https://www.endaenerji.com.tr/sirket...uretim-as.aspx
Printable View
Enda Enerji sahibi olduğu santrallere tam olarak % 100 sahip deil başka ortaklarda var 2021 finansal tablolarını da beğenmedim 2022 yılı yoktu 1 Milyar TL daha güzel şekilde degerlenebilirdi ben pek begenmedim ,yatırım tavsiyesi deildir...
Şirket Ünvanı Faaliyet Konusu Oranları (%) Oranları (%)
Egenda Ege Enerji Üretim A.Ş. (“Egendaâ€) Hidro-elektrik ve rüzgar
enerji santrali 74,53 74,53
Akçay HES Elektrik Üretim A.Ş. (“Akçayâ€) Hidro-elektrik enerji santrali 95,00 95,00
Tuzla Jeotermal Enerji A.Ş. (“Tuzlaâ€) Jeotermal enerji santrali 74,53 74,53
Res İyte Elektrik Üretim A.Ş. (“Res İyteâ€) Rüzgar enerji santrali 66,33 66,33
Tirenda Tire Enerji Üretim A.Ş.(“Tirendaâ€) Elektrik üretimi - faal değil 100,00 100,00
Yaylaköy RES Elektrik
Üretim A.Ş. (“Yaylaköy RESâ€) Rüzgar enerji santrali 59,62 59,62
Su Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (“Su Enerjiâ€) Hidro-elektrik enerji santrali 74,53 74,53
Ensat Elektrik Enerjisi Ticaret A.Ş. (“Ensatâ€) Toptan satış 100,00 100,0
Halka açılırken taahütü var.
Şirket ortaklıkları gibi.
Diğer konu Verus da halka arz olamamışdı enda enerji spk dan ceza almıştı.
Şimdi buradan da halka arz deneyebilir.Zaten halka açık durumda galiba şuanlarda 500 ortaklılar mecbur Spk ya gider.
YTD.
kurumsallaşma apayrı bir güvendir KY için, böylesi patron kontrolünde olan hisseler üzerinde bir denetim gereklidir. 216 dan aşşağı salmış cehennemin dibine doğru gidiyor...
Çok hissede zirvesine göre ciddi düşüşler var Naten de etkilendi yükselen trendin kırılması kötü sağlık olsun.
Genel seçimlere kadar borsanın tadı olmaz az prim kaybı yaşayan hisseler avantajlı olacaktır.
Cok sıkıcı seanslar geçiyor, 3 kağıtta birbirinden beter bi daha istirakli kağıtlar secmicem, aldığı Enda da borsaya gelirse o da iştiraki olucak , yatırım tavsiyesi deildir...
Naten 28 aralık dan beri düşüş yaşıyor artık borsa düşüş yaşasa bile yukarı dönüş yapması mantıklı olan yok düşüş devam ederse hisse de farklı sıkıntılar vardır diye düşünürüm.Haftaya belli eder kendini Naten.
Bilği Amaçlıdır...
Tavsiye Değil...
Naturel Holding’ten dev yatırım!
Naturel Holding ’in bünyesinde bulunan Margün Enerji, İzmir’in yenilenebilir enerjiye yatırımlarıyla bilinen önemli holdinglerinden Enda Enerji Holding’in ortağı oldu.
İzmir’in yenilenebilir enerjiye yatırımlarıyla bilinen önemli holdinglerinden 189,63 MW yenilenebilir enerji alanında kurulu güce sahip Enda Enerji Holding’i yine yenilenebilir enerji alanında, özellikle de güneş enerjisinde Türkiye’nin öncü şirketlerinden biri olan, borsada da işlem gören Naturel Holding ’in bünyesinde bulunan Margün Enerji; pay bedeli 9.525 TL, toplam 1 milyon 125 bin TL tutarla satın alarak en büyük ortağı oldu. Bu satın alımdan sonra Enda Enerji Holding’te Margün Enerji’den sonra en büyük 2. Pay %10,22 ile Hüsnü Özyeğin’in sahip olduğu FİBA Holding’e ait. Ortaklar arasında Arkas Holding de bulunuyor. Kap’a bildiren açıklamada Investco Holding A.Ş, Verusa Holding A.Ş ve Pamukova Elektrik Üretim A.Ş. şirketlerinin iştiraki konumunda olan Enda Enerji Holding’in borsada işlem gören ve 2021 yılında borsadan satış yöntemiyle en büyük halka arzını gerçekleştiren Margün Enerji’ye %30,39’unun satıldığı ve pay devir sözleşmesinin imzalandığı bildirildi. Toplam kurulu gücü 189,63 MW olan Enda Enerji Holding A.Ş. kurulu gücünün %77’sini YEKDEM kapsamında kabul tarihinden itibaren 10 yıl boyunca ürettiği elektriği devlet alım garantisiyle 7,3 USDcent/kWh fiyatla satma hakkına sahip bulunuyor. Ayrıca bu santrallerden 2022 yılında 503.042.000 kWh üretim ve 48.7 Milyon USD satış geliri elde edilmesi bekleniyor. 189,63 MW kurulu güce sahip santrallerin bu güçlerine ek olarak; Enda Enerji Holding’in mevcut santrallerin kapasite artışı ve hibrit yatırımları ile depolamalı güneş ve rüzgâr santrali projeleri kapsamında toplam 140,47 MW ek kurulu ile toplam 330 MW ’ye ulaşması öngörülüyor.
GÜCÜNE GÜÇ KATTI
Enda Enerji Holding 2021 yılında 500 ortak sayısını geçmesi sebebiyle Sermaye Piyasası Kurulu’nca “halka açık şirket” statüsüne geçmiş ve bu kapsamda da çok kısa bir süre içinde borsada işlem görmesi bekleniyor. Enerji alanında İzmir’in köklü şirketlerinden Enda’yı bünyesine katarak gücüne güç katan Naturel Holding’in bağlı ortaklığı Margün Enerji, güneş enerjisi yatırımları, yenilenebilir enerji alanındaki EPC hizmetleri ve işletme bakım anlaşmalarının yanına hidro, rüzgâr ve jeotermali de ekledi. 2020 yılında İtalya’da Yılın Yatırımcısı ödülünü de alan Margün Enerji, özellikle Batı Avrupa ve Amerika ’da yaptığı proje geliştirme ve anahtar teslim EPC yatırımları ile biliniyor. Bu satın alım ile beraber kurulu gücünü 308 MW ’ye çıkaran Margün Enerji, ayrıca Türkiye’de 157,5 MW YEKA GES ve 777 MW Depolamalı GES lisans hak ve başvurularından ilave kapasite yaratmayı hedefliyor. Bu kapasite artışının yatırım bedeli yaklaşık 900 Milyon USD olacak.
3 ŞİRKETİN BORSADAKİ PERFORMANSLARI DA OLDUKÇA TATMİN EDİCİ
Naturel Holding’in sahibi ve Margün Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Şenel özellikle yenilenebilir enerjide öncülüğü, büyüme odaklı attığı adımlar ve sürdürülebilirliğe verdiği önem ile biliniyor. Küresel ısınma ve iklim krizinin ciddi problemler yarattığı günümüzde, 2009 yılından beri yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerine yönetim kurulu başkanlığı yapan Şenel, yatırımcılara stratejik alanlarda yaptığımız yatırımlarımızı çeşitlendirme ve küresel pazarlara genişletme yolunda da aynı ilkeleri benimsiyoruz mesajı vermiş ve yenilenebilir enerji alanında tüm ana ve alt iş kollarına yatırım yaparak büyümeyi ve bu büyümeyi de temettü ile yatırımcılarıyla paylaşmayı planladığını iletmişti. Naturel Holding’e bağlı enerji grubunun 3 şirketi Naturel Yenilenebilir Enerji (“Naten”), Esenboğa Elektrik (“Esen”) ve Margün Enerji (“Magen”) hâlihazırda borsada işlem görüyor. 3 şirketin borsadaki performansları da oldukça tatmin edici. Naten 2019 yılında halka arzından bu yana 3,5 yıl içinde %4170, Esen 2020 yılından bu yana 2,5 yıl içinde %1100 ve 2021 yılında halka arz olan Magen 1,5 yıl içinde %505 kadar yatırımcılarına kazandırdı. Bu şirketler sürekli yatırım yapmakla beraber aynı zamanda her yıl temettü de dağıtıyor.
NATUREL HOLDİNG YATIRIMLARDA HIZ KESMİYOR
Naturel Holding A.Ş. bahsi geçen yatırımlara ek olarak yenilenebilir enerji alanında ve sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında 2022 yılında bünyesinde olan Naturel Yenilenebilir Enerji (Naten) aracılığıyla Naturel Batarya Sistemleri ve Enerji Yatırımları A.Ş’yi kurmuş; 223,2 MW rüzgar, 150 MW güneş ve 323,2 MW batarya gücü için EPDK’ya başvurmuştu. Bu yatırım bedelinin 550 Milyon USD olması bekleniyor. Yine Holding bünyesindeki Esenboğa Elektrik (“Esen”) aracılığıyla Esenboğa Batarya Sistemleri ve Enerji Yatırımları A.Ş şirketini kurmuş, 150 MW güneş ve 100 MW batarya için EPDK’ya başvurmuştu. Bu işlem sonucu olarak 150 Milyon USD’lik bir yatırım yapılması bekleniyor. Naturel Holding’in Naturel Yenilenebilir Enerji, Esenboğa Elektrik ve Margün Enerji şirketleri aracılığıyla yapacağı yatırımlar toplamının 1.6 Milyar USD’ye ulaşması planlanıyor...Ne diyelim Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez... (yatırımcısına)
Hayırlı olsun...
Yaklaşık 3 sirket toplam yatırımı 30 Milyar TL ye denk geliyor, bu kaynak nerden bulunacak acaba ? Finansman ayağı ile şirketlerin açıklama yapması gerekir , yatırım tavsiyesi deildir...
Asansör bir aşağıya bir yukarı olduğu yerde patinaj çekiniyoruz şu Naten de 4 tavan yaşamıştım sadece 1 ayda güzel günlerdi.Naten borsaya göre davranıyor.Borsada patinaj çekiyor bir yukarı bir aşağıya.
Arkandan söylenmeyen laf bırakmadılar Anyoranza kardeş, ama kötü fena kapak yaptın helal olsun sana:kahkah:
Hala utanmadan sıkılmadan boş beleş yazıyor......
Arkadaşlar sükunet bir birinizle dalaşmayın hepimiz burda ky olarak varız. yusuf şenel ve benzeri insanlara herzaman yem durumundayız ,
neden mi 189 tl den 50 bin lot aldığını kapa bildiren şahıs hissesini bu seviyeden neden almak istemez? sülük gibiler kademeler bomboş toplamaya neyi bekliyor...
Hepsi çakal. Gün olur devran döner. Çakal topluluğu. Ytd.
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2, 3 milyon ile düşür dur çakal. Sahip çık artık hissene
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benden buraya kadar herkese bol şanslar borsada hissem yok artık piyasa ne zaman düzelirse o zaman alım yaparım.
Ek Açıklamalar
Şirketin 31 Aralık 2021 tarih ve 2021/38 karar numaralı Yönetim Kurulu Kararı ile Pay geri alımına ilişkin azami pay sayısının 2.300.000 adet (2.300.000,00 TL nominal), pay geri alımı için ayrılacak olan fonun 105.000.000,00 TL olarak belirlenmesine karar verilmişti.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-22.1 Geri Alınan Paylar Tebliği ve 14.02.2023 tarihli 9/177 sayılı ilke kararı ile yapmış olduğu duyurular çerçevesinde pay fiyatının Şirket faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmaması ve yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla mevcut programa ilave olarak geri alım yapabilmesine,
Pay geri alımına konu edilebilecek azami pay sayısının 3.500.000 adet (3.500.000,00 TL nominal) olarak revize edilmesine,
Pay geri alımı için ayrılan 105.000.000,00 TL'lik fona ilave olarak öz kaynaklarından karşılanmak üzere 145.000.000,00 TL fon yaratılarak 250.000.000,00 TL'ye çıkartılmasına,
İşbu Yönetim Kurulu Kararı ile Borsa İstanbul'un Şirket paylarının işlem gördüğü Yıldız Pazar'da gerçekleştirilecek olan pay geri alım işlemleri ile ilgili olarak, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda gerekli özel durum açıklamalarının yapılmasına ve Şirketimizin yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında gündeme alınarak, Genel Kurul'da pay sahiplerinin bilgisine sunulmasına,
karar verilmiştir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
naten geri alım miktarını 250 mil. çıkarmış...
Göstermelik haber buraya kadar düşerken nerdeydiler , spk ya şirin gözükmek, Esen de her gün 1000 lot alıyordu, ne yaptıkları belli deil , yatırım tavsiyesi deildir..
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş. sürdürülebilirlik hedefleri ile uygulamaları ve 2022-2026 dönemi stratejileri doğrultusunda, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomi yaratmak için kurumların iş birliği ile harekete geçmesini teşvik eden; insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanında on evrensel ilkeye dayanan "Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)"ne imzacı şirket olarak kabul edilmiştir.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygılarımız ile duyurulur.
Kap duyurusu
31.12.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan ve 15.02.2023 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla revize edilen pay geri alım işlemleri kapsamında, 15.02.2023 tarihinde yapılan alımlar tabloya eklenmiştir.
15.02.2023 tarihinde 129,60 TL - 130,40 TL fiyat aralığından 20.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu NATEN Payları 20.000 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %0,061)
15.02.2023 tarihi itibariyle pay geri alım işlemleri kapsamında toplam geri alınan pay miktarı 1.853.000 adete ulaşmıştır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Sahipsiz sokak görünümü var. Gayet normal. Kim ne yapsın bunu
VKY-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Bay Tomi ve Sn Foton Naten benim portföyümde olacak maliyetim sıfır borsa hayatım sadece Naten de 1 ayda 4 tavan yaşadım para kazanmak önemli değil hisseyi alalı 6 ay bile olmadı aslında neyse fakat Naten patronu dürüst insan önemli olan bu zaten foruma son yazımdır az payım var fakat bana yeter 4 tavan anısına.
23.12.2021 tarihli KAP açıklamamızda belirttiğimiz üzere, Şirketimizin Güneş Enerji Santralleri müteahhitlik faaliyetleri kapsamında Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş.ile Özel Salihli Güven Sağlık Hizmetleri A.Ş. "Medigüneş Hastanesi" arasında, arazi tipi GES sisteminin kurulumu için KDV hariç 774.084,60 USD bedelle sözleşme imzalanmıştı.
Sözleşmeye konu ARAZİ TİPİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ kurulumu tamamlanmış ve ilgili kurumlar nezdinde kabulleri yapımış olup, santral enerji üretimine başlamıştır.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.
Magen max gördüğü 41 göre 36 larda esen 93 e göre 65 hiç tepki vermedi Naten 220 lere göre 153 lerde buda tepki vermedi ...Bu grupta bende portföyü mu yüzde elli azalttım, ama naten portföyünde hep olucak , bu kağıt bana şans getiriyor , şu an naten ve esen var magende vardi kar satışı yaptım, esen bu grubun öksüz kağıdı birde 1,5 yıldır bu grubu takip ediyorum 3 mutehatlik grubunu piyasadan kaplik bir ihale alamaması ilginç geliyor habere 1000 lot luk 3 gruptada hep hisse geri aldım haberleri , fakat yatirimci ihale bekliyor , yatırım tavsiyesi deildir...
dün tavan bugün taban...
hayırdır patron
Sn Foton siz daha eskiniz Naten de maliyetiniz sıfırdır düşüş yaşasın önemli değil kaybettiğinizi düşünün benim ağırlığım diğer 2 hissede her şey yolunda zamana ihtiyacı var Naten hissesinin.Ben gün içinde bakmıyorum bile artık ne olmuş diye bitti her şey 10 yıl sonra bakarım ne olduğuna.Para önemli değil benim için kaldım Naten de basit mantık.İyidir naten patronu iyi.
Naten 33 Milyon sermaye 2022 yılı net kar 578.327.781 TL.
Naten %400 oranında bedelsiz sermaye artırımı,
Esen %306 oranında bedelsiz sermaye artırımı,
Magen %187 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı almıştır.
Hayırlı olsun...:)
Kötü zamana denk getirdiler hem banka krizi hem seçim dönemiSM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yönetim Kurulumuzun 15.03.2023 tarihli toplantısında,
Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-18.1 sayılı Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliği'nin 6 ncı maddesinin 6 ncı fıkrasında yer alan "Her tür iç kaynak ile kar payının sermayeye ilave edilmesi suretiyle ve birleşme, bölünme ve benzeri genel kurul kararı gerektiren işlemler neticesinde, her bir tavan kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere kayıtlı sermaye tavanı aşılabilir." hükmü çerçevesinde;
1. Şirketimizin, 100.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı; 33.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin 30.671.972,41 TL kar payı ve 101.328.027,59 TL iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle toplam 132.000.000 TL % 400,00 oranında artırılarak, 165.000.000 TL‘ye çıkarılmasına,
2. İhraç edilecek payların, Şirket Esas Sözleşmesi'nin Sermaye ve Hisselerin Nevi başlıklı 6.maddesine göre, mevcut 3.000.000 A Grubu Nama pay yazılı (TRENATU00018) paylara 12.000.000,00 A Grubu Nâma Pay (TRENATU00018), 30.000.000 B Grubu Hamiline yazılı (TRENATU00026) paylara, 120.000.000,00 TL B Grubu Hamiline (TRENATU00026) pay şeklinde ihraç edilmesine,
3. Bu karar kapsamında başta Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. olmak üzere, ilgili merciler nezdinde gerekli başvuruların yapılmasına ve bunun için gerekli tüm dokümanların hazırlanmasına,
4.Bedelsiz sermaye artırım başvurusu, 2022 yılı mali bilançolarının 2022 yılı olağan genel kurulunda onaylanması kaydı ile gerçekleştirilmesine,
Oy birliği ile karar verilmiştir.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.
Yönetim Kurulu Karar Tarihi
15.03.2023
Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
100.000.000
Mevcut Sermaye (TL)
33.000.000
Ulaşılacak Sermaye (TL)
165.000.000
"Sabır, ağrıları dindiren acı bir ot gibidir. Hem can yakar hem de tedavi eder."
Hayırlı olsun🙂
Nakit ödeme de yapılacak eğer doğru anladıysam...
Şirketimizin 15 Mart 2023 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile; 2022 yılı faaliyetleri sonucu elde edilen karın dağıtımının ekli tablolarda yer aldığı şekilde gerçekleştirilmesine ve kar dağıtımının 12 Nisan 2023 tarihinde tek seferde yapılması hususlarının 10 Nisan 2023 tarihinde yapılması planlanan Şirketimiz Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verilmiştir... 12 nisan 1 tl bürüt, 90 krş net...
tarih belli olmamakla beraber bedelsiz miktarı NATEN % 307,05