Dolar secimlerden sonra fırladı.. siz nerde yaşıyorsunuz?
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Dolar secimlerden sonra fırladı.. siz nerde yaşıyorsunuz?
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Döviz kredileri tl ye çevrilecek deniliyor bu yüzden bu marjda tutuyor olabilirler mi
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bu son günlerde sıkça dile getirilen bir senaryo. Belki sebeplerden biri -hatta belki en önemlisi- olabilir. Emlak sektörünü hareketlendirmek için düşünülüyordur. Faiz inince mevduat tutmanın cazibesi kalmadığı gibi kredi maliyetleri azalmış olacak. Döviz de kazandırmazsa insanlar gayrimenkule yönelebilir aklıyla hareket etmiş olabilirler.
Lakin bizim ülke yatırımcısının genelde çok dara düşmedikçe ortalama yapma ihtimali belirdi bende. 6 lira bandında dolar alan biri "5.5 olmuş satayım" demek yerine, "biraz daha alayım ortalama düşüreyim" diyebilir. Hala TL mevduat var bankalarda neticede. Bunlara ödenen faizler de 20'nin altına geldi.
DTH'larla büyük düşüşler arasındaki ilişkiye bakmak lazımda aslında. Geçmişteki reaksiyonları incelemek geleceğe ışık tutabilir.
gecen sene asgari ücret 1600 tl idi sanırım.. simdi net 2000 tl.. ama işverene maliyeti 3000 tl civarı..
neyse.. dolar/tl 'yi 5.0 seviyesine getirirlerse dolar cinsinden asgari ücret emsallere göre daha da pahalı hale gelecektir.. o seviyelere getiremezler.. ihracatı batırırlar, işşizlik daha da artar.. ayrıca dolarizasyonu daha da arttırırlar.. şu anda korkutmaya çalışıyorlar.. ama halk bu kez daha bilinçli.. o yüzden çıldırdılar.. organize bir medya dili ile halka bu dolarları bozdurmaya çalışıyorlar.. çırpınsınlar ama önemli bir çözülme olacağını sanmıyorum..
büyük günahları var.. ülkeyi kurumlarını ve ekonomik yapısını berbat hale getirdiler.. tv lerde herkes "güven yok" diyor ve kesiyor.. gerçeği söylemiyorlar.. güven yok.. zira tek adamlığa dayalı despotik ucube vesayet sistemine güven yok.. bunu söyleyemiyorlar..
Olabilir ama eğer tüm döviz kredileri TL'ye hedge'lenecekse bu işlemi reassürans kuralları gereği yurt dışındaki yatırımcıların yapması gerekli.
Neticede bu krediler tcmb'nin yurt içinde kurduğu lokal işlem pazarı üzerinden sigortalanacaksa değişen pek birşey olmaz.
Londra'nın esprisi reasüranstı.
Sigortacı kendini ve tüm sistemi yine kendisi sigortalayamaz.
Sorun şu ki swaptan kazık yemiş yabancı yatırımcı bu tür kredileri ne kadar sigortalamak ister?
Bizim insanımız düşen dövizde dth bozdurmaz. Yatay gitmesi gerekli, döviz düşerken insanlar zarar ettiği için satmazlar ama yataya sardırırsanız işte o zaman alternatif ararlar. Ancak her konuda olduğu gibi yine bizim hükümetin beklemeye sabretmeye niyeti yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cds: 386 %- 1,82
Çin’in “büyük bir sorun olmadığını” belirten ABD Başkanı Donald Trump, asıl sorunun ABD Merkez Bankası’nın (Fed) “hatalarını kabul etmemesi” olduğunu vurguladı ve Fed’e “daha büyük ve daha hızlı faiz indirimi" çağrısı yaptı.
Trollere giydiyorsunuz eyvallah, peki sabah akşam sırf hislerine göre dolar alın diye çığıranlara neden tepki yok ? Bence onlarda trol. Hem de daha tehlikeli trol, diğerini biliyoruz adamların fikri sabit ama bu modern troller dolar alın diyerek sanıyorlar ki herkes dolar alarak yükseltir, kendilerinde olan ve zarar yazanları iteleriz diyorlar.
Benim şu an 7,5 lira maliyeti bulan dövizim var. Yükselsinde kurtulayım, zararım bitsin diye düşünerek buraya hergün yükselecek alın, kaçırmayın fırsatı mı demem gerek. Ne gerek var, zaten ne olacaksa olacak, biz her türlü savruluruz. Önemli olan savrulurken sağı solu yıkmayalım. Bütün ürünler birbirine nasılsa yakınsar. İner de çıkar. Önemli olan erdemli bir hayat sürmektir.
Geçen sefer ciddi çözülme oldu tepeden inerken. Yine aynısı olacak diye bekliyorlar. Ama bu seferki algı daha farklı.
https://i.hizliresim.com/nbJ8va.png
Şu formda sn. rxpu kadar düzgün yazan insanlar lazım. altivec namı diğer powerpc canhıraş dolar alınmasını yazarken ortadan kayboldun yine. Geçen gün kaçmazsın inşallah diye bu yüzden yazmıştım. Haydi kaç yıldır biz kimin ne olduğunu anladık da, yeni takip edenlerin kanına girmeyin. Gerçek bilgiyi yazın yeter.
Hincal uluc...
http://www.haber7.com/guncel/haber/2...ihi-hatirlatma
y.t.degildir..
Tulumbada su kalmadı .🤣🤣🤣
Che guevera ne zaman gelirsin bir puro getir Küba’dan gelirken içelim beraber keyif pürosu
Halkın Ekonomisi'nde bizim halim selim Uğur Civelek esti gürledi, yarın Youtube'a koyarlar izleyin..
Emlak topiklerinde vardır. Evin ne kadar dediğinde adam 500 binden aşağı satmam der oysaki evi 300 bin lira değerindedir. Sizin çevrenizdekilerin hesabı bu bence
Diğer taraftan bizim millet eski mevduatçı alışmış 100 bine aylık 1300 tl faiz almaya şimdi 250 lira döviz faizi alıyor. Çok fazla dayanamazdı. Şimdi iş inada bindi dibi arıyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Üstleri yari çıplak , altlarında deri pantolonlu çapulcular pampislemek suretiyle hahahahahh
Eğer uygun olduğunuzu düşünüyorsanız ve oturacaksanız içinde alınmış alınmıştır olgusu vardır .
Mesela ev için 2002 de 1.6 dan aldığımız doları 2005 başında 1.47 den bozup satıp almıştık .
Pişmanda olmadık
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
Gece yine 2 kuruş toparladı.
Yarın 4 kuruş basarlar aşağı.
Alıştık artık...:)
Telefonla izlerken Sn Tınaz'a resmen bir tehdit geldi yenilerden birinden.
Tehdit cezalık bir suç.
Sanalı çocuk oyuncağı sanıyor kimileri.
Oysa sokakta belki lafın havada kalır şahit falan yoksa.
Oysa burada yazılan kalır.
Modun silmesi bir şeyi değiştirmez.
İyice cüret arttı cahalda...
Sayın Üye,eminim bazı günlerde bu konu başlığına girmeyi unuttunuz veya gözden kaçırdınız,başta Bora Bey olmak üzere,şu an yazmasa da Sayın Enki ,ben ve bazı arkadaşlar devamlı bu tipleride uyardık,hatta bir tanesi geçen sene bana bulaşmaya kalktı,ne oldu dolar 7.20 den düşünce kayboldular,haklısınız ters trollerde var ama emin olun uyarı daima yapıldı..
En kötü durumda, herhalde bu yılların trendini devam ettirir. :)
Bu işten anlayan üstadlar, doğru mudur trend çizgim?
http://oi63.tinypic.com/2cztat.jpg
Güncelleme: Dolar üst üste dört gündür 200 ÜHO'nın altında kapanış yapıyor. Şu anki 5,4850 200 ÜHO'nın %1,6 altında. 2016 ve 2017 ihlallerinde 200 günlük ortalamanın %2-2,5 altı görülmüş ardından yukarı yönelmişti. Şu anki 200 ÜHO nın %2 altı 5,4640, %2,5 altı 5,4360....
Sanki 2016 ve 2017 ihlallerine benzer bir seyir izliyoruz. Ancak.... 5,40 ın altında iki üç kapanış bizi farklı bir noktaya sürükleyebilir. Teknik analiz bu önemli destekten Dolar alınmayı önerir ama 5,40 ın altındaki kapanışlarda da stop-loss u önerir.
kaynak;
https://twitter.com/ercangocmen/stat...84999406592005
mantıklı bir analiz
Doların düşmesi, hisse senedinin düşmesi kadar üzmüyor beni.
Şu ana kadar 30 kuruş düştü, hiç bir üzüntüm yok, ancak aldığım hisse maaliyetimin 30 kuruş altın düşseydi, ' kim bilir ne zaman yükselir ' diye üzülürdüm.
Dolar bir para, nakit ve çok likit.
Bazen bazı hisseler inanılmaz noktaya düşer, bozar doları 5 dk içinde alırısın istediğin hisseyi.
Belki bu nedenledir.
ABD doları karşısında değer kaybeden Avustralya doları son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.
Çin Yuan'ı dolar karşısında son 11 yılın en düşük düzeyine geriledi.
Türk lirası son aylarda son yılların en fazla değer artışını kaydetti.
Alemin akıllısı bir biz miyiz yoksa kerizi mi desem bilemedim.
Cimri Bloomberg terminalin mi var [emoji50]
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu işin sonu yazın bir kenara maharaj demişti dersiniz. Çok değil en fazla 6 ay içinde lirayı bizde çok sağlam devalüe edeceğiz. Bu düşüşün sonu devalüasyon ile bitecektir bence, bundan kaçarımız yok gibi görünüyor.
satan var ihracatçı ve turizmci mecburen satıyor,zararına satıyor en büyük kazığı bunlar yedi.dolarda terste kalan bekleyebilir ama bu adamlar bekleyemez. ülkeye döviz sokan bu iki kesimin ırzına geçiyorlar. ithalatçı ve betoncu yaşansın diye bunlar feda edildi. sürekli yapılan zamlarda ayrı vuruyor
ema200 altında 8. gün. hadi bakalım kaldı 11 gün. yani bayram sonrası. dejavu yaşıyorum resmen,5'i 3 yap al sana 2017.amaç sadece KY'e sattırıp dökmek ve mecburen satanların elinden ucuza almak. ihracatçı ve turizmcilerin elinden ucuza alıyorlar plan bu. daha ötesi yok. çok sürmeyecek merak etmeyin. satmayın yeter,dayanın
döviz getiren sektörler için 6,5 aşağısı ZARAR,yıkım.aslında döviz artsa betocuda bundan yararlanacak. yabancıyı kendine çekebilir.şu an yabancılarda deval olacak diye beklemede.
yani anlayacağınız ülkede düşük dövizden yarar gören yok.bir kaç ithalatçı harici,onlarda zorunlu tüketim zaten.