aha hoşgeldin
kolordu ne durumda.
:kahkah:
Printable View
devletimiz kendi bastığı paraya resmi %12 sokaktakine göre %20-30 lara varan değer kaybına karşılık %10 faiz yeter diyorsa...
bastığı tl kendinde kalsın almım...
en ufak bir tereddüt yaşamadım elimdeki dolarlardan...
dedim piyasa bunu zamanla algılar...
enflasyon %12 sen hala altında rakam verirken dth neden çözülsün...
tl olsaydı elimde bugünkü düşüşü kaçırmazdım ama kuruş tl yok elimde...
ne oldu üüle dolar çıkmış yine
Anladığım kadarıyla sağ cep sol cep olayına bi çözüm bulma arayışındalar. iyi bi karar bence
en son durum ne oldu?
1 ekimde bıst-30 dışındaki hisselerde de açığa satış olabilecek mi?
yıldız ve ana pazarda...yoksa SPK nın onayı mı bekleniyor?
birden fazla MKK sicil noya bağlı müşterek hesap diyor...bizim hesaplarımız bireysel hesap olmuyor mu? tek bir MKK sicil no ya bağlı olmuyor mu farklı aracı kurumlardaki hesabımız...bizi bağlayan bişey değil bence...ben öyle anladım...benimde hiç kullanmadığım 3-4 farklı hesap var...unuttum gitti hatta...
aynı hisseyi birinden alım diğerinden satım yapıyorsan demek istiyor. spekler yanıltmak için bu şekilde yaparlar. fiyatlara etki etmeyecek kadar yapabilirsin aslında bu da on yılda bir olur. kötü niyet yoksa sorun olmaz yine de. yani yapıkredi bankasındaki malları buradan satıp oradan almakla gediğe taşımak sorun oluşturmaz bir seferliğine.
Bear-Bull yetiş :he:
bilirsen sen bilirsin işin doğrusunu...
Abd den veriler cok kotu geliyor
Uyumsuzluk var dxy ile veriler arasinda
5 trilyon daha basmali fed
Hem de bu aksam :drunk:
müşterek hesabı diyor.
yani ortak veya eş karı koca adına açılmış tek bir hesap gibi anladım
bir hesap var ama o hesaba bağlı farklı kişiler var vs birden çok kişi yani.
bireyselleri bağlmaz
ABD ağaçları keser, kağıt yapar ve FED de onu dolar olarak basar.
biz de çalışarak,emek üreterek o kağıtları(doları) almaya çalışırız.
bunu da adı da ;dünya ticareti olur.
ne adaletsiz bir dünya
AKKIZ ile GARAN bir tur daha atar mı acaba
GARAN a bakmadım ama AKKIZ da
5,15 ve 5,22 önemli atlama taşları olabilir mi
Burada cingöz diye nitelendirdiğim grup haricinde , bilinçli olarak kundakçılık yapmaya çalışan kişilerde mevcut , ben iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum,Adam çıkmış 200 baz faiz artırımı oldu neden dolar yükseliyor diyor, geçen bunlara kendi ligimizin graflarını attık bugun onlara baksa burada boş boş kundakçılık peşine düşmezler:)
Bu yüzden topikte cingöz lerin haricinde 2-3 zihniyeti bozuk adamlar mevcut.
Bak bakalım dolar endeksine, güney afrika , brezilya para birimlerine kaç gündür yukarı gidiyor.
Bloomberg'e düşmüş...
25 Eylül 2020 11:19 GMT+3 Updated on 25 Eylül 2020 12:40 GMT+3
https://www.bloomberg.com/news/artic...defense-system
"...In a phone call earlier this week, Turkey's President Recep Tayyip Erdogan asked his French counterpart Emmanuel Macron to drop his opposition to co-production of Eurosam's SAMP/T missile-defense systems, the officials said, asking not to be named because the discussion was private. "
Şşşt Makron bize füze sat. Enflasyona karşı iyi getiriyor kutusunda akmak kokmaz işte :whistling:
Löng pozitif haber? :wave:
Tam ağlayacağım, bazılarının 'USA batmak üzere ama gizliyorlar' lafı geliyor aklıma ne gülebiliyorum ne ağlayabiliyorum
La adam kağıda iki resim 3 yazı basıp çinin Tiktokunu alıyor sen ne diyon değişik diyesim geliyor
Demiyom
Ne uğraşacam ömür boyu anlatsam anlamayacak malla
hocam anladığım kadarıyla halka arz larda mı önemli
-Mkk sicil no kontrolü. (Onlarca hesap açıp alım yapılamayacak)
-hisselerin hesaplara dağıtımı akşam gerçekleşecek
https://i.hizliresim.com/LrvLtl.png
Artık halka arzlarda yukarıdaki maddeler devrede olacak;
şimdi düştü matrikse...
Borsa İstanbul: Halka arzlarda, birden fazla hesabı bulunan yatırımcıların talepleri, yatırımcı bazında konsolide edilerek tek hesaptan iletilecek
Fitch son dakika : Laguna nin dakika basi bankalarda destek var grafikleri atmamasi Turk bankalarinin karlarini yukari tasiyacak.
Ora bura destek diye grafik g..e
girecekti nerdese :drunk:
bugünlük ilk atışı yaptım çerezlik
bu gidişle şişenin değeri iş bankasını geçicek.
Yunus açıklama yapmış;
Borsada yılbaşından beri 500 bin yeni yatırımcı gelmişti. Bunların bir kısmı halka arzda ekstra hisse alabilmek için fake hesaplardı.
BIST, şimdi "arzlarda MKK sicil numarasına göre dağıtılacak" dedi.
Bakalım bundan sonraki aylarda yatırımcı sayısı nasıl seyredecek?
https://i.hizliresim.com/M10667.png