Güneş balçıkla sivanirmi bakecegizzz, gorececegizzz
SM-A125F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Güneş balçıkla sivanirmi bakecegizzz, gorececegizzz
GÖLTAŞ yaklaşık 15 yıldır takip ettiğim bir hisse.
Bu süre zarfında coşkulu yükselişlerin nerdeyse tamamında, fiyat dönüp dolaşıp eski seviyelere düştü.
Bu nedenle spekülatif beklentilerle hızlı yükselmesindense, beklentilerin gerçekleştiğini gösteren güzel bilançolarla zamana yayılan yükselişler görmek, kalıcılık açısından daha anlamlı oluyor.
Yoksa gönül ister elbet, tavan tavan gitsin ve kısa sürede %100-200 gibi primler yapsın. Ama olmuyor işte...
Suriyedeki son gelişmeler olmasaydı, hissemiz 470/490 arasında güç toplayacaktı, bir anda savaş bitince, tüm çimento hisselerinin tahtacıları terste kaldı, planları bozuldu,
ky böyledir , deprem olur, savaş biter yüklen çimentoya, salgın çıkar yüklen ilaç hisselerine falan ,
İlk günlerde spekülatif hareketler olur böyle şeyler, düzeltmeleri acı olur ama önümüzdeki 1/2/3 yıl içerisinde çimentoların bilançoları rekorlar kıracak,
2025 yılı borsa yılı olacak, borsanın yıldızı da çimentolar olacak.
Bir şekilde de arayı kapamasi lazım. Bu neden bu rüzgarda olmasın. Kendi hikayeleriyle ileride yürüyüşüne devam eder. Cimentolar arasında değerini bulamayan belkide tek hisse. Bu kadarda gostere göstere hokkabazlik yapilmazki bir hissede. Ytd
%3,15 zararla haftayı kapadık ballarım önümüzdeki hafta zarar ne olacak, sattığı malı toplayamadiysa yada zaten mal boşaltmak istiyorsa trend.devam eder. Yani ne isterse onu yapar bahane çok;)
Ytd
Geçenlerde bankof 98 k sattı , şimdi t+2 de yatırım fonları 100 k satmış görünüyor, yeni bir oyuncu giriş yapmazsa , hiç iç açıcı değil.
Düşmelere doyamadı, artık ne mal gomduyse ky ye :))
halen çok pahalı bekleyin 200-250 aralığından alınır:oleyo:
benim alım noktam 420 ila 410 arasıdır,
göltş alan alır satan satar,
firmanın geleceğine odaklandım zaman gördüğüm şey ,
normal şartlarda yıllıkta 1,5 ila 2,5 milyar kar potansiyelidir. buda 1200 tl işaret etmektedir.
hissenin fiyatı ise sektörün en dibindedir.
göltş ile yola devam kendi adıma...
hissenin ucuzluğu ortada fk 3 olan başka çimento yok,
tahtası kırık tahta yapıcı sorunlu sıkıntılı,
gelsin 410 civarına biraz daha ekleme yaparız
Anlaşılan o ki tahtanın en büyük yatırımcısı Tarman dışında kâğıdın değerini bilen yok.Tarman lotlarını arttırıyor.
Y.T.D.
**f/k yı hesaplarken aşağıdaki rakamları elimine etmek lazım...yoksa yanıltıcı olur)
Ertelenmiş vergi geliri....................................... 599.275 (4. çeyrekte)
Net parasal pozisyon kazançları...........................242.482(4. çeyrekte)
Yatırım amaçlı gayrimenkul değer artışı..................40.000 (4. çeyreğe düşen)
--enflasyon muhasebesi döneminde f/k dan ziyade FD/FAVÖK daha anlamlı.
son dört dönemdir FAVÖK ...giderek düşmekte...
362
347
294
285
4. çeyrekte 270 e düşebilir...
mevcut FD/FAVÖK= 6.9.... 4. çeyrekte muhtemelen 7 yi geçecektir. akçansa çimsa, oyakc ye göre %15-25 ucuz; afyona göre %15 daha pahalı...
ben almaya kalksam afyon alırım...daha kurumsal, daha ucuz daha yeni fabrika, temettü oranı de iyi
goltaşın da artıları var tabii, iştirakleri bağlı ortaklıkları nakite çevrilebilir iyi yerde yatırım amaçılı gayrı menkülleri...
kısaca, şirket kelepir sayılmaz...
Önceki açıklamaya göre Planlı bakım çalışması bitmiş olmalı ama Kap açıklaması hâlâ yok.
Y.T.D.
Göltaş, 1'inci fırının bakım çalışmalarının ardından 27 Aralık'ta faaliyete geçmesini bekliyor09/12/2024 06:21:00
Göltaş, 1'inci fırının bakım çalışmalarının ardından 27 Aralık'ta faaliyete geçmesini bekliyor.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"18.11.2024 tarihinde yapılan özel durum açıklaması ile duruş bildiriminde bulunduğumuz 1.fırınımızın bakım çalışmalarının halen devam etmesi nedeniyle, 27.12.2024 tarihinde faaliyete geçmesi beklenmekte olup, klinker stokumuz tam kapasite çimento üretmeye yetecek seviyededir ve bu duruştan çimento üretim ve satışlarımız etkilenmeyecektir. "
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
böyle bir bilgi vardı , resmi açılışa ait bilgi yok
Bu haberi kast etmiştim sayın foton.Bugün 27 Aralık planlı bakım çalışması bitirildi fırın devreye alındı bilgisi verilmeliydi.Ama ses yok.
Pazartesi yatırımcı ilişkilerini arayayım mail dönmüyorlar 526 dan vermeyen elimi napayım tarmanın olduğu bütün tahtalar kanser eder adamı kıbrıstaki yatırım tesismi kuracaklar veya hazır mamül alım satımımı nedir bilen varmı inşaat malzemesi ürün gamı çok geniş hangi ürünler yaz yaz dönüş yok bilen varsa yazarmı bu at penisleri çok ketum iyi hafta sonları esen kakın iyi yıllar forumdaşlar sağlam içerde kaldım bakalım
sattırmaya çalışıyor olabilirler, yıllık kar gelsin önümüzü görelim,
yukarda bir forumdaş favök her çeyrekte düşüş gösteriyor demişti, son çeyrek ve faiz düşüşü normalleşme müteakip nasıl bilançolar gelecek merakla sabırla bekleyeceğim.
iyi haftasonları ,yeni yıl göltşa hareket getirisin inşaAllah
kim bu tahtayı baskılıyor bütün çimentolar artı üç dört utanmaz ahlaksız allahsızlar yönetim size güvenip para yatırdık şirketinize çocukları
Yaz dönemine doğru devletin sosyal konut yapma projesini cumhurbaşkanımız açıklamıştı...
Sanırım bu proje ile birlikte çimento ve demir sektörü ivme kazanacak gibi duruyor...
O yüzden şimdiden ağababalar baskıyı kurmuş hisse topluyor galiba...
18 milyon sermayeli şirket, 9 aylık bilançoda sermayesinin 30 katı olan 539 milyon küsur kâr açıklamış...
Ağaların ağzını sulandırmış olmalı...
F/k sı 3.5 olan ve %40.000 bedelsiz potansiyeli olan böyle bir şirketi kimse kimseye bedavaya kaptırmaz!
Koy sepete….
220000% bedelsizi olan EGEEN 19700 TL den 9300 TL ye düştü . Bedelsiz önemli bir bilgi değil dir tam tersi temettü olarak verilmesi gereken ama verilmeyen paradır. FAvök büyümesi ve EFK Oranlarından ve Öz VArlık karlılığı bahsedilmesi gerek . Bedelsiz eşşeklerin önüne konan kocaman bir havuçtur. Özellikle Yıllıklandırılmış bilanço da karlılık yukarı ise tadından yenmez.
Dd 420 ama şu anda 391
bilançoda ortada yok...
Arada bir al sat yapıyorum , en son 385/395 arası tekrar aldım, uzun süre tutmayı düşünüyorum, inşaallah hep birlikte kazanırız,
Çimentoların 4. Çeyrekleri çok kötü geldi , inşaallah bizimki iyi gelir, bir de yüksek bedelsiz verirse daha iyi olur, hayırlısı bakalım.
602 milyon kar açıkladı, hayırlı olsun