Ama birileride yukarıcekiyor l
Printable View
Ama birileride yukarıcekiyor l
Geçen yıl yine bu forumda ne 94 ne de 2001... Ben daha çok 1970 li yılllardakine benzer bir durum bekliyorum dediğimde çoğu kişi karşı çıkmıştı. Peki şimdi ortaya çıkan Tanzim kuyrukları hangi dönemdeydi?
1975 ve sonrası yaşanan kuyruklar EFSANE KIBRIS BARIŞ HAREKATI ve sonrası ambargo ile ilgiliydi...Olumsuz şeyler yazılmaması gerekir aslında bu kuyruklarla ilgili...Sonrasında da zaten 80 darbesine giden yıllar yaşanmaya başladı (sağ-sol anarşik ortamı)...
İnsanlarda para vardı ama mal bulunamıyordu...Karaborsadan bulunabilirse çok daha pahalı alabiliyorduk o malları yani para vardı millette...
Ama şimdiki kuyruklar para yokluğundan oluşan kuyruklar...
Bu arada 1971 de FED faizi %3,75 iken 1981 de %20 lere kadar yükseltmişti. Trump engel olmasaydı bence küreselciler benzer oyunu sergileyecekti. Trump herşeyi durdurdu (en azından şimdilik öyle görünüyor)
Al Sana Üretim Aşkı
Elimde Trakya Ergenedeki Bir OSB'nin 2019 senesi genel kurulu için üyelerine gönderdiği bilançosu var.
Toplam bilenço büyüklüğü 22 Milyon TL...
Üyelerinden senede aidat olarak 880.000 lira topluyor...
Yöneticilerine 110.000 lira Huzur hakkı ödemesi yapıyor...
Selam veren herkesten çeşitli adlarda para topluyor ..
Bir de yanına teknik lise kurmuş ...
Orada şu meşhur kimyasal atık olayın nedenini gözümüzün içerisne sokan bir kalem var...
2018 ocağında 120.000 metreküp arıtım için 110.000 tl elektrik faturası öderken
2018 aralık ayında 140.000 metrekülük arıtım için 250.000 tl elektrik faturası ödenmiş
anormal FAHİŞ Ötesi bir atış var ...
artı 3 vardiya üzerinden sırf bu iş için 40 personel istihdam edilyor...
Ayrıca OSB'de çok sayıda kapısına kilt vurulmuş yatırımcı - kiracı belkeyen fabrika var...
Bu fatıuralar tabii ki üyelere kesilyior..
Gel de üretim yap...
12 Mart 2019 itibariyle
https://resmim.net/f/tpDrIu.jpg
ben altın aldım altını takip ediyrum çıkacağını grafikte görüyorum artık tüm hisseler koptu altın çıkacak diye borsadan çıktım süper faizdende faydalanmıyorum. grafik çalışmazsa bu senenin yarısı rezil oldu..
dövizde müdahele var anlaşılan.
kurları altını sabit götürdüklerinde para piyasası fonu veya mevduat %20 getiriden veya 21 22 leri bulanlar var bunlar döviz veya altını bozup faize koyduklarında kur sabit kaldığında altından %2 ye yakın dövizden %2 ye yakın her ay para kazanıyor. bu akıllara zarar bir para. yerli ütülüyor şuan.. mevduatlar rekor kırmış dth olarak. yani bu faizi kim kazanıyor dersek...
ancak şu var yerli ütüldükçe kafayı bozanlar ver altınımı ver euromu dedi mi saadet zinciri sarsılıyor yoksa oyna devam.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Anadolu'daki oda ve borsa başkanlarından gelen ilk sinyaller gayet olumlu. İstihdamda pozitif ivmeyi başlattık, devamı da gelecek inşallah" dedi.
http://bigpara.hurriyet.com.tr/haber...tik_ID1453572/
Şaka gibi...
Nedim Türkmen: 4.3 milyon işsiz sayısına tanım olarak 2 yıldan fazla işsiz kalanlar dahil değil. Hesaplama normu bu şekilde.
Eğer 2 yıldan fazla süre işsiz olan ve iş bulabilme ümidini yitirmiş 2.5 milyon kişiyi de işsizlik rakamlarına eklersek Türkiye'deki gerçek işsiz sayısı 7 milyon civarında çıkıyor.
teknikçi üstadlar.. cahilce öylesine kurcalarken macd haftalıkta şunu gördüm. ne zaman mavi arkadaş kırmızıyı yukarı kırsa sıkı bir yukarı hareket olmuş...
https://i.postimg.cc/3Nqn3MyB/Screen...t-20-27-41.png
bu hafta itibarıyle bu sert bir açıyla tekrar gerçekleşmiş gibi görünüyor..
https://i.postimg.cc/SRYt2Nb5/Screen...t-20-16-37.png
bu da yakını..
https://i.postimg.cc/65rxYzFP/Screen...t-20-15-10.png
.
.
kale alınacak bişey mi.. var mıdır bi meali.?
kısa vadeli trendlere bana pek güvenilir gelmiyor. usd/try daha önce buradan gönderdiğim 6 yıllık trendin üst limitine yaklaşık 100 gündür teğet gidiyor.
bu trende göre dolar/tl yıllık %18 artıyor. %3.5 net dolar faizini de üstüne koyunca tl adlı para birimine karşı kemiksiz %22 alıyoruz, tabii tl bir para birimi olarak kabul edilebilirse...
sn.ekfuture benim de demek istediği o, tek belirleyici paranın değer kaybı değil
ilgili arkadaş benim teorim 1923-1965 arası geçerli değil ama 1923-2019 arası geçerlidir diyor
ilk mesajımda da söylediğim gibi olayda parasal değer yanında başka etkenler de vardır.
Abi geçici çözümler ile Kamu maliyesine ve İşsizlik fonuna abanmak ile olmaz bu iş. İşkur bir TYP tutturdu gidiyor. Hali hazırda 150 bin civarı herhalde programda olan.
Ocak ayında 690 milyon lira işsizlik maaşı ödenmiş. Şubat raporu 11 Martta gelecekti de gelmemiş henüz.
Yine haziran ayı geliyor. 7 milyondan fazla üniversite öğrencisinden mezun olacaklar da işin içerisine girecek. İş isteyecek bu çocuklarda.
Uğur CİVELEK Halkın Ekonomisi'nde döktürmüş.
Yatırım değil, izleme tavsiyesidir. Link aşağıda paylaşılmıştır:
https://youtu.be/YSihapapgTY
fed faiz kararı var. yine pas geçip güvercin bide faiz indirimi coşkusu verdiler mi. gelişmekte olan piyasalar kısa vade halaya durur. geçen faiz kararında borsa 106 bine pik yapmıştı.
böyle bir durumda altın ve değerli metallerde bir ralli bekliyorum.
seçim sonrası ne olur hususunu sahibi bile bilmiyor. ne oy çıkacak belirsiz.
15 gün var
Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz diyen bir link:
https://youtu.be/-kaWmo0ZnQ0
Değerli forumdaşlar,
Geçen hafta bu başlık altındaki bir tartışma vesilesiyle özel mesajla hangi hisseleri izlediğimi soran arkadaşlara bir liste iletmiştim.
Kimlere böyle bir liste gönderdiğimi hatırlamadığımdan kendimi burada bir düzeltme yapmak zorunda hissediyorum.
Gönderdiğim listede Ege Seramik (egser) de bulunmaktaydı. Rasyoları ve f/k'sı uygundu. Bu nedenle izlenecek firmalar arasında saymıştım. Ancak daha sonra firmayı detaylı incelediğimde şirkette imtiyazlı payların olduğunu ve bu payların temettünün neredeyse % 30'unu tek başlarına aldıklarını öğrendim. Bu durumda f/k, 0.70 rakamına bölündüğünde çekiciliğini kaybetmektedir. Listeyi gönderdiğim arkadaşların bu durumu dikkate almalarını rica ederim. (Benzer bir durum erbos'da da var ancak orada imtiyazlıların payı % 10 gibi düşük bir rakam olduğundan f/k'yı yalnızca % 10 yükseltiyor.) Saygılar..
Not: Başlıkla ilgisiz bir yazı oldu, ama mecburiyetten. Kusura bakmayın.
bakın baştan sona inceleyin
http://www.hisse.net/topluluk/showth...68#post2913168
unutmayın...yabancı fonlar ve ülkenin zenginleri daima ucuz olana BALIKLAMA dalarlar..
2000de konut sektörüne daldılar...2014 e kadar ZİRVE yaptı..Gazeteler konut pazarladı..
BETON sattılar..
bize doların gerçek değerini unutturdular..
şimdi ise BALIKLAMA dolara giriyorlar..
hepsi GİZLİ kasalarda...IBAN sistemi dışında..doların gerçek değerini HEPSİ biliyor 20 TRY..
yurtdışına kaçırılan dolarlar 20 lira olmadan geri gelemz. kolat kolay
Benim şöyle bir tahminim var. İMF olur Mckinsey olur hükümetin acilen dolara ihtiyacı olduğu aşikar. 17 yılda dengeli büyümek yerine obezite büyüme politikalarını yürüten hükümet, son dönemde yaşanan kriz nedeniyle içeride çarkları çevirebilmek ve dış borç ödemelerini gerçekleştirebilmek için döviz girdisine hayati ihtiyaç var. son çeyrekteki %3 daralma ekonomide alarm çanlarını çaldırdığını düşünüyorum. Eğer gerkli likidite sağlanıp sanayi üretimi başta olmak üzere üretim artırılmaz ise sistem çöker. Obazite büyüme yavaş yavaş normal büyümeye dönüştürülmeyip birden eksi büyümelere dönüşür ise tıpkı insan vücudu gibi şoklara maruz kalır. Dolayısıyla acilen döviz girdisi ile piyasanın canlandırılmasına ihtiyaç var. Bu likiditeyi sağlamak içinde Varlık Fonundaki şirketleri satabileceklerini yada teminat vererek likiditeye ulaşabileceklerini düşünüyorum. Bir hafta önce Fonla ilgili çıkarılan yönetmeliğinde bunun bir hazırlığı olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen bu borçla ilgili görüşmeler yapıldı ve parayı verecek olan fon yerel seçim sonuçlarını görmek isteyecektir. Eğer yerel seçimlerde AKP ağır bir yenilgi alırsa erken seçimler gündeme gelebileceğinden bu borcun ödenmemesi gündeme gelebilir. Cumhur İttifakının da seçim boyunca ağzına doladığı BEKA meselesinin kaynağını da bence bu oluşturuyor. Yani Hükümet seçimde ağır yenilgi alırsa kredinin ödenmemesinden korkuyor olmalı. Bunu beka meselesi olarak görüyor olabilirler. Dikkat ederseniz tüm vaatlerini seçim sonrasına söz veriyorlar. Hatta doların bile 5 TL nin altına düşmesini seçim sonrasına zaman vermelerinin bence nedeni bu. Yani uzun lafın kısası hükümet yerel seçimleri kaybederse acilen ihtiyacı olduğu krediyi alamayacağından konuyu BEKA meselesi olarak görüyor. Eğer seçimleri kazasız veya az hasarla atlatırlarsa gelecek kredi ile ekonomiyi toparlayabileceklerini düşünüyor olmalılar. Bence BEKA meselesi seçim sonrası alınacak KREDİ yi alıp alamama meselesi.
Evet, onlar ekonomiyi sadece parayla toplayabilceklerini düşünüyorlar, asıl sıkıntıda burada çıkıyor. Her şey parayla olmuyor.
İsteseler tek bir dolar dahi borçlanmadan ekonomiyi toplarlar ya neyse ....