Kfeın?.....
Printable View
Kfeın?.....
Diğer gösterge ve Endeks etkisini eklemedim.
Onları da süzgeç olarak eklersek...
https://i.ibb.co/h2DRqwk/kfein.jpg
Anladım.
Ben daha önce MENGENE adı altında bir sistem yayınlıyordum belki hatırlarsın üstadım. Çok güvendiğim bir X indikatörünün seanslık, günlük ve haftalık değerlerinin birbirlerine olan yüzdesel uzaklıklarını hesaplıyordum. Sonuç da veriyordu ama ana sistemde yok şu an o sistem.
Peki şunu diyebilir miyiz?
Seanslık, günlük ve haftalık (buna aylık da eklenebilir) pivot değerlerini excelde hesaplattırsam bunların birbirine olan yüzdesel uzaklıklarının küçük olanlarını (sıkışmış) seçsem ve kapanış da en yüksek değerli pivotun üstünde ama onun yakınında olsa bu doğru bir yaklaşım olur mu? Bunu sormak istiyorum.
Bir de haftalık pivotu herhangi bir gün içinde mi hesaplamam lazım yoksa cuma kapanışına göre mi bir yaklaşım içinde olunmalı?
Son olarak sizin önereceğiniz yöntem nedir?
Mengeneyi hatırlıyorum.
Site öncesi zamanlardı yanılmıyorsam.
Naçizane fikrim:
A.
1,5,30,60,240 dk.lık kapanış vs Günlük Pivot ve Destek/Dirençleri(Elbette üst periyotlardaki Pivot ve dirençlerini gözetmesi koşuluyla).
B.
Günlük kapanış vs Haftalık Pivot ve Destek/Dirençleri(Elbette üst periyotlardaki Pivot ve dirençlerini gözetmesi koşuluyla).
C.
Haftalık kapanış vs Aylık Pivot ve Destek/Dirençleri(Elbette üst periyotlardaki Pivot ve dirençlerini gözetmesi koşuluyla).
D.
Aylık kapanış vs 3 Aylık Pivot ve Destek/Dirençleri(Elbette üst periyotlardaki Pivot ve dirençlerini gözetmesi koşuluyla).
E.
3 Aylık kapanış vs 12 Aylık Pivot ve Destek/Dirençleri(Elbette üst periyotlardaki Pivot ve dirençlerini gözetmesi koşuluyla).
vb. şeklinde.
Bu sisteme Pivot R1(1.direnç) ve aynı periyodun önceki yükseğini eklersek(Atıyorum Haftalık Pivot 1.Direnç, Geçen Haftanın Yükseği) güzel bir "AL" sinyali,
Bu sisteme Pivot S1(1.destek) ve aynı periyodun önceki düşüğünü eklersek(Atıyorum Haftalık Pivot 1.Destek, Geçen Haftanın Düşüğü) güzel bir "SAT" sinyali,
olabilir... Tabi diğer gösterge destek ve dirençlerini de göz önünde bulundurursak...
"Bence...".
Bende Ideal Veri Terminali için hazır formüller ve tarama formülleri mevcut.
Veririm; MetaStock' a dönüştürmeyi dener veya aracı kurumla görüşüp işlem hacminiz yetiyorsa beleş ideal alır devam edersiniz.
Çok "siz", "biz" olmuş...
"Nasıl istersen?" yani abi.
İşe yararsa ne âla :evil: