Son düzeltmesini sonlanan diagonal yaptıysa- ki öyle gorunuyor -artık çıkma vakti gelmistir.asla ytd
Printable View
Son düzeltmesini sonlanan diagonal yaptıysa- ki öyle gorunuyor -artık çıkma vakti gelmistir.asla ytd
En ihtiyatlı şekilde bir hesaplama yapalım.
9 aylık kar 463 milyon.
yıl sonu 625 milyon net kar olsa ve,
hisse başı 2,5 tl temettü verse,
Şuan ki fiyatlara göre hisse fiyatı 9,5 tl ye düşer.
F/K oranı ise 2,88 olur.
Bakalım fk da bu oranları görebilecekmiyiz seneye.
3. ve 4. çeyrekler arası kur farkından da ciddi kar yazacak. Rakam belirtmek istemiyorum ama gayet ciddi bir rakam olacağı kesin gibi.
Faaliyet karı da beklentiler, ihracat durumu ve son çeyrekteki kampanyalardan dolayı tahminlerin üzerinde gelebilir.
Ne yazık ki diğer pozisyonlardaki zararlardan dolayı Vesbe toplayamamanın üzüntüsü de cabası. Neticede herkes rızkını yer. Bir kaç yüz lotla ahkam kesmek istemem ama malı olana hayırlı olsun inşallah.
Geçen yıl,
3. Çeyrek Net kar:70 milyon tl
4. Çeyrek Net kar:85 milyon tl
Dönemsel fark: %15
Bu yıl,
3. Çeyrek Net kar:246 milyon tl
4. Çeyrek Net kar: ?????????
2017 ile aynı oranda artış varsayarsak,
2018 4. dönem net karı 282 miyon 2018 Net karı 745 milyon tl
3. çeyreğe göre hiç artış olmadığını varsayarsak,
2018 4. dönem net karı 245 miyon 2018 Net karı 708 milyon tl
3. çeyreğe göre %15 azaldığını varsayarsak,
2018 4. dönem net karı 202 miyon 2018 Net karı 671 milyon tl yapıyor.
Tabi bu hesaplar düz mantık bakkal hesabı. Rakamları etkileyecek bir çok faktör var ama bana göre diğer faktörler (Net döviz pozisyonu ve ana ortağa vermiş olduğu 650 milyon tl nin faizi vb.) net karı olumlu etkileyebilecek faktörler.
Türkbsyd e göre 4.çeyrek önceki çeyreğe göre daha fazla ihracat yaptı diyor. Üstüne Vestel e verilen borcun faizi ve kur farkından dolayı 2018 toplam Net karı 800 milyon tl civarında bekliyorum. 700 civarı bile ziyadesiyle ihya etmez mi
Tabi ki bilançoda hesaba katılan bir çok faktör var...
Objektif ve somut delillerle tahmin etmeye çalışsam da insan psikolojisi, (küçük bir kısmı da olsa) sahip olduğun malı daha değerli görmek...
Bu iyi , bakin bakkal hesabi soyle benim;; isler bu kadar iyi gitmeyebilir , Yillik kar 400 de Kalirsa hisse basi 2.1 net kar Eder, 5 yilda amorti Eder ... (6 Ay icinde 2 tl temmettu Alicaz),, ustu kar krema olur diyor ve bugun 12 altindaki Derin sarkmalarda ufak ufak turtikliyorum 🧐🧐
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twitter da Barış YILMAZ adında bir kullanıcı Manisa ilinin aylık ihracat rakamlarını önceki dönemler vesbe nin rakamlarıyla karşılaştırarak bir tablo hazırlamış. Bu tabloya göre vesbenin ekim kasım ihracat rakamlarında güzel bir artış var. Eğer paylaştığı rakamlar gerçekleşirse son dönem sizin dediğiniz kar rakamları hiçte hayal değil.
Mesela 3. dönem ciro 1.400 milyon civarında iken sayın Barış YILMAZ ın hesabına göre 4. dönem cirosu 1.678 milyon çıkıyor. Net kar marjı %12 . Bu hesaba göre 200 milyon faaliyet karı artı finansman gelirleri ile birlikte 250-300 milyon arası 4. dönem kar beklentisi var.
OBO ya göre satmayan, sonra 12yi kırınca satmayan, şimdi bir fırsat daha geliyor olabilir.
https://www.tradingview.com/x/wH17lEG2/
Şimdi buna göre üçgen alta kırılınca tüm malları teslim edelim mi? :)
Altta 9-10tl ye gelince alabilir miyiz?
Türkbesd serefsizlik yapıyor, çünkü baskanı Vestel li. Ben beyaz eşya perakendecilerini baskanını dinledim. Türkbesd bazı satışları son raporunda belirtmemiş. Yurtiçi satışlar ötv indiriminden sonra oldukça düzelmiş. türkbesd başkanı aynı çarptırılmış rakamları 9 aylık öncesindede vermişti. vestel in olası satış ve karı anlaşılmasın diye yapıyor
İş böyle işlere kaldıysa ortada çok değerli birşeyler var demektir. Ama verilerle oynamak suçtur ve ortaya çıkarsa başını ağrıtabilir ilgili kışilerin.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
değerli balıkadam ve analizleriyle topiğe emek veren tüm ortaklara tşk ederim,kafama takılan bir durum var belki irdelenmiştir ama ben bulamadım,vesbe 650 milyon vestele borç veriyor vestelde vesbeye faiz ödüyor,ama vesbe yatırım için gidip kredi çekiyor oysa vestele verdiği kendi parasını kullansa sıfır borçlu bir şirket olacak,bankalara da faiz ödemeyecek,vestel madem faizli borç alıyor neden doğrudan bankadan değil de vesbeden alıyor parayı ve burayı da sıkıntıya sokuyor bu çok mantıksız geldi bana,ha eğer vesbeden aldığı paranın faizini piyasadan düşük tuttularsa bu halka açık bir şirketin parasını hortumlamak olmuyor mu bu büyük suç,eğer şirketi borsaya açmışsan böyle konularda da yatırımcıya karşı sorumlu olmaları gerekir,parayı vestel ve ana ortak kullansın ama verdikleri faizin fazlasını vesbe bankalara ödesin saçma ve artniyetli işler gibi geldi bana,eskiler şirketi bizlerden daha iyi tanıyanlar olarak bu durumlar için yorumlarınız nedir merak ediyorum
Bilançodan hatırladığım kadarıyla faiz oranı piyasa koşullarına göre normal gelmişti bana. (tekrar bakılabilir)
Aynı holding çatısı altında nakit değişimi iyi değil mi? Yoksa vesbe nakitini faizle bankaya yatırsa, Vestel bankadan kredi cekse arada banka kazanır sadece. Vesbe bankadan da aynı faiz gelirini elde etse dahi çatı zarar edince kendi de dolaylı zarar görür kanaatindeyim.
citi ve deutche satmaya devam ediyor
sattıkça bunlar düşüş devam ediyor
2 kere 2 4 tek gördüğümüz gerçek bu
Örnektir
45 tl param vardı
1 kilo salça 4.50 tl idi
10 kilo salça alacak param vardı 45 tl
Şimdi 1 kilo salça 9.50 tl
10 kilo salça 95 tl oldu
Vesbe 10 tl fiyatdaydi ve ben 10 tl ye 2 kilo salça alabiliyordum suan tekrar paramin değerini korumam için vesbenin kaç lira olması gerek kısaca tüm gıda fiyatları yükseldi elektirik doğalgazda yükseldi bizim bu vesbe bu enflasyona karşı şuan çok düşük kaldı en az bire bir yaparsa enflasyondan dolayı eriyen alım gücümüz eski seviyeye gelir kar etmiş sayılmayız yani bire birden sonraki primler bizi kara geçirir ytdt
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öncelikle serzenişinizde haklısınız ama bu tür işlemler bütün şirketlerde oluyor. Tamamen patronların insiyatifinde olan bir konu. Yasal mı yasal.
Benim son bilançodan hatırladığım %39 gibi oldukça yüksek bir meblağaydı borcun faizi. Ama o zamandan bu zamana piyasa faizleri bir miktar geri geldi bu borcun faizi de piyasa faizine paralel düşmüş olabilir ama vesbe açısından çok negatif bir durum değil bence.
Bu hesaplara girersek işin içinden çıkamayız. Bist te işlem gören 500 civarında şirketin %75 i 2018 yıl başına göre yarı fiyatında şuanda. o şirketlerin yatırımcısı ne yapsın.
Haa bir de enflasyon yıllarca %10 civarında seyrederken vesbe 2 tl lerden buralara geldi. Uzun vade bakınca vesbe enflasyonu yenmiş yani.
Bu değer kaybı yanlızca vesbe için değil yerinde duran tüm hisseler için geçerli şuda bir gerçekki
Vesbe en azından düşmedi vesbede yüzde 50 aşsaya gelseydi duman olmuştuk ben hissemizin bu zamlara göre ucuz kaldığını anlatmaya çalıştım malesef tüm ürünler zamlandı vestel beyaz da bu zamlara göre fiyatı düşük kaldı ytdr
Körler sağırlar birbirini ağırlar misali...
100er 500er 1000er lot ile
Alıp satıyorlar. Islem yapanlar Muhtemelen k.yatirimcilar.
12.20 üzerine atsada içimiz kıpır kıpır etse biraz :)
YTD
En geç yarina bir yone karar vermesi lazım artik..
Yorumda Beyaz Eşya da var..
Halk Yatırım, Vestel'i 8,35 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı
Halk Yatırım, Vestel'i 8,35 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı.
Halk Yatırım'ın ( http://www.halkyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"Beyaz eşya satışlarının ağırlığının artması, operasyonel marjların geçmiş yıllara kıyasla daha yüksek kalmasını destekleyecek. Şirketin 2016 sonunda başladığı 750 bin adetlik çamaşır makinesi ve 750 bin adetlik kurutma makinesi fabrika yatırımları tamamlandı ve Haziran sonu itibariyle seri üretime başladı. Ayrıca şirketin bulaşık makinesi üretim kapasitesinin de yıl içinde peyderpey artırılarak 2018 yılsonu itibariyle iki katına çıkması bekleniyor. Tamamlanan beyaz eşya yatırımları ile birlikte 2017 yılı sonu itibariyle Vestel Elektronik’in konsolide satış gelirleri içerisinde %40 (son 5 yıllık ortalama: %38) olan beyaz eşya segmentinin payının 2018 yılında %45’e, projeksiyon dönemi boyunca ise kademeli olarak %48-50 seviyesine doğru yükselmesini bekliyoruz.
Pazar payı kazanımları, lisans anlaşmaları ve yeni ODM projeleri ile büyümenin devam etmesini bekliyoruz. Vestel, Türkiye TV pazarında lider konumunda iken, beyaz eşya pazarında da bayi kanalına, ürünlere ve satış sonrası hizmetlere yapılan yatırımlarla son beş yılda pazar payını artırmayı başardı. Ayrıca, yurt içinde pazar payı artarken dünyanın önde gelen tüketici elektroniği ve beyaz eşya markalarıyla (Sharp, Toshiba, Daewoo) yapılan marka lisans anlaşmaları ve yeni ODM projeleri de ihracat pazarlarındaki büyümeyi destekliyor. Bu doğrultuda, iç piyasadaki daralmaya karşılık, şirketin 2018 yılını %22 ciro ve %142 FAVÖK büyümeleri ile tamamlamasını bekliyoruz.
Batarya yatırımı ve yerli otomobil projeleri uzun vadede şirkete değer katacak. Şirket, batarya yatırımı konusunda sektöre liderlik eden Uzakdoğulu şirketler ile görüşmelerini sürdürüyor. Ayrıca, şirket 2019’da ilk prototipinin üretilmesi planlanan yerli otomobil projesi kapsamında Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor.
Değerleme. VESTL hisseleri, hem BIST 100 Endeksi’ndeki düşüş hem de yurt içi büyümede yaşanan yavaşlama nedeniyle 27 Mart 2018 tarihinde gördüğü zirve seviyesine (12,49 TL) kıyasla %55 gerilemesine karşın, hissenin mevcut seviyeleri hak etmediğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda, VESTL hisselerini ‘AL’ önerisi ile Araştırma kapsamımıza dahil ediyoruz. VESTL hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı %48 getiri potansiyeli ile 8,35 TL olarak belirliyoruz. Vestel değerleme modelimizde 12 aylık hedef piyasa değerine ulaşırken, İndirgenmiş Nakit Akımı Analizi ve Benzer Şirket Çarpanı yöntemlerine sırasıyla %75 ve %25 ağırlıklar veriyoruz. Vestel, 2019 yılı tahminimize göre 3,8x FD/FAVÖK çarpanı ile işlem görürken global benzerlerine göre %19 iskontolu işlem görüyor."
2018+2019 toplamı 2 milyar kar çıkarabilecek kağıdın fiyatına bakın.
12 tl ye 100.000 lot alış girdi yine birisi
İ...likk işte ,, dondurdu tahtayı [emoji16][emoji16][emoji16]..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Almaya niyeti olsa tavana gider. Satışta 60000 var sadece
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
100bin lot alış giren 12 altına toplarım mesajı vermiş olabilir. Yakında istediği malı alamayınca fiyatı yukarı çektikce şenlendirecek ortamı. Yok eğer alış giren spekse kaptırdığı malları çağırıyor olabilir.
Bu geçen hafta çizdiğim grafiğe göre
https://www.tradingview.com/x/wH17lEG2/
Üçgen bitiyor. Teknik analize göre üçgen sonunda gittiği yöne doğru sert hareket eder. Yalnız Vesbe'de teknik sadece tahta yapıcının çizdiğidir. Valla helal olsun, ne güzel bir OBO çizdi, hani boynu kırınca 10.4tl hedefti? Hani 12 altı uçurumdu. Ağzı olan konuşuyor...
Bu 10tl bekleyenleri böyle eli böğründe bırakıp şimdi grafiği üçgene çevirmek oldu mu sayın tahta yapıcı?!
Bence elleri mahkum gidecek yukarı ama büyük alıcılar gelene kadar aşağı basarlar. 13 üzerinde alıp panikle stop satışı bizim klasik küçük yatırımcı taktiğidir.
Gelmedi ki biraz daha alalım 9-10dan... Sanki hedef fiyatı değişecek!
Twitter da şüpheci kimse , Vestel ve Zorlu holding i incelemiş . Vesbe ile direkt borç alışverişinde oldukları için bizim içinde çok önemli. Öyle görünüyorki Meta nikel batak ve zorlu ailesi bu yükü vestel ve dolayısı ile vesbe ye yüklemiş. Bunların haricinde bir zorlu enerji batağı var.
Kısa vadede işler çok bozuk görünüyor. Zorlu holding Vestel e borçlarını ödeyemezse kötü
Ben de okudum, bir kaç başka şey daha buldum ama ardı ardına forumu boğmayayım diye yazmadım. Güzel inceleme yazmış şüpheci. Dikkat ederseniz zorlu nun mali sorunlarından bahsederken, bir çok kere "vesbe dışında..." ifadeleri yerinde. Tabii ki vesbe de çatının diğer üyelerine göbek bağıyla bağlı ancak grubun can simidi. Yani, kanaatimce holding bu zor zamanları vesbe nin birazını satarak aşabilecek. Can simidi işte...
Bakalım görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler...
Şüpheci Kimseyi bende takip ediyorum. Ismiyle müsemma herşeye şüpheyle yaklasiyor ve olumlu yönlerden çok olumsuz yönleri ön plana çıkariyor. Değişik bir bakış açısı var ve işinin ehli olduğu her satırından belli.
Bizler yatırımcı olarak bütün bunlarida aklımızın bir köşesinde tutarak yatırımımızı yapacağız.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen. Hatta belki şirket belki Vesbe açısından çok sıkıntılı günler geliyordur. Satıp kurtulayım diyen de risk almıyordur.
İsteyene https://suphecikimse.blogspot.com/20...ne_22.html?m=1
kendi adıma gene mi yanlış ata oynadık dedim açıkçası,şu borsada hangi şirkete güvendiysem altından illaki çürük bişeyler fışkırdı ben bu işten hiç anlamıyorum sezgilerim de hiç iyi değil demek ki,şans faktörü desen zaten sıfır..geçen hafta vesbeye yatırım yapma şansı bulduğum için çok mutluydum ama bu kadar iç içe geçmiş borç ve sorunlar yumağı olacağı aklıma gelmemişti,borç vesbenin olmasa da birbirini etkileyeceği aşikar,böyle güzelim kar eden bir şirketin diğerlerine yem edilmemesi gerekir,mevcut durumdan benim çıkardığım sonuç hem kendilerini hem de şirketlerine yatırım yapmış olanları kurtarmak için vesbenin sadece yüzde beşini değil gerekiyorsa yüzde 45 ini hem de en az 10 fk seviyelerinden satmaları gerekir,bunun yolunu patron bulsun artık,patron belki kıyamıyor bu hisselere ama koldan vazgeçmezse tüm vucut kangren olabilir,enflasyon faiz dolar bu şekilde gittikçe o yamalar başka türlü kapanmaz
Zorlu enerji osmangazi enerji dağıtım aş şirketini 2017 de 360 milyon dolara devraldı satın aldı zorlunun borcunun büyük kısmı burdan geliyor zorlu da vestel elektronik 'den almış oda vesbeden almış yani sonuç olarak zorlu nun cirosu ikiye katlamış brüt kârı 1 milyara çıkmış paralar boşa gitmemiş zaten vesbe karpayinin yüzde 96 'sini vesbeden alıyor vesbe 500 milyon kar dağıtsa 480 milyon tl si vestel elektronik e gidiyor kalan 20 milyonda küçük yatırımcıya gidiyor ytdr
Beyler askerlik de bir laf vardır s.s kanunları vesbe de aynı kanunlar mevcut s.s kanunları birazda sabır acıdır meyvesi bal kaymak 'dır ytdr