Faizlerde dusus baslamadan dolarin tekrar ciddi yukari hareket yapacagini dusunmuyorum. Uzun sure bi yukari asagi salinir durur
Printable View
Faizlerde dusus baslamadan dolarin tekrar ciddi yukari hareket yapacagini dusunmuyorum. Uzun sure bi yukari asagi salinir durur
Dün büyük bir hevesle ( olmayacak işe heves denirmiş ) televizyon karşısında soluksuz konuşmayı izledim. Beynime yapılan eziyete katlandım. Tek ümidim '' bütçe kanununda Cumhurbaşkanlığına %26 , asgari ücretliye %25 , marmaray tüp geçişe %26 vb. zamlar yaptık, memur ve tüm emeklilere yapılan zam güdük kaldı. Ben hiç vatandaşımın sıkıntı çekmesine razı olurmuyum , bu kitleye de %25 zam yapıyoruz. Elhamdülillah yüzlerce ülkeye yardım yapacak kadar ekonomimiz kuvvetli. Çatlasın CHP . ! '' şeklinde bir konuşmaya şahit olmaktı.
Ruh ve kalp sağlığım için Artık hiç bir konuşmasını canlı izlememeye sonradan sn. medvingin buraya yapıştırdığı özetlerden okumaya karar verdim.
Bu faizler konusu çok ciddiye alınmış gibi algı operasyonu yapılıyor. Kasada 120 milyar dolar rezerv olduğu dönemde yabancı kuruluşlar Türkiye için felaket öngören raporlar yayınlıyorlardı. Şimdi kasa boş , hatta ekside ise nasıl oluyor da şahane güzellemeler içeren raporlar yazıyorlar. Amaç belli.... Maalesef tek kanallı medya ile istedikleri algıyıda oluşturuyorlar.
Hepimiz zaman zaman yaşadığımız ( kendi enflasyonumuzu ) enflasyonu yazıyoruz. TUİK enflasyonu 15 olan ülkede mevduata yatan TL. ye brüt 18 faiz alan insan korunmuş mu oluyor ? Kaldı ki bu oranları da herkes alamıyor. Yapacak bir şey yok, herkes aklını kullanarak doğru yolu buluyor veya bulacaktır....
merhaba Ayhan bey, bugün Kızılay mahşer yeri gibiydi. Sabah 10- 12 arası işlerim vardı oralarda, kaldırımda yürümek çok zor oldu. Her 50 metrede 5-8 kişilik polis grupları vardı. Yakınlarından geçen, göz göze gelenlere kimlik kontrolleri yapıyorlardı. hava da çok güzel olduğundan insan seli vardı.
Ama bankalar bomboştu. Genelde aybaşlarında kalabalık olurlardı. Sanırım çoğunluk dijital bankacılığa ayak uydurmuş.
Faizlerin artması kredi büyüme hızını neredeyse sıfıra indirmiş oldu. Eskisi gibi yani 1990'lar 2000'ler gibi değil hiç bir şey. Esnafından çalışanına herkes kredi alıyor ve bu sayede bir şeyleri gerçekleştiriyor.
Gelişmiş ülkelerde de kredi kullanımı had safhada. Ancak faiz oranları çok oynaklık göstermiyor.
Kredi kullanımı artık çok sıradan ve elzem bir şey, yüksek faizin neden sürdürülemez olduğunu aşağıdaki grafik gözler önüne seriyor:
https://i.hizliresim.com/YOWJtO.jpg
Ameriga bizi kıskanıyo..(Son 2 yıllık fiyat değişimleri)
https://www.youtube.com/watch?v=uqJ5OFycYX0