tamam sen iyi ekleme yerini biliyosun eklet 47 ye gelince :kahkah:
abidin ya :)
Printable View
tamam sen iyi ekleme yerini biliyosun eklet 47 ye gelince :kahkah:
abidin ya :)
Dostum farkettiyseniz 3 paylaşımımda da sn. Keko nun k si dahi geçmiyor. Hayatta en haz almadığım durum malıyla övünen dir. En nihayetinde emanet mal olduğu düşüncesindeyim. Vurgulamak istediğim daldan dala konmadan sabırla beklemenin sonrası elde edilebilecek faydadır aslında. Sn. Keko ile yollarımızın kesiştiği hisse sayısı kesişmeyen hisse sayısından çok daha azdır emin ol. Zaten tekniğe vakıf olsam yukarıdaki paylaşımlarımda da belirttiğim üzere trade yapabilirdim ama maalesef iş yoğunluğundan ne ekrana bakacak vaktim nede o kadar altyapım var. Ha sn. Keko'nun hisse seçimi konusumda geçmiş başarılarına ben hissede olmasamda fazlasıyla tanık olmuşluğum vardır.
Tüm ortaklara bol kazançlar dilerim. Allah herkesin gönlüne göre versin.
İyice bokunu cikardilar
ky nın yüzde 80 i yan hisselerde...yan hisseler de sürekli düşüyor...böyle olunca da ky çok mutsuz...son 4-5 aydır ky kazanamadığı gibi zarar da ediyor...şahsen benim sermaye zirvemin %20 aşağısına inmişim...bence bu durumun en büyük etkenlerinden birisi de enflasyon muhasebesi yüzünden düşen kar miktarlarıdır...bir diğer faktör de faizlerin çok yükselmesidir...yatırımcıların önemli bir bölümü faizlere gidiyor...
şahsen bu güne kadar ne faiz ne altın ne de dolara yatırım yaptım...benim tek bildiğim borsadır....çok şükür bu güne kadar iyi kazandık...
ky sizin gibi çakma analizcilerin yüzünden böyle malda kalıyor endeksi kağıtları teknik takip etmeyen üzülür sizde piyassa okumayı beceremediğiniz için böyle uzun vadeci türküleri söylersiniz
bofa 1 haftadır her gün milyar tl mal satıyor siz günlük yeşilleri güzel sanıp malda kalmaya devam edin dönüş ile tepkiyi karıştırmaya devam edin
endeks haftalıkta uyumsuzluklar var thy si tüpraşı haftalıkta macd sat vereli kaç gün oldu uyardık ama nafile izlemeye devam edin :)
Endeks bu gün %0.69 düşmüş iken, berkosan %2.4 artıda kapatmış...bu durum berkosanin dip çalışmasını bitirdiğini ,olumsuz endeksten de etkilenmediğini ve sadece kendi dinamiklerine göre hareket etmeye başladığını gösteriyor...bu gün sürekli akranları diye karsilastirdigim sanfm tavan yaparak 64.20 den bir kapanis yaptığını görüyorum...hatırlayacak olursak geçmişte karsilastirdigimda berkosanin ondan çok çok iyi olduğunu görmüştük...
2024 ilk çeyrek bilançoları sonuçlandığında tekrardan sanfm karşılaştırması yapmak istiyorum...ayrıca diğer akranlarından bir kaç hisseyle de karşılaştırmak istiyorum...
Berkosanin cirolari ve karları gittikçe artıyor..artık finansallari da daha iyi oldu...buda karlılığı daha da artıracaktır..
geçmişte piyasaların açılacağı ,döviz kurunun yükseleceği vede berkodaki büyümenin devam edeceği varsayımı ile berkonun olası bir olumsuz endekste dahi pozitif ayrişacagini hesaplayarak pozisyon almıştım...