Est. ne demek, bu kadar şeyden kızılır mı..bende az daha uyaracaktım ''bence' demeyi ihmel etme diye..::yahoo:
Ama söylediğin şey net doğru sonuçta..
Printable View
Rezerv para artık eskisi gibi enflasyon yaratmıyor. Ticaretin mantığı çok para kazanmaktır. Fakat şuan küreselleşmeden dolayı müthiş bir rekabet var. Malı şuan satan perakendecisi var ithalatçısı var. Rekabet ortamı enflasyonu kontrol altında tutuyor.
Abd ne kadar para basarsa bassın enflasyon olmayacak. Bu yazımı 2-3 yıl sonra bir okuyup foruma hatırlatır.
Ama benim iddiam şu ki amerikada zaten şu anda da baya baya enflasyon var.
Hiç kuşkusuz dediklerinizinde etkisi vardır..fakat piyasalarda para bollaştıkca değersizleşiyor..para değersizleştikçe örn. Ekvatordaki muz üreticisi ürünü için daha fazla dolar istiyor..bu dediğimi daha geniş anlamda dünyada artan gıda fiyatlarında görebilirsin..aslında kuraklık, arz sıkıntıları felan pek o kadar önemli değil ve belki birkaç ürünü kapsayabilir..ancak tarım ürünlerindeki ciddi artışın esas sebebi para bolluğudur..
Gerçi insanın parası nerde olsa o enstruman insana sıcak geliyor.Borsada dohollerim vardı,baya da kar ettim aslında ama yeter artık b u kadar dedim sattım altın aldım.Dohol yoluna devam etti,altın düştü,zarar ettim o trade den.Ama altında eski günlerin hatrına hoşgörüm çok olduğundan altına kızamıyorum.Gene de neticede cebe giren para bazında düşünürsek yanlış iş yapmış oldum.Neyse yolumuza bakacağız kaldığımız yerden,bunlar finansal işlerde olacak elbet:))))))))))9