Sabrın sonu iyi oldu İnşallah.
Printable View
Sabrın sonu iyi oldu İnşallah.
Hepimize hayırlı olsun. 170'i günlük 170.000 hacimle gördük. Son 4-5 gündür endekse ayak uyduramıyordu ve bir günde aradaki farkı kapatıp üzerine çıktı. İki gün sonra bakarız kim almış kim satmış. Birçok Bist100 harici tahtanın manipülatif atakar yaptığı bu dönemde Otokar gibi bir ağır vasıtanın böyle bir hareket yapması iyi oldu. Arkasından bir haber gelir belki.
Ne yapıyoruz dostlar. Fikriniz varmı?
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam , eğer 3-5 kişi isek bunlar kimden alıp malı yukarı çıkartıyorlar. Kafam bu kısmını almıyor. Yada kime verecekler bu malı çıkacak
Kafa yormayin bunlara
Onemli olan sirketin dogru islerle gidiyor olmasi ve yeni dogrultusunun degerinin cok daha yuksekler olmasidir.
Ytd
Sent from my iPhone using hisse.net
%48.66 citi almişşş
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayrıca saklama dağılımında ilk siradaaaa
Bugün ATO da 12 metrelik tamamen ELEKTRİKLİ KENT ELECTRA tanıtılmış. Hayırlı olur inşallah.IZMIR,ISTANBUL,ANKARA ,MERSIN BEKLIYORUZ ihale haberleriniiiiii Ytd
Ihale candir
[emoji16]
Ham bilgi olarak Otokar'ın 2019 yılı aylara ve türlerine göre satışları ekteki linktedir. Baktığımızda toplam yurt dışı satış adedi 3. çeyrekte 267 iken 4. çeyrekte 241 e düşmüştür. Yurt içi satış adedi ise 215 den 259 a yükselmiştir. İhracattaki azalma iç piyasa satışlardaki artışla kompanse edilmiştir.
https://twitter.com/Syavuz3452/statu...852353/photo/1
Offf offff offfffff psikolojimi bozdun. Ne yaptığın belli değil. Hem seviyon hem dövüyon.
hissede öngörünüz nedir burdan girilir mi ?
Aralık ayı satışlarna bakarak yıl sonu kar tahmini yapacak muhasebesi kuvvetli bir arkadaş varsa yorum yapmasını bekliyoruz trendi belirleyecek sonuça ışık tutacak 170 aşarsak yeni bir ivme yakalarız 2 3 iyi haber tetikler herkese bol kazançlar temennisiyle arkadaşlar lütfen bilgi birikimlerinizi paylaşalım teş.
Otokar 3.çeyrekte 102 milyon TL kar elde etmiş. 4. çeyrekteki satışlar 3. çeyrekte fazlalık gösterse de küçük araç ve zırhlı araç satışlarından kaynaklanmaktadır. Kamyon ve otobüs satışlarında azalma söz konusudur. 4. çeyrekte kur artışı önceki çeyreğe göre % 5 cıvarında. Kredi faizlerinde de azalma söz konusudur. Satışları aynı düzeyde kabul edersek kur artışları ve faiz düşüşleri ile birlikte 4. çeyrekte minimum 110 milyon TL yıl toplamında da minimum 410 milyon TL kar tahmin ediyorum.
Bu hesaplama taslak bir çalışmadır. Dolayısıyla her türlü görüş ve eleştiriye açıktır.
Aralık zırhlı satışımızın yüksek olması ki kar marjı en yüksek ürünlerimizdir savunma sanayi ürünleri; 4. çeyrekte 3. çeyrekten fazla kar getirebileceğini düşündürüyor. Yıl sonu karının 500 mln TL civarı geleceğini tahmin ve umut ediyorum. Hisse başı 20 liranın üzeri demek ki 2020’de en az 6-7 lira temettü dağıtabilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar emeğinize yorumlarınza çok teşekürler inşallah yeni ihaleler yeni ürünlerle altını doldurak yeni zirveler yol alırız şahsen orta ve uzun vadede beklentiler gerçekleşirse muazzam rakamlar uzak değil tahtada yüklü pozisyonları var bu kadar malı taşıyanlar vardır bir bildikleri sabırla bekleyen orta uzunda güzel getirilere yol açık ytr tv d ..hayırlı bol kazançlar herkese DEVİR.
Ben son çeyrekte maksimum 400 milyon civarı kar bekliyorum. Son ayın üretimleri eğer BAE üzerinden yapıldıysa, gelir tablosuna 2020 yılında girebilir.
Araçların satış fiyatları hakkında kesin bilgi olmadığından ihtiyatlı bir öngörüde bulundum. Kamyon ve otobüs fiyatlarındaki azalma beni böyle bir değerlendirmeye itti. Umarım dediğiniz gibi 500 milyon TL olur. Fakat 9 aylıkta 297 milyon kar varken 12 aylıkta 500 olma ihtimali ne kadar mümkün bilemiyorum. Fazla zaman kalmadı bekleyip göreceğiz. Zaten önceden kokusu gelmeye başlar.
9 aylık zırhlı araç satışına son 3 ayda ulaşmış buda hisse de ister istemez yüksek bilanço beklentisi oluşturuyor
350-400 milyon arası kar gelebilir
romanya
birleşik arap emirlikleri
fransa
son olarak da azerbeycan da tesis kuracak olan otkar giderek global bir oyuncu olma yolunda ilerliyor
koç grubu türkiyenin parlayan yıldızı gerek şirketlerinin karlılıkları gerekse elde ettikleri karlılıgın dagıtılması konusunda
koç grubu o hayellerini kurdugumuz global pazarda güçlü şirketlerimiz olsun isteklerimize ilerleyen zaman içersinde gerçekleştirecekler sanırım.
arkadaşlar otkar için tulparlarla ilgili sipariş alması hissenin algısını komple degiştirebilir.
olası gelebilecek 350-400 milyon tl karlılık ta hisse başı 12-16 tl arası temettü dagıtımı yapabilecek hale geliyor ki işte bu tip bi gelişme olursa yabancılar türklerin elinde lot bırakmayabilir .
https://www.youtube.com/watch?v=nEi0OOManhQ
29. dk da grafik yorumu var..
Bugün kağıdı bu kadar baskılayan ziraat ve yancısı kamu bankaları yarın ne yapacak bakalım..muhtemelen fon satışı.
Ak yatırım sabahtan yukarı sürerse 67-68 yerine koyarlar artık..
Kemerleri bağlayalım..
Ytd
SallıYORUM
%10 temettü öngörüyorum en az..bu da 18-20 tl ye denk gelir..
Ytd
SallıYORUM.
Temettüyü ..tlerine ...sunlar. Artsa başka bir şey istemem. Bütün kağıtlar uçuyor. Bu yerinde sayıyor.
Emekli fonlarından satış geliyo geleni karşılamaya çalışıyorlar yeterki blanço iyi gelsin sabır ya sabır ytv kendime faydam yok ..
Çok ********sin çok
Bir kere %10 yap be .
Otokar’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne olan teslimatları 2019’a kıyasla 2020’de artarak devam etmesini bekliyoruz. Bu teslimatlarla ilgili 9A19 sonu itibariyle geriye kalan 335 milyon ABD doları bakiye siparişlerin önceki planlanan 2023 yerine 2021 sonunda tamamlanabileceğini düşünüyoruz.
bunlara ek olarak ukraynaya 70 otobüs ihalesinin kazanılması
azerbeycan yatırımı yapıldı. şirket giderek globalleşiyor. grafik olarak TOBO yapabilir 159,50 geldikçe tepki alımları gelebilir şubat şubat 6 gibi bilanço gelecek, koç grubu yatırımcısını ihya edecek bir temettü veya şirketin 300 -400 lotlara mahkum edilmiş sıg ve oynak bi tahta olmasından yatırımcısını kurtarmalı, sermayesini bedelsiz şekilde yükseltmelidir. yıllık 1.6 milyar tl satış yapan bu yıl 2 milyar tl satış yakalayacak bir şirketin sermayesi 24 milyon tl kalmamalı 250 milyon sermayesi olmalı .
2016 da 69 milyon kar eden şirketin
2017 yılında 99 milyon kar açıklaması
2018 de karını 164 milyona çıkartması
2019 da 300 + kar beklenmesi ...
sürekli büyüyen fransa , romanya, birleşik arap emirlikleri ve son olarak azerbeycan da yatırımı ile global bir oyuncuya dönüşmek için çaba sarf eden bir şirket karlılıgı da bunlara baglı olarak büyüyen bir şirketin hala piyasanın farkına varamamış olması dogrusu çok ilginç
yatırım firmalarının , finans kuruluşlarının 2020 2021 2022 de kar tahminlerinin 290 milyon ile 350 milyon arasında olmasını da tam bir komedi olarak görüyorum. şirketin yatırım ve büyümesi bunun karlılıga yansımasını düşündükçe , 2016 da 69 milyon karlılıktan 2019 da 300 + karlılıga gelen şirketin karlılıgının stabil olarak düşünülmesi akıl karı degildir.
beklentim büyüme ile birlikte
2020 sonunda 350 -400 milyon arası karlılık
2021 sonunda 390- 450 milyon karlılık
2023 yılllarında ise 500 + üstü karlılık beklentim var
özellikle tulpar satış ve siparişler gerçekleşmeye başlarsa otkar da ciddi anlamda uzay çagı başlar .
tabiki kur her zaman karlılık kaleminde etkili olacaktır. 2020 yıl sonu dolar kapanışı 6,20 oldugu düşünülmektedir.
şirketin gerçek degerinin ve ederinin çok altında işlem gördügünü düşünüyorum . dolar bazlı grafikte daha önceki zirve seviyleri
38,50 olan hisse şu anda 27,50 dolarlardan işlem görüyor.
38,50 dolar zirvesine gelse şirketin şu anki olması gereken deger 229 tl ler zaten bu şirket geçen seneye göre deger mi kaybetti de fiyatı böle düşük kaldı .
bilanço gelince daha derin bir degerlendirme yaparım .
Grev bitti anlasma oldu.
Hic haber cikmiyor ?
*OYAK YATIRIM, OTOKAR İÇİN HEDEF FİYATINI 180,00 TL'DEN 220,00 TL'YE YÜKSELTTİ, TAVSİYESİ 'ENDEKSİN ÜZERİNDE GETİRİ'
31/01/2020 - 17:31:48
Kapanışa doğru bayağı toparlamış görünüyor..amerika
https://www.tradingview.com/x/ocyYWICM/
HAFTALIK..
https://www.tradingview.com/x/x2sFa2Gk/
HAFTALIK
EĞER DÜŞÜŞ OLURSA DURABİLECEĞİ FİBO SEVİYELERİDİR.
DEĞERLER SOL TARAFDA YAZIYOR.
https://www.tradingview.com/x/N8iGGFPg/
HAFTALIK
GENEL GÖRÜNÜM..