Kaç gündür sorayım diyorum fakat kafamdaki rakamdan uzak olduğundan sormadım...
Nisan vade 1.463 mü 1.471 mü yada daha enterHasan rakamdan mı kapatır vadeyi...
Printable View
Kaç gündür sorayım diyorum fakat kafamdaki rakamdan uzak olduğundan sormadım...
Nisan vade 1.463 mü 1.471 mü yada daha enterHasan rakamdan mı kapatır vadeyi...
Taşınan Açıklar (hafiften bankalarda açıklar artmış! bankaları bırakmazlar bugün!)
https://www.linkpicture.com/q/frfr.png
Dış etkenler artı bizim kendi yanlış politikalarımız da buna sebep olmuş olabilir. ..Ama bizimde tarım yapmayı becebildiğimiz pek söylenemez..Çok verimli bir işgücümüz zaten yoktu..Birde kötü yönetim eklenince çöküş kaçınılmaz oldu.
Artı gelecekte tarım tamamen farklı şekillerde yapılacak, konvansiyonel sistemleri unutmak gerekiyor...Dönüm dönüm alanlara da ihtiyaç olmayacak...Dikey tarım alanları şimdiden oluşturulmaya başlandı.
Daha fazla mekanik ve endüstriyel bir yapıya kavuşacak.
Bu arada endeks 100, düzeltmenin %50'sine kadar geri alacaktır...Buraya kadar gelmişken orayı görmeden döneceğini sanmıyorum...Önemli olan oradan sonra ne yapacağı..(1420)
https://twitter.com/bbcturkce/status...543947776?s=20
DÜNYADA, HİNDİSTAN TEDİRGİNLİĞİ
Şu an Dünyada
Virürsün , Hindistan Varyantı
Hindistan da yaşanan trajedi etkisi altına almış bulunmakta
Her gün tespit edilebilen binlerce, onbinlerce ölü, yüzbinlerce vaka..
Tespit edilemeyen daha çok ölüm
Kırsal kesimlerde, vaka sayıları, ölü sayıları bile bilinmiyormuş. Hastane önünde ölenler, yolda ölenler, durum o kadar vahim, videolarda gösteriyor
İlaç yok, aşı yok, maske yok, yeterli hastane yok,tıbbi malzeme yok
oksijen yok. Durum tam bir cehennem sahnesi gibi Hindistan.
Ölülerine yakmak için yer bulamayanlar
Odun bulamayanlar..
Tüm dünya şu an Hindistanı izliyor maalesef. Büyük bir insanlık dramı var.
Hindistanda, Salgının çok Daha da büyüyeceği görüşü hakim, uzmanlarda
Ordan dünyaya tekrar büyük bir dalganın yayılacağı endişesi var.
Lütfen videoyu izleyin. Durumun vehametini görün. Videoda, Hindistanda ilaç ve oksijen tüpü kalmadığı anlatılmış.
Bizlerde, Temizlik, hijyen, maske, mesafe, kolonya vs virüse karşı çok dikkatli olmalıyız..
Gönder gelsin be güzel dedem :)
Hoşgeldin altınorta abi aleyküm selam, napim abi kaybettiğim paraları burda arıyorum
Parayı da geçtik, hadi bi şekilde ekleriz denkleriz geçinir gideriz. ya gençliğim nolucak, boşa giden zaman nolcak, kaybedilen sağlığım nolucak
Bıst dı 1394 altı kapatmamak için döt yırtıyor.:)
bakalım başaracakmı
Başarsınlar bence sindoma,
Vade sonu diye shortlamamak için ben de kendimi yırttım....
Ama tahrikler hat safhada göstermediği namahrem yeri kalmadı...
Kendime mukayyet oldum,,,,
Şunun şurasında ne kaldı vuslata ermek üçün....
İblis diyorkine nisanı longla,haziranı shortla bırak nereye giderse gitsin....
Yukarı giderse iyi de,ya aşağı giderse,,,endeksin yükseklliği ayunun sermayesi ise,sermayeden yirük diye gorkiiim...:)
almanya amerika ekside ama bizimkiler son dakikaya kadar erdemir mevzisini savundu. hatta abd dün de eksi kapatmıştı.
ama piyasada gerçek gerçektir. eğip bükemezsin.
Kaşındım bilanço hikayesi ile sabah açılışla uzarız muhabbetine 7.20 den biraz yonca aldım:)
bakalım 7.26 kapanış yapacakmı zalım kız.
SPOT kapanış (BOFA 2. günde de gene alış tarafında!)
https://www.linkpicture.com/q/ghhh.png
Emeği geçenlere teşekkürler,,, iyi akşamlar.
Kazananlara tebrikler, kaybedenlere geçmiş olsun. en kötü günümüz böyle olsun
hergün para dağıtıyorlar burda
yoksa siz alamıyormusunuz, haa üüüleyse sıkıntı var demektir
hergün ve her gün burda para dağıtılır size bi kırıntı bile düşmüyorsa, elini başına koy ve düşün, kesin hatanı bulursun, anladın sen o nu, way uyanık seni gidi seniiii :)
hadi yine gaptın tüyoyu
Adını andık ya yarın geliyormuymuş birde :he:
İşin şakası bi yana,
En güzeli bu abi, 300 - 500 demiycen damlaya damlaya göl olur, azı bulamayan çoğu hiç bulamaz.
bak bize voleyi vuralım köşeyi dönelim dedik yıllardır süründük fakir geldik fakiriz, az az az az toplasaydık şimdiye zengin olduyduk.
Umudumuz kriptolar, gelsin coinler
https://i.hizliresim.com/ggjkzf.png
eregli süper bilanço yollamış, geçen yıl ilk çeyreğe göre favök 4 kat, net kar 9 kat artmış :)
bi önceki çeyrekle hemen hemen aynı satış, ama kar %50 artmış, sebep global piyasada artan hrc fiyatları.. yıllık 12 milyar kar temposunda gözüküyor, 2021 beklenen f/k 5x.. yarın minimum %5 yukarı açar, tek başına spot endekse 6-7 puan ekler.. spot 1465 kapatmış, nisan vade yarın kapanışta nakit uzlaşmaya gidiyor malum
Tom'a bakıyorum gözlerim gapalı....
H5 ağlıyordu...
Kütük misali,,,kütük ağlıyordu...:)
W yabbmış depede ve şeyetmiş....
HADİ HAYIRLISI....
akp döneminde matematik özürlüler ortalığı sardı.. " x kat artmak" ile "x katına çıkmak" arasındaki farkı bilmiyorlar.. komediler..
tabloya bakıyorsun.. favök 1 milyardan 3.8 milyara artmış.. yuvarlamış 4 milyara.. sonra 4 kat arttı demiş.. oysa 3 kat arttı. 4 katına çıktı..
aynı hata net kar da da var: 9 kat değil 8 kat artmış.
komediler.. benzer uyanıklığı milli geliri açıklarken de yapıyorlar bunların cenah.. 3' ken 9 olan şeyi 3 kat arttı diye veriyorlar..
diğer yandan.. eregl bilançosu uzun zamandır "süper gelecek" diye bekleniyor zaten.. hatta öyle ki bist 30 içindeki şirketler içinde bilançosu "süper" gelecek diye aylardır konuşulan belki de tek şirket.. neticede gaza gelmeden işlem yapmak lazım.. yarın "minimum %5 yukarı açar" amatörce bir ifade.. yukarı açabilr.. aşağıda açabilir.. yatay da açabilir.. bilmiyoruz.. yarın göreceğiz..realizasyon mu yoksa devam mı??..beklentiler alınıyor gerçekler satılıyor borsada..
uzun vade için iyi bir şirket.. ama liderliğini ne kadar koruyabilir göreceğiz.. diğer yerli ve yabancı rakipler operasyonlarını arttırıyorlar ülkemizde..
3 gün önceki bir haber.. okuduğumu hatırlıyordum buldum internetten..
https://www.dunya.com/kose-yazisi/ru...asliyor/619020
rus çelik şirketi..yatırım kararı almış.
yarın öğleden sonraya kalmaz eregliyi gömerler
Zaman zaman 13-15 den short diyenlere sebebini sorup , bu hisse de short açmanın o zamanlar için tehlikeli olduğunu burada belirttik...
HRC fiyatları , ton başı Favök vb uçuyordu...
Sadece bu hisse çok yükselmiş demek short için sebep değildi...
Şimdi de 5% yukarı iddialı gibi.. Bu bilanço sizce fiyatlarda hiç mi yok?
Ben kendi adıma yarın dikkatli olurum “her iki tarafa da”...
2. Çeyrek bu çeyrekten çok çok daha iyi gelecektir...
Elinde olanlara hayırlı olsun...
pandemi yönetimi tam bir komediye dönmüş durumda.. habertürk'te tartışılıyor.. aç kapa artema oldu.. rasyonellikten uzak bir zihniyet rasyonel kararlar alamıyor.. net gördük aylardır..kafalarına göre açıyorlar , lebalep atraksiyonlar sonrası sözde tam kapanma oluyor ama şehirler arası seyahat mesela serbest..hindistan ve Türkiye..ellerine yüzlerine bulaştıran iki büyük ülke..diğer büyük ülkeler bir şekilde kontrol altına aldılar..
https://i.hizliresim.com/lsa0fm.png
silchester diye bi fon salı günkü 2.7 milyon lot tcell alımının takası bugün öğlen gerçekleştikten sonra mecburi açıklamayı göndermiş, sermaye payı %5 üstüne çıkarak 111 milyon lot olduğunu bildiriyor
arkadaşlar çok edepli alıyorlar, fiyatı disturb etmiyorlar fazla, toplamaya devam eden bi üslupla alıyorlar
garanti bank ilk 3 ay 2.5 milyar TL kar açıklamış, geçen sene ilk çeyreğe göre %50 artış gözüküyor.. akbank da benzer bi performans göstermişti, burda küçük bi nüans var- %50 artışın yarısı falan karşılıkların serbest bırakılmasından dolayı, yani kredi portföyünde default muhtemel diye değerlendirdikleri bazı krediler var, ve bunlar için karşılık ayırmış, ve bu ayrılan karşılık net karı düşürücü etki yapmış geçen sene.. bu sene bakmışlar, söz konusu kredileri battığı filan yok, ayrılan karşılıkları serbest bırakmışlar, bi başka deyişle- geçen sene yazmadıkları karı bu sene yazmışlar
satır arası : leş tayfanın 2017-kgf'den beri hacı bekler gibi beklemekte olduğu büyük kredi batıkları ufukta iyice gözükmez oldu
İnsanlar para harcıyor ama evde canı sıkıntısından ,
Herkes badana boya yaptı yapmayan yok sanırım çevremde .
Yeri oynadığından bozulan dolap gardrop gibi nedenlerde yatak baza takımı dolap alan gırla .
Benim 25 senelik evli arkadaşım 52 yıllık binada Mutfak banyo ilk binadan kalandı karısı beyninin etini yedi bu sene kaç aydır tadilat yapıyor
Bunun gibi karı dırdırından kimbilir kaç kişi yaptırdı
Uluslararası ilişkiler uzmanı Doç. Dr. Burak Bilgehan Özpek
Türkiye'nin zararı büyük.
Türkiye hem S-400'lerden vazgeçmiş olacak yani 2,5 milyar dolar parayı çöpe atmış olacak hem de F-35'den yaklaşık 9 milyar dolarlık bir gelir bekliyordu, bu paradan fedakarlık yapmış olacak.
Türkiye'nin F-35 projesine tekrar geri dönememesi, yaklaşık 12 milyar dolarlık bir zarar tekabül ediyor.
Sadece bu 100 milyarlık bir zarara tekabül ediyor.
https://www.indyturk.com/node/352131...e%C4%9Fi-zarar