Ama gözlük kýlýf yeri afili. Birde aracýn HGS SÝ neyim yok onun için Osman gaziyi geçirtmediler mi? Yoksa itenler mi yoruldu?
Bu yazdýklarýmdan araç ortaya çýkýnca utanmak istiyorum. Umarým utanýrým.Son söz 40 yýldýr bu sektördeyim,tamamen ütopik.
Printable View
eðer fiyat yerli otoda merak ediliyorsa kesin bir acýklama yok ama bloombergde tanýtýmý yapan sanayicilerden biri muadili suvlerden biraz ucuz þimdi olsa 190-220 bin bandýnda satýlýr dedi.Tabii bu duyum elimde kanýt filan yok.
https://img-s2.onedio.com/id-5c7e9c7...d7fd59c9d.webp
Bandirmali, daha baþarýlý fuzeci gençlerde varmiþ.
para önemli diil ...
bu milli bir mesele.para en sonra gelir.
aynen Anadol gibi... gus serisi gibi...Hadi Devrim falan deyip de Bahçeli'nin hýþmýni cekmeyelim üzerimize...
zaten alýcýlar sen ben bizim oðlan ve de belediyeler...kapanýn elinde kalacak...
Ne yalan söyleyeyim HÝTLER deynosunun biliyordum. Bende bunu sizden öðrendim teþekkürler.
Tarihçesi
https://www.ikinciyeni.com/blog/oto-...en-bugune-jeep
Vay anasina vede babasina...Yaw ne bahtsiz bir milletmisiz......Top ve muhimmat fabrikamiz havaya uctu...Ucak fabrikamiz makarna fabrikasina donusturuldu......Devrim arabasi projesi buhar oldu.
Korkarim bir gun dunyaya bir gok tasi carparsa oda tam kafamizin ustune gelecek...:) :)
http://1.bp.blogspot.com/-04W9fWRmm2...P8310462_2.JPG
2. Dünya Savaþý filmlerinde görmüþsünüzdür, Alaman araçlarý böyleydi.
Yine bir Porche tasarýmý "Kubelwagen" amfibisini de tasarlamýþ rahmetli.
Yalnýz bir durum var. Hani uzayda yer çekimi olmadýðýndan ,tuvalet ihtiyaçlarýný elektrikli süpürge ile çözerdik de gaz çýkaranlarý nasýl hallederdik onu bilemedim. Þimdi bu araç Osmangazi köprüsü üzerinden geçerken tanýtýlacaktý. Pilimi yokmuþ?Emniyet kemeri takýlý deðil,hava yastýklarý ne alemde?Tamamen kaporta,bir devrim bile deðil,göz boyamaca yazdým þuraya, Býrakýn yerli milli hikayelerini. Tamamen içi boþ. Benim fikrim ve düþüncem. Yazdýðým gibi umarým utanýrým. Utanmaktan da utanmam,gurur duyarým.
Reyisin yerli ve milli tumofili kullanýrken, hýzýn -0- km.'yi göstermesi, video görüntüsünün 35 kalite oluþu, dýþ çekim olmayýþý benim midemi bulandýrýyor.
Semra koy bir kasette, neþemizi bulalým 30 yýl oldu görüntü daha net!
https://youtu.be/fng4bJ5AJDg
2020 yýlý gelir vergisi dilimleri
https://i.resimyukle.xyz/1HQO9A.jpg
motorola razr candýr ... foldable gardaþ...
https://www.linkpicture.com/q/Screen...155_Chrome.jpg
Cereyanlý otomobil konusunu biraz okudum da, selam vereni aðzýný 10 milyar euro gaymeden açýyor, aleykumselam deyeni 33 milyar euro gaymeden!:he:
sn. subcomponent , yaþam formlarýnýn fiziksel görünüþleri ile ilgili yargýlama yapmayalým... Hayat sürprizlerle dolu , önünüz bomboþ bir yolda giderken karþýdan gelen kamyonun tekerleði kopar fýrlar gelir sizin arabanýzýn camýna çarpar suratýnýzýn yarýsýný alýp götürüverir. Hayatýnýzýn akýþý deðiþiverir... saygýlarýmla
yerli ve milli fakat tasarým pilli farina , ithal... bari iç tasarýmý cemil ipekçi yapaydý ...
die welt halt etmiþ..arabalarý da motorlu motorsuz diye ikiye ayýrmýþ...kim yer bunu. kýskananlar çatlasýn. prototipi daha karþýdan görünce hasetlerinden þak diye catladilar. asrýn liderimiz düþünür biz yaparýz.. bu kadar. yeni yýla girmeden bombamizi da patlattýk...gelecek sene de uçaðýmýzýn prototipini dosta düþmana gösteririz inþallah...onun da motoru yok diye baþlarlar..
Almanya zaten hep bizi kýskanmýþtýr.
aracýn motorundan þüphe edenlere þunu derim..ha bire zýndýklar...bu arabalar motorsuz da 100 kilometreye nasýl 4,5 saniyede çýkýyorlar..ha utanmazlar...hadi diyelim motoru yok...bu bir devrim deðil mi? motordan hem maliyet hem de aðýrlýk olarak kurtuldugumuzda bu araç ucmaz mi? neyse. bunlarla uðraþýlmaz anacim. þimdi artýk Libyayla ugrasabiliriz.
MB : Finansal istikrarý ve reel kredi büyümesine dayalý zorunlu karþýlýk uygulamasýný desteklemek amacýyla
Yabancý para mevduat/katýlým fonlarýna uygulanan zorunlu karþýlýk oranlarýnýn tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artýrýlmasýna,
Türk lirasý reel kredi büyüme koþullarýný saðlayan bankalarýn bu artýþtan etkilenmemesini teminen söz konusu oranlarýn bu bankalar için 200 baz puan daha düþük uygulanmasýna
karar verilmiþtir. Alýnan bu kararla, piyasadan yaklaþýk 2,9 milyar ABD dolarý tutarýnda likidite çekilmesi beklenmektedir.
Söz konusu deðiþiklikler, tesisi 10 Ocak 2020 tarihinde baþlayacak olan 27 Aralýk 2019 tarihli yükümlülük döneminden itibaren geçerli olacaktýr .
Libya'nýn Türkiye'den resmi olarak askeri yardým talep etmesinin ardýndan Meclis'in 30 Aralýk'ta olaðanüstü toplanmasý bekleniyor. AK Parti Grup Baþkanlýðý, milletvekillerine yaptýðý uyarýda toplantýya katýlmalarý hususunda bir bilgilendirme metni gönderdi.
Önceki gün Ýstanbul Boðazýnda çarptýrýlan gemi kaptaniyla AKP Ýstanbul yöneticilerinin kazadan önce gizlice buluþtuklarý iddia ediliyor...iddia sahibi Ýmamoglu...
Çakma hesapla trolleme o .
Öyle bir açýklama yok
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu yerli araba muhhabetinde neden arabayý oluþturan parcalarýn yerli patent belgeleri yayýnlanmýyor. Yerli milli olduðuna herkes inanýr. Elektrikli motor ve batarya iþinde bu ülke nerede mesela? Normal içten yanmalý motoru yapamadýðý için altay tankýný bekletip duran ülke elektrikli motor teknolojisine ne ara geçti? Geçsinler bunlarý 60 yýl önce devrim otolarý projesini geliþtirenlere islamcý ve saðcý gürüh nasýl küfrediyordu bugün de yerli otoyu biz yaptýk diye caka satýyorlar.Ýronilerle dolu bir ülke.
Eleþtiri tamam, muhaliflik tamam ama herþeye de karþý çýkýp itiraz etmek de ne oluyor? Bu da bir çeþit yobazlýk deðil mi? 100 icraatýn 1 tanesinin bile doðru olma ihtimali yok mu? Çok ilginç...
Katýldýðý bir canlý yayýnda "Sigara haram mýdýr?" sorusu yöneltilen Diyanet Ýþleri Baþkaný Ali Erbaþ, "Evet haramdýr. Dine zararý var, akla zararý var, mala zararý var, cana zararý var, nesle zararý var" dedi.
bin kere öðrencilerle de konuþtum türkiye insaný kendine hoþ gelen pembe hayaller satan cukkacý politikacýlara bayýlýyor.Ama gereken cok uzun erimli planlama gerektiren ve herseyden önce bilim ve ahlaka dayanan üretim ekonomisi geliþtirmek. Adamýn ülkesinde iþsizlik yüzde 14, açlýktan intiharlar var yüzlerce milyarý bomboþ ne iþe yarayacaðý belli olmayan kanala yatýralým diyen adamý þakþaklýyor.Neyse ya herkes bildiði gibi eðlensin.
RANT ROVER
alýntý
Çin’in Uygur Bolgesi’nin Hotan, Kaþgar ve Aksu kentlerinde uretilen 984 ton ceviz Turkiye’ye geliyor. Yeni parti ceviz yuklu tren ise ocak sonu geliyor. Ýlk parti, Cin’in bir defada sevkettigi en buyuk miktarli ceviz ihracati anlamina geliyor.
Bu aptal AQP liler yine oyuna gelmisler.
Ortaya sanki yaþamsal önemde bir þeymiþ gibi bir hayal atýlýyor...
Gündem deðiþiyor.
Hayatýn gerçekleri örtülüyor.
Bizde sessiz sedasýz, ideolojisiz, Erdoðansýz bir þey yapýlmýyor ki..
Mercedes tüm atýlýmlarýný Merkelle mi yapýyor?
Trump olmadan ABD teknolojisi ilerlemiyor mu?
Mehter olmadan, gaz olmadan Japonya'da G.Kore'de Çin'de teknoloji geliþmiyor mu?
Biz ideolojisiz yapamýyormuþuz...
Çüþ derler adama...
Konuk olduðu canlý yayýnda yerli otomobille ilgili sorularý yanýtlayan TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaþ, "Bu otomobil bugün satýlýyor olsaydý fiyat aralýðý ne olurdu?" sorusuna "Fiyat vermek hem ticari anlamda doðru deðil. Hem de 2,5 sene sonrasý için mümkün de deðil" yanýtýný verdi.
Yanlýþa yanlýþ doðruya doðru demek lazým.
Herþeye yanlýþ yada herþeye doðru diyenler ayný kafada insanlardýr. Hükümetin her icraatýný koþulsuz þartsýz destekleyen neyse, reddeden de aynýsýdýr. Ýstanbulda yönetim deðiþti, bazý atamalar yapýldý, sözcü-odatv "bu kiþi akp sempatizaný, þu kiþi zamanýnda böyle mesajlar atmýþ, ihale akp ye yakýn firmaya verildi" gibi haberler yaptý. Kardeþim siz zamanýnda bu iþlere karþý deðil miydiniz; dünya görüþü yaþam þekline bakýlmaksýzýn liyakat demediniz mi??? Demek ki mesele hala saðcýlýk ve solculuk. Saðcýsý geldi saðcýlar yesin, solcusu geldi solcular yesin. Ne diyelim afiyet olsun..
Ýmali sürece dayalý tüm teknolojik ürünlerin yeni modellerinde en az4-5 yýl geçmiþi yaþarýz. Bir otomobil firmasýnýn 2025 modeli için çalýþmalar bu günden baþlar.
Düzcede otocam fitil ve çýta üreten standard profile seri üretim için makina üretirken 2008 yýlýnda 2010 model doblo arka kapý kapý fitil makinasý ürerttik. Düþünün ki üretilen nihayi þeklinin ortaya çýkmasý da bir süreçtir.
iki yýlda sýfýdan araç üretmek eþyanýn tabiyatýna aykýrýdýr.en az 10 yýllýk bir süreç gerekir.
Benim inanmazlýðým bunadýr.Vatan millet edebiyatý yapýp insanlara laf söyleyeceðinize biraz politikayý býrakýp gözünüzü açýn.
40 YILDIR bu sektörün içindeyim diyorum,birþey biliyorum ki yazýyorum. Siz sektörün neresindesiniz?
Reha bey dün TOE yazdý hiç adýný sanýný duydunuz mu bilmem. Ýmperial diye bir model üretirdi.Bildiðim kadarýyla Tuzlada ki fabrikayý Uzan lara satmýþlardý. En son gittiðimde ÞÝÞLÝ belediyesine elektrik direklerine asýlan sarý renkli çöp kutularý üretiyorlardý.
Devrim oto deniyor da.
TOE;AÇILIMI Türk Otomotiv Endüstrisi. Zaten kapatan da CHP ÝDÝ.
https://www.linkpicture.com/q/Screen...534_Puffin.jpg
Ben bu yýllarda, CeHaPe ilen kapanma baðlantýsýný çözemedim.
Yazýnýn sonunu tamamlayayým Depo oldu.