Bakalım spk yatırımcıyı mı düşünüyor?
İş grubuda kendini belli edecek. Yıllardır ky dostu derdik. Eğer ky mağdur edilirse benim için bu grupta bitmiştir.
Syg
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bakalım spk yatırımcıyı mı düşünüyor?
İş grubuda kendini belli edecek. Yıllardır ky dostu derdik. Eğer ky mağdur edilirse benim için bu grupta bitmiştir.
Syg
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SODA ve SISE bu gun %3 lerde dususun sebebi ne ? hadi SODA yi anladik soygunculuk yapiliyor ama SISE niye dusuyor ki ?
25 şubat tan sonra alan satıyor olabilir yeni alıcı da gelmiyor ayrılma hakkı verilmedigi için yeni tebliğe alışmak lazım makaslar açık olacak artık...
yeni tebliğ de şirketlerin finansman yükünü azaltmak için bir madde var İŞbankası ayrılma hakkı ile payını daha da yükseltebilir...
Ayrılma Hakkına Konu Payların Diğer Pay Sahiplerine veya Yatırımcılara Önerilmesi
Payları borsada işlem gören ortaklıklarda ayrılma hakkına konu payların ortaklık tarafından satın alınmasından önce diğer pay sahiplerine veya yatırımcılara önerilmesi mümkün kılınmıştır
Yazmayacam dedim ama söz hakkı doğduğu için yazıyorum kafanızda ki soruların cevapları geçmiş sayfalarda çok kere yazıldı geriye doğru bir okuyunuz.
Kaçtan şişeye dönüşecek? Elinizdeki soda lot sayısı ile 1,15 i çarpınız.
Otomatik mi dönüşecek? Kurula katılıp şerh düşmezseniz evet otomotik geçecek.
25 şubattan sonra bekleyenler enayi mi? sanmıyorum ve/veya bilmiyorum. 2 ay sonra 6,39 dan geri alcaksa şeytana takla attıran adamlar enayi mi??
Şimdi ki bilgilere göre evet 25 şubat geçerli yarın spk ne der bilemiyoruz, Daha fazla bilen arkadaş bana da faydalı olur..
Dün konferansa katıldım. Aldığım izlenim şudur, Ayrılma Hakkı konusunda ister yeni ister eski tebliğ olsun bu malları uzun zamandır yerinden oynatmayan milyon lotluk takaslar var (sise, trkcm , anacm ve soda da) .Bunların bugün için parasal karşılığı 7.2 milyar TL kadar.
Bunların sadece yarısı ayrılma hakkına girmek istese 3.6 milyar tl eder ve benim dünkü görüşmede anladığım ellerinde böyle bir para yok ve İş Bankasına bu parayı ödemesi için BDDK izin verir mi ondan bile emin değiller, parayı basıp alacağız diyemediler,bütçeyi aşarsa iptal yetkimiz var bunu yazdık dediler.......
Ben hisse fiyatlarının ayrılma hakkı altında kaldıkça bu işin yatacağını düşünüyorum çünkü bu paraları ödeyecek güçleri yok! Halka açık rakkamın boyutu çok büyük arkadaşlar....
Böyle bir senaroda favorim SODA ....neden? Böyle bir senaryoda bu değerleme rezaletinden kurtulup gerçek değerine dönecek... 4 ayda 500 milyona yakın kur karı var sadece şuan....6 aylık bilançomuzla önümüze bakacağız.. Borsada özkaynağının %51 i (2019 12 aylık bilançoya göre) döviz olan şirket yok!!!!
Kurlar patladı zaten yukarı, e ciro da döviz cinsinden paraya para demeyen şirket bu birleşme rezaletinden kurtulacak...He eğer birleşme olursada zaten bunun tek koşulu hisselerin yukarı ralli yapıp Ayrılma hakkı fiyatlarını geçmesi senaryosu olur, e bu senaryoda çoğu kişiyi mutlu edecektir zaten. Hem iş bankası büyük bir maliyetten kurtulup herkesi Şişe atında toplar hemde yatırımcılar prim yapan hisselerle mutlu olur isterse yukardan satarlar...
Yatırım tavsiyesi değildir...