Artık mızrak çuvala sığmıyor yatırım tavsiyesi değildir...
LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Artık mızrak çuvala sığmıyor yatırım tavsiyesi değildir...
LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ozbal ve Erciyas boru şirketlerinin aralarındaki ticaret hacmi yüzde 10 geçmiş düşük fiyatdan iş vermiyorsa ozbala olumlu istese yüzde 10 üstünden verse piyasa fiyatından kar bile yazar ozbal ölü fiyat verirse elbetde kar yazamaz ytdr
GM 5 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ozballa ilgili bütün sorun yönetimdir 2015 yıl sonu cirosu 192 milyon TL 2017 6 aylık ciro 47 milyon ayıptır günahtır şirketi şaha kaldıracağı yerde dibe vuruyor isverin ozbala ama hakkında verin ozbalda kara geçsin küçük yatirimcida sevinsin ytdr
GM 5 d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaygın ve süreklilik arz eden işlemler
MADDE 10 – (1) Ortaklıklar ve bağlı ortaklıkları ile ilişkili tarafları arasındaki yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin kapsamı ve bu işlemlere ilişkin şartlar yönetim kurulu tarafından karara bağlanır. Söz konusu işlemlerin kapsamında ve şartlarında önemli bir değişiklik olması durumunda, konu hakkında yeniden yönetim kurulu kararı alınır.
(2) Ortaklıklar ve bağlı ortaklıkları ile ilişkili tarafları arasındaki yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin bir hesap dönemi içerisindeki tutarının,
a) Alış işlemlerinde kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolara göre oluşan satışların maliyetine olan oranının,
b) Satış işlemlerinde kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolara göre oluşan hasılat tutarına olan oranının,
%10’dan fazla bir orana ulaşacağının öngörülmesi durumunda, yönetim kurulu kararına ilaveten, ortaklık yönetim kurulu tarafından işlemlerin şartlarına ve piyasa koşulları ile karşılaştırılmasına ilişkin olarak bir rapor hazırlanır ve bu raporun tamamı veya sonucu KAP’ta açıklanır. Oranların hesaplanmasında, aynı nitelikteki işlemlerin toplu değerlendirilmesi esas olup, aynı ortaklık ile yapılan ve farklı nitelikteki işlemlerin her birinin ayrı birer işlem olarak değerlendirilmesi gerekir. Bağımsız yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun söz konusu işlemleri onaylamamasıhalinde, muhalefet gerekçesinin KAP’ta açıklanması zorunludur.
(3) İkinci fıkra kapsamında hazırlanacak raporlarda asgari olarak aşağıdaki hususlara yer verilmesi zorunludur:
a) İşleme taraf şirketler hakkında ticaret unvanı, şirket ile ilgili olan faaliyetleri, halka açık olup olmadığı, yıllıkbazda aktif toplamı, faaliyet karı, net satışlar gibi özet finansal veriler ve benzerlerini de içerecek bilgi.
b) İşleme taraf şirketlerle olan ilişkilerin niteliği, ortaklığın faaliyetlerine olan etkisi hakkında genel bilgi.
Dün 14:24 te yazmıştım bu yazıyı ve daha fazlasını daha önce yazmıştım;
Gelen haber cuk oturdu sanırım özbal nasıl zarar yazıyor şimdi daha net anlaşılmıştır sanırım
Şöyle diyelim anlamayan arkadaşlara iki fabrikanız var biriyle sipariş alıyorsunuz diğeriyle ham madde alıp üretim yapıyorsunuz Sipariş alan firma diğer firmaya siparişi paslıyor fakat bir farkla aldığı fiyatın daha az fiyata iş yaptırıyor hatta hammadde alan üretim yapan şirket sıfır karla işi yapıyor ve siparişi alan firma satışı gerçekleştirip parayı kasaya koyuyor ve bir yılda ülkenin ilk 500 sanayi şirketi arasında büyük bir sıçrama yapıyor ama diğer şirket ise dibe vurup genel yönetim giderleri ile zarar yazıyor tabi yazar sıfır karla üretim yaparsan zararda yazarsın iflasta açıklarsın işte özbal gerçeği bu arkadaşlar fabrikan var makine parkın var arsan var kredi alabiliyorsun üretim var ama zarar var yok ya başka adama afedersiniz kıçıyla gülerler yani :rtfm::rtfm:
Sayın zamanadurdemek teşekkür ederim. Şirketin açıklamasında hiç bir şey anlamamıştım. Sanki adamlar kimse bir şey anlamasını diye açıklama yapıyorlar. Peki adamların oyununu kim açığa çıkarıp biz!m hakkımızı koruyacak ? Oynanan oyun göz önünde ve açık açık oynanıyor ! Defterler bilançolar meydanda. Bunlar incelenemez mi ?
soyguncu erciyas , özbalın hakkını eninde sonunda vereceksin..