Devlet teşvik veriyor, şirket önemli finans kurumlarından
çok kolay bir şekilde istediği krediyi alabiliyor
Bunlar önemli şeyler, şirketin geleceğine ayna tutuyor
PTA tesisleri hele bir devreye girsin bakalım
Az kaldı, eli kulağında.
Printable View
PTA dan sonra sıra liman ve rafineride
2024 ve 2025 yıllarında bu konuları çok konuşacağız
Ben hissesine sahip olduğum şirketime güveniyorum
Zaman her şeyi apaçık gösterecek
Şirket geçen hafta nitelikli yabancı yatırımcıya
46,25 liradan 59 milyon lot hisse sattı
Bu satışı olumsuz bir durum gibi yansıtanları
iyi niyetli bulmadığımı söyleyeyim
Hisseyi alanların büyük bölümü yabancı fonlar
Şirketi karalayanlar çok akıllı, bu yabancı fonlar aptal öyle mi :)
Hissenin bu baş aşağı performansından sonra bence; ne elinde para olan SASA alır, ne de elinde SASA olan bu fiyattan satar (tabi paraya ihtiyacı yoksa). Yani ha 46'ya düşmüş hisse, ha 35'e... bu durum değişmez. Hisse top çevirip dursun... yapacak bişey yok.
Satış olursa da bunu olumsuz karşılamam, çünkü yükselişin belirli bir miktarda malın el değiştirmesinden sonra başlayacağını biliyorum.
Bu aşamada ya şirkete ve yatırımlarına güvenip SASA ile rahat bir emeklilik yaşarız, ya da SASA ile birlikte çöp olup gideriz.
Ben yatırımlarını gerçekçi buluyorum. Projelerin adım adım ilerlediğini de görebiliyorum. Er ya da geç bir şekilde tamamlanacağına inanıyorum. Ömrümüz olursa biz, ömrümüz yetmezse çocukların rahat edeceğinden eminim.
--------
yukarıda yazdıklarım çok samimi düşüncelerim olup, asla yatırım tavsiyesi değildir.
Gerçekten uzun vade düşünen için bu fiyatlar tamamen ballı lokma ama yüksek maliyet ve yüksek lotlular için çok zor bir dönem. Sasa'nın pd, şu an 9,2 milyar dolar. 12 milyar dolardan geriledi buralara, orta vade hedefi gene 12 , 3 sene içinde 15 olacaktır. Daha fazlasını beklemek benim beklentimin dışında kalıyor. Orta vade hedef içinde ptanın çalışır hâle gelmesi ve bilançoda borçları acımadan öpüp atması gerekiyor. Yoksa bu işten kâr edenler bugünlerden uzun vade için toplamaya başlayanlar olacaktır diye düşünüyorum.
Açığa al sat işleri ile para
kazanmaya çalışanların karalama
girişimlerini anlayışla karşılıyorum
Kısa vadeli düşündükleri için
büyüyen yatırımları olan şirketleri
Ve şirketlerin gelecekte nerelere ulaşacağını
hayal edemezler. Onlar için
bugünü kaçtan kapattı yarını
kaç liradan açar düşüncesi hakimdir.
Bu kişiler hisse primlenince kaybolurlar.
Forumların hepsinde klasik hal tarzı :)
Hisse tırmanışa geçtiğinde
geçmişte olduğu gibi ortadan
kaybolmayın sakın, o zaman da yazar çizer
laflarız :)