Abi hepsi aynı herifler hesap büyük belli
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Abi hepsi aynı herifler hesap büyük belli
Bu Merzifon da OSB de başka bir ankastre şirketi daha var. Ticaret sicil gazetesine baktım. Bizimkilerle alakası yok ama başka bir durumu var sanki biraz araştırmak lazım. O firmada büyük bayagi yaygın piyasada. Ortada bişey yok bildiğim ama bu ortak satışı firmanın durumu ile bir ilişki kurulabilir mi? Yani orada silvr tek tabanca değil ama..
Üstadım süpersiniz gerçekten, bu konuda bir bilgim yoktu.
Bende dün gördüm. Siz arsa meselesini yazınca biraz arastirayim dedim. Sahibi farklı ama firma ufak değil. N11 gittigidiyor falan satış yapıyorlar. Bayagi da bayisi var. sahibi de ticaret odası Bşk imiş neyse bişeyler olmuş. Firmanın son durumunu bilmiyorum ama bu ortak satışı, adamı afaroz etmeleri veya başka bir hikaye. Gecenin 12 sinde komplo teorisi kuruyoruz paranoyak yaptılar bizi. Dediğiniz fiyata yani hak ettiği yere gitse de bizde ismini unutsak. Yoook hikaye çok bunlarda. Ne yapacaksalar yapsınlar istediği kadar bassın bu iş başka bu sefer benim görüşüm bu. He zamanında çok saydırdım ama tüm numaralarını öğrettiler sağ olsunlar. Ytd
Mastori üstadım; Şimdi olaya şu şekilde bakmalıyız gibi geliyor;
Neticede bir market işletmiyoruz ki yanımıza bir başkası dükkan açmış ve ekmeğimizi paylaşsın. Bence hiç bir mahsuru yok. Ulusal bir şirketiz. Yurt dışında 100 ülkeye ihracat yapıyoruz.
Size moral desteği için, pozisyonumu ilk defa size açıklıyorum. 2.22 maliyetim var hissede ve portföyümün tamamı silver-can da. Allah nasip ederse hedef satış fiyatım: 5.00 TL. Büyük bir sıkıntı olmazsa inşallah, hedefime kadar beklemeyi düşünüyorum. Tabiiki hayat ne gösterir bilemeyiz.
Tabiiki her şey kısmet. Eğer vatandaş satış yapacağını açıklamasaydı şu andaki fiyatımız 2.24 değil, 3.24 olacaktı.
Ben konuyu tam acamadım market örneğini kast etmedim tam olarak. Bu forumda yıllar önce 8 sene falan oluyor fabrikadan fotolar paylaşıyorlardı. Keşke birileri olsa da o bölgeden bize bilgi verse. Ben başka birşey kuruyorum.
Hayatta hiç bir şeyden şikayetçi olamam. Çünkü kaderdir her şey. Şu kadar söyleyeyim; Vatandaş geldi hem ayağına, hem de bize sıktı. (hisse satış haberi için diyorum) Olayın vardır mutlaka bir hikmeti.
Üstad aynen öyle kısmet. Ben hep tek tahta oynarım. Foruma da 2007 de girdim. Silver ve tuddf ten başka kağıda yazmadım. Toplasan iz 20 etmez. Bazen 2 yıl beklersin satarsin uçar gider. Bunlar bu sefer başka hesap peşinde sadece gördüğüm bu onu aktardım
O zaman bilançoyu biliyor ve kötü değil çok kötü gelecek. Marta kadar satıp fiyat geberecek. Bunu yapsınlar borsa ömürleri biter.
Adam malını anlaşmalı aktaracak sonrası bilinmez. Ilkinde öyle yaptı. Belki çoğu mal citiye geçer bilemiyorum yapacakları ne? Çok yazdık çizdik arada doğru da var ama hangisi ?
Vatandaş bu işi biliyorsa ne olayım.
Finansal borcu yok kadar az. Bilanço niye kötü gelsin ki, bu sefer ciddi bir ciro da var. Bilançoyu bozacak ne olabilir. Geçtiğimiz yıllarda ciro bu kadar yoktu.
Bencede kötü gelmez
Şirketlerde bilanço çalkantıları; 1- finansal borçların çokluğu 2- yetersiz ciro 3- yatırım harcamalarının büyüklüğü, gibi nedenlerle ortaya çıkıyor.
Bizimki hangi kategoriye giriyor ki, kötü bilanço bekleyelim.
Satış yapacağını söyleyen vatandaşın bu işi zerre kadar bilmediğinden eminim. Gentaşta da yapıyorlar aynısını. İşini bilmeyen adamlar bunlar.
Neyse üstadım yarın devam ederiz inş. Ok dersen kapatıyorum.
Devam ederiz üstad emeğine sağlık
11 Nisan 2016 tarihinde satın aldığı bitişik parsel neresi ki acaba. 7.922 m2. Üretim tesislerinin bitişik parselinde yer alan arsa ve bina diyor.
http://www.vinola.com.tr/hakkimizda.aspx
Daha önce OEM üreten bir firmaymış.. 2013 itibari ile Vİnola markası ile kendi ürününü de satmaya başlamış.
Fotoğrafta yer alan komple kare kutu bizim oldu veya karşıda görünen yeri de satın aldı.
Knox bey, sizden de bir yorum alalım. Bitişik arsa ve bina denilince yan tarafı mı, yoksa karşıyı mı anlarsın. Arkadaşlar sizlerin de fikrini öğrenelim. Biraz Ales sorusu gibi oldu.
Haydi beyler süreniz doluyor. Kitapçı kardeş, arkadaşlarımızın cevap kağıtlarını toplayabilirsin.
SİLVERLİNE'da beklenen kar 17-18.000.000 TL dolayında.
Bunun için basit bir hesap yeter. 9 aylık bilançoya
EASTY'den gelen 2.750TL isim hakkı ile
aylık 1.5 milyon TL kar eklenince
yani 11.000 artı 2.750.artı 4.500 eşittir 18.000 TL
Bu asla bir alım satım önerisi değildir. Basit bir matematik işleminin paylaşımıdır.
Arkadaşlarım halen soruyu çözemediler, soru kağıtlarını da alıp evlerine götürdüler.
Ben sadece takip ediyorum zamansız bir yanlışımı uzun vadeci olarak çareyi burada görüp gelmiştim , şimdilik kol kesip eski hisseme döndüm , burada ortak satışı bitinceye kadar bir çıkış beklemiyordum , genede beklemiyorum , bir süre sonra daha çok hisse alabilme umuduyla bekliyorum , bu hissenin ucuzluğundan ve geleceğinin çooook güzel olacağından zerre kadar kuşkum yok ,ama bu hissenin şimdilik düşmeyeceği anlamına da gelmez , naçizane görüşüm yatırımcılarının sabırlı olmaları gerken zaman dilimiinde ,inatla ve umutla beklemeleri yönündedir , hatta ekrandan uzak durulup unutulmalı....YTD
Hisse fiyatına, ortak satışının olabileceği endişesi baskı yapıyor olabilir.
Ancak ortak da şirket bilançosunun çok parlak geleceğini bildiği için Mart başında açıklanacak olan bilançoyu bekleyecektir.
O zamana kadar bir satış söz konusu olmaz.
Şu şirketi bana verseler; Önce kurumsallaşma düğmesine basardım. İlk yapacağım iş; şirketi pazarlama ile birleştirmek olacaktır. Yöneticilere sesleniyorum; yapın bu birleşme işini, emin olun daha fazlasını kazanacaksınız. Konumuz hisselerin yükselecek olmasıyla ilgili değil. Yatırımcı demek, aynı zamanda nihai tüketici ve müşteri demektir. Bu tür kurumsallaşma adımlarınız; şirkete top yekün daha çok güven ve beğeni getirecektir. Şirketin marka değeri yükselecek, ulusal ve uluslararası itibarınız ve kredibiliteniz güçlenerek artacaktır. Tüm bunların başlangıç formasyonu (biçimlendirmesi) kurumsallaşmadan geçmektedir. Sayın yöneticiler; biz bunları biliyoruz zaten demeyin, ciddiye alın sözlerimizi. Rica ediyoruz, üreten eller siniz, memleketimizin geleceği için lütfen kurumsallaşınız.
Ben nacizane bir inşaat mühendisi olarak bitişik arsa yada parsel deyince bitişiğini anlarım.:)
Bu arsanın alınmasının 3 tane gayesi olabilir.
1- sadece yatırım
2- ilerideki büyüme planları
3- Başka birinin gelip komşu olmasını istememek.
Arsa ile ilgili değilde Merzifon gibi küçük bir yerde 2 adet ankastre üreticisinin olması daha ilginç geliyor bana.
Ürünlerini inceledim hani bosch ve siemens gibi tüm ürünler aynı sadece markaları mı farklı diye öyle değil.Modeller benzerlik göstersede aynı banttan çıkmıyor.Yani diğer firma ile görsel olarak benzerlikler yok.
Çok gönderi yaptığımdan birden kıdemli üye olmuşum.Aslında borsadan filan anlamam.Bakış açım bir kağıt alıp yükselsin diye beklemektense ,kağıdını aldığım firmaya ortak oluyor sayıyorum kendimi.Bunun içinde birinci şart patronun güvenirliliği.
Kront forumundan tanışıp çok değer verdiğim Hürkuş adlı bir arkadaş,borsada 3 şey öenmlidir 1ncisi patronun güvenirliliği, 2ncisi firmanın finansalları 3 ncüsü hizmet verdiği sektörün ,pazarın büyüme kapasitesi derdi.Ama 1nci olmazsa diğer ikisininde bir önemi kalmaz diye eklemişti.
Burada asıl mevzu bu.
Krontun patronu gibi sadece işinie odaklı mı bizim patronlar yoksa emkel, yada ışıklardaki patronlar gibi borsaya rant amaçlı mı girmişler.
Bunuda eski hareketlerinden çıkartabiliriz şahsen tanımadığımıza göre.Forumun eskileride pek olumlu bilgi vermiyorlar ne yazıkki.
Sevgili Knox, O zaman resimde görünen kare kutuyu, toplamda ve koparmada tamamlamış oldular. (bahsi geçen alınan yer: fotoğrafta üretim sahamıza sıkışmış kulübe gibi görünen ufak bir yer, fakat 8 dönümden bahsediliyor. Foto çok uzaktan da çekilmiş olabilir. O zaman da yanda duran araçlar çok küçük görünmesi lazımdı. Üretim sahamız 103 dönüm)
Bahsettiğniz yer olma ihtimali çok yüksek.Resimden bakınca 60 a 150 gibi gözüküyorki yaklaşık 9 dönüm olur.
Aylık 1.5 milyon kar rakamına nasıl ulaştınız?
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla ben üretim tesislerini beğendim be knoxum.
İlk dokuz ayda net kar yaklaşık 11 milyon
Ortalaması aylık 1,2 milyon yapar basit hesapla.
Önceki dönemlerde de lisans faturası kesiliyormuydu?
Yoksa yılsonunda mı kesiliyor anlaşmaya göre?
2,575 milyonluk bu fatura brüt. Neti vergiden sonra 2 milyonun altında olacaktır. Bunu da gözden kaçırmamak lazım.