XU030 içerisinde geçenki (12.09.2025) düşük rakamın da altına düşen tek hisse...Üstelik son 6 ayda yaşanan inanılmaz ters korelasyona rağmen...XU030'a göre olması gerek fiyat (bugün için) 28 TL civarı ???
Printable View
XU030 içerisinde geçenki (12.09.2025) düşük rakamın da altına düşen tek hisse...Üstelik son 6 ayda yaşanan inanılmaz ters korelasyona rağmen...XU030'a göre olması gerek fiyat (bugün için) 28 TL civarı ???
Alıp almamakla kararsızım. yatırımcı ilişkilerine mail attım cevaba göre netlik kazanır.
Buraya da sorayım malum şirketler yatırımcının büyüklüğüne göre ya da kurumsallığına göre dönüş yapabiliyor.
Ortak girişimin sahiplik yapısının değişip değişmeyeceği
Aefes in bu yapıdaki pay sahipliğinin haklarının hala geçerliliği ve uygulanabilirliğinin durumu
Bu kararın Rusya gelirleri üzerindeki etkisinin kısa vadede neler olabilecegi.
Putin yüksek alkollülere karşı yaptığı olumsuz karardan sonra bira gibi düşük alkollüler yüksek kara ulaşmıştı. Efesin de küresel çapta gelirinin yaklaşık yarısı Rusya'dan diye biliyorum. Kazakistan vs çok daha az.
Kayyum isim ve logoyu hali hazırda değiştirdi. Sıkıntılı süreçler ama bunlar olmasaydı da hisse zaten buralara gelmezdi diye düşünüyorum. Bu enflasyonist ve nakit sıkıntısı olan dönemde Efes in nakti bol.
Hayırlısı herkes için. 3. bilançoda soruların bazıları netlik kazanacaktır.
Açığa satış serbest bırakıldı sanırım borsa da , bunlar açığa sattıkları için mi basıyorlar acaba
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Rusya tarafında AEFES için bir problem ihtimali varsa benzer risk SISE, ENKAI, TEKFEN vs için de var...Yani Putin (şayet olacaksa) sadece AEFES'e mi çökecek ?!...Diğer hisselerde bu yönde en ufak bir tedirginlik görmüyorum...
Geçenlerde de yazmıştım, bana kalırsa Abİnbev'in AEFES'teki %24 lük payı üzerine dönüyor her şey...Masada bu varsa yönetim değişikliği olacağı kesin, bu durumda da zorunlu çağrı ihtimali doğacak ve fiyat ne kadar aşağı çekilirse alacak olan o derece az maliyetle yönetime geçecek...Mevcut fiyatlamanın şirketin (Rusya hariç) finansalları ile ilgisi olmadığı ortada...
Rusya tarafındaki durum zaten çoktan fiyatlandi. Savaş başlayalı 2 seneyi geçti..
Savaş AB ülkelerine sicramadikca ki zor, Rusya ile iş yapan şirketler savaştan daha fazla etkilenmezler bence.
Aefes de durum belirsizlik ve borsanın en sevmediği şey de belirsizliktir.
Putin çıksa vermiyoruz şirketi çöktüm dese 1 taban yer sonra yukarı gider :)
Ama belirsizlikle de hisse endeks 11600 kere geldi yerinde duruyor...
An itibariyle CCOLA'nın piyasa değerinin %51'i 70 milyar TL, AEFES 83 milyar TL...Yahu yurt dışındaki bütün ülkeleri hariç tutsan geriye kalan 13 milyar TL'lik piyasa değeri borsadaki 1 masa 1 sandalye şirketlerinde var neki XU30 endeksindeki AEFES...Onlarca fabrika, 6 aylıkta 112 milyar TL ciro, 9.8 milyar TL esas faaliyet kârı ?!...
Ki, şahsen CCOLA'nın emsallerine göre şu an en kötü 200 milyar TL piyasa değeri olması lazım; AEFES'teki belirsizlik oradaki fiyatlamayı da baskılıyor son 1 yıldır...Esas faaliyet kârı üretemeyen, devlet desteği olmasa borçlarını çeviremeyecek haldeki SASA 180 milyar TL ise CCOLA için 200 milyar TL bile bedava...
Şu bilanço bir gelsin hele, kim doğru kim yanlış her şey ortaya çıkacak...Düşerse alırız, en ufak bir tedirginlik yok bende...YTD
Bizim borsamiz çok fazla temel analizle ilerleyen bir borsa değil. Ne yazık ki. Yoksa canım şirketler hala kaç parada..
Daha çok pozisyonlanma ve bu pozisyonlarin artma azalma durumuna göre ilerliyor. Yani al sata çok daha acik ki zaten dolar grafiklere bakan burayı ABD borsası gibi uzun vadeli olarak göremez.
Pandemi sonrası baz alınarak yapılan hesaplamalar özel bir dönem. Bir daha yaşanması zor.
Genel olarak 2020 öncesi dolar grafiklere bakmak ve borsamizi anlamak lazım.
Bir diğer kısım yabancı ağırlıklı hisselerde Aefes tarzı durumlar çok olur. Yabancı karar verdigi zaman fiyata bakmadan aylarca satar
Zamanında Ttrak vs bunu yaşadı. Sonra toplanan mallar yukarı sürüldü
Efes de bu şekilde olacak. Benim elimde su an yok ama Pgsus-Mgros ile beraber ekranımın üstünde..
AEFES sahip olduğu varlıklar nedeniyle bir çeşit holding görünümünde...Hele de son Tariş operasyonundan sonra...Mesela CCOLA tarafında yıllıkta 12 milyar TL civarı net kâr beklentim var, yani sırf buradan 7 milyar TL cepte ve sermaye 5.8 milyar TL..
Çok yakında distile içki operasyonlarından ciroya gelecek katkı hiç kimsenin tahmin etmeyeceği bir düzeyde olacak, göreceksiniz...Nitekim son 10 yılda tam 6 kat büyümüş; Dünya'nın en büyük 10 ncu pazarı haline gelmiş TR'de sahip olduğu networkler ile bu işi en iyi yapabilecek firmalardan biri AEFES...Hele de ABD'ye tanınan vergisel avantajlardan sonra...
Herkesin diline sakız gibi yapışmış Rusya belirsizliği bütün bu gelişmelerin üzerini örtmüş durumda ve fiyatlar şeytandır, gerçeklerin üzerini ilanihaye örtemez...
Tarih 26.09.2025
AEFES 14.05
Burada dursun...Ben burada olacağım...Zaten yazılacak her şey yazıldı çizildi, bilançoya kadar bana eyvallah...Herkese bol kazançlar diliyorum sayın arkadaşlar...
Saygı ve hürmetlerimle