dolara basıp ......mb faız ındırımımı yapacak.......ızlenımı var.....hayra alamet degıl
Printable View
dolara basıp ......mb faız ındırımımı yapacak.......ızlenımı var.....hayra alamet degıl
Bu pala aynı zopayla hem sortculari hem longculari dövecek gibi. Viobcular şanslı, sporculari çivili zopayla dövüyor
abe bas longu. neye kızarsın beyaa
Lann bırak donu, onu vermem.
Yarın bence çok önemli....Artık hata yapma lüksümüz yok...
Pala döverken çiviler eğilmiş az mola verdi bende buraya geldim. Kardeş nasıl bir zopa çiviler eğildi dayaktan.
Dünya sıfır faiz ile bol para varken kıçını bile Benjamin ile silerken, Afrika'da suyun elektriğin olmadığı ülke bizden daha düşük faiz ile borçlanırken bizi çivili zopayla dövmesi zoruma gidiyor
fon satısına benzıo ..ogleden sonra onem arzedıo....
bu kadar korku yeter. yeşillenir gibi yapalım bakalım
Garibim İmamoğlu 3 yıldır suya zam yapamıyor. Adamlar herşeye iteliyor su vatandaşin temel ihtiyacı deyu zam yaptırmıyor. Zaten bizde gaz lambası var yemeği de çalı çırpı ile yapıyoruz.
bir ülkeye güvenin resmini çizeceğim size.....
bakın amerikada işlem gören telekom firmalarının fiyat kazanca göre sıralaması...
ucuzluk herşey demek değildir...
ülkeye güven en önemli unsurdur...
senin 7 fk lı tcell i adam almıyor gidip 13-15 fk lı başka ülkelerin şirketlerini alıyor...
niye........?????
https://i.hizliresim.com/tcw2jew.jpg
1100...
https://youtu.be/jNe8Khm5Jzo
Dikkatimi çekti,ne tesadüf burada da 1100...
İlkokul mezunu...Düşük eğitim...
Ben 50 tane adam bulurum inwestte komedi senaryosu yazabilecek millet çatlayincaya kadar güler. Ama milletin gülecek dermanı var mı bilmiyorum.
faiz kararı yarın.. çarşamba.. turizm iyi gelecek beklentisiyle esas indirimlerin (sonbahar dönemi) ısınma turları kapsamında 100-150 baz puan indirme ihtimalleri var tepkileri ölçmek için..ama bence pas geçecekler..
bayramdan sonra ralli olacakmış ondan satıyorlarmış laaannn bıraakkkk şelale olmasın o ehheeeee heeeyyyyy :oleyo::oleyo:
Alıyor ama fiyatları bir şekilde robotla veya ne işe nasıl bir piyasa kaos kumpas mekanizması varsa kerizleri yolmak için düşürüyorlar. Evet bence durum budur. Ekran da oluşan grafik fiyatlama kerizleri yolmak üzerine kurulu bence. Nasıl neden kim yol veriyor buna gerçekten hiçbir bilgim yok. İzahı yok. Şirketler 5 milyar kar ediyor geliyorsun grafiğe seansa hergun robot veriyor alıyor nasil böyle bir şey olur gerçekten saçmalık kerizleri koparmaya yönelik devam eden bir hadise.
Yatırımcı için ekrandaki grafik fiyat robotların sarlatanliklari önemli değil. Orasida ayrı.. malın eder belli dünya çapındaki değerleme dediğiniz gibi..
ters canak...tam. hedefine geldi.Alıntı:
Originally Posted by ABKA;5437332
ilk başta 2 li DİP olma olasılığı oldu..o zaman long bile yaptım...ama dönünce epey zararla kapatıp [B
https://i.hizliresim.com/gqsagmh.PNG
bu robotlar konusu:
bu son 7-8 yıllık mesele.. yavaş yavaş adımlar atıldı, geçişler zordur zira.. nasd** ile işbirliği yapıldı ve bistech sistemi denilen yapıya geçildi.. yani yabancıların zaten kullandığı bir yapı Türk sistemine uygulandı..
robotla alakasını uzun uzun düşündüm çözemedim. yazdım sildim yazdım sildim. sonra bana ne her koyun kendi bacağından asılır dedim geçtim.
Türkiye deki fiyatlamaların robotla alakası yok..8-10 yıldır dolar bazında sürekli düşen bir piyasa var.. daha önce bahsettğim ve yandaşlar hariç herkesin bir şekilde paylaştığı bir görüş burada önemli: "güven eksikliği"..
ki bu konuda yazmıştım, "güven eksikliği" şemsiye bir ifadedir, olumsuz bir çok düşünceyi kapsar iktidara karşı..
diğer yandan.. milli gelir ciddi düştü.. halk fakirleşti.. abd deki gibi %60-70 hisse sahipliği uzak bir hayal.. o nedenle her konuda "dıjjj gücjler" diye sayıklayanlar bile borsaya yabancılar gelsin artık diye ağlıyor nerdeyse..
parası olan yerli sermayenin önemli bir kısmı da yabancılara varlıklarını satarak (fabrika banka vb) yurtdışındaki operasyonlarını arttırdı..
nerede ne yazmışım.ALINTILA...YAZILAR ORADA....şuanda vob konuşuyoruz...
orta vadeli hisse konusunda dediklerim farklı...bankalarda short açmam dedim..aynen de derim...
vobda traderim..karımı aldım mı kaçarım..
banklarda asla short açmam...bıst100 orta vadeli hisse alımı için ucuzdur ama global risklerden dolayı ucuzun ucuzu vardır....dünkü mesajların ana teması bu..
illaki hisse short açacaksam uzaya çıkmış sanayi-demirde short açardım..endeks 1 düşerse onlar 2 düşmeli.
başgan 3 kere oku..anlamadığını da alıntılayarak sorabilirsin..
vob-bıst komplikedir ..orta vade hisse,kısa vade vob derken karıştırıdın herhalde.
BORSAYA-VOBDA UZUN TECRÜBE GEÇMİŞİ OLMAYANLAR KİŞİYİ YORAR..bunu defalarca gördüm..ciddi bir iletişim problemi yaşarız.
abiler ne robotu. siz ya grafiklere bakamıyorsunuz ya da ülkenin ne beklentisi olduğunu anlamıyorsunuz. son gazete haberlerini analiz eden zaten bu düşüşün olacağını beklerdi. genel düşüşü zaten konuşmaya gerek yok.
Herkesin Fikri kendine
Adamlar tcell de 1.5 milyar TL kemiksiz alım yaptılar alım tamamlandığı gün robot veriyor da veriyor fiyat adamların aldığının altına gelecek nerdeyse.. verdiği mal da bişey değil dönüp duruyor.
Böyle birşey nasi olur goruyoruz oluyor.
boğacıklar kadar hayal perest polyanyalar görmedim hayatımda :drunk:
borsa öyle bir alan ki; 2 kere atışta tutturduğun zaman güvenle kılıcını sallarsın.
benim iş yerimde marttan önce herkeste bir güven vardı...ama şimdi tık yok...hisseleri her gün düşüyor..
ne GLOBAL ne endeks bilenler borsayı aidatı ödeyerek öğreniyor.
Dün 1515.5 den 1512.00 düştüğünde dedimki burayı destek yapio yukarı gidiyor dışarıda yemyeşildi benim maliyet 1508 di 1500kardaydim sonra 15 dk da 3000 zararla kapadim ne olduğunu anlamaya fırsat kalmamıştı bugünde 1483.50 den long olduk su an 1489 larda mantıken saat 15: .15/30 kadar endeksi baskı altına alçaklar yarın mb kararı var bakalim dünkü gibi zarar mi yazıcaz.