yeterki yönetime gelenler vatansever olsun ,bence her ülkenin güçlü varlık fonlarına ihtiyacı var .
Printable View
90 lı yıllarda Kitlerin zararları yüzünden büyük kayıplar yaşandı kamu zararlarının bizlere faturaları çok ağır oldu şimdi ki problemlerin nasıl aşılacağı belli gibi ama sonuçları yine aynı olmasa bize halka arzlara ve işletme haklarının özel sektöre devri pay sahiplerinin hakları ve kamunun gizliliği sonunda neler yaşanacak bu konular tartışılacak hakim ortakların veya imtiyazlı ortakların bizim gibi yatırımcıların paylarını yok sayarlarsa gidişattada bazı sıkıntıların olduğunu belli ediyor kar payı dağıtılmaması sermaye arttırımı yapılmaması denetimlerin yapılmaması bağlı ortakların sermaye arttırımları sonrası hakim şirket özkaynaklarını kaybetti diye iflas davalarının açılması sorularla dolu şirket yönetimleri alınan kararların gizliliği ve denetimlerin ne zaman yapılacağının belli olmaması ve kaybolan yılların hesabı çok tartışılacak konular.
yapmaları gereken pazarlama şirketleri kurup iki şirketi eşit büyümeleri varlık fonu ve tmsf de olan şirketlerin.pazarlama şirketleri nı dediğin gibi kullanan yöneticiler başına gelip denetlemeyi iyi yapamazsa 90 lara geri döneriz.
Eğer 90 Lara geri dönersek çok kötü olur hakim şirketin denetiminin yapılmaması ve bağlı ortaklarının hakim şirketin sermayelerinin çok çok üstünde olupta hakim şirketin ortaklarına kar payı vermemek ve sermayesini arttırmamak için elinden geleni yapmaya çalışan hakim şirketin hakim ortaklarının amacı azınlıkta olan pay sahiplerini böyle yıllardır süründürüyorlar rabakların iflası kapandı borsaya döner diye beklerken şimdi printaşı bekler olduk. Denetimin yapılması konusu yapıldığına inanıyorum ama açıklanmıyor dentimin tescil edilmesi kap açıklaması yapılması yani eksikler çok adalet konusu hep derin derin insanı düşündürüyor 90lardaki tezgahçılar takkeciler hortumcular yeni seneryolar peşinde ise piyonlarını yeni oyunlar için yetiştiriliyorlarsa ve adalet kandırılıyorsa bu ülkeye dışarıdan parmak sallayanlara dikkat etmek lazım inşallah içiriden ayrıcalık tanıyan fırsat veren onlara imkan yaratanlar olmaz oyunun kuralı olur mazereti olmaz gelen sermayenin çıkışı her zaman kötü olmuştur ,maniplasyon , spekülasyon, enflasyon vede sonuç hüsran 1.dalga maniplasyon süreci başladı iyi sonuçlar için tedbir şart talep fazlası için pazar bulmak şart sermayenin adaletli dağıtılması için rekabetin artırılması şart .
Şirkette en büyük söz sahibi olması gereken patronun doğru dürüst çalışması için sürekli büyük hissedar olarak kalması gerekiyor. Şirkette isim şahıs değişse bile aynı kural geçerli. Küçük yatırımcı hisse miktarı patronun elindekinden fazla olursa günün birinde patron alır ceketini gider. Halka açıklık oranı biz ky ler için önemli değil mi?
başarılı bir yönetim şirketi nereleri taşıdığı sun da belli dünya çapında bir yönetici böyle bir yönetici olursa tam kurumsallaşmış bir firmada patrona gerek yok bence.
Halka açıklık oranı önemli değil %5 le borsada işlem gören şirketler var printaşta yönetim kurulu 2019 da seçildi yönetim kurulu başkanı olarak veya hakim ortak olarak şirkette söz sahibi kim şirketin spkda yayınlanan genelkurul toplantı tutanağı noter onaylı.%51 hisseye sahip olan yani hakim ortak konumunu kazanan varmı eğer varsa şirketin durumundaki değişiklik önemli olabilir yönetim kurulu seçildi 1yılıda geçti ciddi bir haber yok.
Dediğin doğru bizdeki durum farklı kurumsal yapıların denetimi bizim ülkemizde kanun hükmünde karar namelerin ,imtiyazların sorgulanacağı bir duruma geldik eğer patronların insafına kaldıysak durum ortada yok denetimler ve imtiyazlara takıldıysak nereye kadar böyle gider bu soruların cevabı olmalı.