nkolaydan 16 buçuğu koparmışız bakıyorum. :d neti 15 mi yapıyor hesaplayan var mı?
nkolaydan 16 buçuğu koparmışız bakıyorum. :d neti 15 mi yapıyor hesaplayan var mı?
Dertleri yumurta fiyatlarında olduğu gibi ülkeye döviz girişini tek yol olarak ihracata bağlamış olabilir.
Tabii bir de yüksek kur ile cep telefonu, araba gibi tüketimi azaltma çabaları...
Hedefleri yüksek kur ile Cari açığı azaltmaya çalışmak gibi geldi bana.
Bu durumun geçici olduğu ve corona sonrası işlerin düzelme umudu var Bakanda...
Aktifin bono faizinin vadesini 3-4 ayda tutması biraz ipucu veriyor.
Ancak işler düşündükleri gibi olur mu, bilemem...
İşte vatandaş da sizin daha önceki öngörüleriniz çöktüğünden sizin politikalarınaza güvenmiyorum ve kendini dolarda güvende hissediyorum diyor.
Ne kadar fakirleşildiği yabancı ülkelerdeki dandik evlerin 300-500-800 bin doların TL ye çevirldiğinde görülüyor.
O nedenle insanlar, servetlerini kaybetmelerinin paniğini yaşarken hükmetten gelen rekabetçi kur söylemleri dolarlarınızı satmayın mesajı gibi gelmiyor mu?
Tamam cari açığı rekabetçi kur ile kapatmaya çalışıyorsun anladık güzel fikir de, tavuk göğsünü toptancı 1 ay önce 14'e verirken şimdi 18'e çıkarttı.. Tavuk ihracatı başlamış.. İçerdeki bu sorun nasıl çözülecek :vk:
cari açık artı vermedikçe kur düşmeyecek.oyun planları artık bu.yeni anladılar.jeton yeni düştü.çünkü köşeli...
japonya ,almanya,guney kore nasıl başardı.ihracat.cari fazla......
Cari fazla vermek için bu ülkeler gibi teknoloji ihraç ediyor olman gerek... Yani 1'e mal edip 10'a satıyor olman gerek...
Ara malı ithalatına bağlı ihracat ile bunu başaramazsın... Sadece vatandaşını diğer ülke vatandaşlarına göre ezdirmiş fakirleştirmiş olursun... Başka ülkelerin ucuz hammadde ve iş gücü bir bakıma kölesi durumuna gelirsin...