Çırak ustasını geçmezse sanat ölürmüş yürübe tektu pardon uç be tektu
Printable View
tektu üstadı atayburak hocamdır :)
burak hocam ekim ilk haftası 0,9x olurmu? :)
Gidecek gibi yine yaya kaldık:)
pd/dd si 0,27 bundan daha ucuzu varmıdır acaba?
MAY bedelli için o zamanın parası ile 39 trilyon (10 milyon usd) para verdi, şimdi o para ile 10 milyon usd alamaz, haliyle tacir açısandan bakılırsa bu fiyatlardaki tektu hissesi ile zararda demektir. Eğerki tektu düz hesap 1,60 olur ise MAY da 10 milyon usd parasını korumuş olur. Bide şöyle bir durum var, 10 milyon usd düz hesap 62 trilyon yapar, buda %25 faiz üzerinden bakıldığında düz hesap 3 aylık 3,5 trilyon yıllık 15 trilyon gelir demektir. Burdan da zararda. Büyük yatırımcı MAY açısandan bakılınca durum böyle gözüküyor.
TEKTU villaları gayrimenkulleri ve daha bilançoya yansımamış değerleme raporu vs vs. 2018 Şubat ayında değerleme yaptığında gayrimenkulleri 1,1 katrilyonluk değerleme raporu. Bunu bilançoya daha yansıtmadılar. 1,1 katrilyonluk değerleme raporu hisse başı düz hesap 4 tl demek. GYO kurdukları ve onun bilançoyuda tektu bünyesinde gösterebilecekleri için eğerki isterlerse değerleme bedeli kadar bedelsiz sermaye arttırımı yapma imkanları olur (Yanlışım var ise lütfen bilen üstatlar düzeltsinler).
Bedelli yaptılar ve mali durumu güçlendirdiler. Villalar satışta , mesela 20 tane villayı 1 milyon usd den sattık deseler buda 20 milyon usd, oda düz hesap 125 trilyon yapar, buda hisse başı 0,40 tl değer demek.
İstanbul arsası var, Küçükçekmece’de Kanal İstanbul’a komşu 37 dönüm arazisi üzerinde otel, konut, ticari alan konsept projeye yönelik çalışmalara başlandığını açıklamışlardı.
Şuan devlet açısından da çok önemli olan turizm sektöründe ciddi bir firma. Hem MAY in özgeçmişi hem devlet tecrübesi ile bakıldığında, ülkeye çıktısı olmadan net döviz getiren firmalardan biri. Üstelik turizm geçen sayın bakanın da söylediği gibi rekor kırdı ve önümüzdeki sene bu rekorun daha da yükselmesi bekleniyor (usd deki artıştan dolayı yabancı gözünde daha da ucuzladığımız için), devletin bu şartlarda turizme teşvik vermesi muhtemeldir, hadi vermesin diye hesap edelim, çok harika para kazanacaklar.
Yani beklenti çok, esasen patron kağıdına biraz sahip çıksa bedava bir kağıt. pd/dd 1 olmuş olsa tektu 3,5 tl oluyor, veya değerlemeyi sermaye ekleyerek bedelsiz sermaye arttırımı yapsa hisse başı düz hesap 4 tl ediyor. MAY ne zaman dümene geçecek diye bekliyoruz. Çok beklemeyiz inşallah, tektu 3-4 olsa ne kaybı olur ki patronların?
Arkadaşlar bedelliye may ın koyduğu paraya takmışsınız.Adam bir cebinden alıp diğerine koydu.İsterse 5 tl den almış olsun ne fark eder.Diğer cebine koyduğu parayı sorgusuz sualsiz harcıyor, kim karışabiliyor ki?Şuraya şu kadar verdim, buraya bu kadar verdim diyor, şirketin içini boşaltsa kim ne yapabilir
Ufaktan mehteranlar başladı yine
Bakıldığında sizin dediğiniz gibi gözüküyor fakat bu bakış açısından bakılınca o zaman hiç borsaya girilmemeli, böyle de bir anlam çıkıyor. Tabi şunu da göz önünde bulundurmak lazım, bunlar tacir insanlar.
Beklentimizi yazınca hemen vazifeli biri gelip yazmış gibi bir ima neden? Neden rahatsız oldunuz beklentimi yazmamdan? Samimice merak ediyorum. Üstelik kağıt şuan dibinde nerdeyse, dipteki kağıt mı pazarlanır ky ye yıkmak için?
Biri gelir olumlu yazar mehteran olur, diğeri gelir olumsuz yazar spek adamı mal sattırıcı olur, bende size foruma geleni kaçırmakla görevli biriymişsiniz gibi bir imada bulunsam hoş olmaz değilmi, sizi bilmem ama bence hoşta olmaz etikte olmaz. Foruma kimse birşey yazmasın o zaman. Forumda siz varsınız yeter, başkasına ne gerek var ki. Siz iyi derseniz iyidir kötü derseniz kötüdür, gerisi kimin ne haddine, kenarda etiket yada uygun bir sıfat veya itham var nede olsa.
Kağıt neredeyse dibinde, şubattan beride bekliyorum, ara ara yazıyorum, geçmiş sayfalarda yazılarımda mevcuttur, yükselirse kar ederim, yükselmezse zaman kaybederim.
Samimi bir soru, benim beklentilerim bunlar ve ben bunlar için bekliyorum şubattan beri, peki o zaman siz ne için bekliyorsunuz bu kağıtta yada topiğinde? Madem durum vahim neden buradasınız yoksa bir vazifeniz varmı?
Ben mehtaranlık yapayım hadi, siz den de bir solo alalım o zaman sayın atayburak.
http://www.resmigazete.gov.tr/main.a...9/20180925.htm
Resmi gazetede yönetmelik değişikliği yayımlandı, fakat tektuyu olumlu etkiler olumsuzmu etkiler yoksa nötr mü etkiler bilmiyorum. İnşallah olumlu etkiler diyelim. Üstadlar işin bilenleri yorumlarsa seviniriz.
bu değerleme raporunu bilançoda göstermek için son çeyreğe kadar zamanı var diye daha önceleri bir arkadaş belirtmişti.
Yok defter değeri çok ucuz kaldı, yok Çeşme de otel açılacak, yok Kurtköy arazisi çok değerlendi, yok villalar satılacak çok para edecek gibi çok da haksız olmayan değerlendirmeler ile yıllardır buraya yüzlerce kişi yüzlerce yorum yazdı ama sonuç ortada.
Tabi ki ben de yükseleceğini düşünerek kağıt alıyorum ama en azından tektu nun koca kıçlı domuz benzeri yaratığın insafına bağlı olduğunu bilerek buraya kimseyi manipule edecek yazılar yazmıyorum.
Kapanış derinliğinde ben atayım. Alişa 7 milyon nedir yaaaa
http://i.hizliresim.com/ODjoL4.png
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
7 milyon lot nedir yanlış emir galiba
Sanırım BİST'in alt yapısına da kedi girdi yayın yapamıyor:)
Dış hekimi olan arkadaş 700-800 bin lot alış yaptı geçen hafta.Ondan bu logları almadan kağıt kımıldamaz artık.
Kağıdı yükseltmeden takas olmaz getir 1 e hepsini verelim
alan yok
satanı seveyim formasyonu oluşmuş
endeks 84 bin iken 0,8x olan hisse endeks 100 olmuş 0,78 yazık
http://i.hizliresim.com/GDjjr2.png
http://i.hizliresim.com/yqkkOL.png
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
merrllc gerizekalı robotu 78 kalkarken aldığı yaklaşık 1,2xx lotun 1 milyonunu yine herzamanki gibi kapanışa yakın yaklaşık 1 milyonunu 79 dan tahtaya boca etti
Ne olacak sonumuz hiç mi umut ışığı yok kol bacak kesmeyi öğrenemedik borsada
bizlerde hata var evet
ama inanın sistem tamamen ky soymak üzerine kurulmuş.
tektu nun birgün defter değerine geleceğinden hiç şüphem yok. ama zaman??? bizlere nasip olurmu???
endeks düşerken bankalar 2 düşerken yan hisseler 5-7 düştü....
bugün bankalar 5-6 yükselirken yan hisselerin çoğu eksi veya zorla artı 1
dün işbankası gn md açıklamalarından sonra bile banka hisselerinin uçması bana çok manidar geldi
İş Bankası Genel Müdürü Bali, topladıkları kaynağın çok ötesinde kredi verdiklerini söyledi. Bali, kriz ile sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 13'lere indiğini ifade etti.
başta bankalarda olmak üzere birçok hissede çok yakında bedelli rüzgarı eseceğini düşünüyorum. Türkiyenin önde gelen şirketlerinde!!!
önceki gün dohol de (hurgaz ve daha önce bir sürü iştirak satışından gelen para ile) halka açık olmayan patronun bi gayrimenkulü halka açık şirkete dohol'e itelendiği haberini okuyunca hiçte şaşırmadım.
bugün yine benzer bi haber ile dohole borçlu bi şirketin sermaye artırımı karşılığı borcu silindi vs (tanıdık geldimi bu işlemler?)
nekadar benzer işlemler değilmi?
koca koca şirket patronları neler ile uğraşıyor.
hadi onlar zürriyetlerinin gereğini yapıyor. ya spk
may amca bedelliden isteyerek veya istemeyerek aldığı onca lotu satmak için bile olsa bu hisseye yol vereceksin. o gün buralarda olmak ümidi ile
yarın 30 eylül
kur bilanço için önemli
adımı birileri anmışbi bakyım dedim topiğe eskilerin bir kısmı duruyor. bir kısmı sanırım nik değiştirmiş yeni yüzlerde var tektu ve mayda ise bi değişiklik yok 2014 yılında ne ise o:)
Takas yokmu günlük haftalık ağalar
Iyi aksamlarhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4170d6b649.jpg
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne oldu geri alım
Ülkedeki ekonomik durumdan dolayı iptal:))) borsagündemi çok güzel kullandılar spk yeter ama incelemeye alın tektuyu küçük yatırımcıyla bu kadar dalga geçilmez
***TEKTU*** TEK-ART İNŞAAT TİCARET TURİZM SANAYİ VE YATIRIMLAR A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi 2017 YILI OLAĞAN GENEL KURULU HAKKINDA
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Genel Kurul Çağrısı
Genel Kurul Tipi Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2017
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2017
Karar Tarihi 28.09.2018
Genel Kurul Tarihi 26.10.2018
Genel Kurul Saati 15:30
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 25.10.2018
Ülke Türkiye
Şehir İSTANBUL
İlçe KÜÇÜKÇEKMECE
Adres HALKALI CAD. NO:245 SEFAKÖY
Gündem Maddeleri
1 - Açılış, Toplantı Başkanlığının seçimi ve Genel Kurul toplantı tutanaklarının imzalanması hususunda Başkanlık Divanına yetki verilmesi,
2 - 2017 yılı hesap dönemine ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetçi Raporu, Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu ve Bağımsız Dış Denetleme Raporlarının okunması ve müzakeresi,
3 - 2017 yılı Bilançosu ile Kar ve Zarar Hesabının okunması, müzakere edilmesi ve tasdiki,
4 - Yönetim Kurulu Üyelerinin şirketin 2017 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibrası hakkında müzakere ve karar alınması
5 - Denetçinin 2017 yılı faaliyetlerinden dolayı ibra edilmesi,
6 - 2017 yılı karının (zararının) tahsis şekli ve zamanı hakkında karar alınması,
7 - 16.02.2018 tarihli Hisse Geri Alım Programının detaylarını belirten Yönetim Kurulu Kararımızın piyasalarda yaşanan gelişmeler neticesinde sona erdirilmesinin müzakere edilmesi ve onaylanması,
8 - 26.07.2018 tarihli yönetim kurulu kararı hakkında olağan genel kurulda katılan paydaşlarımıza bilgi verilmesi,
9 - İstifa eden Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri olan Ömer Cengiz UZEL ve İbrahim Taygun ERTEM'in istifalarının kabul edilmesi ve yönetim kurulu tarafından Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi Sn. Seyfettin ÇİLESİZ'in Türk Ticaret Kanununun 363.maddesi uyarınca onaylanması,
10 - Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri dahil olmak üzere Yönetim Kurulu üye sayısının ve görev süresinin tespiti, Denetçi sayısının tespiti ile Yönetim Kurulu üyelerinin ve Denetçinin seçimi,
11 - Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri dahil olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerine ve Denetçiye verilecek ücretin tayini,
12 - "Sermaye Piyasasındaki Bağımsız Dış Denetleme Hakkında Yönetmelik"in 14'üncü maddesi gereğince Yönetim Kurulu'nca seçilen Bağımsız Denetleme Kuruluşunun onaylanması,
13 - Sermaye Piyasası Kurulu Düzenlemeleri uyarınca 2018 yılı ve izleyen yıllara ilişkin Kar Dağıtım Politikaları hakkında genel kurula bilgi verilmesi,
14 - Sermaye Piyasası Kurulu'nun 11-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 12. maddesi uyarınca Şirketimiz tarafından 3. kişiler lehine verilmiş olan teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilmiş gelir ve menfaatler hususunda pay sahiplerine bilgi sunulması,
15 - Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince şirketin "Bilgilendirme Politikası" hakkında ortaklara bilgi verilmesi,
16 - Yönetim Kurulu Üyelerine Türk Ticaret Kanunu 395 ve 396 maddeleri uyarınca yetki verilmesi,
17 - Şirketin, sosyal yardım amacıyla Vakıf ve Derneklere 2017 yılında yaptığı bağış ve yardımlar hakkında Genel Kurula bilgi verilmesi,
18 - Dilekler ve kapanış.
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Payı Dağıtım
Genel Kurul Çağrı Dökümanları
EK: 1 Genel Kurul Çağrısı ve Ek Açıklamalar1.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
EK: 2 VEKALETNAME.pdf - Diğer Genel Kurul Çağrı Dokümanı
Ek Açıklamalar
Şirketimiz Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2017 yılı çalışmalarını incelemek ve aşağıda yazılı gündemi görüşüp karara bağlamak üzere 26.10.2018 Cuma günü saat 15.30'da Küçükçekmece, Halkalı Cad. No:245 Sefaköy / İstanbul adresinde yapılacaktır.
Sayın Ortaklarımızın bilgilerine sunar ve teşriflerinizi arz ederiz.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/709919
BIST
28 Eylül 2018 06:09
Tekart gyo ne oldu:))) sonrr yılmaz yalan rüzgarı güzel çizdin
8. Gundem maddesinde atifta bulunulmus GYO sirketi hakkinda. Atifta bulunulup gorususulecek 26.07.2018 tarihli yonetim kurulu kararina asagidaki linkten ulasabiirsiniz.
http://push.bigpara.com/haberler/kap...nel_ID1678764/
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın deliçocuk yatırım ilişkilerinin verdiği her cevap çelişkili satıp çıkmaktan başka bişey kalmıyor 3 ay dolmadı villa satışları ile ilgili doldu sanıyorum hani otomatik cevap adam spk yı ciddiye almıyor bizimi alacak