Originally Posted by
Korfez
Dün konferansa katıldım. Aldığım izlenim şudur, Ayrılma Hakkı konusunda ister yeni ister eski tebliğ olsun bu malları uzun zamandır yerinden oynatmayan milyon lotluk takaslar var (sise, trkcm , anacm ve soda da) .Bunların bugün için parasal karşılığı 7.2 milyar TL kadar.
Bunların sadece yarısı ayrılma hakkına girmek istese 3.6 milyar tl eder ve benim dünkü görüşmede anladığım ellerinde böyle bir para yok ve İş Bankasına bu parayı ödemesi için BDDK izin verir mi ondan bile emin değiller, parayı basıp alacağız diyemediler,bütçeyi aşarsa iptal yetkimiz var bunu yazdık dediler.......
Ben hisse fiyatlarının ayrılma hakkı altında kaldıkça bu işin yatacağını düşünüyorum çünkü bu paraları ödeyecek güçleri yok! Halka açık rakkamın boyutu çok büyük arkadaşlar....
Böyle bir senaroda favorim SODA ....neden? Böyle bir senaryoda bu değerleme rezaletinden kurtulup gerçek değerine dönecek... 4 ayda 500 milyona yakın kur karı var sadece şuan....6 aylık bilançomuzla önümüze bakacağız.. Borsada özkaynağının %51 i (2019 12 aylık bilançoya göre) döviz olan şirket yok!!!!
Kurlar patladı zaten yukarı, e ciro da döviz cinsinden paraya para demeyen şirket bu birleşme rezaletinden kurtulacak...He eğer birleşme olursada zaten bunun tek koşulu hisselerin yukarı ralli yapıp Ayrılma hakkı fiyatlarını geçmesi senaryosu olur, e bu senaryoda çoğu kişiyi mutlu edecektir zaten. Hem iş bankası büyk bir maliyetten kurtulup erkesi Şişe atında toplar hemde yatırımcılar prim yapan hisselerle mutlu olur isterse yukardan satarlar...
Yatırım tavsiyesi değildir...