Altta yatýrým fonlarý kýsmýnda GLDTR altýn GMSTR gümüþ fonu.
Printable View
Altta yatýrým fonlarý kýsmýnda GLDTR altýn GMSTR gümüþ fonu.
Ülkedeki insanlar kar/zarar hesabýný doðru yapabilse zaten kimse beton delisi olmaz ülkede.
Servet birikiminden en iyi anlayanlar musevilerdir, hiç gördümnüzmü adamlarýn betona parayý gömdüðünü? Anca kendi oturduðu evi alýr, diðer parayý likit enstrumanlarda tutar.
Adam kendi itiraf etti 1kg altýn bozduðunu peþinat olarak, þu an 1kg altýnýn deðeri 290 bin lira. Ha onu bozup bir de üstüne 20 bin lira koymuþ, bugunun en az 50-60 bin lirasý yapar.
Bu sýrada ödediði taksitleri hiç saymýyor fýrsat maliyeti olarak.
Beton gibi en basit yatýrým aracýyla 1 e 7 kazanmak bu kadar kolay olsa ülkede herkes dan bilzerian gibi yaþardý. Ha sadece bu kazançlarý anca müteahhitler gördü bazý yýllarda, onlarda evi iþte sana sattý, sen de 1 e 7 kazandým diyorsun.
Bu ülkede gayrimenkul yatýrýmýndan reel bazda parayý ancak saðlam siyasi baðlantýlarý olan adam kazanýr, normal vatandaþ onu taklit etmeye çalýþýr ama baþarýsýz olur. Alýr adam 5 kuruþa arsayý, belediyeyi baðlayýp depolama alaný imarý çýkartýr, ayný gece arsa 1 e 40-50 prim yapar
Ýþte para böyle kazanýlýyor Türkiyede emlaktan. Ev alýp para kazandýðýn zannedenler kendini kandýrýr, ben dahil.
Ýstanbul'u bilmeyen ve ÝstanbuL'da yaþamamýþ biri olarak söylüyorum.
Buradaki ilanlara baktým. Ýstanbul'daki evler kalitesiz ve çok küçük duruyor. Geneli böyle mi? Görsel olarak çok kötü durumdalar, evler çok küçük ve binalar birbirine çok yakýn. Ek olarak evlerde lüks denilebilecek bir þey yok. Standart evler. Komunist ülkelerin evleri gibi standardize edilmiþ sanki.
Bu tip ilanlarý kopyalayarak, ilan numaralarýný kaydederek ; Ayýplý mal satýþý gerekçesiyle ilanýn yayýnlandýðý yere þikayet ediniz. Þikayeti de kaydederek 3 gün içinde ilaný kaldýrmaz veya düzeltmezlerse bu kez en yakýn hakem heyeti baþkanlýðýna baþvurarak yanýltýldýðýnýzý, maddi ve manevi kayba uðradýðýnýzý ileri sürerek tazminat talebinde bulununuz. Þahsen 2 emlakçýdan 400 tl. almýþlýðým vardýr.
Dikkatli olmazsak aynýsý bizim de baþýmýza gelecek!
The reason Chinese corporations are in Africa is simple; to exploit the people and take their resources. It’s the same thing European colonists did during mercantile times, except worse. The Chinese corporations are trying to turn Africa into another Chinese continent. They are squeezing Africa for everything it is worth.
https://www.zerohedge.com/geopolitic...ities-all-over
%51 altý hisse senedi barýndýran tüm fonlarda %10 stopaj kardan kesintisi var. Yýl baðýmsýz. Kaç yýl tutarsan tut farketmez. Ýyi araþtýrýn derim.
Aksini söyleyen varsa referans bilginin baðlantýsýný paylaþsýn.
Ben TEB, KT, ve TFX üzerinden gümüþ hesabý açýp alýp satýyorum. Alýþ satýþ komisyonu %0.25 civarý. Fondan daha karlý komisyon oraný açýsýndan. Alýp sattýðýmda %0.50 civarý toplam komisyon ödüyorum. Stopajý yok.
B tipi fonda ise yýl baðýmsýz %10 stopaj var. Ayrýca GMSTR hisse olarak alýnýp satýlýrken aracý kuruma %0.2 hisse alýþ satýþ komisyonu ödüyorsunuz. Yani toplam ödediðiniz komisyon ve stopaj dahil oran %10.4 civarý bir kayba denk geliyor kar üzerinden.
%0.5 vs %10.4 ... hangisi az sizce?
Bu durumda gümüþ yatýrýmý için GMSTR hisse senedi almak akýlcý deðil.
Ben 5 senedir alýp satýyorum gümüþü. Size somut rakamlarla ispat etmek istedim.
Yine DKV : Sakýn ha , eline Kadastro müdürlüðünden yazý gelen mükellef 15 günü geçirmeden muhakkak ilgili birime itiraz dilekçesi vermeyi ihmal etmesin .Aksi takdirde taktir edilmiþ deðeri kabul etmiþ olur...Çünkü sadece ertelenecek diye bir þeyler söylendi ama bu konuda bir aksiyon olmadý .Þubat ayýnda baðlý olunana Vergi Dairesine DKV bildirimde bulunup ,tahakukun ardýndan þubat sonuna kadar ilk taksidi yatýrmak gerkiyor.
zaten kanun hazýrlarken rayiç bedlin spk onaylý gayrýmenkul deðerlendirme firmalarýnca hazýrlanan raporlara göre belirleneceði yazýyordu ,ancak sakýncalarý nedeniyle komisyonlarda bu kýsým kaldýrýldý.Ancak bu deðerler daha önce sanki kanun böyle geçecekmiþ gibi kadastro müdürlüklerince hazýrlýk yapýldýðý için hatalý bildirim yapýlmýþ olduðu kanaatindeyim.
Sn sadecegrafik ben 1 yýl sonrasý vergi yok diye biliyordum þimdi fonu aradým bana bilgi verecekler.Ama asýl GMSTR alma nedenim bu vergiden baðýmsýz, ben TEB den gümüþ hesabýndan gümüþ almam,çünkü bir kaos durumunda ortada bir gümüþ dolar veya altýn yok bankada.Banka size hiç ödeme yapmayabilir,kýbrýsta oldu biliyorsunuz.GMSTR de ise istanbul altýn rafinerisinden alýnýp takasbanka yollanýp saklanan fiziki gümüþler var.Bu gümüþlerin tapu senedi de bu fondan aldýðýmýz lotlar.Ha devletdir takasbanktaki gümüþlerimize de el koyabilir,ama bu elkoyma takasbank nezdinde saklanan tüm deðerler için olursa GMSTR için de olur.Malum tüm hissesenetleri takasbankta saklanýyor o zaman o hisse senetlerine de el koymak gerekir.Bizim borsanýn çoðu gavurlarda onu yapmak da hükümetin yapabileceði bir þey deðil.Ben takasbanký kiralýk kasa gibi gördüðümden GMSTR alýyorum.2020 de yaþanacak kaosta güvenlik çok önemli olacak millet dolarýn faizini býrakýp paralarýný bankadan çekiyor,fiziki altýn gümüþ stokluyor,altýn gümüþ hesabý açmak onlarýn sertifikalarýný almak falan bana çok güvenli gelmiyor.Ha bu ETF lerde sanalsa fiziki gümüþ falan takasbankta yoksa dolandýrýldýk demektir hem de devlet tarafýndan çok da þaþýrmam tabi:))))))))Baþýmýza gelmedik iþler deðil.Yani uzun lafýn kýsasý ben fiziki gümüþ alýyorum derdiyle GMSTR alýyorum hele gümüþ uçsun da ben o yüzde on vergiye razýyým öderim,gümüþ hesabýndan gümüþ almam ben.
Yani GMSTR deki gümüþlerin devletle bankayla alakasý yok,resmi malýmýz.El konabilir mi devletdir elbet yapabilir.Ama misal banka batsa GMSTR ye bir þey olmaz.TEB batsa gümüþ hesabýnýzýn anlamý kalmaz ama fonun sahibi finansbank batsa GMSTR ye bir þey olmaz.Fonun varlýðý takasbank güvencesinde.
Haziran ayýnda fonun elinde 600 000 lotluk gümüþ vardý, altý ayda oluþan taleple 1.900 000 lota çýktý.1 lot 6.55 gr gümüþe denk geliyor.En son bu kadar fonun varlýk artýþý 2010 daki 15 dolardan 48 dolara çýktýðýnda olmuþ,ben gelecek yýl ayný artýþý bekliyorum.
Ben aslýnda TEB den hesap açtým,sadece gümüþ alayým diye.Finansbank yazýn altýn rafinerisinden gümüþ temin edemeyince GMSTR patladý, piyasa gümüþ fiyatýnýn yüzde 10 yüzde 15 üstünde satýlýyordu,iþin ilginci kimse satmýyordu,tek satýcý finansbank o da rafineriden gümüþ temin edebildiklerinde.Sonra demin yazdýklarýmý düþündüm ve teb de gümüþ almaktan vazgeçtim,aslýnda düþünürseniz ayný þey olmalý,hatta borsada satýcý olmadý mý hep az biþi pahalý alýyorsunuz.Ama siz de inceleyin GMSTR den gümüþ alýmý son 6 ayda 3 katýna çýktý,birileri geleni alýyor,hem de ne aradaki farký dinliyor ne vergiyi.Eh demek ki birilerinin kulaðýna bir þeyler fýsýldanmýþ.Her neyse bu yýl sonuna kadar göreceðim bakalým ne kadar doðru yapmýþým ne kadar yanlýþ.Bu fondan bu kadar gümüþ talep edenler hiç fonla borsaya takýlmadan beklemeden TEB den anýnda istedikleri kadar gümüþ alýrlar,ama öyle yapmýyorlar,neden ki:)))))))))))))
Gümüþsever forumdaþlar,
dýþarýdan izleyen biri olarak tavsiyem,
"greather fool theory" daima aklýnýzýn bir köþesinde bulunsun. :)
18 dolar gümüþün onsu sn djoz.Açýn bakýn 10 yýllýk grafiðine,kim akýllý kim aptal seneye anlaþýlýr:)))))))))Bu arada fondan aradýlar,GMSTR de 1 yýl üstünde de vergi varmýþ,stopaj iþinde sn grafik haklýymýþ.1970 1980 arasý rallide o zamanýn dolarýyla 500 dolar enflasyon hesaba katýlýrsa 850 dolarlarý görmüþ bir yatýrým aracý gümüþ.Þimdi 18 dolarda kelepir deðilse ne diyelim yanýlmýþýz der soðuk suyumuzu içeriz,zamanýnda nelerde soðuk su içmedik ki,bir de burda içer serinleriz.:)))))))))))
Sayýn hakem estafurullah, yanlýþ anlaþýldýysam özür dilerim.
"Coþku zirve yaptýðýnda satmayý unutmayn" demek istedim.
Merak etmeyin sn djoz satarým elbette.Ýçeriðinden baðýmsýz olarak(teþbihte hata olmaz ,o yazdýðýnýz önermenin içeriðine tamamen katýlýyorum,o yüzden alýnganlýk falan sözkonusu elbette deðil sn djoz,öngörüdür tutar tutmaz onu zamanla anlarýz)ben baþka bir konuda haddim olmayarak ufak bir eleþtiride bulunmak istiyorum.Burasý türkçe bir forum,ingilizce bilen var bilmeyen var,bilgi paylaþýmlarýný türkçe yapsak daha uygun olmaz mý.
[IMG]https://i.hizliresim.com/bv3Mjd.png[/IMG]
1970-1980 arasý en yuksek 38 dolarý görmüþ olarak baktým ben .
siz 500 dolarý gormus dedinizde... acaba benmi yanlýþ bakýyorum sn.hkm
bolündüyse falan bilemem :)
Üstelik türkçesi daha güzel.Daha büyük aptal teorisi.Yani bir malý alýrken o malý sizden daha yüksek fiyatla alacak sizden daha aptal biri çýkar mý diye düþünmek lazým mealinde bir teori.Ýngilizcesi olmayan arkadaþlar için ben açýklamýþ olayým.Misal emlakta bu teori bu ara baya düþünülmeli.Asýl bu teorinin tam yeri bence emlak:))))))))))))
https://tr.tradingview.com/symbols/XAGUSD/
ben burdan baktým .
Buda baska bir internet sitesinden alýntý
Gümüþ’te 2002 yýlýnda 4,340 Dolar ile tarihi en düþük seviye, 2011 yýlýnda ise 49,722 Dolar ile tarihi en yüksek seviye kaydedilmiþtir.
Yani tarihi yuksek seviyeyi 49,7 dolar olarak soylüyor.
https://www.gcmforex.com/yatirim-ara...mtialar/gumus/
yukardaki siteden ...
Hayýr yani siz 500 dolar enflasyonla birlikte 850 dolar olarak bilip en yuksek seviyeyi ona gore yatýrým yapýyorsanz.. ve oyle deðilde benim gonderdigim gibisyse. oncekinden daha az cazip gelebilir size . o yuzden yazýyorum.
Videodaki 18.35. sn Erkan öz gram gümüþ 66 kat artýþla 185 mümkün mü diye bir video siz de bakabilirmisiniz sn zubizaretta anlýyamadým ben o iþi.
Bir zahmet dediðim videonun 18.35 sn deki grafiðe bakabilirmisiniz sn zubizaretta.Hayýr forumlar zaten bunun için var sn zubizaretta benim asýl iþim finans deðil ki.Paramýz en iyi þekilde deðerlensin diye araþtýrýyoruz.Yanlýþ biliyorsak da elbet kendimizi tekrar deðerlendiririz.Neticede para baðlýyoruz inandýðýmýz þeye.Bilgimiz yanlýþsa sonuçlar da yanlýþ olur.
Google'da arama yapanlar Türkçesiyle pek kaynak bulamazlar diye ingilizcesini yazmýþtým,
ama þimdi baktým gayet açýklayýcý sonuçlar mevcutmuþ. :)
Valla þimdi gene izledim adam enflasyondan arýndýrma bile demiyor,70 li yýllarda 800 dolara çýktý diyor.
evet o gfrafikte 1990 larýn basýnda gibi 500 dolarýn ustunde gosteriyor enflasyondan arýndýrýmlýs gibi olarak . ama gercek gumus grafiginden o yýllarda 5-6 dolar gibi . . O Videodaki grafik spekulatif amaclý olabilir. cunku 90 larýn 5 dolarý bu gunun 500 dolarý deðil hadi 15-20 dolarý olsun en fazla ama 500 deðil
[IMG]https://i.hizliresim.com/qAL8Md.png[/IMG]
bu grafigide bir ingilizce siteden buldum enflasyona gore ayarlanmýþ olarak subat 1980 yýlýnde 118 dolar gosteriyor yani bugunun 118 dolarý gibi en yuksek gormuþ.
kaynak
https://www.macrotrends.net/1470/his...100-year-chart
yani 850 dolardan 18 dolar deðil
118 doalrdan 18 dolar gibi dusunmek belkide daha faydalý olabilir :)
Zaten bu grafikler bu kadar farklý ise kesin çakallýk vardýr.Erkan öz ün videosunu þiddetle tavsiye ederim arkadaþlar.