi bir kafaya girirlerse işte o zaman kazığın yağsız kısmını piyasalara tattıracaklar.
Danın kuyruğu Eylül de ya kopar ya da biraz doğru adımlar ile kısa süreli nefes aldırır.
harcamalar için belli bir geliriniz olacak tabi ki, mesela emekli maaşı o tl olacak.. bu zaten bir süre devam eder , sonsuza kadar sürmez. ortam rahatladığında banka yatırılabilir.
aslında yönetimin dolar da tl ye karşı ciddi kazanım elde etmiş bireysellerin dövizini tl ye çevirmesi ciddi zarar vermez, bu ülkede çok daha kötüleri oldu. keşke belli bir fiyattan dolarları tl ye çevirseler. bu hediye gibi olur.
Eskiden böyle sıkıntılı zamanlarda farklı/muhalif görüşlerden ekonomistler/uzmanlar çıkar toplumu bilgilendirirdi..
Topluma yön verebilirdi...
Reis medyayı bitirince kimseden ses çıkmıyor...
K.K yı gören/duyan yok...
Ünüversiteler korkudan sinmiş durumda
Medya zaten kalmadı...
Bir kaç muhalifde hangi medyada nasıl sesini duyarabilsin geniş halk kesimlerine...
İnternet mecrası kaldı bir tek....
İyi ki varsın Hisse.Net
Bloomberg e baksan ülke güllik gülistanlık...
saygılar/başarılar