Siyasete sarmışsınız yine....
Babacan ve Davutoğlu da parti kurdu o zaman c.h.p daha önce kesenin ağzını açmış diyebiliriz.
Printable View
Türkiye de asıl sorun muhalefet . iktidarı sevmiyorsan ilk önce muhalefet yenilenmeli.gedikli muhalefet liderleri gitmeli veya yenilenmeli.
Bu konuda keseyi açanlar ABD-İngiltere. Eskiyenin yerine eski birilerini parlatıp yeni diye piyasaya sürüyorlar. Amaç AKPden umudunu kesenleri tekrar ikinci AKPde toplamak. Klasik oyun.
Babacan ve Davutoğlu arkalarında böyle büyük bir güç olmasa bu işe soyunur muydu zannediyorsunuz.
İnce erdoğanı kurtaramaz. Eğer erdoğan secım kazanmayı düşünüyorsa yapacagı iki şey var
1. Cumhurbaskanı adayı ilk turda en fazla oyu alan secılır. Yani 2. Tur olmayacak %50 sınırı olmayacak .
Buda yetmez kazanmasına
2. Şart. Demirtası içeriden cıkarması lazım ve demirtastan cumhurbaskanı adayı olacaksn sözü alması lazım .
Chp iyi deva nekdr cabuk ortaklık kurarsa bu iş okdr kısa sürede çözülür.
Erdoğan secımsız işlere kafa yorarsa ki bence oyle olacak mhp fişini cekıp vatan haını ilan eder
Neyse, bu kadar siyaset yeter. Kimin haklı çıkacağını zaman gösterir zaten.
Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriyev, Rusya’da koronavirüs aşısı üretim hacminin yıl sonuna kadar ayda 10 milyon seviyesine çıkmasını beklediklerini söyledi.
20:56 03.08.2020
https://tr.sputniknews.com/amp/rusya...ni-bekliyoruz/
Rossiya-24 televizyonunda konuşan Dmitriyev, “Gamaley Enstitüsü*sayesinde çok güvenli bir yaklaşım geliştirdik. Aşı gerçekten de aktif şekilde kullanılacak. Sayın (Sağlık Bakanı Mihail) Muraşko’nun dediği gibi, EKİM ayında Rusya’da isteyen kişiler arasında TOPLU AŞILAMA başlayacak. Alium ve R-Farm şirketleri aşının üretimini gerçekleştirecek.
Üretim ve tüketim cephesinde "V" tipi toparlanma gerçekleşti.
03.08.2020 - 11:09
https://www.hurriyet.com.tr/amp/ekon...lesti-41578728
Az çok bilen biri olarak en basit haliyle söyleyeyim, 100 alt çeşit var, siz 1 çeşidini izole ettiniz ve onun aşısını yaptınız. Peki geri kalan 99 ne olacak? Aşı dediğiniz şey o virüsün zayıflatılmış hali. Her yıl grip aşısı çıkıyor ve bazı insanlar yaptırıyor ama büyük çoğunluğu yine de grip oluyor. Ya da diyelim geçen sene grip oldunuz ama bu sene de oluyorsunuz ya da seneye de olacaksınız. Hasta olarak bütün virüsü vücudumuza aldınız ama yine bu sene hasta olacaksınız. Aşı da bu virüsün zayıf hali. Yani hastalığı geçirmişken bile hasta oluyorsunuz, aşı yani zayıflatılmış virüs sizi nasıl korusun. Çok ilginç değil mi?
SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ABD ADR
GARAN 1 doların altında devam ediyor.
https://i.hizliresim.com/IXpzfL.jpg
Arkadaş, koronavirüsler influenza kadar değişken değiller. Ayrıca aşı sadece zayıflatılmış mikrop değildir. Yeni yeni aşılar var. Mesela Moderna'nın aşısı çok yeni bir buluş. Mikrobu vermeden vücuda antikor ürettiren genetik kodlar içeriyor. Ben uzmanı değilim ama biraz okudum, araştırdım. Atıp tutmayalım derim. Varsa hekim anlatsın bize.
Kimin hangi konuda bilgi sahibi ve bilen ya da uzman olduğunu bilmeden yazılmış son cümledeki seviye sorunlu kelimelere karşı açıklama yapmak gereksiz ama yine de tek bir soru sorayım:
Son 10 yılda ortaya çıkan yeni Corona virüslerin kaç tanesine aşı geliştirildi?
Daha önce de yazdım, bulunan aşılar sadece ticari amaçlı olacaktır, pozitif etkileri ise oran olarak ihmal edilebilecek kadar sınırlı kalır.
Sn. JAS karşınızdakine ne kadar anlatırsanız anlatın; kapasitesi kadarını anlayabilir. Ben artık çoğu şeye "tamam sen haklısın" diyip geçiyorum. Sanırım yaşlanıyoruzSM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aşıyı küçümseyen biri sağlık alanında uzman olamaz. Buna eminim. Aşılar insanlığın en büyük buluşlarından biridir. Aşı sayesinde çiçek, kızamık, çocuk felci gibi bir çok hastalık neredeyse yok olmuştur.
Diğer koronavirüslere de aşı bulunabilirdi ama gerek olmadı. Çok yayılamadılar veya etkileri düşüktü. En basit örnek SARS için aşı çalışmalarına başlanmış ancak yarım bırakılmıştır. Çünkü SARS virüsü mutasyonlarla bulaşma özelliğini kaybederek kendi kendine yok olmuştur. Aşıya da gerek kalmamıştır.
Bayram riski alıp long olanları tebrik ederim. Yarına kallavi +gap yolda.
GARAN_ bana göre piyasanın her zaman mihenk taşıdır. yükelişlere pek eşlik edemesede satışlara öncülük ediyor. buna göre destek 6.91 kırılması durumu satışları devam edeceğini, tutunması ile ise piyasanın çok fazla darbe yemeden ayakta kalabileceğini işaret eder. tabii bu olumluluktan veya olumsuzluktan etkilenmeyen hisseler olabilir. buda ayrı bir konu
Bu arada millet haldır haldır aşı çalışmaları yaparken birkaç gün önce şöyle bir haber düştü:
https://www.reuters.com/article/us-a...-idUSKCN24V2EN
Aşı konusunda öncü firmalardan olan AstraZeneca piyasaya sürmeyi planladığı aşıdan dolayı oluşabilecek her türlü yan etkinin doğurabileceği hukuki sorumluluklardan muaf olacak.
Bu durumda insanlar aşı olmaya ne kadar sıcak bakacak soru işareti.
Yaw bu durum bana zombi filmlerinin başlangıcını hatırlatıyor, I Legend'de bir kadın kanseri tedavi edeceğim derken cümle alemi zombiye çevirmişti :)
Yarim birakmislar, cünkü hayvan testlerinde oto imnun hastaliklari (akciger enfeksiyonlariyla) ortaya cikmis.
Son 20 senedir genetik asi calismalarindan da bir sonuc cikaramamislar.
Simdi mi pat diye sonuc alacaklar?
Özellikle uzun vadeli yan etkileri icin 3. asamada en azindan 12-18 ay gerektigi yazilip cizilirken, 3-5 ay icinde mi yan etkileri ortaya cikaracaklar?
Diger taraftan genetik degisimli (GDO'lu) misiri yasaklayan Avrupa'da veya yasaklayan diger ükelerde, insanda belki genetik degisikler yaratabilecek asiya mi izin verilecek?
Soru üzerine sorular (uzmani olmayan bir insan olarak) olusuyor kafamda.
grip aşısı var ama her yıl hemen hemen herkes grip oluyor..
Ariston abi bu adr lerde fiyat ne zaman oynuyor. Kozal hep 15 dolar.
Bende kozal varda.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dsö baya kalayı yedi.
hata yapmamaya çalışıyor bugün gelen açıklamarda virüsün 10 sene devam edebileceğini duyurdu.
kitlesel göçler görücez ilerde.
virüse yalan diyebilirsiniz belki başka birşeydir bilemem
ama birşeyler oluyor burası kesin gerçek insanlar ölüyor bu insanlar yalandan ölmüyor. % 50 si falanda ölmüyor bildiğin ölüyor toprak oluyor yani. :)